CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Jimatkan Minyak & Pulihkan Prestasi Enjin. Tak Payah Top Overhaul. 99% Successful! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=330705)

Aswanida 29-04-2012 04:01 PM

Jimatkan Minyak & Pulihkan Prestasi Enjin. Tak Payah Top Overhaul. 99% Successful!
 
Salam sejahtera warga CG..

Apabila seorang wanita bercerita/menjual tentang sesuatu yang dipelopori oleh lelaki, IA PASTI AKAN JADI FENOMENA (mungkin la ;;))


Jimatkan Minyak & Tingkat Prestasi Enjin Kereta Anda TANPA Perlu Lakukan Top Overhaul! Kesan Serta Merta Dalam 15 Minit!


Adakah Kenderaan Anda...
  • Melebihi 30,000 mileage?
  • Kurang 'Pick Up'?
  • Enjin terasa berat walaupun dah tekan pedal minyak dengan kuat?
  • Lemah mendaki bukit atau membawa bebanan?
  • Enjin selalu semput atau tersengguk-sengguk?
  • Kuat menggunakan bahan api (petrol/diesel)?
  • Sukar dihidupkan terutama pada waktu pagi?
  • Masalah penyalaan?
Kebiasaannya masalah ini memerlukan anda melakukan TOP OVERHAUL yang mana kosnya memang tinggi. Tapi saya akan berikan satu formula teknologi terkini yang mengelakkan masalah kenderaan di atas daripada berlaku lagi.

Anda TIDAK PERLU...
  • Melakukan Top Overhaul yang mana kosnya memang TINGGI
  • Mengeluarkan kos yang tinggi apabila masalah-masalah lain yang timbul berpunca daripada kerosakan pada enjin kereta anda.
  • Membuka sebarang skru untuk ubah apa-apa perubahan pada enjin
  • Penukaran minyak hitam
  • Bersusah payah membawa kenderaan ke pusat servis dan perlu menunggu giliran


Oleh Sebab Itu, Saya MEMPERKENALKAN...


http://www.macc2u.com/images/macc-bottle.png

MACC
Mechanic Auto Carbon Cleaner

MACC merupakan pembersih kotoran karbon di dalam ruang pembakaran yang sangat berkesan. Pembersihan karbon dapat membantu mengoptimumkan prestasi sesebuah enjin dan mengembalikan keupayaan enjin hampir ke tahap asal. Dengan itu, ianya dapat mengurangkan penggunaan bahan api. Keberkesanan MACC adalah hampir sama seperti anda membuat Top Overhaul!

MACC mencuci bahagian atas piston (combustion chamber). Boleh rujuk dalam gambar rajah di bawah:

http://www.macc2u.com/images/decarbonised-area.jpg

Nak servis minyak hitam atau tak, itu terpulang. Sebabnya, minyak pembersih karbon enjin MACC ni tak dimasukkan pada minyak hitam. Ia dimasukkan terus ke ruangan pembakaran melalui hos vakum (air intake).

Nota: Tidak perlu top overhaul selagi masalah tu melibatkan KARBON.



Ciri-ciri Pembersih Karbon Enjin MACC

  • Menggunakan teknologi German
  • 100% Bio-Fuel Technology. Tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang berbahaya ataupun solvent (pelarut)
  • Sesuai untuk semua jenis enjin (ngv, diesel, petrol, turbo, supercharge)
  • Kesan serta merta dalam 15 minit


Kesan segera dalam 15 minit sahaja:

1) Membersih mendapan karbon di dalam enjin kereta anda.
2) Mengembalikan HP kereta anda yang telah hilang disebabkan mendapan karbon.
3) Mengurangkan kembali penggunaan minyak petrol/diesel kereta.
4) Enjin kereta menjadi lebih ringan.
5) Mengembalikan prestasi kereta seperti baru keluar kilang.




Bukti Pembersihan Karbon:

MACC Dyno Test Proton Waja - Peningkatan 1.8 HP
http://www.macc2u.com/images/dyno-test-waja-300px.jpg

MACC Dyno Test Saga BLM - Peningkatan 4 HP (Menakjubkan!)
http://www.macc2u.com/images/dyno-te...-blm-300px.jpg

MACC Dyno Test Proton Wira - Peningkatan 1.2 HP
http://www.macc2u.com/images/dyno-te...-blm-300px.jpg


Berapa banyak botol perlu digunakan?

Untuk petrol:
motosikal = botol
kereta 1800cc dan ke bawah = 1 botol
kereta 2000cc dan ke atas = 2 botol
lebih dari 4 silinder = 2 botol

Untuk diesel: 2 botol

Untuk kesan terbaik, gunakan setiap 10,000km - 20,000km (tidak wajib).
Untuk enjin lama (1800cc dan ke bawah) yang melebihi mileage 100,000km, 2 botol diperlukan bagi penggunaan kali pertama.



Harga Sangat Murah

Harga 1 Botol : RM90
Harga 2 Botol : RM170


Harga boleh dirunding mengikut kuantiti.

Kos pos: PERCUMA
Kos pemasangan: PERCUMA

Cara pembelian:

1. Tunai (COD)
2. Bank-In / Pos (dijamin sampai dalam 2 hari)

Kalau jumpa lagi senang. Kawasan Lembah Klang sahaja.

PRODUK PALING BERKUALITI DAN BERPATUTAN DI ANTARA JENAMA CARBON CLEANER YANG LAIN.



Jaminan Wang Dikembalikan 100% Jika Anda Tidak Rasakan Sebarang Peningkatan!


Hubungi Saya Sekarang! 019-3600163 (Cik Aswanida) :)


P/s - Sebarang pertanyaan akan dibalas secepat mungkin.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aswanida 29-04-2012 04:06 PM

Testimoni Pengguna MACC:

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...74704690_n.jpg http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...47348449_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...91883255_n.jpg

Quote:

Originally Posted by Surbo KMN (Post 13087172)
dulu2 dah pernah pakai pembersih karbon macam ni (brand lain).. lepas habis asap keluar kereta rasa smooth..

Lagi 1 kalau ada kebocoran pada enjin atau ekzos memang kita boleh nampak tempat yang bocor tu

Quote:

Originally Posted by zaimi2 (Post 13211974)
dah pakai tt mai ngan kawan

performance kereta sgt terbaik.
selalu pecut 140km enjine dah gegar..ni 180 relax jer
dia nye daya pecutan memula sangat bagus

recomanded!!!

Quote:

Originally Posted by mynameismantoya (Post 13193981)
9hb order + bayar, 10hb barang da sampai...cepat tul sampai. xsabar nak cuba (tunggu esuk baru nak test...hehe). respond seller cepat & pantas :) delivery 1hari :) superb seller :)

:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid

alkhawarizmi 29-04-2012 04:12 PM

Cara nk guna cemana?

Aswanida 29-04-2012 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by alkhawarizmi (Post 13077632)
Cara nk guna cemana?

Cara nak masukkanya pada air intake. Tempat sedut udara (vakum hos).

Berikut adalah contohnya:

http://www.jagakereta.com/wp-content...ota-Wish-4.jpg

Kalau dekat, kita boleh jumpa bos. Saya boleh tolong buatkan. Tapi saya tunjuk kat mana lokasi nak masukkan, bro cabut sendiri la. Boleh?

Segan la nak tertunduk-tunduk kat enjin depan lelaki. :p :">

nikkeanu 29-04-2012 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by Aswanida (Post 13077659)
Cara nak masukkanya pada air intake. Tempat sedut udara (vakum hos).

Berikut adalah contohnya:

http://www.jagakereta.com/wp-content...ota-Wish-4.jpg

Kalau dekat, kita boleh jumpa bos. Saya boleh tolong buatkan. Tapi saya tunjuk kat mana lokasi nak masukkan, bro cabut sendiri la. Boleh?

Segan la nak tertunduk-tunduk kat enjin depan lelaki. :p :">

biase je tertunduk-tunduk tu...
x perlu segan..:">

Aswanida 29-04-2012 04:23 PM

Quote:

Originally Posted by nikkeanu (Post 13077676)
biase je tertunduk-tunduk tu...
x perlu segan..:">

Uish! Mane boleh. Bahaye! :">

Takde la, malu plak orang lain tengok. Perempuan tengok enjin, tapi yang lelaki duduk kat sebelah. Siapa yang malu? Si lelaki jugak. :D

hannuz1010 29-04-2012 04:23 PM

Cod mane......

Aswanida 29-04-2012 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by hannuz1010 (Post 13077695)
Cod mane......

COD area Lembah Klang bos. :)

alkhawarizmi 29-04-2012 04:33 PM

Ehh tak kisah puan tgk enjin pon.

Aswanida 29-04-2012 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by alkhawarizmi (Post 13077754)
Ehh tak kisah puan tgk enjin pon.

Hehehe. :">:">

Kalau berminat boleh contact bos. Boleh send PM or SMS pada saya.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

alkhawarizmi 29-04-2012 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by Aswanida (Post 13077785)
Hehehe. :">:">

Kalau berminat boleh contact bos. Boleh send PM or SMS pada saya.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Nk beli tp xtau nk guna cemana. Tunjuk gambar detail utk kete kembara

Aswanida 29-04-2012 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by alkhawarizmi (Post 13077804)
Nk beli tp xtau nk guna cemana. Tunjuk gambar detail utk kete kembara

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...78575800_n.jpg

Dalam kotak merah tu bahagian injection (besi warna putih bentuk petak tu). Cari mana2 hos masuk kebahagian situ yang ada kuasa sedutan (vakum). Sebaik-baiknya cari hos yang sebesar jari kelingking. Sila lihat pada bahagian yang saya bulatkan.

Kalau kurang pasti, boleh pergi ke bengkel, dan minta mekanik tunjukkan di mana "hos vakum" atau "hos air intake".

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

alkhawarizmi 29-04-2012 05:02 PM

Yg mana satu? Ada dua tu

Aswanida 29-04-2012 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by alkhawarizmi (Post 13077890)
Yg mana satu? Ada dua tu

Tak kisah mana2. Cabut dulu untuk buat kepastian. Kalau dua2 ada kuasa sedutan, masukkan bulatan yang kat belah bawah. yang dekat dengan throttle body.

Nak check, bukan cabut hos di situ (pada bulatan) dan check pada hos. Kene check pada besi yang kat bulatan tu. Kuasa sedutan mestilah masuk pada bahagian injection. :D

alkhawarizmi 29-04-2012 07:02 PM

Tak paham sehhh

Aswanida 29-04-2012 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by alkhawarizmi (Post 13078518)
Tak paham sehhh

Hehehe... Macam ni, tempat yang saya bulatkan tu, cuba tuan cabut dan rasa, ada tak kuasa sedutan. Periksa kat situ, jangan periksa pada hos, tapi pada lokasi yang dibulatkan tu.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aswanida 29-04-2012 09:06 PM

Update terkini:

Quote:

Bukti Pembersihan Karbon:

MACC Dyno Test Proton Waja - Peningkatan 1.8 HP
http://www.macc2u.com/images/dyno-test-waja-300px.jpg

MACC Dyno Test Saga BLM - Peningkatan 4 HP (Menakjubkan!)
http://www.macc2u.com/images/dyno-te...-blm-300px.jpg

MACC Dyno Test Proton Wira - Peningkatan 1.2 HP
http://www.macc2u.com/images/dyno-te...-blm-300px.jpg


koboygurun 29-04-2012 09:21 PM

subscribe dulu....hehehhee....
berminat nie...kete aku dah 10tahun dah umo dier....
mmg elok sgt kalu nk buang karbon nie...

Aswanida 29-04-2012 09:30 PM

Quote:

Originally Posted by koboygurun (Post 13079410)
subscribe dulu....hehehhee....
berminat nie...kete aku dah 10tahun dah umo dier....
mmg elok sgt kalu nk buang karbon nie...

Beres bos.

Nak buang karbon ni, bukan bergantung pada umur kereta. Tapi bergantung kepada dah berapa jauh mileage kereta kita. Kalau baru umur 3 tahun, tapi mileage dah 200k, kene guna juga tu.

:)cgrock:)cgrock

Aswanida 29-04-2012 11:26 PM

Air Intake untuk CPS 1.6 Liter:

Klik untuk zoom

http://www.jagakereta.com/wp-content...-1-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...-2-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...-3-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...-4-300x225.jpg

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

zaha7777 29-04-2012 11:34 PM

Takde lg testimoni ke tt setakat ni...?

mcm berminat...

Aswanida 30-04-2012 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by zaha7777 (Post 13080647)
Takde lg testimoni ke tt setakat ni...?

mcm berminat...

Kalau customer yang dari FB ada la. Nanti saya update.

En Zaha7777, sila check PM. :)cgrock

Aswanida 30-04-2012 12:18 AM

Saya dah update testimoni pada 1st page.

:)cgrock:)cgrock


boyz371 30-04-2012 12:30 AM

Lau viva boleh :)

Aswanida 30-04-2012 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by boyz371 (Post 13081193)
Lau viva boleh :)

Boleh bos. Berikut lokasi tempat nak masukkan:

Perodua Viva EJ-VE DVVT 1.0 Liter


http://www.jagakereta.com/wp-content...00-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...00-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...00-300x225.jpg

http://www.jagakereta.com/wp-content...00-300x225.jpg


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ibnusaad80 30-04-2012 07:47 AM

Toyota wish 2.0 made 2005 mcm mana lak...

Aswanida 30-04-2012 10:41 AM

Quote:

Originally Posted by ibnusaad80 (Post 13082504)
Toyota wish 2.0 made 2005 mcm mana lak...

Ada bos. Saya akan update nanti. Bukan ape, takut nanti ada orang yang salah guna pula info yang saya bagi. :)

Biasala, produk macam ni kan ada persaingan. :)cgrock

bestbisnez 30-04-2012 10:46 AM

cod shah alam boleh ker ni

zaha7777 30-04-2012 10:59 AM

Takde apa2 kesan sampingan ke tt...

Aswanida 30-04-2012 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by bestbisnez (Post 13083887)
cod shah alam boleh ker ni

Boleh2. Check PM bos. :)cgrock

ibnusaad80 30-04-2012 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Aswanida (Post 13083821)
Ada bos. Saya akan update nanti. Bukan ape, takut nanti ada orang yang salah guna pula info yang saya bagi. :)

Biasala, produk macam ni kan ada persaingan. :)cgrock

Ok, kalau mcm tu, pm aje dlm inbox saya...kalau xsusah nak buat dia saya oder....TQ

Aswanida 30-04-2012 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by zaha7777 (Post 13084021)
Takde apa2 kesan sampingan ke tt...

Setakat ni Alhamdulillah, tiada apa2 kesan sampingan yang negatif. Cuma kesan sampingan positif je yang bersepah. :D

Produk ni adalah Bio-Degradeable Technology, dan ia tidak bersifat menghakis. Jika salah letak sekalipun, lama2 ia akan hilang dengan sendirinya. Dan tidak menghakis mana2 komponen enjin.

Untuk kepastian, titiskan sendikit cecair atas tangan, dan rasa. Ada atau tidak pedih2 pada permukaan kulit. Jika ada, maksudnya bahan tersebut mempunyai pelarut atau bahan penghakis.

Tapi MACC bukan seperti itu. MACC adalah bio-fuel. :)cgrock

Aswanida 30-04-2012 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by ibnusaad80 (Post 13084438)
Ok, kalau mcm tu, pm aje dlm inbox saya...kalau xsusah nak buat dia saya oder....TQ

Check PM bos.

Aswanida 30-04-2012 02:49 PM

bump

:)cgrock

skyside 30-04-2012 02:51 PM

mmg konfem keluar asap putih ke mcm lm gambo?

Aswanida 30-04-2012 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by skyside (Post 13086492)
mmg konfem keluar asap putih ke mcm lm gambo?

Yup. Memang CONFIRM keluar asap putih punya. Takkan keluar asap lagi.

tapi cuba tengok kereta wira tu...

http://www.macc2u.com/images/karburetor-bermasalah.jpg

Macam kereta ni, asapnya putih kehitaman. Betul?

Yang ni biasanya terjadi pada enjin karburetor. Jika cecair pembersih karbon MACC dimasukkan pada karburetor dan asap kehitaman terhasil, maksudnya karburetor ada masalah.

Tapi jangan risau, ia tidak memudaratkan enjin langsung. :)

:)cgrock

Surbo KMN 30-04-2012 03:31 PM

meh tolong TT sket.. Asap yang keluar bergantung pada karbon dalam enjin, banyak asap keluar tandanya banyak karbon :D

Aswanida 30-04-2012 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by Surbo KMN (Post 13086916)
meh tolong TT sket.. Asap yang keluar bergantung pada karbon dalam enjin, banyak asap keluar tandanya banyak karbon :D

Hah! Tokey surbo sudah bersuara. :p

Betul sangat la tu. Banyak karbon, banyak la asap yang keluar.

:)cgrock

Surbo KMN 30-04-2012 03:56 PM

dulu2 dah pernah pakai pembersih karbon macam ni (brand lain).. lepas habis asap keluar kereta rasa smooth..

Lagi 1 kalau ada kebocoran pada enjin atau ekzos memang kita boleh nampak tempat yang bocor tu

ajis_kg 30-04-2012 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by Aswanida (Post 13086994)
Hah! Tokey surbo sudah bersuara. :p

Betul sangat la tu. Banyak karbon, banyak la asap yang keluar.

:)cgrock



kakak cantek boleh tunjukkan adik ajis contoh kete kelisa terubuk plak:D rasa berminat plak..:">


All times are GMT +8. The time now is 09:54 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.