CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Electrics, Electronics, DIY (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Periuk Nasi Elektrik terbaik.. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=318753)

akukurt 15-03-2012 03:56 PM

jenama acer

mustopa_a 15-03-2012 05:03 PM

:)) ada ka periuk nasi jenama acer .. proton?? toyota ka?? ada??

Atie Yolanda 05-04-2012 09:07 AM

up balik thread ni..

baru2 ni daku pusing Parkson tengok periuk nasi elektrik...

Ada sejenis periuk tu tertulis "Micro Computer" periuk serbaguna boleh masak bubur, nasi, stim... (daku baru tahu.. ketinggalan zaman ke??) jenama Panasonic..

sapa2 skg ni guna periuk nasi jenis tu? ok tak? risiko kerosakan cmna? sb tgok periuk tu main tekan2 botton jek.. klu botton tu rosak, cmna nak masak..

atau korang rasa lebih baik guna periuk nasi yg utk masak nasi tu jek.. (biasa punya la..)

hemorrhage 05-04-2012 09:14 AM

tefal... ~

Atie Yolanda 05-04-2012 09:24 AM

Quote:

Originally Posted by hemmorrhage (Post 12806856)
tefal... ~

awak guna yg micro com tu jugak ke?

koboygurun 05-04-2012 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by cheagil (Post 12572914)
aku punya panasonic gak..tapi apasal nasi kat bawah tu jd kerak?
adik aku dtg dia kata aku punya china mari kot? betul ka..ntah2 ada campur lemak babeee dalam besi tu..kakakakakakak

dier ada 2 jenis bro...satu jenis yg biasa mangkuk dier...dan lagi satu jenis ada salutan macam teflon...kene amik yg tue baru xberkerak...penjual panasonic sendiri bg tau aku...

arzaraza 05-04-2012 10:17 AM

beli periuk jenis zebra,
yang 5ply punya

garenti sampai tua xrosak :D

lost_soul2878 05-04-2012 10:29 AM

setahu aku ape saje barang letrik jenama nasional memang tahan lama, tp yg dulu2 punye product la, maybe national sekarang dah kureng

Atie Yolanda 05-04-2012 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by koboygurun (Post 12807417)
dier ada 2 jenis bro...satu jenis yg biasa mangkuk dier...dan lagi satu jenis ada salutan macam teflon...kene amik yg tue baru xberkerak...penjual panasonic sendiri bg tau aku...

teflon tu yg periuk warna kelabu gelap tu ke? klu yang biasa warna silver kan.. mcm still tu.. kena amik yg mana 1?

periuk nasi kt rumah yg skg ni wrna silver.. biasa jek.. tkde kerak pun.. tp dh rosak.. :((

piJimR 05-04-2012 10:31 AM

Quote:

Originally Posted by Atie Yolanda (Post 12572676)
apa jenis periuk nasi (elektrik) yang baik untuk guna dalam tempoh yang lama..

sebelum ni pakai NATIONAL.. dah pakai hampir 15thn.. zaman sekolah lagi.. skg dah rosak, tk blh guna da.. :((

beli national balik la.. TT umo bpe skrg?
umo + 15 tahun. mesti anak TT besar panjang masa tu, nanti suh dorg lak belikan untuk TT.
15tahun lama tu..


All times are GMT +8. The time now is 03:53 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.