CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Internet Business Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Saya ingin mengubah taraf hidup saya. Boleh sesiapa guide saya di sini? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=311790)

erry silencer 20-02-2012 02:09 AM

Saya ingin mengubah taraf hidup saya. Boleh sesiapa guide saya di sini?
 
Assalammualaikum w.b.t. saya newbie di sini, berumur 23tahun, bujang, dan akan bertunang insyallah tahun hadapan, hm saya ingin mengubah taraf hidup saya dengan bermula dari sini dan dari 0 :)
Hope ada sesiapa yang boleh guide saya , saya ingin menjana pendapatan sampingan sama macam encik/tuan2 yang lain, kadang2 saya rasa kan yang saya ni FAILED , bisnes2 yang saya buat sebelum ni kebanyakan semua yang macam scam pun ada, contoh. saya ada buat dropship dengan XxxXX then customer dah buat payment pada saya dan saya bankin pada si XxxXX last2 si XxxXX pun diam je buat tak tau.Saya pulak yang kena bayar balik duit customer.. dan saya penah join Island Red Cafe sebelum ni, Pun sama jugak. last2 bisnes ntah ke mana.. buat bisnes niaga dengan kawan, kawan pulak bawak lari duit. hmm mmg FAILED sangat2 rasa nya, ada tak bisnes yang dijamin paid di sini? saya tak kisah bisnes apa pun, coz saya akan memberi komitmen yang tinggi kelak :) tahun ni saya kena struggle sikit. dah buntu sangat ni.Saya mempunyai kemahiran MYSQL, LINUX, ADMINISTATOR, DATABASE, CODER, tapi saya hanya mempunyai sijil SPM sahaja, kawan2 saya ramai yang pandang rendah pada saya coz diorg semua ber diploma/degree.. tp apa yang ada pada saya? Hope anyone can gimme some advice. Thanks for viewing CG buddy :)

dapatduit 20-02-2012 02:33 AM

tt buat solat hajat n isharah minta petunjuk...puasa isnin khmis

akeyrasta 20-02-2012 02:39 AM

Jangan berputus asa.
Sekiranya jalan itu tak diredhaiNya nescaya masih ada jalan lain, yakin dgn ketentuanNya.

Btw TT nk cari kerja or ada modal untuk cari pendapatan lain?

Tajul505 20-02-2012 02:42 AM

terus berusaha...jangan putus asa...cool...

erry silencer 20-02-2012 02:42 AM

Quote:

Originally Posted by akeyrasta (Post 12296483)
Jangan berputus asa.
Sekiranya jalan itu tak diredhaiNya nescaya masih ada jalan lain, yakin dgn ketentuanNya.

Btw TT nk cari kerja or ada modal untuk cari pendapatan lain?

Nak cari pendapatan lain. Modal tu takde byk mana pun encik :)

erry silencer 20-02-2012 02:43 AM

Quote:

Originally Posted by dapatduit (Post 12296450)
tt buat solat hajat n isharah minta petunjuk...puasa isnin khmis

Insyallah encik :) Thanks atas nasihat :)

erry silencer 20-02-2012 02:46 AM

Quote:

Originally Posted by Tajul505 (Post 12296505)
terus berusaha...jangan putus asa...cool...

Terima Kasih TT. Btw ada bisnes apa2 tak yang boleh saya buat side income? dropship? or consighment?

donicapello009 20-02-2012 04:37 AM

bro...duk kl ke?
try pegi menara atlan.cari company name SCAN association.diorg wat

computer security utk company-company besar.bdk2 sne rmai yg spm je.tp klu

ade skill plus keinginan nk blaja ade peluang utk perform.sambil-sambil tu

wat la freelance website ke,portal ke,blog ke.try dptkn job dri member2

utk dpt duit tepi.bisness xde yg ade jaminan keuntungan.sume atas usaha

sendiri.juz my 2 cent.gud luck

eramukmin 20-02-2012 07:16 AM

nak join jual cheese powder? hehehe... setakat ni alhamdulillah sambutan memberangsangkan... ;)

tapi kalau ade port boleh bukak gerai jual cheezy wedges + mashed potato + air area kl insyaAllah masyuk.

meijin 20-02-2012 07:27 AM

wsalam..skrg keje ape ye?


All times are GMT +8. The time now is 04:46 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.