CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Electrics, Electronics, DIY (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Openbox Series Software Update & Upgrade (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=308424)

elmyda 26-04-2012 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by PapaKuat (Post 13040117)
akhirnya sy berjaya juga settlekan problem ni huhuhuhuhuh tq pakcik google

cuba tuan bg penerangan sket cara2 penyelesaiannya..

mungkin ada kwn2 kita di thread ni boleh gunakan pd masa akan dtg..

mana lah tahu..

sat_core 04-05-2012 01:20 AM

Firmware INET HD S12 PVR
cocok buat S9,s10,S11,S12


download link: https://skydrive.live.com/#cid=5DB50...430D49F3%21105

hanya 1 saja kelebihan sw ni.....petukaran ch to ch asteruk lebih cepat (keluar gambarnya....)

elmyda 04-05-2012 01:55 AM

Quote:

Originally Posted by sat_core (Post 13124072)
Firmware INET HD S12 PVR
cocok buat S9,s10,S11,S12


download link: https://skydrive.live.com/#cid=5DB50...430D49F3%21105

hanya 1 saja kelebihan sw ni.....petukaran ch to ch asteruk lebih cepat (keluar gambarnya....)


terima kasih tuan.. firmware utk F3 tkde ke? :-?

sat_core 04-05-2012 08:01 AM

ada ni ha....


SKYBOX F3 new firmware 3601HD_27_04_2012_08C0.abs

DAN

I-Box F3 1080p Full HD _3601HD_Backup
dgn new software 2012-04-27


sw lama
SKYBOX F3_3601HD_CMT_12031607A4 (1)


download link: https://skydrive.live.com/#cid=5DB50...430D49F3%21334

PapaKuat 04-05-2012 11:29 AM

firmware utk dm500s yg best ada tak?

tucin 04-05-2012 11:48 AM

Quote:

Originally Posted by sat_core (Post 13124072)
Firmware INET HD S12 PVR
cocok buat S9,s10,S11,S12


download link: https://skydrive.live.com/#cid=5DB50...430D49F3%21105

hanya 1 saja kelebihan sw ni.....petukaran ch to ch asteruk lebih cepat (keluar gambarnya....)

FW ni xde masaalah clone kan? Nk cuba esok

GPK1 04-05-2012 11:57 AM

tak ada ke kekawan dekat dekat sini..Machang,Tanah Merah, Kuala Krai..boleh la bertukar tukar pikiran....[aku dok tepi UITM)

moazmar 04-05-2012 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by GPK1 (Post 13125921)
tak ada ke kekawan dekat dekat sini..Machang,Tanah Merah, Kuala Krai..boleh la bertukar tukar pikiran....[aku dok tepi UITM)

demo nak bertukar fikiran tu ..nak buat gapoo pulaak weh ..nak buat dish 24kaki ke ?:eek:

setakat nak tembak rasanya demo buat kelas belajar menmbak ko newbieee

moazmar 04-05-2012 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by PapaKuat (Post 13125598)
firmware utk dm500s yg best ada tak?

Kalu nak IMAGE DM500 tera ke treat sblh !!!Dreambox ..kalu tak silap aku banyak kat situ image dreambox ...kalu sini rasanya ore tak letak ....

kat sini aku rasa banyak FW open je ...
kalau image cari je kat tanaah sebelah .... aku nak belek belek line pon susah pakai galaxy gatik ....lambat weh ....

elmyda 04-05-2012 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by sat_core (Post 13124419)
ada ni ha....


SKYBOX F3 new firmware 3601HD_27_04_2012_08C0.abs

DAN

I-Box F3 1080p Full HD _3601HD_Backup
dgn new software 2012-04-27


sw lama
SKYBOX F3_3601HD_CMT_12031607A4 (1)


download link: https://skydrive.live.com/#cid=5DB50...430D49F3%21334



terima kasih tuan.. nk simpan je dulu.. :) kot2 berguna di masa akan dtg..

elmyda 04-05-2012 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by tucin (Post 13125808)
FW ni xde masaalah clone kan? Nk cuba esok

upgrade atas risiko masing2.. :D

zargos 04-05-2012 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by GPK1 (Post 13125921)
tak ada ke kekawan dekat dekat sini..Machang,Tanah Merah, Kuala Krai..boleh la bertukar tukar pikiran....[aku dok tepi UITM)

tok tuo kawe duk mache tapi kawe jung mase tapi kawe duk kl la:D:D..ado jah sek kelate duk pase..

SATgi 04-05-2012 03:38 PM

bagi pengguna skybox f3 upgrade firmware disini...

http://www.general-files.com/downloa..._08C0.abs.html

elmyda 04-05-2012 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 13127833)
bagi pengguna skybox f3 upgrade firmware disini...

http://www.general-files.com/downloa..._08C0.abs.html

amboi mcm biskut chipsmore skrg nih hg no00.. :D

tucin 04-05-2012 04:18 PM

Brader SATgi ni dah tahap dewa, skali skala baru trun padang..

PapaKuat 04-05-2012 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by moazmar (Post 13126529)
Kalu nak IMAGE DM500 tera ke treat sblh !!!Dreambox ..kalu tak silap aku banyak kat situ image dreambox ...kalu sini rasanya ore tak letak ....

kat sini aku rasa banyak FW open je ...
kalau image cari je kat tanaah sebelah .... aku nak belek belek line pon susah pakai galaxy gatik ....lambat weh ....

ok tq, nnti sy cari d tred seblh.

sat_core 04-05-2012 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by tucin (Post 13125808)
FW ni xde masaalah clone kan? Nk cuba esok

tak ada sapa boleh jamin, aku dah upgrade ke sw ni dan chip id yg timbul chip id ori, ada juga org upgrade ke sw ni tapi chip id timbul "FFFF".....so? bergantung chip id box anda lah.

AzMiLLioNaiRe 04-05-2012 04:47 PM

Xreti la upgrade boss dr mula pakai yg sama ja

sat_core 04-05-2012 04:50 PM

maintin yg sama pun dah ok dah.....

sat_core 04-05-2012 04:59 PM

aku perasan lah tentang sw baru ni, gambar insan tv jadi lebih halus dan cantik.....lain2 channel pun gambar lebih cantik la...

SATgi 04-05-2012 04:59 PM

Quote:

Originally Posted by elmyda (Post 13128216)
amboi mcm biskut chipsmore skrg nih hg no00.. :D

nak buat mcm mana bro masa tak cukup...lari merata...selagi keja mkn gaji sampai kesudah mcm ni...dh ambek keputusan bijak last bulan 6 stop mkn gaji...fokus bisnes...huhuhuhu:)cgrock

tucin 04-05-2012 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by sat_core (Post 13128618)
tak ada sapa boleh jamin, aku dah upgrade ke sw ni dan chip id yg timbul chip id ori, ada juga org upgrade ke sw ni tapi chip id timbul "FFFF".....so? bergantung chip id box anda lah.

Ok bos! Saya cuba dulu, kalau kluar id "FFFF" dengan segeranya saya akan downgrade balik.

Info terbaik!

sat_core 04-05-2012 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 13128835)
nak buat mcm mana bro masa tak cukup...lari merata...selagi keja mkn gaji sampai kesudah mcm ni...dh ambek keputusan bijak last bulan 6 stop mkn gaji...fokus bisnes...huhuhuhu:)cgrock

bro,

klu tak cukup tangan, aku ada lagi 2 tangan....7 hari free dlm 2 minggu.

rossifumi_wlf 04-05-2012 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by sat_core (Post 13128936)
bro,

klu tak cukup tangan, aku ada lagi 2 tangan....7 hari free dlm 2 minggu.

Kalau tangan tak cukup panjang nak sampai KL boleh rojer tangan kt sini :D

moazmar 04-05-2012 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by rossifumi_wlf (Post 13129077)
Kalau tangan tak cukup panjang nak sampai KL boleh rojer tangan kt sini :D

mak oiiii ramainya yg nak support ....

huhu...

untuk kaki plak ..kelantan aku hulurkan kaki ...:)cgrock

elmyda 04-05-2012 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 13128835)
nak buat mcm mana bro masa tak cukup...lari merata...selagi keja mkn gaji sampai kesudah mcm ni...dh ambek keputusan bijak last bulan 6 stop mkn gaji...fokus bisnes...huhuhuhu:)cgrock

terbaek la..

dpt pencen tk? :D

bidara 07-05-2012 08:35 PM

http://www.yojiatech.com/a/Support/2012/0423/197.html

http://www.yojiatech.com/a/Support/2012/0503/203.html

sat_core 07-05-2012 09:50 PM

Quote:

Originally Posted by moazmar (Post 13129103)
mak oiiii ramainya yg nak support ....

huhu...

untuk kaki plak ..kelantan aku hulurkan kaki ...:)cgrock

perhhhhh!!!! pakai kaki terussssss caya lah....

rossifumi_wlf 07-05-2012 10:52 PM

Tuan sat_core aku nak tanya ni. Dah 2 3 hari aku test drive f3 ni dan aku nampak gambar agak kerap scramble. Aku guna tiket yang sama pada dm800 gambar lancar. Ada apa2 yg aku boleh setting lagi ke? Firmware dah update dah.

elmyda 07-05-2012 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by rossifumi_wlf (Post 13158487)
Tuan sat_core aku nak tanya ni. Dah 2 3 hari aku test drive f3 ni dan aku nampak gambar agak kerap scramble. Aku guna tiket yang sama pada dm800 gambar lancar. Ada apa2 yg aku boleh setting lagi ke? Firmware dah update dah.

aku ingat aku srg ja perasan benda nih.. :-?

mat_rapit 07-05-2012 11:13 PM

nak tanya sikit, i-box f3 saya ni, bila tekan butang subtitle dia akan boot balik. Tgk sw version, 3601hd_03_03_2012_06d9. Perlu upgrade tak?
Pastu, bila nak check ID xboleh pun, dah masuk menu....tools...information...8888 tapi xde apa2 pun.

elmyda 07-05-2012 11:22 PM

semkin ramai user yg menggunakan F3 nih semakin byk bugs & kelemahan yg kita jumpa..

td sy test 1 unit pn, hbs install ccc@m, restart receiver.. tk sempat keluar channel unit reboot sendiri 2x..

rossifumi_wlf 07-05-2012 11:30 PM

Quote:

Originally Posted by elmyda (Post 13158630)
aku ingat aku srg ja perasan benda nih.. :-?

Adoi tengok dekat forsat kata lancar je f3 ni.

sat_core 07-05-2012 11:36 PM

aku tak pakai f3, so aku tak mampu nak jawab, lain la klu ada penjual f3 yg sebelum ni ada kasi f3 utk aku test.....tak ada pun org nak kasi test....ala macam geng2 china buat kat pembeli2 mereka tu...heheheh.....klu nak tunggu aku keluar modal sendiri, alamat berjangut la weh! boleh tahan gak org kita ni, masin gak taik idung org kita ni hehehehehe! gurau-gurau sebelum tido weh!

elmyda 08-05-2012 12:39 AM

aku pn mcm hg jgk.. selagi bole pkai.. aku pakai..

selagi tkde keperluan mendesak.. nafsu je yg bg nk test benda br..

padahal sama je fungsinya..

GreatDane 08-05-2012 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by mat_rapit (Post 13158745)
nak tanya sikit, i-box f3 saya ni, bila tekan butang subtitle dia akan boot balik. Tgk sw version, 3601hd_03_03_2012_06d9. Perlu upgrade tak?
Pastu, bila nak check ID xboleh pun, dah masuk menu....tools...information...8888 tapi xde apa2 pun.

edit.........

elmyda 08-05-2012 09:52 AM

benda clone.. so fhm je la..

mat_rapit 08-05-2012 12:01 PM

Semalam dah update ke 27_04_2012, alhamdulillah dah dapat tgk subtitle dah.

keparatbaja 08-05-2012 12:09 PM

salam bro satcore..saya baru lagi dalam thread ni..saya nak tanya kalo channel asktruuk dah gelap nak buat cam ner yer..saya dah cuba contact seller..tapi dah tak dapat..mintak advice kat otai2 channel ni

elmyda 08-05-2012 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by keparatbaja (Post 13163181)
salam bro satcore..saya baru lagi dalam thread ni..saya nak tanya kalo channel asktruuk dah gelap nak buat cam ner yer..saya dah cuba contact seller..tapi dah tak dapat..mintak advice kat otai2 channel ni

gelap mcm mana tuh?

apa yg tertulis di screen tv? :-?


All times are GMT +8. The time now is 04:46 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.