CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=99)
-   -   Siapa ada pengalaman@tau pasal susuk.... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=307442)

rocketeer999 06-02-2012 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by kasmarol (Post 12129950)
Salam semua cgrian...

Perlu sedikit pendapat siapa yg ada pengalaman berkawan dengan si pemakai susuk...

Aku ada suspek seorang kawan aku ni pakai susuk.Die ni perempuan atas sebab:


1)Die x boleh tido malam kdg2 smapai pagi pasal takut pada sesuatu(boleh kata tiap2 malam)

2)Muka die masa sekolah dlu sangat berlainan(gelap sangat) jauh dengan rupanya sekarang lagi pemikat,cantik n putih

3)Aku perhati kulit die ada something,ada kasar2 besar(mamcam kurap besar) x sama seperti kulit muka

aku x tanya die pasal aku nk tau pendapat geng2 CG dlu..sapa ada experience tolong share :)cgrock

tp kan, nape bro nk tau sgt die pakai susuk ke tak?

bro minat kt die ke?

belajar_niaga 06-02-2012 08:18 PM

apalah orang melayu ni..xabis-abis percaya benda karut marut n tahyul..manalah wujud susuk lah apa..

witchdoc 06-02-2012 08:24 PM

apsal pantang larang die remeh sangat? hantu xsuke ke lalu bawah ampaian, dan juge tak suke makan sate?
apekehe nyer hantu nih? x ganas langsung

kasmarol 06-02-2012 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by rocketeer999 (Post 12146353)
tp kan, nape bro nk tau sgt die pakai susuk ke tak?

bro minat kt die ke?

minat tu x de la,tp lain macm je nk tahu n nak kaji!anybody boleh explain lg...reality muka die jauh dgn muka asal ape yg aku perhati

belajar_niaga 06-02-2012 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by kasmarol (Post 12148200)
minat tu x de la,tp lain macm je nk tahu n nak kaji!anybody boleh explain lg...reality muka die jauh dgn muka asal ape yg aku perhati

kosmetik dan pelbagai alat-alat lain..boleh mencerahkan wajah dan membersihkan muka..

manakala berkaitan jadi lebih menarik pula..biasa bergantung kepada keterampilan seseorang tu..bagaimana dia menampilkan diri dia dan bergaul..even wanita yang tidak lawar pun boleh kelihatan menarik..

wat apa nak berburuk sangka sampai ke susuk lah apa..

kalau diceritakan pada orang..boleh menjadikan fitnah lagi..

dan kalau si tertuduh tahu..boleh mengecilkan hati dia dan berbagai-bagai keburukan lain lagi..

plus..susuk tu kepercayaan karut jer..

Kimie 06-02-2012 08:51 PM

Quote:

Originally Posted by witchdoc (Post 12148166)
apsal pantang larang die remeh sangat? hantu xsuke ke lalu bawah ampaian, dan juge tak suke makan sate?
apekehe nyer hantu nih? x ganas langsung

adalah logiknya yang kita masih tak tahu.. :-?

Kimie 06-02-2012 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by belajar_niaga (Post 12148268)
kosmetik dan pelbagai alat-alat lain..boleh mencerahkan wajah dan membersihkan muka..

manakala berkaitan jadi lebih menarik pula..biasa bergantung kepada keterampilan seseorang tu..bagaimana dia menampilkan diri dia dan bergaul..even wanita yang tidak lawar pun boleh kelihatan menarik..

wat apa nak berburuk sangka sampai ke susuk lah apa..

kalau diceritakan pada orang..boleh menjadikan fitnah lagi..

dan kalau si tertuduh tahu..boleh mengecilkan hati dia dan berbagai-bagai keburukan lain lagi..

plus..susuk tu kepercayaan karut jer..

karut kerana masih tidak boleh dibuktikan dengan sains.. teknologi masih tak kesampaian..

satu masa dulu, besi boleh terbang pun pernah dianggap karut..

kebolehan untuk melihat member yang berada jauh beratus2 kilometer secara real time pun boleh dianggap karut 20-30 tahun lepas..

bagi aku, banyak lagi yang kita tak tahu...

syahays 06-02-2012 09:02 PM

Quote:

Originally Posted by baru nak belajar (Post 12130013)
xbole mkn sate..xbole lalu bwh ampaian

-dlu ak blaja silat pn ditegah lalu bwh ampai tp ari2 lalu sbb tu la shortcut msa nk g pdang asrama dlu..ptotla xdpt jd pesilat negara ha3

la...ape kene mengena ngan sate??
cube tt pelawa die bawak pegi sate kajang..tgk camne..

belajar_niaga 06-02-2012 09:08 PM

Quote:

Originally Posted by Kimie (Post 12148398)
karut kerana masih tidak boleh dibuktikan dengan sains.. teknologi masih tak kesampaian..

satu masa dulu, besi boleh terbang pun pernah dianggap karut..

kebolehan untuk melihat member yang berada jauh beratus2 kilometer secara real time pun boleh dianggap karut 20-30 tahun lepas..

bagi aku, banyak lagi yang kita tak tahu...

kalau saudara xpercaya juga benda tu karut..saudara pergilah cari mana-mana perempuan..bawa gi kat tempat yang ada amalan susuk tu..lepas tu mesti saudara percaya benda tu karut jer..

Hang B Hang F 06-02-2012 09:09 PM

aku rasa tak boleh makan sate sebab biasanya pantang2 benda karut2 ni pada benda2 tajam macam buluh runcing, kan mata lidi tu tajam hehe..


All times are GMT +8. The time now is 10:30 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.