CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Other Classifieds (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=191)
-   -   Pelaburan Unit Amanah yang boleh dapat 10-15% (KWSP/CASH) dengan CIMB Wealth Advisors (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=302402)

carjunk_boyz 16-02-2012 01:00 AM

Quote:

Originally Posted by carjunk_boyz (Post 12250895)
Dalam Unit Trust ni klu bleh kite invest tuk middle n long term..
set target nak guna tuk ape duit tu..
bertujuan samada untuk pendidikan anak, persaraan, simpanan, pelancongan, perkahwinan, beli kete, membeli rumah, renovate rumah atau sebagainya bergantung pada tujuan anda.
mase tu duit pon dah siap bertambah dengan profit lagi..
so untung kan..modal xhilang..profit pon dapat..
sebab kadang2 tak sampai setahun pun dah boleh dapat pulangan yang tinggi melalui Unit Amanah CIMB Wealth Advisors ni..

Ada 3 cara untuk buat investment dalam Unit Trust CIMB Wealth Advisors ni..

1) Lump sum (berapa amount pon boleh minimum 1k)
2) Regular Saving ( starting tuk opening akaun RM1,000 kemudian sign up autodebit dan minimum Auto Debit Monthly RM200)
3) EPF (account 1)

So terpulang kepada investor nak buat pelaburan macam mana...kalau nak buat 3 cara tu sekali gus pun boleh...
sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya..

Dengan Unit Amanah CIMB 3 keuntungan yang tuan boleh dapat
1) Dividen
2) Bonus keuntungan
3)Keuntungan kenaikan harga (capital gain)


so xperlu nak risau ada turun harga atau tidak..
coz tuan ada dividen yg tetap setiap tahun..
disamping tu bonus lagi dan juga keuntungan jika kenaikan harga unit..

sedangkan ditempat lain
hanya dapat dividen sahaja..

Alhamdulillah..
atas monitoring melalui saya..
Customer2 saya mencapai profit seperti apa yang mereka target dalam unit amanah ini..

so saya sebagai consultant akan membantu customer saya bagaimana untuk dapatkan profit melalui investment yg dibuat melalui strategi2 yg dibentuk..
Dengan itu jugalah mereka trust dengan kemampuan saya untuk mengendalikan kewangan yang dimiliki untuk digandakan dalam unit trust CIMB ni.
Amaun yang di invest bukan sikit punya amaun..
contohnye seperti dibawah..


Peratus keuntungan boleh mencapai 10-15% lebih tinggi berbanding dividen yg diberikan oleh KWSP, ASB, Bank2 Simpanan. Fixed Deposit atau seumpama dengannya..
sangat menguntungkan..
Pelaburan tuk jangka masa panjang..

Klu buat pelaburan melalui Skim pengeluaran KWSP dimana pada umur 55 thn anda akan ada dua dana untuk menampung perbelanjaan dihari tua..
1) Duit KWSP anda
2) Dari duit keuntungan yang diperolehi hasil pelaburan anda di CIMB Wealth Advisors..

Secara tidak langsung anda telah buat persediaan dihari tua dengan menggunakan duit simpanan KWSP yang hanya duduk statik sahaja..


Klu melalui cash investment plak..
Lebih baik kita invest dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors boleh dapat kadar pulangan yang lebih tinggi average minimum 10%-15% dan lebih dari tu pon boleh.
lepastu totally 100% syariah islamic fund..
sedangkan, bila invest kat ASB dividen hanya 7-8% setahun..
lagipon mufti selangor dah mengeluarkan fatwa yg ASB, ASN secara jelas terlibat dalam aktiviti pelaburan yang bercampur-campur antara patuh dengan syariah atau tidak patuh dengan syariah..
so kat situ kite leh tengok yg bonus dr ASB tu dlm was2 yg kite nak guna bg anak2 atau ibu bapa kite makan sme....


sebarang maklumat lanjut dan sesi pencerahan boleh hubungi saya 0193681350

bump tuk sharing dengan anda semua..

carjunk_boyz 16-02-2012 01:02 AM

Anda layak buat pengeluaran Akaun 1 KWSP 3 bulan sekali untuk pelaburan di Unit Amanah CIMB Wealth Advisors..

carjunk_boyz 16-02-2012 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by carjunk_boyz (Post 12236596)
Salam warga carigold semua..
disini saya nak kongsikan bagaimana strategi pelan regular saving melalui Unit Amanah CIMB Wealth Advisors.
Ianya untuk masa depan yang boleh memberikan kadar pulangan yang lebih tinggi kepada anda semua..


Regular saving adalah bermaksud menyimpan secara bulanan melalui auto debit dari akaun bank / secara manual. Ianya tidak terikat pada mana-mana syarat, bergantung pada kemampuan pelabur serendah min RM200 dengan tanpa ada tempoh matang/ikatan tertentu.

Melalui regular saving, pelabur boleh membuat pelaburan regular saving ini bertujuan samada untuk pendidikan anak, persaraan, simpanan, pelancongan, perkahwinan, membeli rumah, renovate rumah atau sebagainya bergantung pada tujuan anda.

Jumlah minimum permulaan utk buat investment regular saving adalah RM1,000. Sy percaya even budak kecik zaman skrg pun dah ada simpanan byk ni, dh boleh kumpul time raya kan? Hehe. Apa lagi org dewasa yg dh bekerja :D. Kemudian diikuti dengan pe Jumlah minimum utk menambahkan pelaburan secara bulanan iaitu minimum RM200 sebulan secara autodebit

Kelebihannya ia dapat mengumpul simpanan dan menyemai tabiat menabung. Selain itu untuk memenuhi keperluan kewangan pelabur pada masa akan datang untuk merealisasikan tujuan regular saving yang kita hasratkan seperti contoh2 yang saya berikan diatas..


Ianya sangat Mudah dan konsisten!!!


Para pelabur boleh melabur menggunakan Direct Debit Instruction (DDI) melalui bank dimana satu jumlah tetap akan dipindahkan daripada akaun simpanan atau akaun di mana wang gaji dikreditkan setiap bulan ke akaun dana pelaburan. Kaedah ini juga memastikan pelabur melabur secara konsisten dalam suatu tempoh masa. Ini adalah salah satu cara yang baik untuk menyemai sifat menabung yang berterusan, justeru membina kekayaan.

Dengan kaedah dibawah ini, lebih banyak pelabur menyimpan, maka keuntungan yang diperolehi juga jadi lebih tinggi.


sebagai rujukan pada anda semua jika anda buat regular saving melalui Unit Amanah ini dan peratus kadar return profit yang diberikan dengan average minimum 10%-15% dan lebih dari itu pon boleh..

http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1329225223

carjunk_boyz 16-02-2012 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by carjunk_boyz (Post 12245861)
Dengan Unit Amanah CIMB 3 keuntungan yang tuan boleh dapat
1) Dividen
2) Bonus keuntungan
3)Keuntungan kenaikan harga (capital gain)


so xperlu nak risau ada turun harga atau tidak..
coz tuan ada dividen yg tetap setiap tahun..
disamping tu bonus lagi dan juga keuntungan jika kenaikan harga unit..

sedangkan ditempat lain
hanya dapat dividen sahaja..

Alhamdulillah..
atas monitoring melalui saya..
Customer2 saya semua dapat profit seperti apa yang mereka target dalam unit amanah ini..

so saya sebagai consultant akan membantu customer saya bagaimana untuk dapatkan profit melalui investment yg dibuat melalui strategi2 yg dibentuk..
Dengan itu jugalah mereka trust dengan kemampuan saya untuk mengendalikan kewangan yang dimiliki untuk digandakan dalam unit trust CIMB ni.


Antara amaun yang investor pernah buat investment dengan saya..

RM100,000
http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1328994499

RM300,000

http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1329032368

RM50,000
http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1328994682

RM13,000
http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1329029941

cek diatas menunjukkan mereka telah buat investment dengan saya..
Anda juga mampu seperti mereka tuk mendapatkan kadar pulangan yang lebih tinggi berbanding ada simpan ditempat yang anda laburkan sekarang..
semua hanya melalui Unit Amanah CIMB Wealth Advisors..

carjunk_boyz 16-02-2012 12:25 PM

sebarang pertanyaan dan pencerahan boleh hubungi saya..

carjunk_boyz 16-02-2012 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by carjunk_boyz (Post 12250895)
Dalam Unit Trust ni klu bleh kite invest tuk middle n long term..
set target nak guna tuk ape duit tu..
bertujuan samada untuk pendidikan anak, persaraan, simpanan, pelancongan, perkahwinan, beli kete, membeli rumah, renovate rumah atau sebagainya bergantung pada tujuan anda.
mase tu duit pon dah siap bertambah dengan profit lagi..
so untung kan..modal xhilang..profit pon dapat..
sebab kadang2 tak sampai setahun pun dah boleh dapat pulangan yang tinggi melalui Unit Amanah CIMB Wealth Advisors ni..

Ada 3 cara untuk buat investment dalam Unit Trust CIMB Wealth Advisors ni..

1) Lump sum (berapa amount pon boleh minimum 1k)
2) Regular Saving ( starting tuk opening akaun RM1,000 kemudian sign up autodebit dan minimum Auto Debit Monthly RM200)
3) EPF (account 1)

So terpulang kepada investor nak buat pelaburan macam mana...kalau nak buat 3 cara tu sekali gus pun boleh...
sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya..

Dengan Unit Amanah CIMB 3 keuntungan yang tuan boleh dapat
1) Dividen
2) Bonus keuntungan
3)Keuntungan kenaikan harga (capital gain)


so xperlu nak risau ada turun harga atau tidak..
coz tuan ada dividen yg tetap setiap tahun..
disamping tu bonus lagi dan juga keuntungan jika kenaikan harga unit..

sedangkan ditempat lain
hanya dapat dividen sahaja..

Alhamdulillah..
atas monitoring melalui saya..
Customer2 saya mencapai profit seperti apa yang mereka target dalam unit amanah ini..

so saya sebagai consultant akan membantu customer saya bagaimana untuk dapatkan profit melalui investment yg dibuat melalui strategi2 yg dibentuk..
Dengan itu jugalah mereka trust dengan kemampuan saya untuk mengendalikan kewangan yang dimiliki untuk digandakan dalam unit trust CIMB ni.
Amaun yang di invest bukan sikit punya amaun..
contohnye seperti dibawah..


Peratus keuntungan boleh mencapai 10-15% lebih tinggi berbanding dividen yg diberikan oleh KWSP, ASB, Bank2 Simpanan. Fixed Deposit atau seumpama dengannya..
sangat menguntungkan..
Pelaburan tuk jangka masa panjang..

Klu buat pelaburan melalui Skim pengeluaran KWSP dimana pada umur 55 thn anda akan ada dua dana untuk menampung perbelanjaan dihari tua..
1) Duit KWSP anda
2) Dari duit keuntungan yang diperolehi hasil pelaburan anda di CIMB Wealth Advisors..

Secara tidak langsung anda telah buat persediaan dihari tua dengan menggunakan duit simpanan KWSP yang hanya duduk statik sahaja..


Klu melalui cash investment plak..
Lebih baik kita invest dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors boleh dapat kadar pulangan yang lebih tinggi average minimum 10%-15% dan lebih dari tu pon boleh.
lepastu totally 100% syariah islamic fund..
sedangkan, bila invest kat ASB dividen hanya 7-8% setahun..
lagipon mufti selangor dah mengeluarkan fatwa yg ASB, ASN secara jelas terlibat dalam aktiviti pelaburan yang bercampur-campur antara patuh dengan syariah atau tidak patuh dengan syariah..
so kat situ kite leh tengok yg bonus dr ASB tu dlm was2 yg kite nak guna bg anak2 atau ibu bapa kite makan sme....


sebarang maklumat lanjut dan sesi pencerahan boleh hubungi saya 0193681350

up tuk makluman anda semua secara ringkas mengenai Unit Amanah CIMB Wealth Advisors..
sebarang pertanyaan dan pencerahan boleh hubungi saya 0193681350

carjunk_boyz 16-02-2012 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by carjunk_boyz (Post 12242826)
Percaya atau tidak..
ini lah hakikatnya..
wang KWSP anda boleh abis dlm mase 2-3thn saje selepas anda bersara??
adakah ia cukup tuk menampung bebanan hidup dari segi hutang, pendidikan anak2 dan yang lain2 lagi..
Melalui Unit Amanah CIMB Wealth Advisors anda akan ada tabung persaraan kedua yang boleh menjadi dana perbelanjaan selain dari duit KWSP..


http://www.carigold.com/portal/forum...1&d=1327856538


inilah hakikat sebenar jika anda tidak menggunakan simpanan KWSP anda untuk digandakan dari sekarang..
hubungi saya tuk skim pengeluaran KWSP akaun 1 untuk pelaburan di Unit Amanah CIMB WEalth Advisors bagi mendapatkan keuntungan yang lebih tinggi untuk dana persaraan hari tua anda..

carjunk_boyz 16-02-2012 05:00 PM

Unit Amanah CIMB Wealth Advisors (CWA)

1)Dana simpanan secara ISLAMIK
2)Unit Amanah dari kepelbagaian sektor aset pelaburan
3)Pengurusan adalah dari pihak PROFESSIONAL yang diiktiraf
3)Cara belian dan jualan yang mudah dan kos simpanan yang rendah
4)Dibawah penasihat SYARIAH dan IBFIM (Institut Perbankan dan
Kewangan Islam Malaysia)
5)Mengikut garis panduan Suruhanjaya Securiti (SC) dan Bank Negara
Malaysia
6)Hanya CIMB menyediakan perkhidmatan TRUST NOMINATION / PENAMAAN
PEWARIS

carjunk_boyz 16-02-2012 05:09 PM

EPF (Dividen 5%) dan CWA (10%-15% Dividen)
yang mana satu pilihan anda??

Jika anda diberi peluang kepada untuk mengembangkan duit EPF/KWSP anda sebanyak 2 kali ganda dan mungkin lebih adakah anda berminat?

* Adakah anda fikir simpanan KWSP cukup untuk menampung kehidupan anda selepas bersara nanti?
* Tahukah anda lebih 72% pesara terpaksa hidup dalam kepayahan kerana tiada simpanan yang mencukupi!

Persoalannya SUDAHKAH ANDA BERSEDIA?

Penasihat kewangan professional mengatakan bahawa anda memerlukan RM1.4 - 2.8 juta pada usia anda 55 tahun untuk anda selesa bersara.

Anda tidak perlu bawa duit dan berikan duit kepada saya, Apa yang saya perlukan daripada anda cuma :

1) Salinan Fotostat IC 4 keping
2) penyata kwsp terkini
3) Tumb Print sahaja.


Nota: Sila sediakan Salinan IC dan penyata KWSP anda sebelum berjumpa dengan saya.

carjunk_boyz 16-02-2012 05:50 PM

Pelaburan dari KWSP adalah selamat..
dikawal selia oleh Bank Negara dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)..
pemegang Amanah adalah Amanah Raya Berhad.
Wang dari KWSP cuma diuruskan oleh CIMB Wealth Advisors (CWA) untuk memaksimumkan nilai apabila anda bersara kelak,wang itu tidak boleh dikeluarkan,kecuali jika anda ingin menjual kembali unit amanah tersebut,dan wang akan dimasukkan kembali ke dalam akaun 1 KWSP.
Setiap transaksi akan diberi notis oleh KWSP dan CIMB Wealth Advisors.
contohnya seperti dibawah


Makluman dari KWSP
http://i748.photobucket.com/albums/x...v7867/kwsp.jpg

penyata dari CIMB Wealth Advisors (CWA)

http://i748.photobucket.com/albums/x...v7867/cimb.jpg


All times are GMT +8. The time now is 11:54 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.