CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   dalam dilema antara myvi se 1.5 atau flx se 1.6 cvt (keputusan saga flx se 1.6) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=299657)

langau@lalat FC 14-01-2012 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by akuaris (Post 11850541)
salam warga cg sekalian:)cgrock

aku sekarang nie dalam dilema antara dua pilihan iaitu myvi se 1.5 dengan saga flx se 1.6. Aku ingat nak beli keta bulan 2 nie tapi x tau yg mana satu pilihan hati sebab bila tgok myvi se 1.5 nmpak smart tapi space pulak x besar macam flx
bila tgok flx pun smart gak, space pun besar tapi byk yg kata proton nie byk msalah enjin la, cvt la 2 yg klau boleh sapa2 yg pkai kereta nie mintak komen ckit...mana lebih baik??:)cgrock:)cgrock:)paid

saga flx se 1.6 atau myvi se 1.5:)cgrock

saga flx se 1.6

http://vcdn.paultan.org/image/saga-f...81-500x300.jpg

http://paultan.org/image/Saga-FLX-SE...es-500x258.jpg

http://www.arenakereta.com/wp-conten...11/wpid-se.jpg


perodua myvi 1.5 se

http://www.gvishnu.com/wp-content/up...-1.5-SE-01.jpg

http://www.fastmotoring.com/wp-conte...-1-5-se-07.jpg

http://edvinteo.com/pt/uploads/2011%...1_4_back_c.jpg

wasalam...kalau aku la..aku memang pilih saga je...mantap siot..!!!aku pn telah memilkinya...memang puas hati la....alhamdulillah
;)

langau@lalat FC 14-01-2012 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by langau@lalat FC (Post 11908650)
wasalam...kalau aku la..aku memang pilih saga je...mantap siot..!!!aku pn telah memilkinya...memang puas hati la....alhamdulillah
;)

buat setakat ni aku pakai saga flx s.e...tiada sebarang masalah pun...enjin memang puas hati,space memang puas hati....so sekarang ni pilihan di atas tangan lu bro....pilihlah yg berkenan di hati & penuh kepuasan bila memilikinya....:-?

chroniclesmind 14-01-2012 12:39 PM

nak tau senang je..test drive je dlu 2-2 kete ni..dptkan feel dlu..huhu

armmar 14-01-2012 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by chroniclesmind (Post 11909342)
nak tau senang je..test drive je dlu 2-2 kete ni..dptkan feel dlu..huhu

tu yg terbaek

puyol 14-01-2012 04:01 PM

Proton Saga FLX SE 1.6 pilihan den

- CVT transmission vs 4 speed Auto (no jerk or lag)
- Dual airbags
- ABS
- Leather seat

akuaris 14-01-2012 04:39 PM

salam kepada semua yg beri komen dan terima kasih kerana telah menghulurkan pendapat anda sekalian, pagi tadi aku dah test drive kedua2 keta tersebut dan berdasarkan pendapat aku saga flx se 1.6 lebih mantap dari myvi se 1.5 dan harga serta bulanannya lebih murah

jadi aku dah buat keputusan untuk pilih flx se sebagai kereta pertama aku...hehe

playermmc 14-01-2012 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by akuaris (Post 11910753)
salam kepada semua yg beri komen dan terima kasih kerana telah menghulurkan pendapat anda sekalian, pagi tadi aku dah test drive kedua2 keta tersebut dan berdasarkan pendapat aku saga flx se 1.6 lebih mantap dari myvi se 1.5 dan harga serta bulanannya lebih murah

jadi aku dah buat keputusan untuk pilih flx se sebagai kereta pertama aku...hehe

tahniah bro
brapa bulan2 bro?hehe

akuaris 14-01-2012 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by playermmc (Post 11910912)
tahniah bro
brapa bulan2 bro?hehe

bulan2 hampir 600 sebab aku buat skim graduan, so x pyah byar dwnpyment...hehe

decalXsia 14-01-2012 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by akuaris (Post 11910983)
bulan2 hampir 600 sebab aku buat skim graduan, so x pyah byar dwnpyment...hehe

bro, nk tanye, klo skim grad dokumen ape je die nk?

tupat 14-01-2012 07:09 PM

tt angkat manual ke auto :">:">


All times are GMT +8. The time now is 03:18 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.