CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   News, Current Issues, Rumours (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Alhamdulillah..Sufiah Yusof Sudah Insaf Dari Aktiviti Pelacuran (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=299141)

talibanes 06-01-2012 04:08 PM

Alhamdulillah..Sufiah Yusof Sudah Insaf Dari Aktiviti Pelacuran
 
http://3.bp.blogspot.com/_gMlHaKTw3d...f+comeback.jpg

"KUALA LUMPUR - Wanita genius matematik yang juga bekas pelajar Universiti Oxford, Sufiah Yusof,23, menyesal dengan tindakannya terbabit pelacuran. Perkara itu didedahkan Pengarah Perancangan dan Strategi Kumpulan Penyokong dan Pengasuh Profesional Islam (Pisang), Hanafi Abdul Malek yang dihubungi Harian Metro, semalam. Untuk mengesahkan perkara itu, Hanafi berkata,pihaknya menghubungi pengurusan yang pernah menjadi ejen wanita itu menjual tubuh yang turut mengakui dia tidak lagi terbabit dengan kegiatan itu.

“Dia dah tak buat lagi kerja tu dan kini hanya aktif melakukan kerja amal. Melalui e-mel yang dihantar kepada saya kira-kira seminggu selepas Aidilfitri lalu, Sufiah kata dia betul-betul menyesal dengan perbuatan itu. “Kami juga ada menghubungi agensi teman sosial yang menguruskan Sufiah dan mengesahkan mereka tidak dapat menghubunginya serta tidak tahu di mana dia berada,” katanya.

Kisah kehidupan Sufiah disiarkan akhbar News of the World keluaran 31 Mac lalu yang mendedahkan wanita yang dianugerah kepintaran semula jadi itu menawarkan khidmat seks melalui Internet dengan bayaran 130 paun Sterling (RM845) bagi satu sesi.

Wanita itu bertemu wakil akhbar terbabit yang menyamar sebagai pelanggan di laluan masuk ke fletnya dengan hanya memakai skirt pendek, but kulit dan baju-T.

Apabila wartawan itu berbual dengannya, Sufiah menyatakan dia masih belajar untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang ekonomi menerusi kursus separuh masa selama dua tahun di London.

Sufiah yang ibunya berasal dari Malaysia dan bapa dari Pakistan dilaporkan terpaksa menawarkan khidmat seks kerana kesempitan hidup. Dia dikatakan menjalani kehidupan di flet terbabit dengan menjual tubuhnya untuk membayar sewa.

Pembabitan wanita itu dalam pelacuran di Salford, Manchester, adalah tragedi hitam yang menimpa hidupnya sejak zaman kegemilangannya ketika dia bergambar dengan topi graduan di depan wartawan di luar Kolej St Hilda yang begitu berprestij.

Pendedahan akhbar itu berlaku serentak ketika bapanya, Farooq yang berasal dari Pakistan mula menjalani hukuman penjara kerana mencabul dua gadis berusia 15 tahun ketika memberi mereka tuisyen matematik.

Mengulas lanjut, Hanafi berkata, Sufiah kini lebih tenang selain senang dan gembira dengan rakyat negara ini yang mengambil berat mengenai dirinya. "Bagaimanapun melalui e-mel sama, dia jelaskan belum bersedia untuk bertemu keluarga, terutama ibunya (Halimaton Yusof).

“Sungguhpun begitu, saya gembira dengan perkembangan positifditunjukkan Sufiah dan menasihatkannya supaya sentiasa ingat serta memohon pertolongan kepada Allah,” katanya. Kata Hanafi, rancangan untuk merawat Sufiah menggunakan kaedah Islam mungkin dapat dilaksanakan sekitar bulan depan. Ini kerana dia akan ke Belanda atas urusan kerja sebelum ke England untuk bertemu Sufiah. ~hmetro

http://siasahkini.blogspot.com/

clorox_bersih 06-01-2012 04:09 PM

hasil doa-doa para muslimin dan muslimat yang masih sayangkan beliau..alhamdulillah..
semoga amalina dan mereka2 yang seperti mereka juga didoakan agar kembali ke jalan yang benar..amin...

jutawanzaman 06-01-2012 04:15 PM

sbb dah tak laku kot...

bengang2003 06-01-2012 04:15 PM

baguslah kalau camtu. kita harap yang terbaik untuk pelajar2 genius melayu ni..

AuraSuccess_88 06-01-2012 04:19 PM

moga insaflah....

ayie206 06-01-2012 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by clorox_bersih (Post 11834969)
hasil doa-doa para muslimin dan muslimat yang masih sayangkan beliau..alhamdulillah..
semoga amalina dan mereka2 yang seperti mereka juga didoakan agar kembali ke jalan yang benar..amin...

hasil doa + kutukan, sindiran.. :)paid:)paid

FAUZEY_FX 06-01-2012 04:23 PM

alhamdulillah...

sasuke88 06-01-2012 04:24 PM

badan dah hancur..

agaknya dulu dia stress sgt.

kesian juge

astrowan 06-01-2012 04:26 PM

serius ka ni???harap2 begitulah.......aminnnnnnnnnn

astrowan 06-01-2012 04:26 PM

serius ka ni???harap2 begitulah.......aminnnnnnnnnn

wazir 06-01-2012 04:27 PM

baguihla dia dah taubat dan dapat hidayah..ada hikmahnya dia jadi camtu sekejap agaknya..yang kita risau ni kot jadi macam gitu utk selamanya..

SiRentap 06-01-2012 04:27 PM

aku dengar2 student2 IPTA/IPTS ramai bagi service pelacuran dkt malaysia utk menampung kos pelajaran dan kehidupan seharian..harap2 tak betul la

SiRentap 06-01-2012 04:28 PM

aku dengar2 student2 IPTA/IPTS ramai bagi service pelacuran dkt malaysia utk menampung kos pelajaran dan kehidupan seharian..harap2 tak betul la

sasuke88 06-01-2012 04:28 PM

badan dah hancur..

agaknya dulu dia stress sgt.

kesian juge

sentiasausaha 06-01-2012 04:29 PM

alhamdulilah semoga terus istiqamah...terbaikkk !

astrowan 06-01-2012 04:29 PM

alhamdulilah....

astrowan 06-01-2012 04:29 PM

alhamdulilah....

wazir 06-01-2012 04:29 PM

baguihla dia dah taubat dan dapat hidayah..ada hikmahnya dia jadi camtu sekejap agaknya..yang kita risau ni kot jadi macam gitu utk selamanya..

rebung 06-01-2012 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by jutawanzaman (Post 11835016)
sbb dah tak laku kot...


ada juga manusia fikiran macam ni ...

sentiasausaha 06-01-2012 04:41 PM

alhamdulilah semoga terus istiqamah...terbaikkk !

bengang2003 06-01-2012 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by SiRentap (Post 11835163)
aku dengar2 student2 IPTA/IPTS ramai bagi service pelacuran dkt malaysia utk menampung kos pelajaran dan kehidupan seharian..harap2 tak betul la

ada bro ada..ramai tau ..

shah_ae 06-01-2012 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by jutawanzaman (Post 11835016)
sbb dah tak laku kot...


ape punye komen la... ini berita baik bro... cubelah post yg baik2 skit...

bananaphone 06-01-2012 05:01 PM

xde ke gambo dia dah brubah

agenloan 06-01-2012 05:12 PM

ok la dah insaf

kaki lari 06-01-2012 05:19 PM

alhamdulillah...
moga2 berkekalan....

boey 06-01-2012 05:23 PM

harap2 lepas dah insaf ni dia tak ulangi balik.

pressuresprayer 06-01-2012 05:28 PM

bgs2..kita jgn la bersangka buruk (tak laku la,ape la) plak..syukur suda..jgn la berlaku pd ahli keluarga kite ..

hafizan78 06-01-2012 05:28 PM

alhamdulillah...

marlen 06-01-2012 05:36 PM

aminnn...Allah masih syg kan sufiah..

atlantis 06-01-2012 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by bananaphone (Post 11835524)
xde ke gambo dia dah brubah

ko tak nampak gambo?
berat ni ? :-?

ml8883 06-01-2012 05:49 PM

bagus la dah insaf..jgn sekejap je.!!

sinaranbulan 06-01-2012 06:24 PM

Alhamdulillah. Kita berdoa moga saat kita menghela nafas terakhir kita dalam keadaan beriman. Allah maha pengampun dan Allah yang memberi hidayah kepada sesiapa yang dikehendakiNya. Selalu lah bersangka baik dgn Allah.

akanopiat 06-01-2012 06:35 PM

[QUOTE]
Perkara itu didedahkan Pengarah Perancangan dan Strategi Kumpulan Penyokong dan Pengasuh Profesional Islam (Pisang),

MAAF NAK GELAK DULU :)):)):))

ALHAMDULILLAH...

TamingSari 06-01-2012 06:40 PM

Quote:

Originally Posted by jutawanzaman (Post 11835016)
sbb dah tak laku kot...

hidayah ni urusan tuhan

azraneus 06-01-2012 06:44 PM

dah ada thread ni

http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=299141

qubs 06-01-2012 06:47 PM

alhamdulillah kembali pd pangkal jln untung die dpt hidayah

Bionik 06-01-2012 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by sasuke88 (Post 11835114)
Kata Hanafi, rancangan untuk merawat Sufiah menggunakan kaedah Islam mungkin dapat dilaksanakan sekitar bulan depan. Ini kerana dia akan ke Belanda atas urusan kerja sebelum ke England untuk bertemu Sufiah. ~hmetro

Apasal? Sakitkah dia di sana?

fadli1982 06-01-2012 06:53 PM

ok la tu.....

kOmAnDeR 06-01-2012 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by jutawanzaman (Post 11835016)
sbb dah tak laku kot...

Hikmah Allah SWT jd kn makhluk ni dimamah usia or lusuh akibat dr aktiviti prsekitaran...klau ler muda sokmo or x lusuh pyah nk insaf kot x nti sufiah laa kita pn cmtu gak kot...akulaa he2... syukurlaa insaf msa sihat lg klau nyawa dh kt halkum naya...

kOmAnDeR 06-01-2012 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by TamingSari (Post 11836232)
hidayah ni urusan tuhan

benar..moga kita pn nti happy ending


All times are GMT +8. The time now is 05:32 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.