CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Pengguna Kereta keluaran Korea..adakah benar bagai dikata?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=298103)

rifle 22-01-2012 12:43 AM

Quote:

Originally Posted by clorox_bersih (Post 11985967)
mahluk ni adalah sepanjang 4.8 meter..
interior adalah sangat luas..
legroom untuk orang macam aku ni,depan atau belakang,boleh dikatakan
agak selesa...
sangat selesa..cuma kurengnya,co-driver seat takda elektrik motor
untuk adjust seat setting

fuhh elegan habis :)cgrock

opi 24-01-2012 05:27 PM

Saya Pakai KIA Spectra, dah masuk 4 tahun, so far Bagus je.. xde ragam2 bayar pun murah RM400 je sebulan xde interest kat Naza Credit..

rocketeer999 24-01-2012 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by opi (Post 12006403)
Saya Pakai KIA Spectra, dah masuk 4 tahun, so far Bagus je.. xde ragam2 bayar pun murah RM400 je sebulan xde interest kat Naza Credit..

naza krdit?? menarik ni! cite la lg! camne nk dptkan?

clorox_bersih 24-01-2012 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by opi (Post 12006403)
Saya Pakai KIA Spectra, dah masuk 4 tahun, so far Bagus je.. xde ragam2 bayar pun murah RM400 je sebulan xde interest kat Naza Credit..

khas untuk beli kereta kia n naza je ke?

aimfx 24-01-2012 10:43 PM

Optima K5 ni mmg idaman kalbu.


Quote:

Originally Posted by jokerzs (Post 11985796)
Da lama sokong proton, tapi kalau kalau asik2 setahun kena abis seribu-dua ribu duk baiki je. mcm mana nak support. lama2 boleh botak kepala. mmg rakyat malaysia nak tolong malaysia jgk.
tp yg buat keluaran kereta tu yg xnak tolong rakyat. bkn kita xnak tolong malaysia. NI XABIS2 CAKAP RAKYAT XNak MAju kAN PROTON malaysia. salah rakyat ke kalau beli, asik2 problem je kereta malaysia. rakyat bukan nye semua kaya. :((:((:((

Rosak apa proton tu sampai tiap tahun abis seribu dua :-? Pakai V6 ka?

wan9551 24-01-2012 10:50 PM

Aku pakai kia forte baru 2 tahun.. 4 speed.. So far aku guna ok je.. Sbb jarang guna.. Sll guna time balik kg je.. Cuma tayar forte je xsesuai ngn keadaan di malaysia.. Kena tukar lain..

clorox_bersih 24-01-2012 11:02 PM

Quote:

Originally Posted by wan9551 (Post 12009273)
Aku pakai kia forte baru 2 tahun.. 4 speed.. So far aku guna ok je.. Sbb jarang guna.. Sll guna time balik kg je.. Cuma tayar forte je xsesuai ngn keadaan di malaysia.. Kena tukar lain..

tayar standard apa jenis??kenapa tak sesuai?

zhary 24-01-2012 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by azrulahmad (Post 11961925)
aku pakai Kia Optima model 2000. dah dua bijik aku guna.. 1st car beli baru pastu ada ura2 kia nak drop aku jual.. sempat la cover loan. pastu aku ambik 2nd hand pulak model yg sama... warna je beza.

so far aku pakai optima yg kedua ni dah lebih 5 tahun. tak de masaalah pun.. spare part pun kira berbaloi la sebab dia susah nak rosal. pakai memang lasak la.

last aku wat major overhaul di kedai dekat tol LDP puchong.. kos dalam rm5900. kedai ni owner dia nama faizal. specialist kia. pekerja dia pun semua dari KIA Svc. cuma harga dia murah jika nak bandingkan dengan Kia Svc.

Spare part Kia ni kalau boleh jgn ambik yg tiruan.. kalu tak mmg problem.. semua nak kena pakai yg original. so far keta aku tu setakat nak maintain 180km/j atas hway memang tak de masaalah...

Alamak..baru pakai 5 thn dah kena MAJOR overhaul...
Pakai Proton 10 thn pun ok lagi

wan9551 24-01-2012 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by clorox_bersih (Post 12009398)
tayar standard apa jenis??kenapa tak sesuai?

Tayar xingt jenama apa ntah. Tp dr korea .. Masalah tayar no cepat merekah.. Tp mungkin kete aku je kot.. Rim cantik tp berat.. Last aku tukar rim ngn tayar...:D

clorox_bersih 24-01-2012 11:23 PM

Quote:

Originally Posted by zhary (Post 12009427)
Alamak..baru pakai 5 thn dah kena MAJOR overhaul...
Pakai Proton 10 thn pun ok lagi

die beli pun 2nd hand..lepas 5 tahun pakai yang 2nd hand baru buat major overhaul..
bergantung pada cara penggunaan dan pengendalian


All times are GMT +8. The time now is 01:43 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.