CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

lucanz 02-07-2012 06:42 PM

Aku pun harap ni semua mainan tok arab jugak. Takkan nak bagi lingkup ekonomi dia plak. Lagipun USA pegang bertrilion-trilion IQD, takkan le USA nak rugi plak, mesti nak untung blebih nak cover hutang dia tuh..

eddy999 02-07-2012 06:46 PM

Thread hancing ni slalu duk kt atas cari mngsa baru....
Ituhari dh aman kejap lepas pndh rumah baru...
mungkin jerat xmngena...terpksa riuhkn balik sini...
Huhu...

Dh lamo00oo dah....hncing....

Sendoh 02-07-2012 07:07 PM

Tuan2 kena ingat berita2 yg kita baca semua ini adalah berita dalam negeri.
Jika perasaan bunyi ayat dlm berita begini selalunya tidak indah.
Kenapa? Itulah agenda kerajaan yg memerintah supaya tidak berlaku pembelian atau simpanan panik oleh rakyat iraq terhadap dinar.
Menjadi tugas kerajaan mengawal keadaan supaya tidak panik. Siapa yg tidak panik jika melibatkan kekayaan.
Tetapi dlm masa yg sama ada juga berita yg kita baca mberi maklumat yg tersirat.
Pada mereka yg arif tentang undang2 matawang dan politik antarabangsa mgkin memahami.
Sedia maklum negara kita yg punya ramai celik IT pon tidak memahami sistem ini, inikan pulak rakyak iraq yg serba tidak mencukupi.
Ingat, amirika dah habiskn 3 trilion usd dlm pelaburan di iraq dn afgan. Depa takan lepaskn iraq begitu sahaja. Minyak.. Minyak.. Dan kembali kn iraq menjadi kuasa besar baru di rantau arab.
Mcm2 la plan amirika ni untuk iraq.
Mana yg dah ada tu simpan baik2. Jika dah takde rezeki kita nk buat mcm mana.
Tapi jika ini rezeki kita, ayuh kita borong fizikal emas banyak2.
Beli tanah yg sesuai untuk buat rumah dan boleh ada ruang sikit bercucuk tanam.
Bukan apa kita ni semua bakal menuju kezaman yg menggunakan siste
Bater atau takde emas, perak atau gangsa jgn cite banyak.

Hehe... Layanzz

Sendoh 02-07-2012 07:09 PM

Yg dok kata hancing tu.
Nasihat den ada duit lebih start la beli emas tau perak.
Jangan dok kata hancing je tapi kosong da.

Hehe... Layanzz

lucanz 02-07-2012 07:54 PM

Aku pun ingat camtu jugak. Kalau ada rezeki beli emas manyak-manyak, tak le abis tak ada pulangan. Mintak-mintak le tuhan beri jalan keluar ikut sini.

questcom 02-07-2012 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by lucanz (Post 13714486)
Aku pun harap ni semua mainan tok arab jugak. Takkan nak bagi lingkup ekonomi dia plak. Lagipun USA pegang bertrilion-trilion IQD, takkan le USA nak rugi plak, mesti nak untung blebih nak cover hutang dia tuh..

tapi kenapa usa navy lelong dlm ebay murah2 bangat

turtletrade 02-07-2012 08:27 PM

......................

jom 03-07-2012 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by jom (Post 13619401)
salam...sy amat memerlukan duit...jd sy ingin menjual sebahagian IQD sy berjumlah 1 juta IQD....harga sekeping rm 75..so total rm 3000....


ada sape2 nak x??????

nasrullah07 03-07-2012 03:15 AM

Salam..pd pandangan sy masa ni paling sesuai beli emas...kelmarin saya ada meeting dlm masa yg sama sy dapat info sape2 nak beli emas beli yang betul dapat emas. jangan sesekali melabur yg x nmpak emas atau pendek cerita bagi duit x nampak ape. Info dr pihak BNM, pihak siasatan khas sedang memantau syarikat yang cuba memanipulasi pelaburan emas. so kita tunggu surat perkeliling yg dikeluarkan dr BNM, saya percaya lepas ni ramai lg yang akan kecewa sampai menonggeng..

tomie 03-07-2012 07:53 AM

Quote:

Originally Posted by eddy999 (Post 13714506)
Thread hancing ni slalu duk kt atas cari mngsa baru....
Ituhari dh aman kejap lepas pndh rumah baru...
mungkin jerat xmngena...terpksa riuhkn balik sini...
Huhu...

Dh lamo00oo dah....hncing....

Terima Kasih kerana bekerjasama untuk memBUMP-IT ..!! :)cgrock

tomie 03-07-2012 08:33 AM

http://4.bp.blogspot.com/_ZmdGtIR98J...ollection5.jpg


http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-08-25-36.png

mydesk 03-07-2012 10:13 AM

Quote:

Originally Posted by questcom (Post 13715126)
tapi kenapa usa navy lelong dlm ebay murah2 bangat

Lebih kurang aje dgn MC M'sia yg jual... :)

lucanz 03-07-2012 10:56 AM

Diaorang pun nak pakai duit jugak. Yang diaorang stock untuk sendiri memang diaorang dah ada.

tomie 03-07-2012 11:36 AM

http://fc04.deviantart.net/fs71/f/20...manipulasi.jpg


http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-11-26-59.png
http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-11-27-15.png
http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-11-27-29.png

BOCEH 03-07-2012 11:48 AM

wahhh.. menarik dah

tomie 03-07-2012 12:12 PM

http://iwandahnial.files.wordpress.c.../06/bru-12.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-12-04-58.png

dinlawin81 03-07-2012 12:15 PM

ckit lg..ckit lg

synyster 03-07-2012 12:27 PM

alhamdulillah, x lamooo doooohhhhhh

budak kg606 03-07-2012 02:06 PM

rasa xsempat page 5000 kot, RV dah rasanya time tu

mat jenin 03-07-2012 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by eddy999 (Post 13714506)
Thread hancing ni slalu duk kt atas cari mngsa baru....
Ituhari dh aman kejap lepas pndh rumah baru...
mungkin jerat xmngena...terpksa riuhkn balik sini...
Huhu...

Dh lamo00oo dah....hncing....

dasyat penangannya..
kalah ecstasy...
sekali bau iqd terus kemaruk nak jadi kaya raya..

THX 03-07-2012 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by mat jenin (Post 13724671)
dasyat penangannya..
kalah ecstasy...
sekali bau iqd terus kemaruk nak jadi kaya raya..

hobi jer bro..... :D
walaupun dalam hati, berharap sesangattttt....

bukan lama pun, tunggu CBI tetapkan lokasi utk tukar dinar baru.
bila dah confirm kat Iraq saja, barulah seller kelam kabut... :)paid

Sendoh 03-07-2012 06:44 PM

Sian seller kan. Hehe
Statement lucu la lu bro.. Hehe
Apa2 pon layan je la.
Dah nak kena tempah tiket air asia pi kota baghdad.
Boleh beli 1001 malam punya buku.

tomie 03-07-2012 09:05 PM

http://3.bp.blogspot.com/_TXJcM3hUhj...34-skyline.jpg

http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-20-26-50.png
http://i69.photobucket.com/albums/i7...3-20-27-40.png

Sendoh 03-07-2012 09:38 PM

2012
IQD7Trillion
USD5.946Billion

2013
IQD7Billion
USD7Billion (1:1)

frugaldedi 03-07-2012 11:31 PM

Penantian itu satu penyeksaan ;)

rifle 04-07-2012 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by THX (Post 13725355)
hobi jer bro..... :D
walaupun dalam hati, berharap sesangattttt....

bukan lama pun, tunggu CBI tetapkan lokasi utk tukar dinar baru.
bila dah confirm kat Iraq saja, barulah seller kelam kabut... :)paid

penantian yg xpasti
masa yg banyak tergadai dgn angan2 mat jenin :))

RMteam 04-07-2012 01:38 AM

sabtu ni penerbangan pertama Iraq - Malaysia...

nsr7777 04-07-2012 01:50 AM

dh brpe lama dinarian ni berharap.....

maap le,,tmn br tau dlm sethn ni jer....

budak kg606 04-07-2012 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by THX (Post 13725355)
hobi jer bro..... :D
walaupun dalam hati, berharap sesangattttt....

bukan lama pun, tunggu CBI tetapkan lokasi utk tukar dinar baru.
bila dah confirm kat Iraq saja, barulah seller kelam kabut... :)paid

Alamak...mcm tu ka... rugi la teman yeop...

budak kg606 04-07-2012 10:17 AM

Bro...napa "MInistry of Health"? bknnya MOF ~X( :o :(

:)cgrock

budak kg606 04-07-2012 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by Sendoh (Post 13728031)
2012
IQD7Trillion
USD5.946Billion

2013
IQD7Billion
USD7Billion (1:1)

Ini yg buat rasa nak top up lg nih...adehhh :o :o :o

budak kg606 04-07-2012 10:19 AM

Quote:

Originally Posted by rifle (Post 13729993)
penantian yg xpasti
masa yg banyak tergadai dgn angan2 mat jenin :))

bkn takat angan2 dah ni bro...wa smpi dah bwk dlm mimpi nih... harap2 bkn mimpi di siang hari la... hmmm

dungduk 04-07-2012 10:38 AM

dapat gak mimpi der... aku langsung... dapat angan2 je... tp aku masih lg dtahap positif yg amat tinggi...so... sama2 la berdoa.. insyallah ada rezeki tu nanti...

kerunai 04-07-2012 10:44 AM

pergh giler babas ni mengalahkan penangan saham FELDA

budak kg606 04-07-2012 04:43 PM

:( Patut ke kita mintak mod tutup thread ni? Cam xde org pun now..

tomie 04-07-2012 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by budak kg606 (Post 13736877)
:( Patut ke kita mintak mod tutup thread ni? Cam xde org pun now..

ala..thread jai network pun...pun takdak sapa...dah lama dah
tak close2 pun... :eek:

sabaq ar masta....:p
ceq selsema skit hari ni....takdan tempek info hangit :-& :">

tomie 04-07-2012 04:45 PM

Quote:

Currently Active Users Viewing This Thread: 24 (6 members and 18 guests)
tomie, longlost, nasrullah07, budak kg606, norhisam, cikpyan

24 org pun...masta kata takdak org ka.... ramai ar tu... :)) :p :)cgrock

budak kg606 04-07-2012 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13736903)
24 org pun...masta kata takdak org ka.... ramai ar tu... :)) :p :)cgrock

ha ada pun masta...hahhaa..dari td saya sorang saja dok post. haha.. maklumlah semua dah pi rumah baru. kami yg tadak duit byr deposit, duduk la kat rumah lama ni..hahaha

frugaldedi 04-07-2012 07:44 PM

Nasib ler ada rumah..hehe

ziiriium 04-07-2012 07:52 PM

Quote:

Originally Posted by frugaldedi (Post 13738307)
Nasib ler ada rumah..hehe

rumah lelong......hehe:-t:-&


All times are GMT +8. The time now is 03:22 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.