CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

yoepitm 09-05-2012 02:35 PM

salam..sori..
sungguh aku tak dapat lah nak baca satu2..sbb thread dah panjang..
ada sesapa leh summary pasal dinar iraq ni..

family aku ada sorang nak beli dinar iraq ni..tanya aku pasal ni..
dia dpt cerita dari kawan baik dia yg dah untung around 500k..(jgn tanya pasal kwn dia ni sbb aku tak kenal)
tp sbb aku tak faham apa pun..aku tak komen apa2..

kalau scam..kenapa?apa modus operandi yg leh buat dia scam...
kalau ok..bilanya ok....mcm mana leh ok..?

ti

hafizuka 09-05-2012 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by yoepitm (Post 13176407)
salam..sori..
sungguh aku tak dapat lah nak baca satu2..sbb thread dah panjang..
ada sesapa leh summary pasal dinar iraq ni..

family aku ada sorang nak beli dinar iraq ni..tanya aku pasal ni..
dia dpt cerita dari kawan baik dia yg dah untung around 500k..(jgn tanya pasal kwn dia ni sbb aku tak kenal)
tp sbb aku tak faham apa pun..aku tak komen apa2..

kalau scam..kenapa?apa modus operandi yg leh buat dia scam...
kalau ok..bilanya ok....mcm mana leh ok..?

ti

Betul bro, mmg ada yg dah untung 500k, 5 juta pun ada.

Nama dia Ali Maidin, penjual dinar Iraq hehehehe

Satu2nya insan di Malaysia yg buat untung gila2 dari dinar Iraq.

Yg untung kecik2 ramai jugak tapi tak sehebat Ali maidin.

Majulah Dinar iraq demi Ali Maidin.

jackstan 09-05-2012 03:41 PM

hahaha..terbaikk...

tomie 09-05-2012 03:42 PM

Quote:

Originally Posted by jackstan (Post 13177189)
hahaha..terbaikk...

terima kasih atas sokong tuan.. :">

abu syafi 09-05-2012 04:02 PM

Quote:

Originally Posted by waksugeh (Post 13176386)
kita orang tak anggap kat sini hancing...
sebab tuh kita orang selalu lepak sini...
:D:D:D

hang anggap kat sini hancing...
but hang still nak lepak kat sini jugak...
apa kes???
:-?:-?:-?

:eek::eek:yg hancing tu dtg dr dia la... kalau dia x de.. hilang la hancing tu..:)):))

deen123 09-05-2012 04:02 PM

jangan gado2..jom kita berbaik2, dapat gak pahala

tomie 09-05-2012 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by kewangan (Post 13177585)
- MOD DAH DELETED [Loqlaq sgt] -

amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

jamtulenmurah 09-05-2012 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177650)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:


kena ada saksi... ada saksi tak nak bawak ke court?... :)):))

ok... ill wait u in court... tennis court... :eek::D


tomie 09-05-2012 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by ilyushin-stritzhy-17 (Post 13177690)

kena ada saksi... ada saksi tak nak bawak ke court?... :)):))

ok... ill wait u in court... tennis court... :eek::D


ingat nak ajak beliau gi court memmont je... :D
bleh blanja SMART TV ker apa ke..?? :)):p:">

JeBaRT DuRHaKe 09-05-2012 04:27 PM

Quote:

Originally Posted by ilyushin-stritzhy-17 (Post 13176051)
lantak pi hang laa... kata nak tolong bangsa... bila time ci senyap2 ci sorang2... :eek::eek::))

hancinggggg....cing...cingg... :D

nak tolong bangsa konon...



hahaha...
hang x payah tolong pon xpa...
:eek::eek::eek:
x da sapa nak tolong hang pon...
:eek::eek::eek:

sconsult 09-05-2012 04:32 PM

aik...tak sangka masih ramai lagi kat sini.

tomie 09-05-2012 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by kewangan (Post 13177585)
- MOD DAH DELETED [Loqlaq sgt] -

amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

budak kg606 09-05-2012 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by ilyushin-stritzhy-17 (Post 13176035)
org baru ye?... cam kenal je... ekekekekekee... :))



kenal kt mana? kita sekampung ke?

:eek::eek::eek:

JeBaRT DuRHaKe 09-05-2012 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177890)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

terbaeeekk....
:eek::eek::eek:

jamtulenmurah 09-05-2012 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177890)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

peh anak manja... kaki repot... :))

tak pe laa... takut plak aku... tandas nie ko jgn lupa cuci plak... tak ci tak rv nanti hancing berlengas plak... :eek:

aku blah dulu laa... pi tempat suci... :D



kewangan 09-05-2012 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by yoepitm (Post 13176407)
salam..sori..
sungguh aku tak dapat lah nak baca satu2..sbb thread dah panjang..
ada sesapa leh summary pasal dinar iraq ni..

family aku ada sorang nak beli dinar iraq ni..tanya aku pasal ni..
dia dpt cerita dari kawan baik dia yg dah untung around 500k..(jgn tanya pasal kwn dia ni sbb aku tak kenal)
tp sbb aku tak faham apa pun..aku tak komen apa2..

kalau scam..kenapa?apa modus operandi yg leh buat dia scam...
kalau ok..bilanya ok....mcm mana leh ok..?

ti

yup memang ada yg kaya raya dengan dinarni, kalau encik nak kaya mcm
dia org encik bolehlah jual dinar banyak2 campur sikit tipu daya mengatakan
duit dinar tu akan diapungkan lagi2 time terdekatni... reka sikit sebanyak
mungkin news2 dan sedikit penyedap minda kompem laku, esok lusa kaya la encik....
tak perlu risau ramai melayu sanggup

tomie 09-05-2012 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by ilyushin-stritzhy-17 (Post 13177939)
peh anak manja... kaki repot... :))

tak pe laa... takut plak aku... tandas nie ko jgn lupa cuci plak... tak ci tak rv nanti hancing berlengas plak... :eek:

aku blah dulu laa... pi tempat suci... :D



baguih la tu....:D

balik satni..pi masuk bilik...bukak rak buku..
tgk KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA... :cool:
kasi belajar skit perkataan2 yg elok2 dlm kamus tu ye :) :">

kewangan 09-05-2012 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177890)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

itu cara penakut bro.... ayam betina hahhahaha

tomie 09-05-2012 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by kewangan (Post 13177991)
itu cara penakut bro.... ayam betina hahhahaha

RULE IS RULE ... :cool:

nak mencarut ka apa ka...buat forum sendiri la... jadi ADMIN :eek::p:">


HIDUP CG ..!! :)cgrock

tomie 09-05-2012 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by kewangan (Post 13177991)
itu cara penakut bro.... ayam betina hahhahaha

nak jadi pembangkang tak salah... :D

tuan byk kena belajar cara2 nak jadi pembangkang daripada masta THX, JEJANTAS dll .. :)

ProInvest 09-05-2012 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by budak kg606 (Post 13174954)
terima kasih tuan atas info.. ada lagi post lg ye. tak kisah la positif ke negatif. sy eager nak tgk kesudahan iqd..

walaupun beli xbyk, dlm 200k iqd, tapi manalah tahu, kalau dah betul rezeki..if takde saya pasrah tuan..

:D


up sikit utk petang ni....

sama jugak....terima kasih buat masta tomie jugak...:)cgrock

penonton semakin ramai....tanda2 positif...:)paid

mydesk 09-05-2012 04:49 PM

RV...RV...RV... Cepat...Cepat...Cepat... :D

hafizuka 09-05-2012 05:31 PM

ayo ayo ayooo... ayo kezambo

ayo ayo ayooo... ayo kezambo

jackstan 09-05-2012 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177890)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

hahaha...kelmarin aku kena jugak infractions ni...
entah2 ko punya kerja jugak tomie...report kat admin..:eek:

hafizuka 09-05-2012 07:09 PM

Macam tak biasa time skolah dulu, mesti ada kaki report punya hehehehe

kerunai 09-05-2012 07:39 PM

rv rv rv wehh !! hehehe

rifle 09-05-2012 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 13177890)
amboi amboi amboi...~!! SEE YOU IN COURT..!! :mad:

DAPAT 1 MATA....BRAVOO..~!! <:-P=D>=D>:">:"> :)paid

http://i.imgur.com/j9jtF.png

hahaha terbaik tomie cruise

xoox 09-05-2012 10:21 PM

dah x scergas dulu

AlMuqarrabunFX 09-05-2012 11:18 PM

ramai yg kena ban kt CG Iraq Dinar..apakh slh ku....?apakh dosaku?

faqs 09-05-2012 11:20 PM

provokasi..ada 10 report..hehe..aku pun da kena banned....kekeke

hafizuka 09-05-2012 11:26 PM

Sebab tan sri kena tangkap menipu kat FB. Tu la sini jugak akhirnya kembali. Kesian CG, di saat kau tidak diperlukan, kau diketepikan. Setelah kena dump oleh FB, mereka yg curang kembali menagih kasih CG yg terbuang dulunya.

faqs 09-05-2012 11:31 PM

hahah...so..apa cerita terbaru dr tan sri musa putih?

seriousbro 09-05-2012 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by faqs (Post 13182198)
provokasi..ada 10 report..hehe..aku pun da kena banned....kekeke

ape kes bro?..serious je bunyiknye..cer citer..cer citer

ProInvest 09-05-2012 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by AlMuqarrabunFX (Post 13182171)
ramai yg kena ban kt CG Iraq Dinar..apakh slh ku....?apakh dosaku?



apa dan siapa kena banned ni....citer sikit..:-?:-?

kat cg ke atau fb...:-?

faqs 09-05-2012 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by ProInvest (Post 13182500)
apa dan siapa kena banned ni....citer sikit..:-?:-?

kat cg ke atau fb...:-?


dia la kena banned...kat FB aku rasa..aku kena gak semalam...tp xpe la..nanti dah RV bebetul mesti ada org bgtau nye...

orange76 10-05-2012 12:00 AM

awek Iraq suruh semua pemegang IQD bersabar :D:D
http://i123.photobucket.com/albums/o...lardo/iraq.jpg

AlMuqarrabunFX 10-05-2012 12:32 AM

langau punya psl la.klabu taik anjing punya langau...

azrul282 10-05-2012 06:49 AM

sapa yang langau kat FB tu?

BOCEH 10-05-2012 06:55 AM

ranking naik kembali
info best ja 2 hari berturut2....

budak kg606 10-05-2012 09:01 AM

:D Salam...dan Selamat Pagi


All times are GMT +8. The time now is 05:42 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.