CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

tomie 20-02-2012 11:02 AM

ceq sambil tunggu RV...sambil ber-pin pin :">

xxx82 20-02-2012 11:04 AM

aku sambil teman anak aku tgk upin dan ipin...:)):))

no trade 20-02-2012 11:05 AM

sekarang ni bukan masa utk kita pikir lagi ttg baik / buruk IQD, sekarang ni masa untuk kita tggu RV je :)cgrock:)cgrock

mr shabobu 20-02-2012 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by afiqhaziq (Post 12298718)
pada lelangau yg kata iqd ni scam.Tipu orang ramai..saya nasihatkan anda terus buat REPORT POLIS....KLU iqd ni salah n tipu..dok melaLak kat ini wat apa?...gi wat REPOT SKALI KAT SPRM...

SILAP2 POLIS AND SPRM TAK LAYAN LANGAU PUNYA RIPORT SEBABdepa pun simpan IQD...:eek::eek::eek: kepada langau2 yg tak percaya dah pi main jauh2 jangan kacau sini...semak kepala aku..tolonglah:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ezis2u 20-02-2012 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by mudahfx (Post 12298604)
bro kewangan ni memanggil aku untuk memberi hujuh...... bro tosah cerita byk..... kalau bro ada fakta hujah je je terus.... tak perlu sorok2, nak kutuk seller dinar dan bermacam lagi.....

lagi pun org melabur dan membeli dinar disini bukan menggunakan duit bro.... harap2 bro faham....

jgn sangka bro pandai sgt ...... byk lagi yg kat sini tahu semua cuma ini hanya 1 pelaburan... kalau jadi keyataan itu adalah rezeki... kalau tak jadi kenyatan maknanya belum ada rezeki...

tak perlu nak balun sana sini..... ok... kalau ada hujuh terus...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)paid

udah la tuan......banyak kali da ayat ni dikuarkan, keadaan tetap sama kalau ada yg melayan.....

aku masuk kejap kt sini tgk sikit2 info pastu keluar balik dengan senyuman jerk.....yg lain2 tu abaikan...
:):):)

tomie 20-02-2012 11:14 AM

BAGHDAD / IraqiNews.com: A Muwatin blok Ahli Parlimen hari ini mengumumkan pembentukan suruhanjaya hartanah dalam usaha untuk menyelesaikan masalah perumahan di Iraq, menunjukkan bahawa 200,000 unit rumah dijadual akan dibina di semua wilayah. Dalam sidang akhbar, Abdul Hissein Abtan mengumumkan bahawa beberapa Ahli Parlimen yang menawarkan diri untuk melaksanakan projek ini. Unit-unit perumahan hendaklah diedarkan kepada orang miskin dan yang memerlukan.

afiqhaziq 20-02-2012 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by mr shabobu (Post 12298819)
SILAP2 POLIS AND SPRM TAK LAYAN LANGAU PUNYA RIPORT SEBABdepa pun simpan IQD...:eek::eek::eek: kepada langau2 yg tak percaya dah pi main jauh2 jangan kacau sini...semak kepala aku..tolonglah:)cgrock:)cgrock:)cgrock

betui3...polis pun kata encik balik mkn ubt yeee...:eek::eek::eek:

tomie 20-02-2012 11:17 AM

Endorsement of final Iraqi budget financial statements refused

BAGHDAD / IraqiNews.com: Ketua Divan Pengauditan Kewangan hari ini menolak untuk menyokong dan mengesahkan penyata kewangan bajet Iraq akhir bagi tahun-tahun sebelumnya, sumber maklumat parlimen hari ini melaporkan. Sumber, yang tidak mahu dikenali, berkata ketua Divan itu, Abdulbasit Turky, yang dianjurkan pada hari ini dalam Parlimen Iraq, enggan mengesahkan penyata kewangan akhir tahun-tahun sebelumnya. Beliau menambah bahawa Turky menuntut bahawa Parlimen, kementerian, majlis wilayah dan tiga presiden menyediakan penyata akhir akaun tahun-tahun sebelumnya. Parlimen memutuskan untuk menjadi tuan rumah kepada menteri kewangan dan beberapa pegawai-pegawai untuk menyiasat bajet tahun semasa, berikutan tamatnya perbincangan parlimen di atasnya. Kerajaan Iraq mengemukakan anggaran ke parlimen selepas mengalami penurunan sebanyak 115 trilion dinar Iraq, dengan defisit yang munasabah. Bajet 2012 telah diserahkan dengan jumlah 131 trilion dinar Iraq (AS $ 112 bilion) sebagai bajet kerajaan persekutuan, dengan peningkatan 36 peratus berbanding tahun sebelumnya, dan defisit sebanyak 20 bilion dolar.

tomie 20-02-2012 11:23 AM

-deleted -

abangbrutal 20-02-2012 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by azry88 (Post 12295728)
Esok pagi-pagi hang kena beratur kat kaunter bank...
Jangan lambat nanti duit abis..... :eek::eek::eek::eek::)):)):eek::eek:

dah boleh pi beratur ke ni?

tomie 20-02-2012 11:23 AM

MoU signed between Iraq and South Korea

http://www.iraqinews.com/wp-content/...9486980861.jpg

Iraq's Prime Minister Nouri Al Maliki and South Korea's President Lee Myung-bak - File Photo


BAGHDAD / IraqiNews.com: Iraq Menteri Luar Hoshiar Zebari telah mengadakan perbincangan dengan Menteri Luar Korea Selatan Kim Sung-hwan semasa yang satu Memorandum Persefahaman (MoU) untuk kerjasama diplomatik dan politik telah ditandatangani.Kedua-dua pihak telah membincangkan peningkatan kerjasama syarikat-syarikat Korea Selatan dalam bidang tenaga dan pelaburan di Iraq, untuk projek-projek seperti unit perumahan dan pembangunan kilang keluli di Basra wilayah. Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Pejabat Luar Iraq, yang diterima oleh IraqiNews.com, kedua-dua pihak bersetuju untuk menyediakan Korea Selatan keperluan dalam minyak mentah. Menurut kenyataan itu, kedua-dua belah pihak ditangani keadaan di Timur Tengah, Teluk Arab dan situasi di Syria. Delegasi Iraq telah diterima semalam oleh Presiden Korea Selatan Lee Myung-bak.

moneyfinder 20-02-2012 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 12299066)
-deleted -

active sungguh masta pepagi ni....RV satooppp !!:D

nisuh 20-02-2012 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by moneyfinder (Post 12299126)
active sungguh masta pepagi ni....RV satooppp !!:D



sambil2 intai setup cun, masta parking dulu kat sini..mana tau ada yg nak naik dr sini..


kalu dah cukup smua, nak gerak baru masta kasi signal..pin pin..:)cgrock:)cgrock

tomie 20-02-2012 11:32 AM

BAGHDAD / IraqiNews.com : Jualan dolar di Bank Negara Iraq (CBI) merosot hari ini mencecah 89 juta, berbanding 126 juta dolar pada kadar pertukaran sebelumnya sesi mencapai 1179 dinar Iraq untuk satu dolar. CBI buletin, salinan diterima oleh IraqiNews.com, menunjukkan bahawa permintaan untuk dolar telah menurun berbanding dengan akhir tahun lalu yang mencapai kepada purata untuk 200 juta dolar. Penurunan itu telah dibuat oleh situasi politik di kedua-dua Iran dan Syria. CBI memegang lima sesi seminggu untuk menjual dan membeli dolar kepada bank-bank swasta lain Iraq

airol 20-02-2012 11:33 AM

Recent Resignations at Global Banks

What do you think the significance of all the resignations at Global Banks around the world are telling you? Is it a coincidence? Does this relate to the coming changes of the global financial system?

1 World Bank CEO Zoellick resigns
http://www.smh.com.au/business/world...216-1ta2u.html

2 Anz Bank CFO Australia resigns
http://www.marketwatch.com/story/anz...fle-2012-02-15

3 Nicaraqua Central Bank Pres Rosales resigns
http://www.businessweek.com/news/201...th-ortega.html

4 Credit Suisse Chief Joseph Tan resigns
http://www.businessweek.com/news/201...n-resigns.html

5 GERMAN PRESIDENT Christian Ruff resigns
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ed-resign.html

6 Royal Bank of Scotland Austrailin CEO Stephen Williams resigns
http://www.theaustralian.com.au/busi...-1226272513981

7 Kuwait Central Bank CEO resigns
http://www.washingtonpost.com/busine...OAR_story.html

8 Slovenia TWO largest Banks CEO's (2) resign
http://www.bloomberg.com/news/2012-0...s-resigns.html

9 Bank of India CEO Chaturvedi resigns
http://www.mydigitalfc.com/news/dhan...di-resigns-043

10 Tamilnad Mercantile Bank CEO resigns
http://www.business-standard.com/ind...esigns/464259/

11 GOLDMAN SACHS CEO Blankenfein to resign
http://www.businessinsider.com/repor...#ixzz1mmKlHj6l

Sapa penganalisis kat sini bole buat home work :-?:-?

afiqhaziq 20-02-2012 11:39 AM

Quote:

Originally Posted by airol (Post 12299223)
Recent Resignations at Global Banks

What do you think the significance of all the resignations at Global Banks around the world are telling you? Is it a coincidence? Does this relate to the coming changes of the global financial system?

1 World Bank CEO Zoellick resigns
http://www.smh.com.au/business/world...216-1ta2u.html

2 Anz Bank CFO Australia resigns
http://www.marketwatch.com/story/anz...fle-2012-02-15

3 Nicaraqua Central Bank Pres Rosales resigns
http://www.businessweek.com/news/201...th-ortega.html

4 Credit Suisse Chief Joseph Tan resigns
http://www.businessweek.com/news/201...n-resigns.html

5 GERMAN PRESIDENT Christian Ruff resigns
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ed-resign.html

6 Royal Bank of Scotland Austrailin CEO Stephen Williams resigns
http://www.theaustralian.com.au/busi...-1226272513981

7 Kuwait Central Bank CEO resigns
http://www.washingtonpost.com/busine...OAR_story.html

8 Slovenia TWO largest Banks CEO's (2) resign
http://www.bloomberg.com/news/2012-0...s-resigns.html

9 Bank of India CEO Chaturvedi resigns
http://www.mydigitalfc.com/news/dhan...di-resigns-043

10 Tamilnad Mercantile Bank CEO resigns
http://www.business-standard.com/ind...esigns/464259/

11 GOLDMAN SACHS CEO Blankenfein to resign
http://www.businessinsider.com/repor...#ixzz1mmKlHj6l

Sapa penganalisis kat sini bole buat home work :-?:-?

otai2 kena jwap ni...:)):)):))

mrblack78 20-02-2012 11:40 AM

tolong jgn di quote statement langau.kesian pada rakan rakan yg dah ignore langau ni tp terpaksa juga baca sbb ada yg quote.tolonglah bagi kerjasama.

fordLASER 20-02-2012 11:40 AM

ha.. saper lg nak resign , boleh join de klab...

horras 20-02-2012 11:41 AM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 12299207)
BAGHDAD / IraqiNews.com : Jualan dolar di Bank Negara Iraq (CBI) merosot hari ini mencecah 89 juta, berbanding 126 juta dolar pada kadar pertukaran sebelumnya sesi mencapai 1179 dinar Iraq untuk satu dolar. CBI buletin, salinan diterima oleh IraqiNews.com, menunjukkan bahawa permintaan untuk dolar telah menurun berbanding dengan akhir tahun lalu yang mencapai kepada purata untuk 200 juta dolar. Penurunan itu telah dibuat oleh situasi politik di kedua-dua Iran dan Syria. CBI memegang lima sesi seminggu untuk menjual dan membeli dolar kepada bank-bank swasta lain Iraq

purata penggunaan usd oleh penduduk iraq ialah 150juta usd sehari....

airol 20-02-2012 11:42 AM

UPDATE FRIDAY 2/17: SIX TRILLION IN "FAKE" FEDERAL RESERVE BONDS SEIZED IN ITALY

Record $6 Trillion of Fake U.S. Bonds Seized

INFO SINI

Huhu....nak buat apa byk2 fake US Bond nie ... Mau back up beli DINAR kaaa:-?:-?

15 TRILLION DOLLARS AND 759,000 METRIC TONS OF GOLD - YG ni plak masih dlm siasatan

lelabah 20-02-2012 11:44 AM

[BellaGrits] lcr SEPTEMBER TIMEFRAME IS PURELY SMOKE. WE DON'T SEE ANYTHING HOLDING THIS UP--OTHER THAN LOGISTICS AND TIMING.... CHINA DIGNITARIES WENT TO IRAQ....INTERESTING, HUH? MAKES YA GO HMMMMMMM. THANK YOU ALL VERY MUCH..... IN OUR ELVIS VOICES!!!! LOL YOU ALL ARE GREAT. YOU HAVE EVERY REASON TO BE EXCITED, AS WE ARE AT A PLACE WE HAVE NEVER EVER BEEN BEFORE......YOU ARE CHOSEN TO BE A PART OF THE LARGEST HISTORICAL EVENT OF YOUR LIFE....THINGS ARE FALLING INTO PLACE...NOT ALL INTEL CAN BE RELEASED, BUT WE CAN ASSURE YOU, WE ARE VERY EXCITED.....WE HOPE YOU WILL SHARE IN THIS EXCITEMENT AS WELL AND TRUST WE ARE DOING OUR JOBS TO BRING YOU THE BEST UNDER THE CIRCUMSTANCES TO WHICH WE ARE IN. THANKS!!! :)

fordLASER 20-02-2012 11:46 AM

kegagalan & penyelewengan nilai usd hanya akan menggalakkan lg IRAQ utk menggunakan matawangnya sendiri yg lebih reliable.... hanya RV sahaja yg dapat mengukuhkan kedudukkan ekonomi iraq...
copek la RV...
dah x saba dah ni...

namridus 20-02-2012 11:47 AM

slm.cmna esok still on track ka masta????:):)

afiqhaziq 20-02-2012 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by namridus (Post 12299440)
slm.cmna esok still on track ka masta????:):)

tungu abam2 intel kito...:)cgrock:)cgrock

tomie 20-02-2012 11:58 AM

Quote:

Originally Posted by airol (Post 12299369)
UPDATE FRIDAY 2/17: SIX TRILLION IN "FAKE" FEDERAL RESERVE BONDS SEIZED IN ITALY

Record $6 Trillion of Fake U.S. Bonds Seized

INFO SINI

Huhu....nak buat apa byk2 fake US Bond nie ... Mau back up beli DINAR kaaa:-?:-?

15 TRILLION DOLLARS AND 759,000 METRIC TONS OF GOLD - YG ni plak masih dlm siasatan

http://www.bloomberg.com/image/iBEKoX8uWSas.jpg

dpt sekeping ni pun jadi lah... :eek:

mkhaij 20-02-2012 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 12298231)
baik..teruskan kasi fakta dari pihak tuan :D

jika rate 1dinar dah mustahil nak cicah $0.10 usd...
adakah ekonomi iraq sekarang @ akan datang akan runtuh mcm zimbabwe..?? :-SS

iraq ke-3 pengeluar minyak terbesar dunia...
so...di mana kecelaruan tentang nasib IQD pada masa akan datang..??
adakah ianya akan berkekalan rate yg cinonet jer..?? :-?

cayalah bro..baru aku nak kat mamat kewangan nih...ada fakta x yg boleh menyokong statement dia..:D

tomie 20-02-2012 12:10 PM

Quote:

Originally Posted by mkhaij (Post 12299711)
cayalah bro..baru aku nak kat mamat kewangan nih...ada fakta x yg boleh menyokong statement dia..:D

dulu dinar kuwait pernah jatuh mcm iraq :-SS

skrg..apa jadi..?? dinar kuwait adalah matawang termahal di dunia..?? :o
terlebih cokeng tu... :-SS :)) :">

deen123 20-02-2012 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 12299207)
BAGHDAD / IraqiNews.com : Jualan dolar di Bank Negara Iraq (CBI) merosot hari ini mencecah 89 juta, berbanding 126 juta dolar pada kadar pertukaran sebelumnya sesi mencapai 1179 dinar Iraq untuk satu dolar. CBI buletin, salinan diterima oleh IraqiNews.com, menunjukkan bahawa permintaan untuk dolar telah menurun berbanding dengan akhir tahun lalu yang mencapai kepada purata untuk 200 juta dolar. Penurunan itu telah dibuat oleh situasi politik di kedua-dua Iran dan Syria. CBI memegang lima sesi seminggu untuk menjual dan membeli dolar kepada bank-bank swasta lain Iraq

signal GU satuk masta

no trade 20-02-2012 12:11 PM

Iraq bagi due date september ni utk tukar delete 3 zero. So kalau dia tak RV sekarang ni membolehkan penyangak matawang akan beli sebanyak mungkin IQD sehingga bulan 9 nti. So pendapat aku utk mengelakkan perkara ni berlaku iraq seharusnya RV asap.

tomie 20-02-2012 12:12 PM

Iraq Offers Pakistan Oil on Credit

Iraq dilaporkan telah menawarkan untuk membekalkan minyak ke Pakistan dengan kemudahan pembayaran tertunda jangka panjang.

Pembantu Khas kepada Perdana Menteri berkata bahawa delegasi akan pergi ke Iraq untuk merundingkan perjanjian.

"Kilang penapisan minyak di Pakistan direka untuk menapis minyak sulfur rendah [] kilang penapisan baru akan diperlukan untuk memproses minyak Iraq," katanya.

Beliau juga berkata bahawa Pakistan Petroleum Limited (PPL) akan memulakan operasi di Iraq dengan pelaburan sebanyak $ 100 juta untuk meneroka rizab minyak dan gas.

tomie 20-02-2012 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by no trade (Post 12299777)
Iraq bagi due date september ni utk tukar delete 3 zero. So kalau dia tak RV sekarang ni membolehkan penyangak matawang akan beli sebanyak mungkin IQD sehingga bulan 9 nti. So pendapat aku utk mengelakkan perkara ni berlaku iraq seharusnya RV asap.

tu ar...mugo2 RV seasap yg mungkin :D:">
kalo tak...makin ramai lagi yg akan berasap... ~X(:mad:


:p:">

abuskyri 20-02-2012 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by no trade (Post 12299777)
Iraq bagi due date september ni utk tukar delete 3 zero. So kalau dia tak RV sekarang ni membolehkan penyangak matawang akan beli sebanyak mungkin IQD sehingga bulan 9 nti. So pendapat aku utk mengelakkan perkara ni berlaku iraq seharusnya RV asap.

Agreed!!!
RV A.S.A.P :)paid:)paid

butterland 20-02-2012 12:15 PM

dah RaVi belum ni

tomie 20-02-2012 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by tomie (Post 12299785)
Iraq Offers Pakistan Oil on Credit

Iraq dilaporkan telah menawarkan untuk membekalkan minyak ke Pakistan dengan kemudahan pembayaran tertunda jangka panjang.

Pembantu Khas kepada Perdana Menteri berkata bahawa delegasi akan pergi ke Iraq untuk merundingkan perjanjian.

"Kilang penapisan minyak di Pakistan direka untuk menapis minyak sulfur rendah [] kilang penapisan baru akan diperlukan untuk memproses minyak Iraq," katanya.

Beliau juga berkata bahawa Pakistan Petroleum Limited (PPL) akan memulakan operasi di Iraq dengan pelaburan sebanyak $ 100 juta untuk meneroka rizab minyak dan gas.

itu la..untung giler la pakistan jika tak RV secepat mungkin... :eek:~X(

IQD 1 pun..tak cicah sekupang dolaar... :eek::eek::))

Sendoh 20-02-2012 12:17 PM

Salam Semua saudaraku...saya setuju dengan pendangan yg mengatakan RV pada bila2 masa sahaja dari sekarang ke 1 March 2012..IsyaALLAH

oldskoolrocka 20-02-2012 12:17 PM

rv mmg akn rv..yg penting adakah kite boleh CI..

fordLASER 20-02-2012 12:19 PM

fenomena terbaru... bila old timer senior sudah mula panas bg komen kat thread ni.. maka mmg tanda dah dekat la tu.... kikikik

tomie 20-02-2012 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by oldskoolrocka (Post 12299863)
rv mmg akn rv..yg penting adakah kite boleh CI..

kalo tak dopek C.I
B.I pun...ok je.. :D


b.i = bank in :eek::">

Sendoh 20-02-2012 12:19 PM

Sekiranya anda tidak bersetuju dengan mereka. Anggap sahaja DUGAAN..Jangan dilayan.

tomie 20-02-2012 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by fordLASER (Post 12299882)
fenomena terbaru... bila old timer senior sudah mula panas bg komen kat thread ni.. maka mmg tanda dah dekat la tu.... kikikik

x der la....saja nyammpook... :eek::eek:
:p:">


All times are GMT +8. The time now is 11:29 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.