CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

wAk2394 14-02-2012 01:02 AM

Quote:

Originally Posted by Aariz Ziqri Sr. (Post 12226720)
Aku pun rasa yg sama.. Mamat ni MC bro

Kalo MC misti dia da dapat surat dari BNM...:) tp pelik la.masih menjual lg ek dinar ni.

En sham jutwandinar pn aku call x angkat,msej x bjawab.

mihz lang er 14-02-2012 01:09 AM

Quote:

Originally Posted by wAk2394 (Post 12226877)
Kalo MC misti dia da dapat surat dari BNM...:) tp pelik la.masih menjual lg ek dinar ni.

En sham jutwandinar pn aku call x angkat,msej x bjawab.

dia malas nk pikir sgt... nnti dh rv bru dia ksi tau la tu... kalau pikir sgt leh jadi xtentu hala ni.. :)) :)) :))

mihz lang er 14-02-2012 01:15 AM

selagi mc ade jual IQD ni... tandanya masih belum rv lagi... jadi brsbar la... den pun xboleh nk ckp tarikh yg sbtulnya... :-?

xxx82 14-02-2012 01:39 AM

ya betul...MC dok jual lagi maknanya tunggu jer....

dimcun 14-02-2012 01:48 AM

Dah malas nak tanya pasal RV, Bila PRU13? dah tak sabor nak ngundi

mbx125f 14-02-2012 01:51 AM

Quote:

Originally Posted by xxx82 (Post 12227214)
ya betul...MC dok jual lagi maknanya tunggu jer....

...ye betol.. sama2 kita sumer sabar menunggu....

:)cgrock:)paid:)cgrock:)paid:)paid

miehensem 14-02-2012 01:53 AM

cerita bab chapter 7 ni.. aku rasa pendapat dedua mengatakan rv boleh sebelum chapter 7 release tu betul atau pun kena rv lepas drpd chapter 7 pun betull..

kalo ikutkan buku teks.. chapter 7 ni mengiktiraf iraq sebagai negara bankrupt.. so dia takleh nak deal mana2 negara.. dan curency iraq juga takleh di apung dan didagangkan..


tp yg dok jadi la ni.. byk negara berurusan dengan iraq.. sampai ke melesia pun depa mai.. so muskil gak tang chapter 7 ni.. ( maybe ada beberapa pengecualian dlm draft chapter 7 ni.. )


dan iqd juga tidak digunakan oleh rakyat iraq... depa guna usd.. ye lah kan sebab duit depa tak apung lagi.. so lepas chapter 7 lifted. baru iraq boleh berdagang dan apungkan matawang depa.. so rakyat iraq boleh guna dinar balik..


apa2 pun ntah la.. tp aku optimis chapter 7 kena lifted dulu baru boleh rv... tp benda ni manusia yg buat hukum.. so boleh bend utk kepentingan tertentu... so ada jugak kemungkinan rv sebelum chapter 7 lifted.


kita di sini.. rilek2 suda.. :))

horras 14-02-2012 01:55 AM

Quote:

Originally Posted by miehensem (Post 12227329)
cerita bab chapter 7 ni.. aku rasa pendapat dedua mengatakan rv boleh sebelum chapter 7 release tu betul atau pun kena rv lepas drpd chapter 7 pun betull..

kalo ikutkan buku teks.. chapter 7 ni mengiktiraf iraq sebagai negara bankrupt.. so dia takleh nak deal mana2 negara.. dan curency iraq juga takleh di apung dan didagangkan..


tp yg dok jadi la ni.. byk negara berurusan dengan iraq.. sampai ke melesia pun depa mai.. so muskil gak tang chapter 7 ni.. ( maybe ada beberapa pengecualian dlm draft chapter 7 ni.. )


dan iqd juga tidak digunakan oleh rakyat iraq... depa guna usd.. ye lah kan sebab duit depa tak apung lagi.. so lepas chapter 7 lifted. baru iraq boleh berdagang dan apungkan matawang depa.. so rakyat iraq boleh guna dinar balik..


apa2 pun ntah la.. tp aku optimis chapter 7 kena lifted dulu baru boleh rv... tp benda ni manusia yg buat hukum.. so boleh bend utk kepentingan tertentu... so ada jugak kemungkinan rv sebelum chapter 7 lifted.


kita di sini.. rilek2 suda.. :))

Chapter 7 yg ade skrg bukan chapter 7 sepenuhnya... ia adalah modifiet chapter 7... Chapter 7 yg asal da setel Disember 2010...

wAk2394 14-02-2012 02:09 AM

Quote:

Originally Posted by horras (Post 12227345)
Chapter 7 yg ade skrg bukan chapter 7 sepenuhnya... ia adalah modifiet chapter 7... Chapter 7 yg asal da setel Disember 2010...

Betul tu bos,

Aku pn pelik.mcm Cuba pn kena sekatan C7 dgn pbb.50 thn.mmg xde company yg nk labur ke sana.tu sbb rakyat Cuba masih guna kenderaan tahun 50-an sbg pengangkutan harian.
Totally sekatan.

Tp Iraq special ckit.sekatan dikenakan pada bahagian2 tertentu saje.kalau tak kenapa berlambak pelabur yg melabur ke sana termasuklah pembinaan kilang kereta Hyundai,pbukaan kilang2 elektronik,pembinaan jalanraya,kilang minyak dn mcm2 lg..

Mmg x mustahil rv tanpa gugurkan C7!

wAk2394 14-02-2012 02:14 AM

Dah tu pulak dgn selamba dtg ke Malaysia promote kita utk labur ke sana buat infranstruktur awam.
Aku rasa la masa dtg ke Malaysia hari tu geng2 Iraq ni mmg ada bisik2 kat Najib pasal rv ni...:):)


All times are GMT +8. The time now is 01:59 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.