CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

Aariz Ziqri Sr. 14-02-2012 12:15 AM

Intels dah bagi tarikh, dah bagi rate.. Sooooo... Kitaaaaa buat apaaaaaa kawan2? ....

Kitaaaaaa TUNGGUUUUUUUUUUUU... Yeahhhh! :)

puyol 14-02-2012 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by PipsJoker (Post 12226220)
chapter 7 dah gugur?..sesaper leh check?

info dri group FB

Betul ke ni bro?:-?

hulktezza 14-02-2012 12:20 AM

Quote:

Originally Posted by Aariz Ziqri Sr. (Post 12226376)
Kalau xda note kecik.. Relax saja dulu bro. Bagi kwn2 yg ada note kecik tukar dulu. Takpa.. Dun wori. Ramai geng IQD dlm ni, otai2 pun ramai. Mesti ada guideline clear lg terang (tak sama ke) mcm mana nak tukar. Dgn harapan, BNM pun bagi clear statement ttg isu IQD ni. Mata2 kat m'sia ni bersepah geng, takat nak cekup yg jual, yg beli IQD ni, lama dah depa buat. Bkn benda baru. Ada yg dah pegang dari 2004 kot xsilap dlm ni.. Ke awal lg xperasan.. Tp pokoknya, takat nk cekup.. Lama dah kita ke dalam. Penuh la pudu jail rasanya kalau bukak lg nk letak pembeli dan penjual IQD.


depa x akan cekup kerna setakat nie, IQD bukan matawang yg diiktiraf so transaction jual beli yg kita buat tidak jatuh dlm jual beli matawang just pertukaran ringgit ke pada another pcs of paper.....pada mata BNM, sebab tu trader x perlu lesen utk jual iqd......no hal bro!, melainkan setelah rv dan iqd dikitiraf all over the world lesen akan diperluka utk currency trading.:)

ejalmlk 14-02-2012 12:22 AM

Jap lagi RV ...... tenggok dan sedia semua

wAk2394 14-02-2012 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by ejalmlk (Post 12226494)
Jap lagi RV ...... tengok dan sedia semua

Nak tengok mana bro?kat langit te..:D

Irwan De Gea 14-02-2012 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by raikko5 (Post 12225987)
InsyaAllah,... dah dlm lori poslaju tu......:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Aariz Ziqri Sr. 14-02-2012 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by hulktezza (Post 12226480)
depa x akan cekup kerna setakat nie, IQD bukan matawang yg diiktiraf so transaction jual beli yg kita buat tidak jatuh dlm jual beli matawang just pertukaran ringgit ke pada another pcs of paper.....pada mata BNM, sebab tu trader x perlu lesen utk jual iqd......no hal bro!, melainkan setelah rv dan iqd dikitiraf all over the world lesen akan diperluka utk currency trading.:)

Haha.. Betul2. Saya bukan nak Trade encik.. Saya cuma Exchange duit saya ni encik..

Aariz Ziqri Sr. 14-02-2012 12:29 AM

"Dulu saya beli kertas ni nak buat wallpaper encik, tp kwn2 bgtau kertas wallpaper saya ni ada nilai encik.. Itu yg saya mai nak tukar dlm RM kat bank encik ni. Nak tangkap saya ka encik? Salah apa saya buat encik? Sbb beli kertas wallpaper ka sbb nak tukar kertas wallpaper?"

Aariz Ziqri Sr. 14-02-2012 12:30 AM

RV TETAP RV!!! YEAHHH! Peace Yo!

jutawan11 14-02-2012 12:37 AM

Masa den beli dulu note2 ni dipanggil koleksi cenderamata, pada tahun tu Public Bank jual sebagai cenderamata semperna Tahun Baru China.

so dia bukan mata wang tapi koleksi cenderamata, he3


All times are GMT +8. The time now is 09:54 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.