CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

riv 13-02-2012 09:08 PM

Tanya sikit,
Kalau dah RV rate sekitar 3usd
ada ke MC yang mampu tukar sampai berkeping-keping(untuk note besar)?
duit ringgit dalam MC aku rasa x sampai juta kot..

jadi aku rasa bank jugak la jawapannya, tapi masalah tuka kat local bank ni terus kantoi la kita, so langkah terbaik mungkin ikut suggeston raz4..
mungkin kelebihan note2 kecik kat sini, tuka kat MC je sikit..

pasal rate, biasanya MC punya rate lagi bagus (dari pengalaman aku tengok mak aku tuka duit, dia cakap bank jual mahal beli murah)

no trade 13-02-2012 09:09 PM

Takyah nak serabutkan kepala, belum tau lagi BNM nak freeze ke apa ke. Staf derang n staf2 bank pun ada simpan gak. So tak logik kalau dia freeze.

abuskyri 13-02-2012 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by no trade (Post 12224244)
Takyah nak serabutkan kepala, belum tau lagi BNM nak freeze ke apa ke. Staf derang n staf2 bank pun ada simpan gak. So tak logik kalau dia freeze.

sentiasa positif!! terbaekk !!:)cgrock:)cgrock

JeBaRT DuRHaKe 13-02-2012 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by peja510 (Post 12224000)
guna handset jadi dua 3 kali benda sama...
adakah itu petanda RV....

cam hint rate je tuan...
:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sinar bulan 13-02-2012 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by no trade (Post 12224244)
Takyah nak serabutkan kepala, belum tau lagi BNM nak freeze ke apa ke. Staf derang n staf2 bank pun ada simpan gak. So tak logik kalau dia freeze.


bank ni mmg xley tgk org senang sikit...:((:((:((

lelabah 13-02-2012 09:29 PM

Tang freeze akaun nie aku memang menyampah nak dengar....ialah dah ada pengalaman tahun 2007 dulu pasal penjimat minyak. Lebur duit aku macam tu je.

raikko5 13-02-2012 09:34 PM

heheheheh.. rileks lah.... RV dulu baru tau citer....

nisuh 13-02-2012 09:36 PM

kemungkinan acc freez ada, tp kebarangkalian agak kecil..sbb ni adalah forex..

info dr seberang ckp benda yg sama..yg pasti kita hold cash dr dalam, bukan thru country & bukan digital money..digital money lebih kritikal sbb smua yg ada power blh akses..yg pasti kena istihar kalu nak tukar bulk..kalu sket2 xde masalah..

so, jgn panik..kena pandai2 la ye..dah tukar cash jgn la dok longgok smua..g la invest mana2..

otai2 sini akan guide kita smua..:)cgrock:)cgrock

peja510 13-02-2012 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by JeBaRT DuRHaKe (Post 12224293)
cam hint rate je tuan...
:D:D:D:)cgrock:)cgrock:)cgrock

haha....amin
xpun handset ni mintak teman member nama samsung tab..haha

danzig_08 13-02-2012 09:38 PM

Kompom page ke 1000 rv nie
huahahahahaha


All times are GMT +8. The time now is 04:50 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.