CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Investor Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Dinar Iraq (Part 2) - Menanti detik (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=297978)

dr_filsuf 19-03-2012 04:08 PM

knp kena ada ignore list?

sbb: hati sudah tidak sanggup lagi digoncangkan dgn cemuhan dan kutukan...
sbb: makin hari..keyakinan makin pudar..
sbb: takut dgn bayang2 sendiri.

yg herannya..langau2 xde plak masukkan para dinarholics dalam ignore list mereka ye...

huhuhu...apa2 pun, tak lama daahhhhh...

Aariz Ziqri Sr. 19-03-2012 04:11 PM

Kalau dah berkoyan duit bila RV, diaorg nak 35% cukai...aku tanya lagi, cukup tak cukup ni 35%? Kurang bagitau... kalau kita tak tolong gomen, sapa lagi ye dak?

Boleh diaorg buat jalan berlapis2 kat kl nnt, xde jem dah.. muahahahahaha

terkuat 19-03-2012 04:16 PM

bagi saya langau ke lalat ke ke lalang ke.. yang pasti dorang ni pemegang dinar.sebab apa? sebab mereka nak tahu apa perkembangan dinar terkini. byk faktor negatif yang masuk ke pemikiran mereka mengakibatkan mereka goyang pendirian dgn statement negatif dari luar. Pape pun tekadkan hati, jgn goyang dan bertawakkal. Ada rezeki, Maliki akan umumkan RV gak.kalo x tahun ni, insyallah tahun depan.. pape pun tunggu jela. dan topik ni bolehla ditutup selepas RV nanti

Seth.Iskandar 19-03-2012 04:23 PM

US dollar USD 1166.000 1164.000
Euro EUR 1529.326 1528.561
British pound GBP 1834.701 1833.784
Canadian dollar CAD 1176.115 1175.527
Swiss franc CHF 1262.861 1262.230
Swedish krona SEK 171.789 171.703
Norwegian krone NOK 202.613 202.512
Danish krone DKK 205.676 205.574
Japanese yen JPY 13.956 13.949
Special
Drawing Rights SDR 1786.300 1785.407
Indicative rates - 19.03.2012

masih same lg.. so, ari ni xrv.. tggu sok plak..

afiqhaziq 19-03-2012 04:24 PM

Sbung part 3 plak.mana leh tutup.:D

tomie 19-03-2012 04:25 PM

Kemusykilan Tiga:

Saya ada pegang 2 set dinar iraq. tapi saya mushkil tentang sesuatu. Kalau benar dinar iraq yang ada sekarang nie berjumlah 150 trilion dalam dunia, sanggupkan iraq menanggung kerugian untuk float pada nilai 1 dinar = 0.10 USD. Tidakkah nilai 15 trilion tu terlalu tinggi untuk ditampung oleh kerajaan iraq dengan simpanan minyak yang mereka ada sekarang? Tu belum flot 1 dinar = 1 USD. Ada sapa2 bleh jawab tak?


Jawapan Mr.Kaunselor:

sebelum ini,saya juga sering tertanya2 akan persoalan yang sama….siapakah yang akan menanggung kos RV itu nanti?Persoalan saya akhirnya dijawab oleh seorang pekerja di Menara Maybank Kuala Lumpur….menurut beliau,kos RV ini ditanggung secara “atas kertas” oleh sesebuah kerajaan semata2…. contohnya US…apabila RV,maka permintaan utk menukarkan dinar iraq kepada USD akan meningkat secara mendadak….ketika itu,US akan mengeluarkan note2 baru mereka…setiap pengeluaran perlu disandarkan….justeru,US akan menggunakan wang dinar yang di RV sebagai sandaran utk mencetak USD….maka semua pihak dalam isu ini sebenarnya hanya menanggung kos secara atas kertas semata2…. wallahualam,pandangan peribadi seorang pegawai.

jamtulenmurah 19-03-2012 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by dr_filsuf (Post 12610865)
knp kena ada ignore list?

sbb: hati sudah tidak sanggup lagi digoncangkan dgn cemuhan dan kutukan...
sbb: makin hari..keyakinan makin pudar..
sbb: takut dgn bayang2 sendiri.

yg herannya..langau2 xde plak masukkan para dinarholics dalam ignore list mereka ye...

huhuhu...apa2 pun, tak lama daahhhhh...

ko nie respek laa... hardcore langaauss... berani sungguh menongkah arus... aku pun kecut wa cakap lu... dorang semua garang2... :))




kungfumabuk 19-03-2012 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by Aariz Ziqri Sr. (Post 12610891)
Kalau dah berkoyan duit bila RV, diaorg nak 35% cukai...aku tanya lagi, cukup tak cukup ni 35%? Kurang bagitau... kalau kita tak tolong gomen, sapa lagi ye dak?

Boleh diaorg buat jalan berlapis2 kat kl nnt, xde jem dah.. muahahahahaha

terbaeekkk....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

afiqhaziq 19-03-2012 04:29 PM

Sian kt intel2.kli x jd RV pasti mereka dsalahkan,d ejek,kutuk..oleh mreka2 yg berkenaan..SABAR JER LAH...~X(

bluerobot 19-03-2012 04:32 PM

Olehkerana aku tidak mengignorekan langau2 atau yg sewaktu dengannya..maka aku seronok tengok langau2 meroyan sesama sendiri..hahaha..budak2 baru nak belajar main duit...hahahaha...


All times are GMT +8. The time now is 03:49 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.