CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Lands, Properties Sale/Rent (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Mencari Ladang Sawit atau Getah (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=28958)

Alputra99 06-04-2008 10:29 AM

kalau berminat nak beli ladang kelapa sawit @ tanah d sarawak bole pm aku..

tradernbroker 06-04-2008 10:54 AM

Quote:

Originally Posted by kayaraya (Post 954270)
103ribu ekar ok ker kat sabah?

bro,tanya sikit,harga brape/ekar

Joe Getah Sawit 05-05-2008 11:45 PM

Salam, berapa ekar tanah getah dan masih boleh di toreh ke ? seekar berapa nak di pajak ? info kat saya segera Joe email: puteramalaya@gmail.com atau hp/sms ke 013-6773030

Joe Getah Sawit 06-05-2008 12:12 AM

Salam, bagi lah kat aku sikit.
Berapa ekar tanah getah dan masih boleh di toreh ke ? seekar berapa nak di pajak ? info kat saya segera Joe email: puteramalaya@gmail.com atau hp/sms ke 013-6773030

awi2000 14-05-2008 10:34 PM

salam semua warga CG...tanah sawit 5400 ekar masih tiada buyer...rege menarik rm20k seekar..sawit dah ditanam usia 4 tahun...area keratong Johor...berminat hubungi saya pada kadar segera..hp 0124150976..siapa cepat dia dapat...komisen 54k...klu dpt buyer k...email:goldstep@gmail.com ym abang_awi2000

skbsd3 19-05-2008 06:04 PM

aku ada tanah sawit nak dijual 50 ekar umur dalam 4 tahun 1 ekar RM 50000 contact 012 2911321

skbsd3 19-05-2008 06:05 PM

pembetulan contact 0132911321
aku ada tanah sawit nak dijual 50 ekar umur dalam 4 tahun 1 ekar RM 50000 contact 012 2911321

skbsd3 19-05-2008 06:06 PM

kawasan n.sembilan kiuala pilah

mindbiz 19-05-2008 09:26 PM

salam...

1. Tanah Pertanian Untuk Dijual

Keluasan : 158 ekar
Harga Seekar : RM70,000.00 (Boleh dirunding)
Jenis Tanaman : Kelapa Sawit
Lokasi : Tanjong Malim

Prospek menarik:
- Berhampiran dengan Bandar Proton.
- Kelapa sawit berumur lebih kurang 8 tahun.
- Kelapa sawit telah mengeluarkan hasil.
- Tempat penjualan hasil kelapa sawit yang banyak pilihan.
- Bersempadan kawasan pelaburan mewah.
- Sesuai untuk pelaburan.

3. Tanah Pertanian :

Keluasan : 3.7 ekar
Harga : RM77,000.00
Jenis Tanaman : Kelapa Sawit
Lokasi : Kampung Gajah, Perak

Prospek menarik:
- Berhampiran dengan perumahan MK Land.
- Kelapa sawit berumur lebih kurang 8 tahun.
- Kelapa sawit telah mengeluarkan hasil.
- Tempat penjualan hasil kelapa sawit yang banyak pilihan.
- Bersempadan kawasan pelaburan mewah.
- Sesuai untuk pelaburan.

- Syarat tambahan : pemilik berharap dapat menjual tanah tersebut kepada beliau kembali selepas 6 bulan dengan harga RM30K seekar(tanah pusaka kot..tu yg sayang tu..). Dalam masa 6 bulan tersebut, hasil pertanian adalah kepunyaan pembeli. Hasil adalah dlm sekitar RM8K sebulan.

Bermakna,

- pelaburan RM77K = jual kembali RM93K (untung RM16K)
- tambahan hasilan tuaian selama 6 bulan = RM8K x 6bulan = RM48K
- Jumlah Keuntungan = RM93K + RM48K - RM77K = RM64,000

MANNIJAM 21-05-2008 02:41 AM

Ari Tu...masa Aku Sibuk Jd Broker Tak Jmpa Lak Iklan Mcm Ni.....adishhhhhhhhhhhhhhhhh

topec 27-05-2008 04:22 PM

tanah sawit di taiping..100ekar. pokok umur 10thun.rezab melayu..beminat pm sy..

fareast75 15-07-2008 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by topec (Post 1457447)
tanah sawit di taiping..100ekar. pokok umur 10thun.rezab melayu..beminat pm sy..

Bro..tanah ni ada lagi ke? Kalau masih ada..boleh email kat i dokumen yang ada?

fareast75@gmail.com

fais 013-7126889.

azleen 19-07-2008 03:36 PM

Sedang cari tanah 3000 ekar kosong
 
Sesiapa ade tanah 3000 ekar yang kosong bajet dlm RM5000, tanah sawit 700 - 1000 ekar (klu boleh xnk melayu reserved),150 ekar sawit umur sawit 7 - 13 tahun, boleh hubungi sya di 0172376505 atau email: agro88e@yahoo.com

aztech 19-07-2008 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by azleen (Post 1841738)
Sesiapa ade tanah 3000 ekar yang kosong bajet dlm RM5000, tanah sawit 700 - 1000 ekar (klu boleh xnk melayu reserved),150 ekar sawit umur sawit 7 - 13 tahun, boleh hubungi sya di 0172376505 atau email: agro88e@yahoo.com

ko nak tanah pajak ke sis..
pergh murah gila 5000 jer huhu..
kalo 10k kira ok lah..
aku inform ko nanti..ada tanah 1500 ekar di kelate..
harga dlm 10k/ekar (pajak 99 tahun)
nanti aku dpatkan salinan geran dan option letter.

ardeen 19-07-2008 08:45 PM

tanah sawit kt tg.malim 1000ekar free hold, tanah rata, umur pokok 3 peringkat, 3,5 & 7 ,harga 35,000 se ekar
0165367282/0175263820

zaireen 20-07-2008 01:08 PM

memandangkan kat sini boleh senaraikan tanah sawit untuk dijual, maka aku letak je la kat sini..

Gua Musang 2 kawasan (jual).. kaw pertama: 3000 ekar, pokok 3 tahun, rm15k seekar.. kaw kedua: 22,740 ekar, pokok 5 tahun, rm12k seekar..

Pahang (jual): 120 ekar, rm23k seekar.. telemong-raub: 3600 ekar, rm27k seekar

Selangor (jual): Bukit beruntung, 1600 ekar, rm15-25k

Terengganu (pajak): 15000 ekar, rm8k seekar, pajak 78 tahun

berminat.. sila PM.. TQ

aztech 20-07-2008 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by zaireen (Post 1846357)
memandangkan kat sini boleh senaraikan tanah sawit untuk dijual, maka aku letak je la kat sini..

Gua Musang 2 kawasan (jual).. kaw pertama: 3000 ekar, pokok 3 tahun, rm15k seekar.. kaw kedua: 22,740 ekar, pokok 5 tahun, rm12k seekar..

Pahang (jual): 120 ekar, rm23k seekar.. telemong-raub: 3600 ekar, rm27k seekar

Selangor (jual): Bukit beruntung, 1600 ekar, rm15-25k

Terengganu (pajak): 15000 ekar, rm8k seekar, pajak 78 tahun

berminat.. sila PM.. TQ

bro yg di telemong pahang tu ada doc lengkap ker?

zaireen 21-07-2008 08:50 AM

Quote:

Originally Posted by aztech (Post 1849390)
bro yg di telemong pahang tu ada doc lengkap ker?

doc nak kena tanya member aku le.. aku bukan broker.. member aku maybe direct ngan owner.. nanti aku tanyakan dia bab doc tu.. :D

yan118 25-07-2008 10:38 AM

sila hubungi saya untuk detail tanah getah!!! 0129610155 yan!!

lindu aji 10-11-2008 02:26 AM

ladang k,sawit unt jual d batang padang tapah,perak
seluas1000E, usia 6/7 thn L/H, 1E 35k,
0163937375

carlos_vinyard 11-11-2008 09:49 AM

Quote:

Originally Posted by aztech (Post 1842234)
ko nak tanah pajak ke sis..
pergh murah gila 5000 jer huhu..
kalo 10k kira ok lah..
aku inform ko nanti..ada tanah 1500 ekar di kelate..
harga dlm 10k/ekar (pajak 99 tahun)
nanti aku dpatkan salinan geran dan option letter.

aloo bos.. xkan demo nk kasi tanah hok 'berat' k ore...
hehehehe

aragonkl 14-11-2009 03:26 PM

Tanah Pertanian Untuk dijual di Jasin, Melaka


Freehold

2 lot tanah (10.269 ekar & 9.199 ekar) tersebut mempunyai pokok getah yang masih lg mengeluarkan hasil
1 lot tanah lagi (9.472 ekar) mempunyai rumah batu 1 bilik, pokok durian, rambutan, manggis, duku, langsat yang juga masih mengeluarkan hasil
Harga tanah sekaki persegi = RM5.80 (slight nego only kerana mengambilkira hasil getah & buah yang masih banyak)
(1 ekar = 43560 kaki persegi)
1 lot tanah dianggarkan hampir RM 2.3 juta (RM5.80 x 43560 sqft x 10 ekar)
Tanah adalah terletak berdekatan Melaka Watercity Resort di Jasin, Melaka
4km sahaja dari MITC Ayer Keroh, Melaka (5 min drive)
Setiap lot tanah adalah berasingan tetapi dalam kawasan yang sama

# Jika ada sebarang pertanyaan boleh emel kepada azry97@hotmail.com.

http://itcoolenterprise.wordpress.co...ual-di-melaka/

jutawan20 10-12-2009 04:48 PM

saya ada 25000 ekar. kawasan sandakan sabah. RM13500/ekar. tanaman kelapa sawit umur 5 tahun. kalau berminat hantar LOI ke emai saya jutawan20@gmail.com

jutawan20 10-12-2009 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by tanjung (Post 953608)
Salam Bro,

Saya sekadar mengiklankan jer...
Ada sesiapa yg nak jual ladang Sawit atau Getah?
Ada sesiapa yg nak pajak ladang Sawit atau Getah?
Area tak kisah....
Luas kawasan pun tak kisah....

*PM detail kalau ada....

saya ada tanah untuk dijual.

luas 2500 ekar
tempat : sandakan sabah
harga: RM13500/ ekar
tanaman: kelapa sawit umur 5 tahun
kalau nak lebih lanjut hantar LOI guna email saya
alamat email: jutawan20@gmail.com

terima kasih

marineblue 10-12-2009 05:03 PM

sesape yang nak dusun buah 10.24acre @ 4.14hectar

tanah kat serdang kedah

serious buyer only!!!

harga mula RM35,000/ekar

blh runding smp jadi...

kpd yang berminat sila pm aku k

jutawan20 10-12-2009 05:10 PM

Quote:

Originally Posted by alymiey (Post 958861)
Kalau ada tanah2 nak jual , tanah kelapa sawit boleh bagi kat saya ..ada ready buyer

call 012-2876814

saya ada tanah nak jual

keluasan :25000 ekar
Tempat : sandakan, sabah
harga : RM13500/ ekar
Tanaman : Kelapa sawit umur 5 tahun
Status gran : CL
berminat sila hantar LoI ke email saya jutawan20@gmail.com
tq

gmsatria 14-12-2009 02:34 AM

saya ada mcm2 tanah sawit,kebun dan lot untuk dijual...ada malay reserve dan free hold...semua di kawasan JOHOR....luas < 8ekar...untuk dijual segera...

SAT
0122289560

agrofutures 15-12-2009 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by tanjung (Post 954079)
Mari-mari.... cepat-cepat... sapa mau jual.....

saya ada 1000 ekar di selangor. jika berminat PM saya bro.

ari 15-12-2009 02:44 PM

Salam.Saya ada tanah untuk dijual.Lokasi di Sabak Bernam ,Selangor. Keluasan 2.5 ekar. Berminat PM saya.Lokasi strategik,sesuai untuk buat taman perumahan,stesen minyak,lot2 kedai,kilang,gudang,restoran. Itu kita bincang kemudian. Memang nak jual.Tanaman sedia ada adalah kelapa sawit dan pokok kelapa.

yuns 31-12-2009 07:43 PM

sy ada ladang getah di btg berjuntai 1633 ekar. kalau berminat call sy 0197117041/0108855432

shahbiah 31-12-2009 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by jutawan20 (Post 5404569)
saya ada tanah nak jual

keluasan :25000 ekar
Tempat : sandakan, sabah
harga : RM13500/ ekar
Tanaman : Kelapa sawit umur 5 tahun
Status gran : CL
berminat sila hantar LoI ke email saya jutawan20@gmail.com
tq

Kalau betul ada saya mau tau lebih detail..

LOKASI : Dimana?
Dekat Jalan besar ke tidak?
status : CL ke NT
Offer Latter atau Option dah ada ka belum?

Kalau betul serius telefon saya:

shah - 0127556788
impress_trade@yahoo.com

abadarich 08-01-2010 01:21 AM

salam
 
salam..dah jumpa ker ladang sawit yang bro cari tuh,,kalau belum saya ada ladang sawit yang nak jual...sms saya 0163111624

chax 15-03-2010 11:36 AM

Labis 29,000 ekar untuk dijual. Serious buyer only.
 
Salam,

Tanah Sawit Labis
29,000 ekar
2 kilang
Harga RM27k/ekar (NO Markup)
Pokok campur-campur

Saya mencari buyer yang serious shj sbb ni direct owner. Saya akan bawa buyer kepada pemegang mandate letter dari company. Jika betul2 berminat boleh buat LOI, sediakan BLC.

Sekian Terima Kasih

Saya yg berusaha
012 330 5445
Faizal

kamalhilmi 15-03-2010 02:39 PM

Salam,

Saya ada tanah untuk dijual, lokasi area KL, ladang kelapa sawit di Perak dan Sabah serta Ladang Getah. Boleh rujuk terus ke:

http://i-invest.my

rizazlina 09-06-2010 11:56 AM

Salam,

Saya ada tanah getah untuk dijual:

Lokasi:Kampung Masjid Terentang,Batu Kikir,Kuala Pilah,Negeri Sembilan

Status:Tanah Pertanian-Malay reserved

Usia getah:3-4 tahun (Masih mengeluarkan hasil)

Keluasan:1 ekar

Harga:40K (boleh nego)

Berhampiran jalan raya

plz call/sms riza 012 3535 465

azmyosman 06-07-2010 06:16 PM

Ladang getah untuk dipajak...500ekar.. sila pm no phone anda

zil9897 07-07-2010 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by tanjung (Post 953608)
Salam Bro,

Saya sekadar mengiklankan jer...
Ada sesiapa yg nak jual ladang Sawit atau Getah?
Ada sesiapa yg nak pajak ladang Sawit atau Getah?
Area tak kisah....
Luas kawasan pun tak kisah....

*PM detail kalau ada....

Tanah untuk dijual (rezab melayu):

Lokasi: Ulu Cheka Jerantut Pahang (tepi jalan)
keluasan: 3 ekar
Tanaman: Sawit berusia 3 tahun, lagi 2 tahun keluar hasil
Harga: RM80K

yang serius nak beli boleh hubungi wakil tuan tanah (koi le)
016-9510539 (Fazil)
Temerloh

azmi_pka 07-07-2010 02:17 PM

ladang Nak Jual Ada Berapa tempat
 
Quote:

Originally Posted by tanjung (Post 953608)
Salam Bro,

Saya sekadar mengiklankan jer...
Ada sesiapa yg nak jual ladang Sawit atau Getah?
Ada sesiapa yg nak pajak ladang Sawit atau Getah?
Area tak kisah....
Luas kawasan pun tak kisah....

*PM detail kalau ada....

Saya Azmi Segamat ada berapa tempat atau tanah nak jual segara 1.Muar 2.Kluang 3.Endau Mersing dan Kelantan nak ke apa2 hal call atau sms aku no.tel 014-2767965 atau sms maklumat semua ada pd sy segera ok

Aidi 07-07-2010 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by tanjung (Post 953608)
Salam Bro,

Saya sekadar mengiklankan jer...
Ada sesiapa yg nak jual ladang Sawit atau Getah?
Ada sesiapa yg nak pajak ladang Sawit atau Getah?
Area tak kisah....
Luas kawasan pun tak kisah....

*PM detail kalau ada....

ni kat pahang
2660 ekar
Rm 85juta

berminat pm msg ambo

blingbling 08-07-2010 12:13 PM

salam

nk joint jugak la listing ni

ladang sawit 5000 ekar
lokasi kemaman, terengganu
pokok sawit berusia 4 tahun telah keluarkan hasil
harga RM1*k


All times are GMT +8. The time now is 05:37 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.