CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Sajian Aiskrim KL - N9 - Melaka (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=286332)

buzen5 21-11-2011 04:28 PM

Sajian Aiskrim KL - N9 - Melaka
 
http://2.bp.blogspot.com/-CiidPi7WAI...00/aiskrim.png

Assalamualaikum wrt. wbt. Perniagaan ais krim ini mula beroperasi pada tahun 24/09/11, melalui Sutera TGM Enterprise. Bermula dengan penganjuran di Family Day KMNS. Berdasarkan sambutan yang hangat dan memberangsangkan di KMNS. Aiskrim Biz Soft Ice Cream terus mengorak langkah dengan menyertai upacara-upacara yang diadakan oleh pihak kerajaan dan pihak swasta dengan jayanya. Aiskrim Biz Soft Ice Cream bermula dengan zero, terus mengorak langkah bersama-sama pembekal ais krim di bawah jenama Wafi. Kini, hanya dalam tempoh beberapa bulan sahaja, masyarakat sekeliling sudah mula mengenali kewujudan Aiskrim Biz Soft Ice Cream..Kami juga sedia menerima sebarang tempahan bagi sebarang majlis. Alhamdulillah.

:)KHIDMAT KATERING AISKRIM

PainKiller 21-11-2011 04:29 PM

ujan2 ni x elok makan ice-cream....hehe...

buzen5 22-11-2011 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by PainKiller (Post 11392215)
ujan2 ni x elok makan ice-cream....hehe...

time-time hujan le best makan aiskrim.. tak percaya. baca ni.

Ais Krim Perisa Vanilla
Aroma vanilla berfungsi afrodisiak. Aroma vanilla dalam kamar boleh membantu menyemarakkan keghairahan seksual wanita. Kandungan fosfur dan kalsium dalam ais krim vanilla mampu memberikan ketahan wanita dalam hubungan seksual dan menjadikan orgasm lebih bertenaga. Orgasm yang hebat adalah perasaan indah yang perlu dirasai oleh wanita.

:-h http://www.aiskrimbiz.blogspot.com

BeritaGempak 22-11-2011 02:26 PM

time musim panas best nih
yummy!!

buzen5 22-01-2012 10:27 PM

http://4.bp.blogspot.com/-J13wvysGwT...0/birthday.jpg

MAJLIS HARI LAHIR
ANAK PUAN WATI
Taman Desa Beringin,
29 Januari 2012
5 Rabiulawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

buzen5 22-01-2012 10:28 PM

http://2.bp.blogspot.com/-zPk5d2RN9D...janaimpian.jpg

MAJLIS KENDURI KAHWIN
MASIDA MAHRAM & AGN
Dewan SMK Panchor,
5 Febuari 2012
12 Rabiulawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

buzen5 22-01-2012 10:28 PM

http://3.bp.blogspot.com/-YS3VL1_try...2o/s320/fu.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-_37IKQ_R0O...25282%2529.jpg Blogspot.com
http://3.bp.blogspot.com/-Pi417s3Tl5...25281%2529.jpg "AiskrimBiz"

juweialhaj 22-01-2012 10:32 PM

Tt takde buat aiskrim dalam bekas tu ke? Buat la. Saya confirm borong.

insyiİ 23-01-2012 02:48 AM

kalau jemput TT dtg meniaga masa hari sukan sekolah, blh ke?

buzen5 25-01-2012 11:06 PM

aiskrim colek tu sy ada study kat ITKAU cuma x ada masa la tuan..tapi sy nampak potensi dia sbb tak ada pengusaha melayu yg buat disesetengah kawasan. waktu belajar dulu semua bahan2 yg digunakan mudah didapati dan halal..kalau pengusaha yg bukan Islam sy x pasti dia guna bahan apa.

Kalau hari kantin kalau sesuai dengan masa dan waktu boleh je.

buzen5 25-01-2012 11:10 PM

Antara Khasiat Aiskrim
- mengekalkan berat badan
- melancarkan fungsi arteri
- mengurangkan risiko kanser
- menenangkan PMS (senggugut)
- elak batu pada buah pinggang
- membekalkan kalsium

RuthlessFairy 25-01-2012 11:10 PM

i love aiskrim

buzen5 11-04-2012 08:51 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 12021187)
i love aiskrim

me too muahahhahah:">

buzen5 16-05-2012 05:09 PM

http://4.bp.blogspot.com/-8sy-_lsGvg...BlokCKMNS8.jpg

Kepada kawan2 yang hendak tempah aiskrim bagi majlis perkahwinan, hari lahir dll. Bolehlah menghubungi sy jika tiada pertindihan masa dan hari. TQ:)cgrock

sahabat-shirt 16-05-2012 05:15 PM

gud luck TT...

kronoz 16-05-2012 05:18 PM

Menarik ni

Kalau ada buat majlis ni kira macam mana?

Bagi bajet tuan rumah atau bayar kira berapa kon aiskrim habis?

buzen5 25-07-2012 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by kronoz (Post 13249213)
Menarik ni

Kalau ada buat majlis ni kira macam mana?

Bagi bajet tuan rumah atau bayar kira berapa kon aiskrim habis?

Terima kasih saudara.. saya ikut bajet tuan rumah.. bagi org kahwin antara 500-700kon. Akikah 200kon. Tapi tengok jumlah jemputan jugak.:D

buzen5 25-07-2012 09:17 AM

http://1.bp.blogspot.com/-nvfxL0I31D.../SarahTBS1.jpg
Saya mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh Umat Islam. Marilah kita bersama-sama memakmurkan rumah-rumah Allah dengan ibadah-ibadah seperti Solat Terawih dan Qiamulail serta menjaga tingkah laku dan tutur kata sesama insan. Semoga Ibadah kita diberkati ALLAH S.W.T. Daripada Shaiful dan Keluarga.

buzen5 30-08-2012 12:08 PM

http://3.bp.blogspot.com/-hA4pEY_CNt.../rayasakan.jpg

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin Malaysia


Aiskrim adalah antara pemanis mulut yang paling digemari ramai tidak kira orang dewasa mahu pun kanak-kanak. Dalam keadaan cuaca yang panas seperti hari ini, kedinginannya mampu memberi kesegaran kepada mereka yang menggemarinya.

buzen5 11-04-2013 05:12 PM

http://31flavors.jennism.com/wp-cont...avors_logo.png
Syukur Alhamdulillah. Saya gembira sebab dapat sediakan aiskrim yang boleh diterima ramai dengan resipi saya sendiri. Setahun saya mencari dan mencuba resipi yang sesuai (RND).. Alhamdulillah walaupun kini resipi yang ada boleh ditambah baik lagi pada masa akan datang. Azam saya, semua orang boleh merasai khasiat dan keenakan aiskrim.

forexian 11-04-2013 05:17 PM

waaa macam best je ni
sok2 kalo aku kawin kali ke-2 bleh la panggil tt datang buat katering eskrem ni
:D

TT 11-04-2013 05:22 PM

klo ada modal mmg ak buat benda ni kt kg aku..confirm laku

aiwa 11-04-2013 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by buzen5 (Post 11401415)
time-time hujan le best makan aiskrim.. tak percaya. baca ni.

Ais Krim Perisa Vanilla
Aroma vanilla berfungsi afrodisiak. Aroma vanilla dalam kamar boleh membantu menyemarakkan keghairahan seksual wanita. Kandungan fosfur dan kalsium dalam ais krim vanilla mampu memberikan ketahan wanita dalam hubungan seksual dan menjadikan orgasm lebih bertenaga. Orgasm yang hebat adalah perasaan indah yang perlu dirasai oleh wanita.

:-h http://www.aiskrimbiz.blogspot.com

wah..leh try ni..:)cgrock

buzen5 24-04-2013 08:30 AM

http://31flavors.jennism.com/wp-cont...avors_logo.png
Syukur Alhamdulillah. Seronoknya dapat sediakan aiskrim untuk orang ramai dengan resipi sendiri. Setahun mencari dan mencuba resipi yang sesuai (RND).. Resipi yang ada boleh ditambah baik dari masa ke semasa. Kini, semua orang boleh merasai khasiat dan keenakan aiskrim. http://aiskrimbiz.blogspot.com


All times are GMT +8. The time now is 08:37 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.