CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Info - Tapak Ekspo / Jualan / Booth Perniagaan. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=284659)

hafizan78 15-11-2011 06:08 PM

Info - Tapak Ekspo / Jualan / Booth Perniagaan.
 
Assalamualaikum....

Saya perhatikan ramai warga CG yang berniaga samaada secara part time ataupun full time.

Mungkin boleh disenaraikan tempat2 Jualan atau ekspo (kaunter jualan, hari kantin, hari keluarga, hari sukan, ceramah perdana, jom heboh, karnival, kempen kemasyarakatan etc...) terkini yang akan dibuat di tempat anda untuk kemudahan warga CG berniaga... mungkin kita boleh sama-sama buat jualan atas tiket CG..boleh kita sama-sama berniaga bila ada function...calling calling...

caranya camni, bila ader ekspo etc, post kat sini dan kemudian calling2, pm etc sape yang nak join same...mungkin ada antara kita nak jual barangan dan promosi produk, tapi sewa mahal, jadi bolehla share dengan 2@3 orang peniaga jika dibenarkan...

dalam masa yang sama bolehla mempromosi Carigold sebagai platform ilmu keusahawanan masakini....

So, kita ader rangkaian peniaga Jutawan Senyap yang akan senantiasa mengambil peluang yang ada....dalam masa yang sama, kita boleh selalu berjumpa dan saling mempromosi ... dan food testing! :D


Format terpulang at least ada info2 seperti di bawah...:

Tempat :
Sewa (RM) / free :
Tarikh :
Ekspo/konsep :
Contact No penganjur :

hafizan78 15-11-2011 06:27 PM

Booth Niaga di Mega Mall Kuantan - Tarikh 9 Dec - 25 Dec 2011
 
Quote:

Originally Posted by Yantie (Post 561280)
[INFO TERKINI]

Assalamualaikum semua...

Sempena cuti sekolah yang akan datang, pihak Success Event Management akan menganjurkan “Christmas Fair & Back To School” dan menawarkan Booth untuk jualan kepada para peniaga di Mega Mall Kuantan pada 09 Dec 2011 - 25 Dec'2011 (17 hari).

Kadar bayaran untuk satu booth ialah RM4500 (17 Hari)... Saiz booth : 8 X 10 ... Walau bagaimanapun pihak penganjur telah bersetuju untuk memberikan harga diskaun kepada saya iaitu RM3000 (17 hari)... Saya ingin mencari rakan niaga kerana saya hanya dapat berada di sana pada hari sabtu & ahad sahaja... Selain pengiklanan di suratkhabar dan lain-lain, pelbagai aktiviti menarik yang akan diadakan oleh pihak penganjur...

Saya ingin mencari sekurang-kurangnya 8 - 10 orang rakan niaga yang berminat... bagi saya, lagi ramai, lagi meriah & bayarannya pun pasti lagi murah... tapi semua pihak haruslah bersetuju... Jika ada yang berminat, saya akan merangka satu jadual bagi memastikan segalanya berjalan dengan lancar... Seterusnya kita akan mengadakan satu perbincangan bagi mengatur strategi pemasaran agar semua pihak berpuashati... Setiap dari kita akan menjaga booth mengikut giliran yang akan ditetapkan...

Sekiranya ada yang berminat untuk berkongsi booth dengan saya, sila email kepada saya di nssfuture@ymail.com atau SMS dengan menaip : MegaMall Booth/nama anda/produk jualan anda ke 013-928 8882 atau anda boleh reply di sini untuk perbincangan selanjutnya...

Untuk makluman, selain menjual produk kesihatan dan beberapa produk lain, saya akan memperkenalkan Bisnes EdyMart di mana menerusi platform yang disediakan oleh pihak EdyMart, kita sebagai usahawan/bakal usahawan dapat memajukan lagi perniagaan kita sama ada secara online ataupun offline.

Tempat adalah terhad dan mereka yang berminat dinasihatkan membuat tempahan awal dengan kadar segera. Hanya tempahan dengan bayaran penuh dianggap sah.

Sekian, terima kasih...

Nie aku quote dari rumah sebelah...

asyar76 15-11-2011 08:07 PM

bagus ni. aku pun nak cari pushcart/ekspo nak letak barang. :D

magnesium 15-11-2011 09:59 PM

sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

hafizan78 15-11-2011 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11332993)
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

sesiapa yang dah ada tapak, dan nak berkongsi pun boleh juga... at least boleh share kos sewa tapak sama2...

Sang Ratu 15-11-2011 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11332993)
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah

kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq :)cgrock

magnesium 16-11-2011 08:06 PM

sapa nak kongsi tapak kat cameron?

rm30 sehari sehingga 5/1.

pekerja leh kongsi gak.

keutamaan kepada yang berniaga menggunakan meja.

call 019-7559059

magnesium 16-11-2011 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by Sang Ratu (Post 11334000)
kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq :)cgrock

karnival kat sg siput under kementerian.

details lum tahu lg sebab belum dapat borang.

hafizan78 16-11-2011 10:12 PM

alhamdulillah, platform nie dapat menemukan usahawan melayu islam mengembangkan perniagaan dan bertukar2 pendapat dan peluang...

hafizan78 18-11-2011 10:01 AM

mari kita kongsi peluang2 perniagaan atau booth yg menarik untuk menjana pendapatan bersama...

fxJURUS 18-11-2011 10:12 AM

terbaik untuk semua.

hafizan78 18-11-2011 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by fxJURUS (Post 11360449)
terbaik untuk semua.

kongsi2 peluang berniaga kecil2lan dan perluaskan networking...

fxJURUS 18-11-2011 11:21 AM

itu adalah teknik terbaik

hafizan78 18-11-2011 01:50 PM

Area KL dan Selangor xder event ke hujung minggu nie?

magnesium 18-11-2011 01:54 PM

minggu ni cuba tgk ke bagan lalang, morib dan teluk kemang.

hafizan78 19-11-2011 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11362666)
minggu ni cuba tgk ke bagan lalang, morib dan teluk kemang.

up2... sesiapa nak kongsi booth... boleh la iklan dalam nie...

hafizan78 20-11-2011 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by hafizan78 (Post 11372091)
up2... sesiapa nak kongsi booth... boleh la iklan dalam nie...

khas yg suka offline business....:D

hafizan78 20-11-2011 08:31 PM

up sikit peluang malam nie...

magnesium 20-11-2011 11:11 PM

sapa nak kongsi bulan 12,
hari ahad tapak pasar pagi/ pasar tani stadium shah alam,
corner lot ngam2 jalan keluar masuk
size canopy 10x10 boleh extend 10x20

sehari rm150 bahagi 2 rm75 seorang

bayar lumpsum untuk 4 x ahad sepanjang bulan 12

hafizan78 20-11-2011 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11384375)
sapa nak kongsi bulan 12,
hari ahad tapak pasar pagi/ pasar tani stadium shah alam,
corner lot ngam2 jalan keluar masuk
size canopy 10x10 boleh extend 10x20

sehari rm150 bahagi 2 rm75 seorang

bayar lumpsum untuk 4 x ahad sepanjang bulan 12

tuan meniaga apa kat situ...?

magnesium 21-11-2011 08:54 AM

Quote:

Originally Posted by hafizan78 (Post 11384460)
tuan meniaga apa kat situ...?


Smlm 20hb hari sakit sebab gomen or swasta blm gaji, tambah lg ujan. Sy jual brg rm10 je tp blh dpt rm8 ratus.

magnesium 21-11-2011 08:56 AM

25hb ada expo kat bukit sentosa. Bnyk kilang kat sini lg jauh dr bandar. Ni tempat blh buat duit.

abuyah 21-11-2011 09:47 AM

bos... gi tgk kat majalah.com... sana byk gak info pasal karnival dsbgnya... selalu gak turun..tapi takdela sewa booth..main redah jek.

ed_zero 21-11-2011 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11386822)
Smlm 20hb hari sakit sebab gomen or swasta blm gaji, tambah lg ujan. Sy jual brg rm10 je tp blh dpt rm8 ratus.

jual brg ape tu bro? 8ratus tu untung bersih atau hasil jualan harian? nak gak tau...hehe..:)cgrock

magnesium 21-11-2011 12:07 PM

mana ada kira untung bersih. Untung bersih kira bulan.

hafizan78 21-11-2011 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by abuyah (Post 11387237)
bos... gi tgk kat majalah.com... sana byk gak info pasal karnival dsbgnya... selalu gak turun..tapi takdela sewa booth..main redah jek.

nie otai pakai redah je...:D

Al-Hafiz 21-11-2011 12:30 PM

TT update kat 1st page la :)cgrock

redtea 21-11-2011 03:56 PM

Tuan Magnesium

Aku berminat nak join karnival bkt sentosa dan stadium Shah alam tu..
camne nak kira?

magnesium 21-11-2011 06:45 PM

Quote:

Originally Posted by redtea (Post 11391823)
Tuan Magnesium

Aku berminat nak join karnival bkt sentosa dan stadium Shah alam tu..
camne nak kira?

stadium shah alam RM150 sehari, setiap hari ahad.
canopy 10x10 tapi boleh extend 10x20.

kalau kongsi, RM75 seorang kali 4x ahad pada bulan Disember.

Total RM300 seorang.

call natrah 019-7559059

bukit sentosa kalau nak join saya boleh bg contact no sebab saya x masuk pun.

redtea 22-11-2011 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11393661)
stadium shah alam RM150 sehari, setiap hari ahad.
canopy 10x10 tapi boleh extend 10x20.

kalau kongsi, RM75 seorang kali 4x ahad pada bulan Disember.

Total RM300 seorang.

call natrah 019-7559059

bukit sentosa kalau nak join saya boleh bg contact no sebab saya x masuk pun.

Thanks Puan/Tuan..

Nanti aku call hang, kena discuss dgn hubby dulu..Kalo jadik aku boleh join tuk 3 minggu awal shj, minggu akhir aku ke Indon :)paid

btw, aku dah like ur FB

hafizan78 23-11-2011 07:08 AM

bagus2... sudah ada perkembangan... semoga sama2 berjaya...

hafizan78 24-11-2011 08:51 PM

up sikit untuk tapak ekspo/booth/ ruang niaga untuk dikongsi...

sylarempire 24-11-2011 08:58 PM

bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

hafizan78 24-11-2011 09:05 PM

Quote:

Originally Posted by sylarempire (Post 11433032)
bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

Usahawan2 macam nie yg ramai cari... suka berkongsi...

magnesium 24-11-2011 09:16 PM

minggu depan uitm lendu 5 hari

hafizan78 24-11-2011 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11433266)
minggu depan uitm lendu 5 hari

Org Melaka, mari rebut peluang dgn bro magnesium...

sylarempire 24-11-2011 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by magnesium (Post 11433266)
minggu depan uitm lendu 5 hari

expo student ke bro? camner nak kontek yer?

magnesium 24-11-2011 11:42 PM

uitm lendu da penuh dah
last week register kat sana

tapi kalu nak lubang, leh gi sana n chit chat dengan peniaga sana

eboss 25-11-2011 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by sylarempire (Post 11433032)
bookmark dulu..
nanti ada tempat kawan halo halo kat sini..

sekarang tgh niaga kat segamat..

kat melaka ada 8hb nnt..

pastu selangor ria 26 hb nnt..

projek apa kat selangor tu :-?

hafizan78 26-11-2011 04:38 PM

Quote:

Originally Posted by eboss (Post 11436053)
projek apa kat selangor tu :-?

marila kongsi dengan kami...


All times are GMT +8. The time now is 05:50 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.