CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Health, Beauty, Wellness Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=282)
-   -   |Runcit/Borong|:Pati/Cuka (Kurma,Delima,Epal)1763 btl t'jual, EJEN DIPERLUKAN! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=284190)

shide 13-04-2012 09:10 PM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 11312305)
PATI





HUBUNGI:
SHIDE: 013-4062032
ym: lackey_2302

Pembayaran: MAYBANK 155050233454
Rashide Abd Rahman

bump produk... sabtu ahad ni boleh cod di area kl... saya di sana.. apa2 sms 013-406 2032

shide 15-04-2012 09:08 AM

bump produk di pagi ahad..
harga borong boleh runding...
semalam peniaga dari perak dah tanya... anda bila lagi?hehe

zed_zium 15-04-2012 09:33 AM

testimoni cikit...

shide 15-04-2012 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by zed_zium (Post 12918916)
testimoni cikit...

testimoni dari diri saya sendiri ke or org lain??
cgrian ramai gak yang dah beli kat sini..
tapi xmuncul lagi..xsempat kot.hehe

kalo testimoni saya sendiri, minum pati delima..
awal2 mmg mengantuk,dalam 1-2 minggu.. kenapa??
dalam badan byk toksin.. dalam pemulihan nak buang toksin..
lepas tu, badan segar dan bertenaga :):)cgrock

shide 17-04-2012 12:01 AM

bump produk pati kurma, cuka kurma, pati delima :)

shide 17-04-2012 12:26 AM

http://my1stop.com.my/phpthumb/phpTh...otos/30291.JPG
http://my1stop.com.my/v2/images/icon-info-s.gif More Info http://my1stop.com.my/v2/images/icon-cart-s.gif Buy Now!

shide 17-04-2012 01:39 PM

bump produk tghari ni...

shide 18-04-2012 07:45 PM

cuka kurma minab..terbaik:)paid

shide 19-04-2012 10:32 AM

bump produk pati/cuka

shide 20-04-2012 10:15 PM

bump produkk..
order secara runcit dan borong diterima..
p/s: hujung bulan COD ke ipoh, 12 botol... :)

shide 21-04-2012 08:00 PM

bump produk malam ni...
terbaik pati/cuka

shide 22-04-2012 09:40 AM

bump produk....
leh dapatkan produk dgn cod di shah alam, setiap hari ahad, mggu depan..

shide 26-04-2012 06:59 AM

bumpp produk.....

shide 27-04-2012 07:27 PM

bump produk..
sms 013-406 2032 utk fast reply

shide 28-04-2012 09:25 PM

bump produk terbaik....
harga berbaloi dgn kesan...

mysoul 29-04-2012 01:38 AM

ish mcm berminat pula nak jadi ejen jual2 cuka ni hehe... camne yer TT :) .. jual kat kawan2 kolej sama2 sihat drpd dorg beli produk ntah pape huhu

shide 29-04-2012 02:00 AM

Quote:

Originally Posted by mysoul (Post 13073259)
ish mcm berminat pula nak jadi ejen jual2 cuka ni hehe... camne yer TT :) .. jual kat kawan2 kolej sama2 sihat drpd dorg beli produk ntah pape huhu

boleh2... takda masalah....
setakat ni.. kat 50 botol saya dah jual..
jual on9 saja :)
tadi dah pm..
best price

mysoul 29-04-2012 03:16 AM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 13073417)
boleh2... takda masalah....
setakat ni.. kat 50 botol saya dah jual..
jual on9 saja :)
tadi dah pm..
best price

apa beza pati kurma ngan cuka kurma ye?

shide 29-04-2012 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 11312357)
http://www.my1stop.com.my/phpthumb/p...pg&w=240&q=100


Cuka Epal Ruqyah - RM20




Antara khasiat cuka epal ialah:
1. Memecahkan molekul lemak dan secara tidak langsung membantu proses penurunan berat badan.
2. Menyembuh berbagai penyakit atau masalah kesihatan, seperti alergi (disebabkan oleh binatang kesayangan, makanan atau persekitaran), jangkitan sinus, selesema, jerawat, kolesterol tinggi, keletihan yang kronik, sakit ulu hati, sakit tekak, dermatitis, artritis (bengkak sendi), gout dan menurunkan tekanan darah tinggi.

Epal Cider atau cuka epal bukanlah sesuatu yang baru. Sejak 10 ribu tahun dahulu, ilmuan perubatan telah menggunakan epal cider dicampur madu sebagai tonik kesihatan untuk merawat pelbagai jenis penyakit dan mengekalkan kesihatan.


Di Malaysia, masyarakat cina telahpun sedia maklum tentang cuka epal, dan kebanyakan keluarga ada menyimpan dan mengamalkan minum cuka epal setiap hari. Namun, masalah utama adalah rasa dan bau cuka epal yang tidak enak.

Tahukah anda bahawa cuka epal digunakan sebagai tonik kuat tentera Julius Ceaser dan pahlawan Samurai jepun?

LAGI KHASIAT CUKA EPAL

1. Merangsang pemecahan lemak
2. Melancarkan perjalanan darah
3. Menguatkan tenaga dalaman
5. Melawaskan usus besar dan kecil
6. Juga berfungsi sebagai: Anti-alergik, Anti-septik, Anti-anemia, Anti-ulcer
7. Masalah kulit seperti jerawat
8. Menghalang penyerapan atau timbunan lemak
9. Meningkatkan metabolisme di bahagian tubuh tertentu
10. Menyingkirkan air berlebihan dan bahan buangan (Pemparitan Limfatik)
11. Melembapkan dan mengencangkan kulit
12. Mencegah dan mengawal selulit
13. Melangsingkan bonggol lemak yang tidak perlu terutama di bhgn perut, tepi dan belakang lengan, pinggul dan peha
14. Meredakan sakit dan sengal sendi
15. Menurunkan risiko masalah jantung dan barah
16. Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung dan pengelak barah
17. Meningkatkan kesihatan membran paru-paru
18. Meningkatkan kesihatan tulang dgn menambah bahan kimis (boron) padas mineral tulang
19. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah
20. Membantu mengekalkan berat badan yang ideal
21. Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak, dan sebagainya.





HUBUNGI:
SHIDE: 013-4062032
ym: lackey_2302

Pembayaran: MAYBANK 155050233454
Rashide Abd Rahman

bump produk baru masuk..cuka epal...:)cgrock

shide 29-04-2012 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by mysoul (Post 13073949)
apa beza pati kurma ngan cuka kurma ye?

cara proses.. pati lebih pekat, tak berapa masam, ada manis skit rasanya.
kalo cuka, rasa nye lebih masam sedikit...

shide 29-04-2012 09:03 PM

bump produk..
hari ni selamat deliver 12 botol di batu gajah perdana..org niaga kat pasar malam ni...

esok pos 12 botol ke ipoh plak...
makin laris..

next week di rawang 6 botol.
mai2 sapa nak order lagi..
sms 013-406 2032

Scremojack 29-04-2012 10:36 PM

Salam tuan..kalau nak cod dekat shah alam dekat mane ye..?

shide 29-04-2012 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Scremojack (Post 13080104)
Salam tuan..kalau nak cod dekat shah alam dekat mane ye..?

seksyen 7...

13 hb nanti... Nk produk apa?

Scremojack 29-04-2012 10:47 PM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 13080157)
seksyen 7...

13 hb nanti... Nk produk apa?

Nak try cuka epal..tapi takut 13hb ada hal lain..x dapat datang..nnti sy confirm balik dgn tuan ye..tima kasih...

shide 29-04-2012 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by Scremojack (Post 13080205)
Nak try cuka epal..tapi takut 13hb ada hal lain..x dapat datang..nnti sy confirm balik dgn tuan ye..tima kasih...

ok... pm no tuan.. 12 hb pun saya ada kat kl gak..

mysoul 30-04-2012 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 13079332)
bump produk..
hari ni selamat deliver 12 botol di batu gajah perdana..org niaga kat pasar malam ni...

esok pos 12 botol ke ipoh plak...
makin laris..

next week di rawang 6 botol.
mai2 sapa nak order lagi..
sms 013-406 2032

yang nak pos ke ipoh tu saya punyer la tuh kan TT haha,., :D:D:)cgrock

B.K 30-04-2012 07:35 AM

t.t x ada jual minyak biji anggur (grape seed?

shide 30-04-2012 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by mysoul (Post 13080955)
yang nak pos ke ipoh tu saya punyer la tuh kan TT haha,., :D:D:)cgrock

ye ye...
hari ni pos..
cuka epal yang gullsan punye ye.
yang macam dalam gambar ni, sohra punya dah abis stock..
sorry lmbt bgtau ye

shide 30-04-2012 08:53 AM

Quote:

Originally Posted by B.K (Post 13082477)
t.t x ada jual minyak biji anggur (grape seed?

setakat ni xda jual lagi produk tu...
cuka anggur ada la tuan :)

pendita_emas 30-04-2012 01:33 PM

TT .. saya berminat nak beli PATI KURMA SOHRA satu...COD shah alam sec 7.

shide 30-04-2012 02:42 PM

Quote:

Originally Posted by pendita_emas (Post 13085749)
TT .. saya berminat nak beli PATI KURMA SOHRA satu...COD shah alam sec 7.

cek pm tuan...

joee 30-04-2012 02:52 PM

alga mekah ada..? klu de pm TT

mysoul 30-04-2012 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 13082802)
ye ye...
hari ni pos..
cuka epal yang gullsan punye ye.
yang macam dalam gambar ni, sohra punya dah abis stock..
sorry lmbt bgtau ye

hihi pk TT t info ye...
xpe2.. wahh mkin mju thread TT hihi.. murah rezeki:)cgrock

shide 30-04-2012 06:27 PM

Quote:

Originally Posted by joee (Post 13086501)
alga mekah ada..? klu de pm TT

xda jual lah yang tu tuan...

shide 30-04-2012 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by mysoul (Post 13087843)
hihi pk TT t info ye...
xpe2.. wahh mkin mju thread TT hihi.. murah rezeki:)cgrock

hehe.. biasa je..
awal/hujung bulan.biasa lah :)

mysoul 30-04-2012 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by shide (Post 13088534)
hehe.. biasa je..
awal/hujung bulan.biasa lah :)

sumer dapat gaji hahha

aimanxxx 01-05-2012 12:44 AM

terbaik ni....tahun bila product ni?

shide 01-05-2012 09:41 AM

Quote:

Originally Posted by aimanxxx (Post 13091619)
terbaik ni....tahun bila product ni?

tahun 2011, ada 2012...
expired lambat lagi. 2thn...
xda masalah :)

jebat-putra 02-05-2012 02:00 PM

TT,nak cuka epal ngn pati delima,cod sec 7 shah alam.

misscordelia 02-05-2012 02:17 PM

Murah TT jual, ada yg jual sampai RM50 sebotol.

Meh beli dgn TT :D :)paid


All times are GMT +8. The time now is 08:55 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.