CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Electrics, Electronics, DIY (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Bincang apa jua berkaitan decoder dan satelite (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=277895)

SATgi 03-11-2011 02:15 PM

salam kepada semua pelanggan brosat@SATgi laman blog dan email telah digodam jam 12.00 td sila guna email ini..untuk sebarang pertanyaan.tq



brosat052@gmail.com

spellbinder 03-11-2011 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 11219514)
salam kepada semua pelanggan brosat@SATgi laman blog dan email telah digodam jam 12.00 td sila guna email ini..untuk sebarang pertanyaan.tq



brosat052@gmail.com

pergh..astrokk ke yg godam bro?hehe

SATgi 03-11-2011 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by spellbinder (Post 11220501)
pergh..astrokk ke yg godam bro?hehe

entah la..tetiba down email dan blog tak leh bukak...mlm ni kena buat web blog lain la...aduhh bnyk info kat blog tu..:(

azrudin99 03-11-2011 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 11220711)
entah la..tetiba down email dan blog tak leh bukak...mlm ni kena buat web blog lain la...aduhh bnyk info kat blog tu..:(

sabor. hehe. info dlm otak ada lg tu yg penting.

@ nak tanya sekali sesiapa ada perbezaan video quality antara openbox s10 dan dm800hd?
s10 nakpak mudah mungkin lg seminggu dah khatam.

@bro satgi cam mana nak tukar boot image s10?

anoh18 08-11-2011 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by azrudin99 (Post 11221770)
sabor. hehe. info dlm otak ada lg tu yg penting.

@ nak tanya sekali sesiapa ada perbezaan video quality antara openbox s10 dan dm800hd?
s10 nakpak mudah mungkin lg seminggu dah khatam.

@bro satgi cam mana nak tukar boot image s10?

openbox/skybox tak boleh dm800hd bro jauh api dari panggang.... kalau pendapat aku lagi baik pakai dm500 pun ok lagi pun bukan semua siaran yang ada dalam mpeg4 . kalau setakat nak tangkap astro pakai dm500 je.... kalau ubc pun cuma ada 2 siaran je hd tapi kalau telkomvision ada banyak gak.

kalau ada badjet lebih gunakan dm800 sebab tuner cukup baik....

SATgi 08-11-2011 01:38 PM

BERMINAT DGN LNB SBAND SILA PM

http://www.kings-parabola.com/image-product/img30.JPG


BERMINAT DGN TWIN LNB SCALE RING UNTUK CBAND SILA PM

http://3.bp.blogspot.com/-G83O9dkVmH...3112011388.jpg

En. Rhoma Irama 08-11-2011 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 11257356)
BERMINAT DGN LNB SBAND SILA PM

mohon PM kawan

rossifumi_wlf 08-11-2011 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by SATgi (Post 11257356)
BERMINAT DGN LNB SBAND SILA PM

http://www.kings-parabola.com/image-product/img30.JPG


BERMINAT DGN TWIN LNB SCALE RING UNTUK CBAND SILA PM

http://3.bp.blogspot.com/-G83O9dkVmH...3112011388.jpg

PM harga S-band

SATgi 14-11-2011 08:28 PM

kenali jenis-jenis decoder yg menjadi pilihan kita..
DM500S
http://www.cccamcyprus.com/wp-conten.../04/dm500s.jpg

DM800HD PVR
http://img.tootoo.com/mytootoo/uploa...4ef38fa2ba.jpg

OPENBOX S10 HD PVR
http://www.dreamboxhdplayer.com/wp-c...S10-HD-PVR.jpg

elmyda 14-11-2011 10:47 PM

as salam buat otai2 & hardcore penembak satelit..

mntk PM atau email (elmyda@gmail.com) ataupn nyatakan kos keseluruhan bg perkara2 dibawah..

1. OPENBOX S10 HD PVR
2. langganan C-line utk 6bln bg astro, truev & indov yg stabil & yg masih digunakan oleh anda setakat ini tanpa sebarang masalah.

item yg akan sy sediakan utk projek terbaru nih..

1. 2 piring astro kelabu utk tembak astro (measat) & truev
2. 1 piring astro beyond utk tembak indov
3. 1 LNB s-band utk tembak indov
4. 2 LNB asak Ku-band astro utk tembak astro & truev
5. 1 modem router + RJ45 cable + internet

adakah openbox yg akan sy beli nanti dh setting siap2 utk c-line dll.? cuma plug n play & sy terus bole guna decoder tersebut?

ada ke benda2 lain atau perkara2 lain yg perlu aku tahu atau beli lg utk melengkapkan & supaya projek ni berjalan lancar?


All times are GMT +8. The time now is 05:48 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.