CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Ktm duke 200... Apa pandangan anda? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=274257)

ejokz 13-08-2012 03:59 AM

Quote:

Originally Posted by Prisoner (Post 14180121)
papehal kena pikirkan pasal spare part... KTM punya barang walaupun 200cc ni rasanya sama jer macam maintance 600cc.

dengar ekjos system after market nak tukau baik punya rm4k paling murah.

aku dah siapkan cash nak angkat moto ni.. nasib baik tak book lagi.. lepas timbang sana.. ukur sini.. hold dulu.

Hah x jadi ke?npo?org kedai da panggil suro bg downpayment then terus angkat muto ni....ayak...

Prisoner 13-08-2012 04:05 AM

Quote:

Originally Posted by ejokz (Post 14180127)
Hah x jadi ke?npo?org kedai da panggil suro bg downpayment then terus angkat muto ni....ayak...

tak jadi la bro..
kalau ikut nafsu tengok rupanya mmg terliur.. tapi nak komen lebih nanti sensitif pada yang dah pakai tu..

tengok diri sendiri la nak pakai motor base pada apa.. lain orang lain citarasa... macam tu juga moto ni.. lain model/buatan lain kelebihan dan kekurangannya.

ejokz 13-08-2012 04:51 AM

K aku pakai utk jimat je...skrg bwk kete minyak 50 seari n tol 20...so harap2 bwk muto ni blh jimat kot...lg satu xnk bwk laju2 utk town ride je....moto bongkok2 x blh bwk....tgn kiri x berape kuat....rse mcm ok je...ok ke?

japoniser 13-08-2012 08:44 PM

hehehe...aku dh tnye member aku pakai duke 690..memang maintain duke 200 sama mcm duke 690 bro...parah wo..klu maintenance dah kalah kete..wooo...

walaupun maintenance cuma 6 bulan atau setahun sekali..terasa jgkla ye..melainkan yg poket tebal..kalau poket nipis pakai just nak smart..tepuk dada tanya poket.

hum 13-08-2012 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by Prisoner (Post 14180121)
papehal kena pikirkan pasal spare part... KTM punya barang walaupun 200cc ni rasanya sama jer macam maintance 600cc.

dengar ekjos system after market nak tukau baik punya rm4k paling murah.

aku dah siapkan cash nak angkat moto ni.. nasib baik tak book lagi.. lepas timbang sana.. ukur sini.. hold dulu.


kalau macam tu, beli keeway je la bro..lawa jugak keeway..

kualiti pun ok..

iwak 13-08-2012 09:56 PM

moto ni servis sndri je snang. murah skit

azrul7238 13-08-2012 10:08 PM

member den baru angkat KTM 200 ni.....bleh bawak takat 130kmj je?....banyak cutoff nyer...

RM20k kot dia angkat....

rc36v4 14-08-2012 06:17 AM

Quote:

Originally Posted by azrul7238 (Post 14191267)
member den baru angkat KTM 200 ni.....bleh bawak takat 130kmj je?....banyak cutoff nyer...

RM20k kot dia angkat....

ok la tu 130kmh....moto cc kecik...kalau berhati superbike jgn ambik bawah 250cc....ni beli 250cc tapi nk laju lebih2 plak...cc kecik kena hati kapcai cukup la...baru la tk byk komplen n tahan lama moto tu...:eek::eek:

rc36v4 14-08-2012 06:28 AM

Quote:

Originally Posted by kopirait (Post 14180123)
moto mahal..

betul tu...harga bleh dpt blade 650r baru....atau SBK sing...:D

hum 15-08-2012 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by azrul7238 (Post 14191267)
member den baru angkat KTM 200 ni.....bleh bawak takat 130kmj je?....banyak cutoff nyer...

RM20k kot dia angkat....

20k tu kalau beli naza blade 650 baru la boleh laju2..

200 cc 4 lejang mana laju sangat..kalau 2 lejang memang laju

japoniser 15-08-2012 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by hum (Post 14216003)
20k tu kalau beli naza blade 650 baru la boleh laju2..

200 cc 4 lejang mana laju sangat..kalau 2 lejang memang laju

ktm ni single piston rasenyer...pickup memang mencanak.

black jack 16-08-2012 11:21 AM

[QUOTE=japoniser;10965076]Long kantoi la kan..pikap memang canak...bunyik kureng sketla..bkn inline 4 aky bkn tau sgt pon...kengkawan je cite..moto aku cabok jerk..bunyi je preng2 pegi 90 je pon..haha[/QUOTE


90 mmg hebat.minyak jimat.

hemorrhage 16-08-2012 11:40 AM

imho ~
kalo tuk stylo...
nk begaye...
bole ar kot...
takot nnt once dh beli then rase nyesal n tk puas ati plak...

michael scotfield 17-08-2012 08:54 AM

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...60163628_n.jpg

biskut112 17-08-2012 11:01 AM

Petang ni nak cancel pembelian di Kapar Motor atas sebab:
1. 3 minggu untuk motor sampai ke kedai
2. 3 minggu untuk tunggu Form K1 (masih tak dapat2 lagi)

Sedikit info:
- Harga OTR RM21,400
- Downpayment RM3,000.
- Installment RM420 x 5thn.
- Interest 7.90% AEON.
- Application Loan process fees RM30.
- Purchase Processing Fees RM380 (lepas sign loan baru bagitau, masa nak beli x bagitau apa2).

Aku memang tak pandai bab motor, beli pun lepas tengok review komen2 kat Youtube je.

japoniser 17-08-2012 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by biskut112 (Post 14231640)
Petang ni nak cancel pembelian di Kapar Motor atas sebab:
1. 3 minggu untuk motor sampai ke kedai
2. 3 minggu untuk tunggu Form K1 (masih tak dapat2 lagi)

Sedikit info:
- Harga OTR RM21,400
- Downpayment RM3,000.
- Installment RM420 x 5thn.
- Interest 7.90% AEON.
- Application Loan process fees RM30.
- Purchase Processing Fees RM380 (lepas sign loan baru bagitau, masa nak beli x bagitau apa2).

Aku memang tak pandai bab motor, beli pun lepas tengok review komen2 kat Youtube je.

kaw kaw punye kene ketuk ..dgn aeon kene..dgn kapar pun kene...hmmm

ejokz 22-08-2012 01:41 AM

Tapi klo berkenan dihati amik je la....

balang 22-08-2012 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by biskut112 (Post 14231640)
Petang ni nak cancel pembelian di Kapar Motor atas sebab:
1. 3 minggu untuk motor sampai ke kedai
2. 3 minggu untuk tunggu Form K1 (masih tak dapat2 lagi)

Sedikit info:
- Harga OTR RM21,400
- Downpayment RM3,000.
- Installment RM420 x 5thn.
- Interest 7.90% AEON.
- Application Loan process fees RM30.
- Purchase Processing Fees RM380 (lepas sign loan baru bagitau, masa nak beli x bagitau apa2).

Aku memang tak pandai bab motor, beli pun lepas tengok review komen2 kat Youtube je.


uish..mahal jugak eh...rasa den baik angkat er6n seken jeq..btw, bro ko cancel tu burn ke dp tu??

japoniser 22-08-2012 02:16 PM

Quote:

Originally Posted by balang (Post 14252996)

uish..mahal jugak eh...rasa den baik angkat er6n seken jeq..btw, bro ko cancel tu burn ke dp tu??

ex5 sudeh....hehehe

ejokz 23-08-2012 12:46 AM

Sokong ex5

japoniser 23-08-2012 09:30 AM

Quote:

Originally Posted by ejokz (Post 14259556)
Sokong ex5

hehe...jimat, murah..tapi hot.....dan bergaya

Zoelhilmi 24-08-2012 01:38 AM

Moto ni aku check kat India baru RM8k. Bila masuk malaysia je harga jadi macam har... Adoi

ezeynet 24-08-2012 01:49 AM

jiran aku beli 18k

maddey 24-08-2012 01:51 AM

meme bekenan giler la kt duke ni

japoniser 24-08-2012 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by Zoelhilmi (Post 14267939)
Moto ni aku check kat India baru RM8k. Bila masuk malaysia je harga jadi macam har... Adoi

hehehe...nak buat cmne..negara malaysia ni dah tahap negara maju..harga motor import paling mahal di dunia...

japoniser 24-08-2012 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by maddey (Post 14268003)
meme bekenan giler la kt duke ni

apalagi bro...gi bookingla dgn aeon kredit...

ejokz 28-08-2012 06:42 PM

X kenal maka x cinta...

selambeyaya 30-08-2012 05:25 PM

Baru tengok tadi dekat kedai motor bandar seri alam masai.

ktm duke 200 ni harga bawah 20k dengan design yang menarik, membuatkan terpikat sekejap, lepas tu tengok sebelahnya pulak model 650 bertambah terpikat. cuma harga lebih 30k pulak..

sekarang ni dah ramai tengok org bawak naked bike yang 250 sampai 650 macam2 jenama ada.

pasang2 angan2 jugak ni nak beli satu ktm duke 200, nak buat kira2 bulanan dulu biar selesa otak ni membayar.

michael scotfield 02-09-2012 01:01 AM

http://motomalaya.net/blog/wp-conten...ce-640x426.jpg

mr_x6006 04-10-2012 04:29 AM

Spare part motor Austria ni caner erk?

http://www.motorbeam.com/wp-content/...Yamaha_R15.jpg

Kilang dia de kat dpn Poli Jitra jer..

nakar 04-10-2012 10:04 AM

690R N 990 SMART.....200 terasa keciknya.......

fotosintesis 01-12-2012 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by Zoelhilmi (Post 14267939)
Moto ni aku check kat India baru RM8k. Bila masuk malaysia je harga jadi macam har... Adoi

model kat india nun 150cc ja bro. masuk sini jd 200cc ada beza lah harga

clorox_bersih 01-12-2012 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by fotosintesis (Post 15332833)
model kat india nun 150cc ja bro. masuk sini jd 200cc ada beza lah harga

India pun 200 gak

akusS 01-12-2012 11:33 PM

Quote:

Originally Posted by biskut112 (Post 14231640)
Petang ni nak cancel pembelian di Kapar Motor atas sebab:
1. 3 minggu untuk motor sampai ke kedai
2. 3 minggu untuk tunggu Form K1 (masih tak dapat2 lagi)

Sedikit info:
- Harga OTR RM21,400
- Downpayment RM3,000.
- Installment RM420 x 5thn.
- Interest 7.90% AEON.
- Application Loan process fees RM30.
- Purchase Processing Fees RM380 (lepas sign loan baru bagitau, masa nak beli x bagitau apa2).

Aku memang tak pandai bab motor, beli pun lepas tengok review komen2 kat Youtube je.

kapar motor mmg teruk, byk kes dah...kalu x caya cuba google pasal kapar ni....dah la sombong nk mampus menipu plak tu....

mutanic 01-12-2012 11:37 PM

Reject Kapar Motor! Banyak kes mempermainkan buyer lebih2 lagi newbie selalu sangat kena kencing...

* Sapa geng KTM boleh join UAI skali...hehehe

Putu Piring 01-12-2012 11:42 PM

2 tahun lg z1000 di celah kangkang haha

Mitokondrion 02-12-2012 12:38 AM

motoe kecik..

the best seller 02-12-2012 01:04 AM

ni moto aku akan beli klau ade duet lebih..hehe..terbaik..

has_mmu 03-12-2012 02:48 AM

Peh... boleh buat jadi target nie..
pegi ofis.... parking sebelah duke... hari hari pulak tu...

kudut 20-02-2013 09:39 PM

Quote:

Originally Posted by azryn81 (Post 14138818)
ok aku dah beli moto ni, mmg guna utk fun ride je, bg yg fikir nak laju leh amik moto cc lg besar :D

utk full tank ada yg dah buat dr JB ke kajang, minyak save katanya. aku lom bwk sbb target bwk kije pas raya ni, nak pastikan safety dulu sbb br2 ni selamat kat ampang dah kena curi sebiji #:-S

Bawak passenger ok kar moto ni? Ingat nak beli jgk utk pegi blk gheja hari2... Tp bawak bini naik ni ok kaaa? Nampak kecik la plak kalu nk naik berdua


All times are GMT +8. The time now is 06:39 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.