CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Sistem Fertigasi Lengkap Untuk Tanaman Cili (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=26772)

iwak 03-06-2008 02:19 PM

kalo kt johor mana ada jual alat fertigasi nih?

jamm 08-06-2008 08:00 AM

Quote:

Originally Posted by abixpert (Post 883463)
abiagro tu saya punyala
sekarang ni, sapa yang BETUL_BETUL berminat, boleh email saya untuk dapatkan quotation penuh fertigasi mengikut tempat

harga tu saya letak untuk memudahkan orang hubungi saya saja
harga sebenar lagi murah

semua pokok renek boleh tanam cara fertigasi (cili,rock melon, sayuran hijau,terung,timun,capsicum,strawbery dll)
tapi kena cari pokok yang bernilai tinggi (harga mahal)

regards,

Mohd Ashraf bin Hj Shuib
Pengarah Urusan Abi Agro
email: ashraf [at] abiagro.com.my

Saya minat sangat ... tolong berikan details ke

jamilah_abdmanaf@yahoo.com

Saya di Johor (Muar atau JB) Thanks

aduka01 12-06-2008 07:46 AM

salam...
menarik topik fertigasi nih..
tapi modal plak xde :(
sape ade contoh kertas kerja utk fertigasi cili ni..?
share la kt newbie ni..nk wat loan ni..:)

nofa 12-06-2008 05:31 PM

saya pun minat gak plzzzzz email aidiey203@yahoo.com.my

tokputih 12-06-2008 05:35 PM

hmmmm... minat ke tak aaa...

maxbiz77 13-06-2008 08:43 AM

nak tanya neh. sistem fertegrasi nih.. air utk memyiram dan bancuhan baja tu nanti.. pakai air paip ke atau air bumi?..

aku rasa mcm nak try buat kecil2lan la kat laman rumah nih. dari tanam pokok bunga yg tak mebdatangkan hasil (plak tu abih bungan2 dia anak aku kerjakan. kekek) baik aku tanam cabai nih. dah tuai nanti leh gak suplykan kat org2 opis aku. fuh.. dok ada 400 org woo kat opis aku nih. peluang side income nih. hehe.

En. Apai 13-06-2008 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by maxbiz77 (Post 1566186)
nak tanya neh. sistem fertegrasi nih.. air utk memyiram dan bancuhan baja tu nanti.. pakai air paip ke atau air bumi?.. .

Guna air paip pun okey... pasal kat rumah dah ada bekalan..lgpun air tu bersih...dripper tak mudah sumbat..

iwak 14-06-2008 10:36 PM

kalo 5k ckap x utk wat Fertigasi ni

aduka01 15-06-2008 02:59 AM

Quote:

Originally Posted by iwak (Post 1577513)
kalo 5k ckap x utk wat Fertigasi ni

klo ikut ape yg aku tau bro...
modal ni bergantung kpd berapa besar projek bro tu..
klo stakat nk tanam 10 pokok...lebih dari ckop tu..
tapi klo nk tanam dlm 10k pokok..mmg x ckop la..:D
harap membantu..:)
klo salah otai2 tu btol2kn la k..

aduka01 15-06-2008 03:02 AM

Quote:

Originally Posted by aduka01 (Post 1556724)
salam...
menarik topik fertigasi nih..
tapi modal plak xde :(
sape ade contoh kertas kerja utk fertigasi cili ni..?
share la kt newbie ni..nk wat loan ni..:)

slow nyer thread ni...xde ke otai2 nk tolong jawap soklan aku tu..:(


All times are GMT +8. The time now is 07:28 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.