CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Jam tangan Kiblat Dan Azan Automatik harga LELONG. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=265835)

dsufira 10-09-2011 10:16 PM

Jam tangan Kiblat Dan Azan Automatik harga LELONG.
 
2 Attachment(s)
Assalamualaikum...

Waktu SOLAT dan arah KIBLAT juga adalah berbeza mengikut zon waktu tersendiri di seluruh dunia. Perkara ini bakal mendatangkan masalah sekiranya anda sering mengembara melalui zon waktu tersebut.

Di sini saya menawarkan Produk Jam KIBLAT dan AZAN secara AUTOMATIK bagi 400 bandar di dunia termasuk MALAYSIA.



kELEBIHAN JAM KIBLAT & AZAN AUTOMATIK:

Jam azan ini juga dilengkapi dengan laungan azan penuh jika masuknya waktu solat.

Jika anda tidak pasti dimana arah kiblat, jam azan ini juga akan menunjukkan arah kiblat mengikut lokasi anda berada. Tiada masalah!

Waktu solat adalah termasuk pada 400 bandar di dunia. Anda cuma perlu pilih KOD LOKASI anda berada dan segalanya akan di'set'kan secara automatik termasuk KIBLAT dan WAKTU SOLAT.

Ia juga dilengkapi dengan kalendar Hijrah dan Gregorian.


http://i1220.photobucket.com/albums/...ira/azann1.jpg
RM100 (termasuk pos)

Product Specifications:

It Is An Automatic Islamic Watch With Qibla Directions.
It Can Display 400 Cities With 5 Azan Times And World Times.
This Stylishly Designed Islamic Watch
This Multi-Functional Islamic Watch Is Practical And Durable.
Qibla Direction
Digital Time And Calendars
Hijri And Gregorian Calendars
Alarm & Timer
Eligant Design

http://i1220.photobucket.com/albums/...fnikhelmi2.jpg
RM80 (Termasuk Pos)

PRODUCT DESCRIPTION

It Is An Automatic Islamic Watch With Qibla Directions.
5 Times Auto Full Azan ( Al-Fajr, Dhuhr, Al -Asr, Maghrib, Al- Isha).
Automatic setting
It Can Display 400 Cities With 5 Azan Times And World Times.
This Stylishly Designed Islamic Watch With A Mini Compass Is Ideal For Outdoor Activities.
This Multi-Functional Islamic Watch Is Practical And Durable.
Qibla Direction
Digital Time And Calendars
Hijri And Gregorian Calendars
Alarm & Timer
Eligant Design
User Guide

Berminat sila hubungi :
Contact : 0135325633 / 0124897402

* USER GUIDE DISEDIAKAN.


Bayaran (Bank In)

Maybank
No Akaun: 152050225224
Nama: Mohd Firdaus Bin Osman

abgmie 10-09-2011 10:18 PM

attachment tak leh open...

world 10-09-2011 10:19 PM

Gambar nyer tak kuar ler bang ...

dsufira 10-09-2011 10:20 PM

sekarang dah boleh...

kalamsiber 10-09-2011 10:26 PM

cam ok jer nih..., bump sikit

dsufira 10-09-2011 10:31 PM

Quote:

Originally Posted by kalamsiber (Post 10668346)
cam ok jer nih..., bump sikit

jika minat bgtau k...

MUGENSEIKI 10-09-2011 10:31 PM

Macam bestt jer.. TT, confirm ke kiblat yg ditunjukkan dan azan yg dilaungkna tu betul?.. Ada pengesahan atau cop Jabatan Agama Islam Malaysia ker..?

Bukannya apa TT, takut aku solat asar tetiba sebenarnya belum masuk waktu solat asar..naya je....

Satu lagi takut salah plak kiblat...tak pasal2 solat aku jadi x sahhh..

Aku mmng tgh cari device yg boleh laung azan kiut waktu sebenar mengikut lokasi kita berada. Aku hanya travel dalam malaysia jerr..

kalamsiber 10-09-2011 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by MUGENSEIKI (Post 10668381)
Macam bestt jer.. TT, confirm ke kiblat yg ditunjukkan dan azan yg dilaungkna tu betul?.. Ada pengesahan atau cop Jabatan Agama Islam Malaysia ker..?

Bukannya apa TT, takut aku solat asar tetiba sebenarnya belum masuk waktu solat asar..naya je....

Satu lagi takut salah plak kiblat...tak pasal2 solat aku jadi x sahhh..

Aku mmng tgh cari device yg boleh laung azan kiut waktu sebenar mengikut lokasi kita berada. Aku hanya travel dalam malaysia jerr..

:)paid:)paid mungkin azan tuh leh set.., cuma pikir camane jam tuh wat settle kiblat:D

dsufira 10-09-2011 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by MUGENSEIKI (Post 10668381)
Macam bestt jer.. TT, confirm ke kiblat yg ditunjukkan dan azan yg dilaungkna tu betul?.. Ada pengesahan atau cop Jabatan Agama Islam Malaysia ker..?

Bukannya apa TT, takut aku solat asar tetiba sebenarnya belum masuk waktu solat asar..naya je....

Satu lagi takut salah plak kiblat...tak pasal2 solat aku jadi x sahhh..

Aku mmng tgh cari device yg boleh laung azan kiut waktu sebenar mengikut lokasi kita berada. Aku hanya travel dalam malaysia jerr..

sy akan tanya dengan supplier

komet1979 10-09-2011 11:16 PM

jam best nie... rugi kalo tk beli...
waranti ada tak tt?? :)

komet1979 10-09-2011 11:19 PM

rasenyer berkenan dgn jam tali hitam tuu..picture 2.. yg RM70

Jam ready stok ke?? Made in?

dsufira 10-09-2011 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by komet1979 (Post 10668754)
jam best nie... rugi kalo tk beli...
waranti ada tak tt?? :)

saya kena tanya supplier...nanti DIA jawab sy bgtau

dsufira 11-09-2011 09:37 AM

Quote:

Originally Posted by MUGENSEIKI (Post 10668381)
Macam bestt jer.. TT, confirm ke kiblat yg ditunjukkan dan azan yg dilaungkna tu betul?.. Ada pengesahan atau cop Jabatan Agama Islam Malaysia ker..?

Bukannya apa TT, takut aku solat asar tetiba sebenarnya belum masuk waktu solat asar..naya je....

Satu lagi takut salah plak kiblat...tak pasal2 solat aku jadi x sahhh..

Aku mmng tgh cari device yg boleh laung azan kiut waktu sebenar mengikut lokasi kita berada. Aku hanya travel dalam malaysia jerr..

yg hitam je ada laungan azan...setakat ni ok je...maaf setakat nu belum dapat pengesahan dari JAKIM.jika minat boleh PM sy.TQ

dsufira 11-09-2011 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by komet1979 (Post 10668772)
rasenyer berkenan dgn jam tali hitam tuu..picture 2.. yg RM70

Jam ready stok ke?? Made in?

ye ready stok.made in china

dsufira 11-09-2011 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by kalamsiber (Post 10668424)
:)paid:)paid mungkin azan tuh leh set.., cuma pikir camane jam tuh wat settle kiblat:D

jam hitam tu dah sedia kompass..so dalam user guide ada ajar cmne nak tengok kiblat...

dsufira 11-09-2011 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by komet1979 (Post 10668754)
jam best nie... rugi kalo tk beli...
waranti ada tak tt?? :)

waranty setahun...

AuraSuccess_88 11-09-2011 09:53 AM

makin hari makin canggih dah..mmg tk pernah lagi jumpe jam begini..cini frst time..

lancer 11-09-2011 09:55 AM

Dok napok gambar pung..!!

dsufira 11-09-2011 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by lancer (Post 10671418)
Dok napok gambar pung..!!

org lain nampok je gambar...cmne tuan tak nampak ni???

dsufira 11-09-2011 10:10 AM

Quote:

Originally Posted by AuraSuccess_88 (Post 10671403)
makin hari makin canggih dah..mmg tk pernah lagi jumpe jam begini..cini frst time..

boleh beli dgn sy...

dsufira 11-09-2011 10:33 AM

sesiapa yg berminat boleh bank in pada akaun sy.lepas bank in bgtau masa, tarikh,jumlah, nama penuh, alamat lengkap n no hp, model jam (hitam or putih)

ahmadfetri 11-09-2011 10:41 AM

good product ni... :)cgrock

dsufira 11-09-2011 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by ahmadfetri (Post 10671674)
good product ni... :)cgrock

boleh beli dengan sy...

saifulkoy 11-09-2011 10:51 AM

barang baek ni....kalo jenama casio..konpem2 ratus....cuma nak tnye..water resist x??

dsufira 11-09-2011 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by saifulkoy (Post 10671718)
barang baek ni....kalo jenama casio..konpem2 ratus....cuma nak tnye..water resist x??

jam ni masuk air....

mafyas 11-09-2011 11:58 AM

nk order cmne?

dsufira 11-09-2011 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by mafyas (Post 10672190)
nk order cmne?

nak beli bank in pada akaun yg tertera...then sms ke 0135325633

masterlik 11-09-2011 02:06 PM

jam tu tunjuk kiblat mcm mn?

wak lan 11-09-2011 02:07 PM

gambar x bleh bukak ke?

komet1979 11-09-2011 02:15 PM

terbaek jam nie... kalo sape2x dah beli kasi up sket testimonial kt sini... baru best!!!

Siddique87 11-09-2011 03:10 PM

kalau ada testimoni baru syiok!...cepat2...

dsufira 11-09-2011 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by masterlik (Post 10672954)
jam tu tunjuk kiblat mcm mn?

perlu set kod n guna kompass...dalam usre guide ada ajar cmne nak guna...beli dulu baru akan tahu guna...

dsufira 11-09-2011 03:13 PM

Quote:

Originally Posted by wak lan (Post 10672958)
gambar x bleh bukak ke?

gambar boleh buka je...

dsufira 11-09-2011 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by komet1979 (Post 10673008)
terbaek jam nie... kalo sape2x dah beli kasi up sket testimonial kt sini... baru best!!!

pa kata tuan beli n bg testimony kat sini...

dsufira 11-09-2011 05:05 PM

dah ada pembeli...anda bila lagi???

saga merah 11-09-2011 05:16 PM

free bump utk tt..

dsufira 11-09-2011 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by saga merah (Post 10674118)
free bump utk tt..

tqvm saga merah

zamry_ismail 11-09-2011 05:32 PM

Quote:

Originally Posted by dsufira (Post 10671334)
jam hitam tu dah sedia kompass..so dalam user guide ada ajar cmne nak tengok kiblat...

ingat jam tunjuk arah kiblat! manual tunjuk arah kiblat mengikut darjah & rujuk dgn kompas bg arah mengikut lokasi. Betul tak? :)cgrock

syam82s 11-09-2011 05:46 PM

bagus produk ni...

dsufira 11-09-2011 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by syam82s (Post 10674301)
bagus produk ni...

kalau bagus kena beli la tuan...


All times are GMT +8. The time now is 11:34 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.