CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Kelab Yamaha LC 135@CG.. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=264439)

P_M_L 06-03-2012 12:37 AM

bekas x-lc135 boleh register gak k?:((:((

baru je hilang ari jumaat lepas..:((

bobmarley 06-03-2012 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by P_M_L (Post 12465613)
bekas x-lc135 boleh register gak k?:((:((

baru je hilang ari jumaat lepas..:((

adus#:-Ssmoga yg mencuri motor bro diberi balasan:mad:
moto taun brapa bro..

anbusan 06-03-2012 11:10 AM

takziah ah hilang moto huhu.....
dpt tangkap time nak curi tu mmg sedap melanyak hehe
patahkan jari jemari beliau pun sodap

astagold.UMOFX 07-03-2012 11:47 AM

geng2 motor jenis lain takde ke nak buat kelab kat sini? senang sket nak merujuk kalau nak menjaga/memodify motor :">

zamans98 07-03-2012 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by yuih87 (Post 12415049)
orait bro zaman..
aku dh test buat dh
rasa dh kurang dh bunyi knocking tuh...

thanks untuk update. memang terbukti RON97 besh untuk LC.
terasa beza pada throttle response.

rijal2009 09-03-2012 10:18 AM

baru tadi aku otw balik dari penang ke jitra, aku test modenas gt128 aku dengan ada sorang mamat ni naik lc135 3rd edition punya yg keluaran 2012...time tu meter gt128 aku dah 160...aku boleh side by side dgn dia..tak boleh nak potong dia, dan dia tka boleh nak motor aku...senyum sama senyum tengok di tepi...

wakkaka

atak 09-03-2012 10:54 AM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 12506050)
baru tadi aku otw balik dari penang ke jitra, aku test modenas gt128 aku dengan ada sorang mamat ni naik lc135 3rd edition punya yg keluaran 2012...time tu meter gt128 aku dah 160...aku boleh side by side dgn dia..tak boleh nak potong dia, dan dia tka boleh nak motor aku...senyum sama senyum tengok di tepi...

wakkaka

ini kepuasan sejati ni:)

kabuu 10-03-2012 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 12506050)
baru tadi aku otw balik dari penang ke jitra, aku test modenas gt128 aku dengan ada sorang mamat ni naik lc135 3rd edition punya yg keluaran 2012...time tu meter gt128 aku dah 160...aku boleh side by side dgn dia..tak boleh nak potong dia, dan dia tka boleh nak motor aku...senyum sama senyum tengok di tepi...

wakkaka


hmm motor LC135 keluaran 2012...hmm baru sgt motor tuu...
agak agak nye brp meter kelajuan LC 135 keluaran 2012 tuu..?
hmm takkan lah motor baru lagi dah kasi bikin modif ..?

hmmm????

setahu saye lah ye...dgn keadaan std spec ..dgn saiz sproket yg std spec keluaran kilang...dah habezz pulas throttle @ full throttle...jarum penunjuk meter takat 110 - 115kmh saje...

fine net 10-03-2012 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by rijal2009 (Post 12506050)
baru tadi aku otw balik dari penang ke jitra, aku test modenas gt128 aku dengan ada sorang mamat ni naik lc135 3rd edition punya yg keluaran 2012...time tu meter gt128 aku dah 160...aku boleh side by side dgn dia..tak boleh nak potong dia, dan dia tka boleh nak motor aku...senyum sama senyum tengok di tepi...

wakkaka

tp klu kene LC lame (lc yg cu tu)..rasenye kene tinggal da ko bro....:D

sazleej 13-03-2012 01:15 PM

alamak.. baru beli lc.. nak register bleh??? uhuhuhuuhuuu

anbusan 13-03-2012 01:17 PM

borang ade kat kaunter tuan bleh amik dan isi muahahaha

bobmarley 13-03-2012 02:01 PM

Quote:

Originally Posted by kabuu (Post 12519125)
hmm motor LC135 keluaran 2012...hmm baru sgt motor tuu...
agak agak nye brp meter kelajuan LC 135 keluaran 2012 tuu..?
hmm takkan lah motor baru lagi dah kasi bikin modif ..?

hmmm????

setahu saye lah ye...dgn keadaan std spec ..dgn saiz sproket yg std spec keluaran kilang...dah habezz pulas throttle @ full throttle...jarum penunjuk meter takat 110 - 115kmh saje...

btul2..dah habis dah

warmachine 20-03-2012 11:13 PM

teruk benor

apoilenjau 21-03-2012 09:31 AM

melapor diri, pakai LC clutch tahun 2008. top speed masa mula2 beli boleh cecah 140, pernah modified tukar block racing shark 62mm, coil api plug racing brand uma, cdi BRT, cam racing faito dan FCCI. lepas modified top speed boleh cecah 160-180.

selama dua tahun pki moto yg dah dibikin racing rasa2nya dah cecah lebih RM2k utk kos alat ganti dan repair. selalu masalah yg dihadapi ialah minyak hitam cepat kering, gasket bocor, air coolent bocor masuk dlm block, jem blok. akhir sekali head lc jahanam, bunyi enjin kuat mcm bunyi traktor. dekat setahun juga la aku pki lc yg bunyinya enjin kuat mcm traktor ulang alik g belajar. hehe. last ada member kpd member offer head lc panas harga RM100 kira murah dah tu, kalau kt pasaran mau Rm500-RM700 juga. terus aku beli dan pasang, semua kasi standard balik kecuali coil api plug je racing. skrg ni top speed 120-130 je. huhu.... tobat dah nak bikin racing, habis bnyk duit.

bobmarley 21-03-2012 11:50 PM

dah modi mmg best hehe.
kalo pandai jaga boleh thn lame:D

zamans98 22-03-2012 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by apoilenjau (Post 12630470)
melapor diri, pakai LC clutch tahun 2008. top speed masa mula2 beli boleh cecah 140, pernah modified tukar block racing shark 62mm, coil api plug racing brand uma, cdi BRT, cam racing faito dan FCCI. lepas modified top speed boleh cecah 160-180.

selama dua tahun pki moto yg dah dibikin racing rasa2nya dah cecah lebih RM2k utk kos alat ganti dan repair. selalu masalah yg dihadapi ialah minyak hitam cepat kering, gasket bocor, air coolent bocor masuk dlm block, jem blok. akhir sekali head lc jahanam, bunyi enjin kuat mcm bunyi traktor. dekat setahun juga la aku pki lc yg bunyinya enjin kuat mcm traktor ulang alik g belajar. hehe. last ada member kpd member offer head lc panas harga RM100 kira murah dah tu, kalau kt pasaran mau Rm500-RM700 juga. terus aku beli dan pasang, semua kasi standard balik kecuali coil api plug je racing. skrg ni top speed 120-130 je. huhu.... tobat dah nak bikin racing, habis bnyk duit.

silap modi.
patut masuk je block FZ-150. Senang maintenence.

abe9071 22-03-2012 01:11 AM

Quote:

Originally Posted by zamans98 (Post 12641037)
silap modi.
patut masuk je block FZ-150. Senang maintenence.

ada hk ckp msuk blok fz pn lbih kurg jgk.. yg knfem, myak mmg tggi la.. tp xthu stkat mne kesasihannya....

bobmarley 22-03-2012 01:33 AM

btul ada yg ckp lebih kurang je...
kene setting nye boleh pergi kot hehe:D

jerryl ke 22-03-2012 01:35 AM

aku pon nak laporkan diri gakkk...pakai lc tahun 2006, first model...

abe9071 22-03-2012 01:43 AM

aku pyer mtor xblh nk kjar pn lc first model... knp yer??

bobmarley 22-03-2012 02:22 AM

abe lc baru kan..mmg x dpt kot hehe..
lc 5speed kan ?

apoilenjau 22-03-2012 05:25 AM

Quote:

Originally Posted by zamans98 (Post 12641037)
silap modi.
patut masuk je block FZ-150. Senang maintenence.

sama je. dah pernah pki pun :D:D

anbusan 22-03-2012 12:20 PM

member aku baru sebulan keluar lc dan hilang sportrim depan belakang dekat flora damansara huhu malang btol..

zack_cool 22-03-2012 12:25 PM

Assalamualaikum , nak tanya skit..bercadang nak pakai lc , tapi confius nak pakai yang second hand ker atau yg baru..apa pendapat korang semua :-?:-?

dhaikal2 22-03-2012 12:32 PM

salam warga lccg.. saya nk join the club boleh..saya pemilik lc135 black third edition kot (dah 3thun) standard body dari selangor melapor diri.. boleh ke mcmni? huhu

anbusan 22-03-2012 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by zack_cool (Post 12645477)
Assalamualaikum , nak tanya skit..bercadang nak pakai lc , tapi confius nak pakai yang second hand ker atau yg baru..apa pendapat korang semua :-?:-?

wassalam.....

klu bro x kesah amik baru je, tp kekadang ade yg minat giler dgn body lame so klu camtu amik second la tp pastikan semua elok la hehe

faryezal 22-03-2012 04:43 PM

hamba nak masuk mengadap! LC hitam putih tahun 2009! plat WSG 3**6 kalau jmpe kt highway MEX blh la kite test..hehe..hari tu dah kene overhaul trs tkr blok saiz 62..mengancam jgk la. lps ni cadangnye nk usha cdi,cam racing.kalo ade yg nk nego halo2 la k

apoilenjau 22-03-2012 05:52 PM

Quote:

Originally Posted by anbusan (Post 12645406)
member aku baru sebulan keluar lc dan hilang sportrim depan belakang dekat flora damansara huhu malang btol..

hilang sportrim je? mmg skrg ni lc baru jd buruan pencuri sportrim. nasib baik x moto sekali yg hilang, kalau x lg la malang :((

apoilenjau 22-03-2012 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by zack_cool (Post 12645477)
Assalamualaikum , nak tanya skit..bercadang nak pakai lc , tapi confius nak pakai yang second hand ker atau yg baru..apa pendapat korang semua :-?:-?

terpulang pada individu, kalau jenis merempit suka laju2 cuba cari yg second hand kalau boleh lc first model la. klau jenis layan biasa2 je ambik yg baru la :D

farizhelmi 22-03-2012 06:13 PM

selamat datang kepada ahli2 baru kelab yamaha LC 135....

anbusan 22-03-2012 07:03 PM

Quote:

Originally Posted by apoilenjau (Post 12649072)
hilang sportrim je? mmg skrg ni lc baru jd buruan pencuri sportrim. nasib baik x moto sekali yg hilang, kalau x lg la malang :((

aku dengo sportrim versi baru ni panas sket sbb bleh sumbat masuk dlm EX5 ehhee da nasib badan

dhaikal2 22-03-2012 10:18 PM

Quote:

Originally Posted by farizhelmi (Post 12649236)
selamat datang kepada ahli2 baru kelab yamaha LC 135....

ty chip.. hehe salam perkenalan

kabuu 23-03-2012 02:40 PM

hmm...lc secondhand 1st model....???

tak dpt lagi dah....mmg tak de...kalau ade pun..mmg takde yg 1st model ni org jual

ohsem 23-03-2012 02:56 PM

hamba datang nak melapor diri.. lc ES clutch hitam merah berapi taun 2008. tayar bubuh 80/90 depan blakang baru sedap ngonar.. dah masuk taun keempat pakai masih standard dan menyengat lagi.. top speed 150 je berani..
tp lc lama meter mmg ringan sket.. aku rasa 150 = 120 meter lc baru kot.. entah la..

kabuu 24-03-2012 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by ohsem (Post 12659415)
hamba datang nak melapor diri.. lc ES clutch hitam merah berapi taun 2008. tayar bubuh 80/90 depan blakang baru sedap ngonar.. dah masuk taun keempat pakai masih standard dan menyengat lagi.. top speed 150 je berani..
tp lc lama meter mmg ringan sket.. aku rasa 150 = 120 meter lc baru kot.. entah la..

hmm mana mungkin sampai mcm tu sekali perbezaan bacaan meter nye...
LC baru tahun 2012 ni..nak cecah 110kmh pun lambat naek nye...dgn tayar 80/90 depan bersamaan dgn std sprocket 15 - 39..
pastu max speed hanyelah 110kmh saje..kalau gune tayar saiz std kilang ..mungkin 1115kmh- 120kmh la kot..

had_stylez 25-03-2012 09:29 AM

Salam . . Lc aku starter , h0rn , signal suma x id0p , aku agak bateri k0ng la ni sebab da setahun lebih da pakai , pastu aku gi la tukar bateri , tapi tetap sama gak la , x bleh pakai gak starter , h0rn p0n bunyi kentut je . . Kenapa ye kawan2 ?

on9shoppers 25-03-2012 09:53 AM

ada tak ahli kelab yang dok bhampiran damansara@lembah kelang...jom setup program khidmat masyarakat!!!

fareastz 25-03-2012 01:02 PM

nak tny..kat mana nak cari sparepart murah2 utk LC ni? :)

had_stylez 25-03-2012 08:12 PM

Quote:

Originally Posted by fareastz (Post 12677748)
nak tny..kat mana nak cari sparepart murah2 utk LC ni? :)

br0 area mana ?

fareastz 25-03-2012 11:43 PM

klang valey.....


All times are GMT +8. The time now is 01:33 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.