CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   News, Current Issues, Rumours (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Gas Memasak di Kota Kinabalu RM26.50 (Tong 14kg), tempat anda berapa? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=26401)

steveorlando79 31-12-2007 11:50 AM

Gas Memasak di Kota Kinabalu RM26.50 (Tong 14kg), tempat anda berapa?
 
Sebelum nak mulakan cerita saya nak tahu jugak ler berapa harga setong gas memasak kat tempat anda, kita beri tumpuan kepada tong saiz 14 kilogram saja.............. ikut format kat bawah:

Lokasi: (nyatakan bandar utama sahaja)
Harga Gas (14kg): RMXX.xx

sila..............:D

suteraputih 31-12-2007 07:59 PM

Lokasi : Johor Bahru
Harga gas (14kg) : RM25.00 - RM25.50

princesskhan 31-12-2007 10:32 PM

Lokasi: Batu Pahat
Harga Gas (14kg): RM23.00 ( Tmpt biasa aku beli la , siap anto naik motor lg... )

ErieAdn 31-12-2007 10:35 PM

Dah naik ker..?? Harga2 yang bro kasi ini harga bila punyer..??:-? :-? #:-S

adamma 31-12-2007 10:37 PM

aku xtau, aku xpenah beli

ErieAdn 31-12-2007 10:40 PM

Kat K.T aku rasa RM24.60 lagi baru ni...:-? :-? #:-S

wiralution X 31-12-2007 10:42 PM

Lokasi: Seksyen U5 shah alam
Rege: RM27.00 siap anto

steveorlando79 01-01-2008 10:02 AM

ini yang buat rakyat kat Sabah ni kena tukar kerajaan ni....... Sabah banyak gas asli harga tinggi ler pulak................... kalau kat Kuala Terengganu tak heran ler ini kat JB boleh murah seringgit.................. tak boleh jadi ni.......... boleh jadi isu besar ni..........................

steveorlando79 01-01-2008 10:04 AM

Mana otai2 forex dari Sabah ni........................ harga ka temapat awak semua sama gak ker ngan saya punya harga............. aku ni kat area Menggatal :eek:

steveorlando79 01-01-2008 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by wiralution X (Post 841095)
Lokasi: Seksyen U5 shah alam
Rege: RM27.00 siap anto

ni harga kalau sampai depan pintu kat sini

mclarenx 01-01-2008 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by steveorlando79 (Post 841853)
ini yang buat rakyat kat Sabah ni kena tukar kerajaan ni....... Sabah banyak gas asli harga tinggi ler pulak................... kalau kat Kuala Terengganu tak heran ler ini kat JB boleh murah seringgit.................. tak boleh jadi ni.......... boleh jadi isu besar ni..........................

Klu pemimpin tak leh jaga kepentingan rakyat...mmg patut kita letupkan depa... >:)

*letup pakai kertas undi

Boncoi 01-01-2008 11:27 AM

Lokasi: Nilai
Harga gas(14 kg) rm 24.00

Brad Pitt 01-01-2008 11:30 AM

Selayang: RM24.00 (14kg)
*kalau suruh hantar : RM25.00 (upah)
aku biasa beli SHELL gas....bole tahan lebih lama...:D

steveorlando79 01-01-2008 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by Brad Pitt (Post 841950)
Selayang: RM24.00 (14kg)
*kalau suruh hantar : RM25.00 (upah)
aku biasa beli SHELL gas....bole tahan lebih lama...:D

Kita tunggu komen dari Datuk Shafie Apdal lak...............

steveorlando79 01-01-2008 11:45 AM

yg peliknya kat kampung aku lagi dasyat.............. dah ada yg cuba2 nak jual RM40.00.................

steveorlando79 01-01-2008 11:46 AM

Quote:

Originally Posted by mclarenx (Post 841920)
Klu pemimpin tak leh jaga kepentingan rakyat...mmg patut kita letupkan depa... >:)

*letup pakai kertas undi

bulih bah kalau kau...:))

DDos 01-01-2008 11:49 AM

Melaka
rm24 siap antar dan pasang serta testing :D

DDos 01-01-2008 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by steveorlando79 (Post 841980)
Kita tunggu komen dari Datuk Shafie Apdal lak...............

apdal keje membedal je. tunggu la lepas PRU aku dapat dari sumber mengatakan akan jadi tak kurang RM32/14kg :(scam

steveorlando79 01-01-2008 12:00 PM

"Patik selaku penyimpan mohorr rajah-rajah mengumumkan negeri-negeri Emas Hitam ialah Sarawak, Sabah dan Terengganu"

Ni sahaja negeri yg murah petrol, diesel dan gas.................

apa dah jadi ni........................

emoney 01-01-2008 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by steveorlando79 (Post 841980)
Kita tunggu komen dari Datuk Shafie Apdal lak...............

Tak yah dok tunggu buat sakit hati jer ~X( ~X( ~X(

kawetoksedoh 01-01-2008 12:05 PM

dah naik 8 hinggit bang....

emoney 01-01-2008 12:07 PM

Quote:

Originally Posted by kawetoksedoh (Post 842027)
dah naik 8 hinggit bang....

Apo nak dikato jang :(

steveorlando79 01-01-2008 12:07 PM

Quote:

Originally Posted by kawetoksedoh (Post 842027)
dah naik 8 hinggit bang....

bagi detail skit bang...................

steveorlando79 01-01-2008 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by steveorlando79 (Post 839378)
Sebelum nak mulakan cerita saya nak tahu jugak ler berapa harga setong gas memasak kat tempat anda, kita beri tumpuan kepada tong saiz 14 kilogram saja.............. ikut format kat bawah:

Lokasi: (nyatakan bandar utama sahaja)
Harga Gas (14kg): RMXX.xx

sila..............:D

up sikit........................:D

boey 01-01-2008 04:08 PM

lokasi : kota kinabalu
Harga : RM28.80

member 1 umah aku beli pada khamis 27hb.. menangis beb..

wakson 02-01-2008 02:25 AM

Semlm sembang dgn budak antor gas Shell...
:((
Kata dia..."Beli lebih bang...esok naik 8 henggit setong"
uuikk..Mcmtu dah jadi RM31 le??

niedzal 02-01-2008 02:35 AM

Lokasi : sungai buluh
Br td aku beli harganya rm31.00. Lepas ni guna arang la.

watakutama 02-01-2008 02:40 AM

miri= rm 31

watakutama 02-01-2008 02:40 AM

miri= rm 31

ipoh=rm 25

taiping= 25

desire 02-01-2008 03:01 AM

Hehehhe... pakai kayu api la gamaknya lepas ni. :)) :)) :))

badai_chiko 02-01-2008 03:09 AM

Gas blom habis lagi.......lepas ni balik cara lama.....nak cari kayu...nak cari kayu......

nazir5481 02-01-2008 05:58 AM

pas nie kita rakyat malaysia pakai dapur kayu lak...
umah aku pun dah pakai dapur kayu buat masak air jer..

RMteam 02-01-2008 07:11 AM

Kat Sarawak area aku lah Sibu, Mukah dan Dalat harga range RM29.00 termasuk penghantaran ke rumah....

steveorlando79 02-01-2008 08:09 AM

Quote:

Originally Posted by RMteam (Post 844220)
Kat Sarawak area aku lah Sibu, Mukah dan Dalat harga range RM29.00 termasuk penghantaran ke rumah....

mak aiiiiiiiiiiiiii............. serawak kan pengeluar gas terbesar kat mesia...................... siannya.............. mahai 2 ringgit lima posen

ErieAdn 02-01-2008 08:09 AM

Quote:

Originally Posted by RMteam (Post 844220)
Kat Sarawak area aku lah Sibu, Mukah dan Dalat harga range RM29.00 termasuk penghantaran ke rumah....

#:-S #:-S .. giler tol..??.. Ni pas PilihanRaya mensti naik lagi ni... mungkin teruk dari skrg lagi..:( :( :((

steveorlando79 02-01-2008 08:23 AM

update... update... update... kita tunggu DSAI baca thread ni pasti meletop

azlann1981 02-01-2008 08:45 AM

Lokasi : Rawang
Harga : RM 22.50 (14kg)

steveorlando79 02-01-2008 08:46 AM

Quote:

Originally Posted by azlann1981 (Post 844332)
Lokasi : Rawang
Harga : RM 22.50 (14kg)

:mad: :mad: :mad: sapa yg kontrol rega brg ni???????????????????

ErieAdn 02-01-2008 08:47 AM

Quote:

Originally Posted by steveorlando79 (Post 844284)
update... update... update... kita tunggu DSAI baca thread ni pasti meletop

bukan thread ni ajer.. semua thread dekat CG ni memang meletop..:D :D :)cgrock :)cgrock

ErieAdn 02-01-2008 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by azlann1981 (Post 844332)
Lokasi : Rawang
Harga : RM 22.50 (14kg)

Apsal murah lagi ekk..??:-? :-?


All times are GMT +8. The time now is 02:59 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.