CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Alphard vs Estima (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=263802)

gersangnye 11-05-2012 02:34 PM

banyaknya duit TT...elgrand tak masuk dalam senarai ke? nak smart...tak beso sangat..estima la..kalau nak buat kegunaan harian..senang parking..nak pi kedai pun tak berapa segan...ni nak pi kedai sejengkal bawak kuar alphard...beso nya...hahaha

ahib0205 11-05-2012 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by sedanfx (Post 13196595)
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...57666416_o.jpg

smlm kawe dah ambik acr50, type G, 8seat.
mmg kawe cr 8seat, senang anak2 kecik nk tido..

tapi ape beza type G kawe ni dgn aeras....

cuma radio bahasa jepun. xleh tukar ke bahasa ni ~X(


fuyyoooo

nak tumpang boleh tak? :D

ADI78 21-06-2012 03:42 PM

aden pun paniang gak...alphard ko estima...aden minaik alphard tp mem nak estima....tgk la yg mano yg kuar....silap2 kuar venet jo wakkakakak

eeebob 22-06-2012 07:45 AM

Quote:

Originally Posted by ABL621 (Post 10602818)
woowww.... umur 27 dh merasa pakai estima.... ACR50 plak tu... tahniah tuan.....:D:D:D:D

teman umur 33 thn baru merasa nk pakai estima ACR30..... tu pun sbb tggl kt jepun...:):):):) kalo x, x merasa le nk pakai estima....

teman, kalo ader duit lebih.... conpom amik veilfire tu ataupun ACR50.... tp, di sbbkan utang kad kredit byk bebenor, utang perlu di settlekan dulu... duit lebih tu, tu yg bole beli ACR30...

nak kata estima tu kecik.....teman nyer 8 org boleh naik.... terpulang pada individu...... minat gak pd ACR50, tp x mampu... ingat nnt nk convert je ke ACR50... tu je yg mampu...:):)

wuyoo umor 33 dah tinggal kat jepun..... ambo tinggal kat uk aje.... ulu kinta ajela.....
apa apa pun vote utk acr50.....

eeebob 22-06-2012 07:51 AM

Quote:

Originally Posted by adar (Post 10604706)
anak dua. niat hati beli utk memudahkan bawa org tua berjalan-jalan.

dulu masa pakai kereta, bila bawa anak, bini dgn org tua jadi sgt sempit. kesian kat org tua. tu yg beli mpv.

hamba mmg jarang bawa mpv ni. sabtu ahad je baru bawa. 3 bulan pakai pun tak habis 1k KM mileage. biasanya 3 bulan sekali baru servis sbb nak tunggu 5k KM mmg setahun tunggu pun tak capai.

hehe... minat hamba pada bmw tp bila pikir blk, tujuan beli kereta utk famili, tu yg hamba beli mpv. biar la nampak mcm org tua, asalkan famili selesa.

pakcik hamba pakai bmw 3 series. anak 4 org. bayangkan 4 org anak duduk belakang. budak2 dah sekolah pulak tu. sempit bai.

Tahniah bro.... beli kereta ni mestilah ikut tujuannya.... utk yg mementingkan keluarga mesti pilih mpv.... tak dpt vellfire، estima dah cukup bagus..... kalau sen tak cukup naza ria pun layan ajele....

kasyah 22-06-2012 04:00 PM

aku sekadar nak menyelit dan bertanya. hehehe.....

estima / alphard / vellfire / elgrand - semua ni ade brand new tak?

sekian. :)

matasme80 22-06-2012 11:06 PM

Ak pilih Alphard...

FaZiL^aFiZi 23-06-2012 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by kasyah (Post 13614148)
aku sekadar nak menyelit dan bertanya. hehehe.....

estima / alphard / vellfire / elgrand - semua ni ade brand new tak?

sekian. :)

kalo kt msia ni recond aje...

ADI78 23-06-2012 08:39 AM

Quote:

Originally Posted by CICAK_NAMPAK(cakpak) (Post 13620261)
kalo kt msia ni recond aje...

recond pun kalu thn yg baru2 tak mampu woooo~X(~X(

nsriza 23-06-2012 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by kasyah (Post 13614148)
aku sekadar nak menyelit dan bertanya. hehehe.....

estima / alphard / vellfire / elgrand - semua ni ade brand new tak?

sekian. :)

Kalau nak boleh je... boleh order terus dari japang:D or negara jiran

Lambo pun boleh bawak masuk inikan setakat toyota/nissan/honda. Harga depa masukkan semua caj kapal, kastam, ap, kamsen etc


All times are GMT +8. The time now is 08:15 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.