CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Kelab perodua myvi@cg (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=262181)

nham 07-03-2013 12:58 PM

sll sr je kat cni.

posmen_sd6 08-03-2013 08:25 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16433637)
silver memang melecun

lme otai snyap..? :D
bz bisnes nie..

adikacu 08-03-2013 08:30 AM

Saya melapor diri.
pemilik Myvi warna kelabu.
Area sg petani.

asby 10-03-2013 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by posmen_sd6 (Post 16442609)
lme otai snyap..? :D
bz bisnes nie..

ada bos..disebalik tabir :D:D:D

sticker dah pos tu...mash la keta abg posmen lepas ni

asby 10-03-2013 02:55 PM

promote sikit..rakan2 yang nak beli barang passo/boon/move roger2 saya.ni akaun mudah saya:

http://www.mudah.my/li?ca=4_s&id=126774

has_mmu 10-03-2013 07:52 PM

Myvi antara model yang ekonomi dari segi spare part dan sebagainya...

Saya bukan owner myvi tapi pernah beberapa kali DIY myvi..

Buat yang baru grad... sambarlah myvi baru bukan SE.. jangan ikut nafsu..
dah ada duit skit.. baru tambah accessories... haha..

ChildHold 11-03-2013 02:50 AM

Mana nak carik bodykit myvi lagi best 1.3 yng smart2?

ahib0205 11-03-2013 09:24 AM

Quote:

Originally Posted by adikacu (Post 16442646)
Saya melapor diri.
pemilik Myvi warna kelabu.
Area sg petani.

jamu la kami sikit dengan kereta dari kedah tu :)paid

asby 11-03-2013 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by ChildHold (Post 16468947)
Mana nak carik bodykit myvi lagi best 1.3 yng smart2?

tukar bumper se1.5 je bang murah dah sekarang ni...yang sya pun tinggal 1 set lagi laju jugak

asby 11-03-2013 10:41 AM

Alhamdulillah selesai sudah 2 project garage..

selamat tinggal passo 07 kenstyle welcome Passo Racy TRD Sport M..

Welcome Alza/Boon Luminas.project barai ni alza umur sehari dah pakai baju boon luminas complete luar dalam...nanti dah siap cat sy jamu gambar2 sini

ahib0205 11-03-2013 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16470972)
tukar bumper se1.5 je bang murah dah sekarang ni...yang sya pun tinggal 1 set lagi laju jugak

cermin depan cromax atau yang sama jenis untuk kalis panas ada jual bro :D

asby 11-03-2013 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 16471222)
cermin depan cromax atau yang sama jenis untuk kalis panas ada jual bro :D

cromax pakai yang halfcut passo bos.ada barang duk kat kajang

ChildHold 11-03-2013 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16470972)
tukar bumper se1.5 je bang murah dah sekarang ni...yang sya pun tinggal 1 set lagi laju jugak

Ad ke?.boleh masok camtu je ke??..ke kne tebuk?...yg bro baru ke?/

ahib0205 11-03-2013 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16471264)
cromax pakai yang halfcut passo bos.ada barang duk kat kajang

nak beli depan saja ada jual ke?

berapa harga ye bro?

asby 11-03-2013 11:41 AM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 16471494)
nak beli depan saja ada jual ke?

berapa harga ye bro?

memang halfcut depan je bos dapat belakang dia sekali bonet..kena hantar kedai cermin pasang balik.barang saya tinggal kat kedai kerol xtuned motorsport

ahib0205 11-03-2013 11:55 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16471676)
memang halfcut depan je bos dapat belakang dia sekali bonet..kena hantar kedai cermin pasang balik.barang saya tinggal kat kedai kerol xtuned motorsport

pm harga terbaik bro :)

maaf tak reti bab bab kereta ni. hehe

adikacu 11-03-2013 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 16470220)
jamu la kami sikit dengan kereta dari kedah tu :)paid

kereta standart je.. malu nk tunjuk huhuhu...:(

takumie 11-03-2013 01:17 PM

TT mne nk cari lining crom dkt crmin tu??

firdaus90 11-03-2013 01:25 PM

sy pakai myvi gak.

posmen_sd6 11-03-2013 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16463820)
ada bos..disebalik tabir :D:D:D

sticker dah pos tu...mash la keta abg posmen lepas ni

hahaha.. ade xpe :D
ha bpe sume harga?
keta stok kampung je.. xleh lwn otai.. :">

kngiap 12-03-2013 03:22 PM

Please take a look : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=415768

asby 12-03-2013 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by takumie (Post 16473003)
TT mne nk cari lining crom dkt crmin tu??

lining di getah cermin kat KL mahal bos..market KL dalam 80-90 JB 120..kalau kat sini ada sy beli Rm50-60 je..kedai aksesories ada

takumie 13-03-2013 09:54 AM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16487133)
lining di getah cermin kat KL mahal bos..market KL dalam 80-90 JB 120..kalau kat sini ada sy beli Rm50-60 je..kedai aksesories ada

yeke...camtu oder dgn bos laa..acaner??boleh x???huhuhu

Remy91 14-03-2013 01:14 AM

My Vi Awek aku kena langgar belakang, hantar kat perodua Rm 2300, tukar bonet belakang ngan lampu, korang rasa mahal tak??

avine 14-03-2013 08:53 AM

poO00nn...tumpang lalu

avine 14-03-2013 09:04 AM

tt tumpang juai sat noh...

aku nak jualbarang myvi yg dh tersimpan lama..
**front and rear set myvi facelift 2009 color solid white(jual set)
**side mirror myvi
**wiring myvi manual
pm atau call 0124170236

kngiap 14-03-2013 03:09 PM

http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=415768 Please take a look . Thank you

asby 14-03-2013 04:17 PM

Quote:

Originally Posted by Remy91 (Post 16504401)
My Vi Awek aku kena langgar belakang, hantar kat perodua Rm 2300, tukar bonet belakang ngan lampu, korang rasa mahal tak??

mahal bang...model mana? passo pun xsampai pun 1k

jaxxfish 14-03-2013 11:26 PM

salam semua..nak tanye otai-otai myvi..kenape aircond kete myvi nie sekejap sejuk sekejap x sejuk....dah tukar compressor n isi gas pon same jer..boleh tolong..plezzz

ahib0205 15-03-2013 06:16 AM

Quote:

Originally Posted by jaxxfish (Post 16515268)
salam semua..nak tanye otai-otai myvi..kenape aircond kete myvi nie sekejap sejuk sekejap x sejuk....dah tukar compressor n isi gas pon same jer..boleh tolong..plezzz

1- masa tukar compresor ada cuci dalam condensor?

2- compresor jenama apa?

3- kalau betul nak sejuk mcm baru beli, ready dlm 2k tukar semua baru siap servis

takumie 15-03-2013 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 16516788)
1- masa tukar compresor ada cuci dalam condensor?

2- compresor jenama apa?

3- kalau betul nak sejuk mcm baru beli, ready dlm 2k tukar semua baru siap servis

klu ekon bau hangit sbb ape plak bro??

ahib0205 15-03-2013 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by takumie (Post 16520207)
klu ekon bau hangit sbb ape plak bro??

1) cuba buka dashboard tengok penapis ekon tu ok lagi tak

2) kena buka bumper untuk tengok kat penapis dalam condensor tu

compressor yang rosak akan menyebabkan minyak bercampur dengan gas aircond tu

takumie 15-03-2013 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 16521271)
1) cuba buka dashboard tengok penapis ekon tu ok lagi tak

2) kena buka bumper untuk tengok kat penapis dalam condensor tu

compressor yang rosak akan menyebabkan minyak bercampur dengan gas aircond tu

tq boss...nt kwn cek..:)cgrock:)cgrock

asby 17-03-2013 10:40 AM

Quote:

Originally Posted by jaxxfish (Post 16515268)
salam semua..nak tanye otai-otai myvi..kenape aircond kete myvi nie sekejap sejuk sekejap x sejuk....dah tukar compressor n isi gas pon same jer..boleh tolong..plezzz

elakkan guna yang recond pakai yang ori Denso

chicken_little 17-03-2013 10:53 AM

kwn2 myvi..
Sy pakai myvi 1.5 se.. sgt nubie psl kete.. lpas satria 1.3 bg adik tros bli myvi ni.. huhu..
Byk benda yg sy musykil ni..
1) kenapa myvi ni bumpy sgt? Klau jln rs mcm melambung2.. Bila langgar lubang sikit,terase kerasnye nye.. Tayar ke spring yang buat jd cmni?

2) sy perasan yg reception utk radio myvi ni trok sgt.. normal ke utk myvi radio reception nye mcm tu?
ade pape yg bole sy buat utk improve reception radio ni?

tq ye kwn2

Ququd 18-03-2013 09:03 AM

:Ddear warga club myvi cg,
minyak itam castrol magnetic 7000mil
kat mana harga murah area bangi,kajang,serdang n dengkil
pls inform me k..

asby 18-03-2013 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by chicken_little (Post 16537316)
kwn2 myvi..
Sy pakai myvi 1.5 se.. sgt nubie psl kete.. lpas satria 1.3 bg adik tros bli myvi ni.. huhu..
Byk benda yg sy musykil ni..
1) kenapa myvi ni bumpy sgt? Klau jln rs mcm melambung2.. Bila langgar lubang sikit,terase kerasnye nye.. Tayar ke spring yang buat jd cmni?

2) sy perasan yg reception utk radio myvi ni trok sgt.. normal ke utk myvi radio reception nye mcm tu?
ade pape yg bole sy buat utk improve reception radio ni?

tq ye kwn2

bumpy tu sebab spring standard memang lembut sikit.kalau rim standard tayar yang majoritinya bunga tebal dia keras sikit bos sebab tu tayar bunga tebal ni boleh pakai lama tapi dia keras cuba banding dengan tayar mahal cam toyo semua bunga lembut tapi tak sampai setahun dah haus tapi naik sedap

asby 18-03-2013 04:49 PM

Kalau warga CG datang ke kota bharu jangan lupa singgah garage compact saya specialist sy jual barang myvi,passo,boon kalau stok masih ada saya bagi free baju garage untuk kawan2 cg.

sudi2 add FB saya ajrc2u@gmail.com id Asby Mygarage

chicken_little 18-03-2013 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by asby (Post 16551027)
bumpy tu sebab spring standard memang lembut sikit.kalau rim standard tayar yang majoritinya bunga tebal dia keras sikit bos sebab tu tayar bunga tebal ni boleh pakai lama tapi dia keras cuba banding dengan tayar mahal cam toyo semua bunga lembut tapi tak sampai setahun dah haus tapi naik sedap

oo sbb spring n tayar.. thnks ye bro..

hannuz1010 18-03-2013 08:49 PM

kompressor myvi aku ade bunyi tuck2 byk kali bile time bukak aircond.bile kete bwk laju je rasa angin je..bile benti sejuk plak


All times are GMT +8. The time now is 07:27 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.