CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Loans, Credit Cards (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Pinjaman Peribadi UKWAH, KOWAMAS, RCE dan MBSB.. CALL!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=260612)

abuyah 27-06-2012 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by pirez (Post 13661990)
berkuatkuasa 1 july setiap application mesti di hantar bersama calculation sheet (bagi yg masih tidak lagi practise) jika tidak kemungkinan besar kes anda tidak akan di proses>>..banyak lagi perkara yg perlu di highlightkan kerana mbsb akan memulakan sesuatu yg baru bermula 1 july,anda buat kerja lebih kurang saja,submission anda akan bermasalah...

dah jadi budaya... agen bagi form pastu tulis max loan / max tempoh.. bila kita dah tolong kira tak lepas marah pulak... bila suruh kira sendiri byk alasan......elok smackdown jer..:))

pirez 27-06-2012 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by abuyah (Post 13662891)
dah jadi budaya... agen bagi form pastu tulis max loan / max tempoh.. bila kita dah tolong kira tak lepas marah pulak... bila suruh kira sendiri byk alasan......elok smackdown jer..:))

tu ler pasal...penat nak layan ejen mcm ni. Tapi nak buat mcm mane dah byk kali nasihat x makan saman. layan jer..yang menarik bermula 1 July ni mbsb akan akad melalui SMS..dah makin advance mbsb...

pirez 11-07-2012 08:49 PM

MBSB akan mengeluarkan application form yang berformat baru dalam masa terdekat.Selaras dengan borang baru itu,konsep pinjaman peribadi MBSB akan di tukarkan daripada Bai Al inah kepada Tawarruk,maksud Tawarruk ialah proses Aqad adalah melalui sistem SMS,MBSB akan SMS pelanggan dan pelanggan hendaklah menjawab SMS tersebut dalam masa yang di tetapkan (rasanya dalam masa sejam gitu)jika tiada respon daripada pelanggan,barulah MBSB akan call.Ini adalah untuk mempercepatkan lagi proses permohonan pinjaman.Sehubungan dengan itu di sini saya senaraikan beberapa perkara yang perlu di ambil tindakan oleh pihak anda:-

pirez 11-07-2012 08:51 PM

Berkuatkuasa Segera
1.No akaun untuk bank in duit customer tidak boleh lagi di print 3rd Party transaction (Maybank,CIMB & etc) arahan drp MBSB
- mesti muka depan buku akaun @ di print daripada akaun Maybank2u pelanggan (dah ada berlaku kes cubaan penipuan agent modified no akaun letak no akaun pihak ke 3 tapi nama pelanggan)

2.Surat Pengesahan Jawatan
- Jangan practise ambil surat pengesahan jawatan customer yang lama2..mintak customer buat yg baru guna kepala surat jabatan@ paling senang cop je format surat pengesahan jawatan yg dah di lampirkan dalam apps tu..

3. Calculation Sheet
- Sila attachkan calculation sheet skali dengan borang permohonan untuk setiap kali buat submission,benda ni akan menyenangkan tuan2 dan puan2 di kemudian hari,jika berlaku kes apeal perkara pertama yg MBSB akan tanya saya ialah calculation sheet..tolong kira kelayakkan customer anda sebelum hantar..(lengkap loan amount dan cash in hand)

4. Kuasai Pakej Dan Product
- Ada di kalangan kita masih belum tahu berapa pakej MBSB yg ada,(walaupun dah 2,3 tahun buat loan)...saya kehairanan,mcm mana customer boleh bagi dokumen kepada si polan,sedangkan loan amount tak tahu,pakej tak tahu,dan yg bestnya siap boleh main agak2 apa yg customer nak ,Damn! ha ha ha..berubahlah..kalau anda rasa rezeki anda ini berada dalam bidang loan..

5. Sign Saksi
- Minta tolong sign di bahagian saksi,untuk mengelakkan berlakunya tertukar borang @ berlaku kes MBSB akan verified dgn customer dengan siapa dia berurusan,dan jika sign saksi org lain yg deal org lain banyak perkara berbangkit akan berlaku..ada juga di kalangan kita saya perhatikan ada 4 sign yg berlainan bila sign bahagian saksi..sign adalah identity pengenalan diri emmmm..ubahlah..sebenarnya sign tu adalah benda yang serius jika berlaku perkara yg tak di ingini..

6. Pakej & Amount
- Ini adalah benda yang paling basic,jangan hantar form tanpa tulis 2 perkara basic tu,itu akan menunjukkan betapa cincainya kita..bekerja adalah ibadah kita setuju??tetapi jika kita buat kerja cincai adakah maksudnya ibadah kita cincai??

7. Amanah Raya
- Jika customer anda dah ada Amanah Raya tapi tak ada copy kad amanah raya,tolonglah call amanah raya mintak no ahli dia,tak perlu saya nak call untuk setiap customer,call 03-20557388 (di muka depan form amanah raya ada no tu),cakap anda drp MBSB nak confirmkan no keahlian customer tu,org kat Amanah Raya x marah de..mesti diorang akan bagi no keahlian tu,hanya bagi no ic customer je,dan no keahlian tu tulis kat penjuru atas kiri pada apps

8. Cek Status & Monitor
- Sistem MOAQS sebenarnya di cas oleh MBSB sebanyak Rm5 untuk setiap pelanggan yg disburse,saya tidak tolak drp komisyen anda Rm5 tu,saya tanggug,tapi masih ada yg tak menghargai MOAQS tu,hantar form dan tggu disburse,bila lama tak aqad baru bising sini,tengok2 ada pending,nak salahkan sapa?bila dah hantar yg pending bertubi-tubi kejar nak cepat,bila lambat customer cancel salahkan org lain..ada baca ka?!monitor la perkembangan customer anda..jangan lepas tangan..rezeki tu..di MBSB setakat 10/7 ada lebih kurang 30 forms pending,kebanyakannya benda2 basic,Opsyen Letter,Ic x clear,surat pengesahan jawatan x proper,itu pun ambil masa sampai seminggu baru dapat dokumen tu..kebanyakkan yg MBSB mintak tu saya dah pun remark kat sistem

alhamryshahril 15-07-2012 03:47 AM

skrg sy ejen sepenuh masa di ipoh..boleh email saya detail komisyen yang tuan boleh tawarkan?terima kasih

email: serpant.holdings@gmail.com

pirez 18-07-2012 01:37 PM

product Baru (Njoi Raya)
Ini adalah draft product Hari Raya MBSB 2012
Interest 4.30% (with banca)
Payout maintain (92-93% Payout)
Min Loan rm50k
Max Loan rm250k
Fresh Loan,New Loan boleh
Untuk 4000 org pelanggan pertama PERCUMA Astro seumur hidup
Pelanggan ke 4001 dan seterusnya hanya bayar rm260 tolak drp payout dan bulanan PERCUMA seumur hidup
Itu sahaja info yg ada buat masa sekarang

pirez 25-07-2012 11:15 AM

Promosi Raya MBSB confirm (Njoi Raya)
Semua maklumat awal berkenaan Pakej Baru MBSB yg saya dapat di bawah adalah sama dan betul
Cuma ada beberapa penambahan:-

1.Promosi bermula 23 July 2012 Hingga 19 October 2012
2.Pakej Xchange di hentikan buat sementara waktu.
3.Untuk 4000 pelanggan yg terawal,sememangnya free segalanya (installation,decoder etc..)
4. Free 18 TV channels dan 19 Radio channels sahaja..
5.Untuk promosi Njoi Raya,borang Astro Njoi Raya MBSB boleh di download drp Amikha under Product >>MBSB @ ambil di opis
6.Form Astro Njoi yg tidak di sertakan dlm borang loan @ x lengkap isi akan menyebabkan pelanggan anda x layak mendapat Astro percuma.
7.Sila remark nama pakej "Njoi" pada borang permohonan.
8.Calculation sheet guna Xchange 4.30% untuk anggaran,yg Njoi punya belum dapat

pirez 25-07-2012 11:16 AM

Untk penggunaan form baru,sila confirm dgn customer yg no hp dia tidak bertukar dalam masa terdekat,ingatkan customer jgn simply2 nak tukar2 no hp,ini akan effect dia punya turnaround processing time frame.Ingatkan juga kepada kengkawan anda yg jarang buka sistem ni agar jengok2lah apa yg di updatekan setiap masa,agar anda tak ketinggalan

zizanJR 25-07-2012 01:46 PM

dengar Mbsb dah buat taik dengan biro...bagi id customer kat agen pastu agen kacau customer...customer nak wat early setlemnt pun payah ..tambah lagi caj macam bagai sbb mbsb nak customer tu pinjam samapi pencen ngan mbsb

pembantu 25-07-2012 02:21 PM

terbaik..boleh dapat duit raya....


All times are GMT +8. The time now is 01:37 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.