CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Duit Soekarno Tahun 1964,Bergulung :) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=257787)

epi_san 12-08-2011 03:56 PM

Quote:

Originally Posted by moneyhacker (Post 10397324)
alahai ni duit lama..kertas dia sensitif pada haba...sape nak aku leh carikan..harga depend pada pasaran...sape nak le pm aku..aku carikan..

TT da jual tu wat pe nak cr?:D

AjuL 12-08-2011 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by AuraSuccess_88 (Post 10397232)
ajul kayo..joota2 nie..kekkee

haha..juta2..:eek: bro ke buyer nye? :">:">

bob76 12-08-2011 04:01 PM

duit sa-puloh watermark agung x de ke ajul??:)

moneyhacker 12-08-2011 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by bob76 (Post 10397410)
duit sa-puloh watermark agung x de ke ajul??:)

aku pon tgh cari duit sa-puloh watermark agung...susah nak cari duit tu...nak cr kat pasar pudu tapi mahal sgt..aku ade supplier yng jual murah dr pasaran.tapi takde plak stok duit sa-puloh watermark agong.skg ni tengah top duit singgit sain Aisyah..nilai die cecah RM2000 sekeping.

moneyhacker 12-08-2011 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by epi_san (Post 10397359)
TT da jual tu wat pe nak cr?:D

ye la..tiada paksaan..aku bukan jual...aku ckp aku leh tolong dapatkan..supplier duit ni member aku org cina..dia jual murah dr harga pasaran.last skali aku tanya duit ni harga pasaran RM70.kalau kat pasar pudu mau ratus2 regenyer..

AjuL 12-08-2011 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by bob76 (Post 10397410)
duit sa-puloh watermark agung x de ke ajul??:)

xdelah bro..kalau ada dah lama ajul letak sini..sebab ajul xsimpan duit2 lama ni sangat..tapi dalam gengaman ada duit syiling victoria tahun 1850++ dah ratus2 tahun :))

AjuL 12-08-2011 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by moneyhacker (Post 10397569)
ye la..tiada paksaan..aku bukan jual...aku ckp aku leh tolong dapatkan..supplier duit ni member aku org cina..dia jual murah dr harga pasaran.last skali aku tanya duit ni harga pasaran RM70.kalau kat pasar pudu mau ratus2 regenyer..

bukak thread sendiri bro..jangan kacau thread ornag :(scam:(scam

moneyhacker 12-08-2011 09:26 PM

sorry boss...up sket thread boss..

AjuL 13-08-2011 03:56 PM

up utk petang ni ..:))

AjuL 14-08-2011 04:29 PM

up utk petang ni..apa2hal contact ajul di no 0136223808

kimie007 14-08-2011 04:38 PM

Quote:

Originally Posted by moneyhacker (Post 10397541)
aku pon tgh cari duit sa-puloh watermark agung...susah nak cari duit tu...nak cr kat pasar pudu tapi mahal sgt..aku ade supplier yng jual murah dr pasaran.tapi takde plak stok duit sa-puloh watermark agong.skg ni tengah top duit singgit sain Aisyah..nilai die cecah RM2000 sekeping.

Sign Aisyah? :)):eek: Sign penyanyi lama tu kot... :))

AjuL 14-08-2011 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 10417219)
Sign Aisyah? :)):eek: Sign penyanyi lama tu kot... :))

aishah yang nyanyi lagu raya pulanglah aku tau la :eek:

kimie007 14-08-2011 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by AjuL (Post 10417240)
aishah yang nyanyi lagu raya pulanglah aku tau la :eek:

agaknya ilmu pengetahuan belum cukup lagi kot bro... :)cgrock

AjuL 15-08-2011 03:45 AM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 10419819)
agaknya ilmu pengetahuan belum cukup lagi kot bro... :)cgrock

tulah ..kena korek lagi ni :">:"> :)paid:)paid

kimie007 15-08-2011 11:45 AM

duit ni ape beza dgn yg kaler merah tu TT?

JAYPB 15-08-2011 11:50 AM

letak ais kalau bergulung ok..kemudian letak atas tangan dia terbuka..kalau mcm tu call aku..

kimie007 15-08-2011 02:02 PM

Quote:

Originally Posted by JAYPB (Post 10425488)
letak ais kalau bergulung ok..kemudian letak atas tangan dia terbuka..kalau mcm tu call aku..

mcm2 jenis eh? :-?

moneyhacker 15-08-2011 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 10417219)
Sign Aisyah? :)):eek: Sign penyanyi lama tu kot... :))

aku ckp btul la..ko cuba la carik sign gabenor aishah...dikeluarkan hanya 1000 keping sahaja..nilai skrg rm2000..gi la carik..bila aku ckp ko main2..:))

moneyhacker 15-08-2011 02:08 PM

Quote:

Originally Posted by AjuL (Post 10417240)
aishah yang nyanyi lagu raya pulanglah aku tau la :eek:

serius TT..ko gi la carik..lagi satu duit bergulung tu ada 3 jenis,warna hijau,biru ngn merah...hijau ngn merah je bergulung. biru tak..

AjuL 15-08-2011 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by JAYPB (Post 10425488)
letak ais kalau bergulung ok..kemudian letak atas tangan dia terbuka..kalau mcm tu call aku..

ni ada orang offer ..400k :)paid kalau ada kaya terus :)paid

AjuL 16-08-2011 01:27 PM

up utk harini.:D

AjuL 20-08-2011 12:48 PM

up utk harini :D

AjuL 21-08-2011 01:18 PM

up utk tgahari ni :D

AjuL 22-08-2011 01:26 AM

up utk pagi ni :D

AjuL 22-08-2011 07:48 PM

up utk malam ni :)paid

AjuL 23-08-2011 12:13 PM

up utk harini :)paid

kimie007 23-08-2011 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by moneyhacker (Post 10427175)
aku ckp btul la..ko cuba la carik sign gabenor aishah...dikeluarkan hanya 1000 keping sahaja..nilai skrg rm2000..gi la carik..bila aku ckp ko main2..:))

ali abul hassan la bro, bkn aishah... ~X( ko ni xhabis2 dgn aishah tu, awek ko nama aishah kot :))

AjuL 07-09-2011 05:43 PM

kasi up utk harini :)

AjuL 09-09-2011 03:46 PM

up utk harini...

AjuL 10-09-2011 06:28 AM

kasi up utk pepagi ni :)paid

markbomoh123 10-09-2011 06:48 AM

saya dah taubat dah nak simpan barang barang mistik....
bukan kebaikan tapi takut mengundang bala kerana bersarangkan jin.
duit sukarno tu letak kat tangan berlipa antara dua hujungnya tapi klu letak atas meja tak jadi.

moneyhacker 10-09-2011 06:56 AM

Quote:

Originally Posted by markbomoh123 (Post 10662745)
saya dah taubat dah nak simpan barang barang mistik....
bukan kebaikan tapi takut mengundang bala kerana bersarangkan jin.
duit sukarno tu letak kat tangan berlipa antara dua hujungnya tapi klu letak atas meja tak jadi.

tahyul....ikut sains,tangan mengeluarkan haba...kertas duit bergulung diperbuat dari kertas yang sensitif dengan haba dari tangan..sebab iu ia bergulung,...

AjuL 10-09-2011 10:47 PM

Quote:

Originally Posted by moneyhacker (Post 10662757)
tahyul....ikut sains,tangan mengeluarkan haba...kertas duit bergulung diperbuat dari kertas yang sensitif dengan haba dari tangan..sebab iu ia bergulung,...

simpan sebab unik :D

AjuL 11-09-2011 06:06 PM

up utk harini :)

AjuL 14-09-2011 09:54 AM

up utk pagi ni :)

AjuL 15-09-2011 12:38 PM

up utk harini :)

AjuL 17-09-2011 12:17 PM

up utk tgahari ni..

AjuL 21-09-2011 04:09 PM

duit soekarno bergulung..meh beli :)paid

AjuL 24-09-2011 03:21 PM

up up and away :D

AjuL 25-09-2011 01:03 PM

up utk harini..korang offer je..kalau ok..deal :)paid


All times are GMT +8. The time now is 11:08 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.