CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Loans, Credit Cards (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Pinjaman Peribadi MBF (Power Loan) - Dibekukan Selamanya (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=257373)

Abu nawas 22-09-2011 01:15 PM



Produk baru dari MBF yg dikenali sebagai POWER LOAN


Syarat memohon :

Umur : 21 - 60 tahun
Pendapatan : minima RM1250 sebulan atau RM15,000 setahun


Kelayakan Pinjaman

- Maksima 3x gaji kasar
- Minima RM2000 dan Maksima RM30,000


Tempoh Pinjaman

- Minima 21 bulan dan Maksima 87 bulan

Kadar - 9.89% setahun


Dokumen yg diperlukan :

- Salinan ic
- Payslip 2 bulan terkini
- Penyata EPF


ATAU (Pemegang kad kredit mana2 bank)

- Salinan ic
- Kad kredit muka depan



Berminat memohon ? Sila berikan email anda sekarang !

sophia 22-09-2011 02:42 PM

bru dpt sms 3 minit yg lepas. loan dh approved. cheque akan dpt dlm masa 5 hari bekerja. Tq so much TT...:)cgrock

Abu nawas 22-09-2011 03:28 PM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10788787)
bru dpt sms 3 minit yg lepas. loan dh approved. cheque akan dpt dlm masa 5 hari bekerja. Tq so much TT...:)cgrock

Tahniah !!

mmm....bole la blanja teh tarik segelas :D

kepada yg berminat memohon, sila berikan email anda sekarang

DarkBooter 22-09-2011 03:32 PM

kalau gaji 2k nak wat loan 30k dapat x??
bulan2 brapa?? paling rendah..

Abu nawas 22-09-2011 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by DarkBooter (Post 10789270)
kalau gaji 2k nak wat loan 30k dapat x??
bulan2 brapa?? paling rendah..

tak dapat...hanya max 3 kali gaji sahaja...maklum la loan bayar sendiri..bukan potong gaji, mmg bank tak akan bagi banyak...macam kredit kad jugak :)

Tajul505 22-09-2011 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by Abu nawas (Post 10784923)
kalau RM5k, bulanan RM99...tempoh pinjaman ialah 87 bulan

saya dah email.:)

ok, noted...nnt sy reply,ni nak kena dapatkan slip kwsp dulu..

Tajul505 22-09-2011 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10788787)
bru dpt sms 3 minit yg lepas. loan dh approved. cheque akan dpt dlm masa 5 hari bekerja. Tq so much TT...:)cgrock

brape lame tempoh mase dr tarikh submit sampai la nak tau approve or x? boleh share x?:">

sophia 22-09-2011 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by Tajul505 (Post 10789471)
brape lame tempoh mase dr tarikh submit sampai la nak tau approve or x? boleh share x?:">

email dokumen kat TT 7/9, TT submit kat agensi 7/9 gak, agensi submit kat HQ 13/9, HQ call 15/9 tapi x sempat angkat, HQ call balik 19/9, HQ call kali kedua 20/9, dapat sms approve 22/9. :D

Tajul505 22-09-2011 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10790571)
email dokumen kat TT 7/9, TT submit kat agensi 7/9 gak, agensi submit kat HQ 13/9, HQ call 15/9 tapi x sempat angkat, HQ call balik 19/9, HQ call kali kedua 20/9, dapat sms approve 22/9. :D

ok,noted...tempoh tu jadi lame ckit sbb call xangkat kot..hehehe:p

sophia 22-09-2011 05:32 PM

Quote:

Originally Posted by Tajul505 (Post 10790656)
ok,noted...tempoh tu jadi lame ckit sbb call xangkat kot..hehehe:p

:eek: btol la tu. lagi satu sbb agensi lambat anta kat HQ. klu dokumen dh sampai kat HQ cpt je dieorg process.

Tajul505 22-09-2011 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10790699)
:eek: btol la tu. lagi satu sbb agensi lambat anta kat HQ. klu dokumen dh sampai kat HQ cpt je dieorg process.

syukur la tu dah approve....hope sy punye pon approve la nnt...
ade job ckit nak wat ngan duit tu..:D

satriahitam 22-09-2011 06:02 PM

Tengkiu TT... ari nie dah dpt cek... lega la skit lepas raya nie walaupun amik x bnyk....apply sblm raya, hujung raya baru dpt.. ok la erkkk....

Tajul505 22-09-2011 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by satriahitam (Post 10790948)
Tengkiu TT... ari nie dah dpt cek... lega la skit lepas raya nie walaupun amik x bnyk....apply sblm raya, hujung raya baru dpt.. ok la erkkk....

wah...dah dapat...tahniah:)cgrock

Abu nawas 23-09-2011 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by satriahitam (Post 10790948)
Tengkiu TT... ari nie dah dpt cek... lega la skit lepas raya nie walaupun amik x bnyk....apply sblm raya, hujung raya baru dpt.. ok la erkkk....

Tahniah kerena berjaya :D

kepada yg berminat memohon, sila berikan email anda sekarang

aefy89 23-09-2011 05:04 PM

Salam tt..haritu dpt kol dr mbf..rupanya agen sy hantar 2mgu lambat..huhu..kali n dh msuk 4kali mbf kol je..tanya payslip la..tny alamat pengesahan la..ntah dapat ke tidak..huhu..sms approvenya xdpt lagi..dh seminggu dh pun..maaf tanya kalau nk apply kat tt credit card mbf blh ke? Sbb hrtu suh agen tu apply skli tp die xapplykn..truk!:( tgk cm servis tt terbaik je..hehe..maafla kalau sy ni dh ggu forum..xreti sgt nk gne la..huhu

Abu nawas 23-09-2011 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by aefy89 (Post 10801116)
Salam tt..haritu dpt kol dr mbf..rupanya agen sy hantar 2mgu lambat..huhu..kali n dh msuk 4kali mbf kol je..tanya payslip la..tny alamat pengesahan la..ntah dapat ke tidak..huhu..sms approvenya xdpt lagi..dh seminggu dh pun..maaf tanya kalau nk apply kat tt credit card mbf blh ke? Sbb hrtu suh agen tu apply skli tp die xapplykn..truk!:( tgk cm servis tt terbaik je..hehe..maafla kalau sy ni dh ggu forum..xreti sgt nk gne la..huhu

kalau MBF call utk pengesahan tu ada harapan utk lulus...:)

kalau nak apply, sila berikan email kat saya..

aefy89 23-09-2011 05:25 PM

Syafiqah_ga@live.com

Xsalah sy mbf ada cc yg 36bln tanpa interest kn? Power credit kn?

Abu nawas 23-09-2011 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by aefy89 (Post 10801294)
Syafiqah_ga@live.com

Xsalah sy mbf ada cc yg 36bln tanpa interest kn? Power credit kn?

saya dah email...

ya, promosi 36 bulan tanpa interest :)

jitsueoedo 23-09-2011 05:33 PM

Quote:

Originally Posted by Abu nawas (Post 10371035)
Salam Sejahtera

Produk baru pinjaman peribadi dari MBF yg dikenali sebagai POWER LOAN


Syarat memohon :

Umur : 21 - 60 tahun
Pendapatan : minima RM1250 sebulan atau RM15,000 setahun


Kelayakan Pinjaman

- Maksima 3x gaji kasar
- Minima RM2000 dan Maksima RM30,000


Tempoh Pinjaman

- Minima 21 bulan dan Maksima 87 bulan

Kadar - 9.89% setahun


Dokumen yg diperlukan :

- Salinan ic
- Payslip 2 bulan terkini
- Penyata EPF


ATAU (Pemegang kad kredit mana2 bank)

- Salinan ic
- Kad kredit muka depan



Berminat memohon ? Sila berikan email anda sekarang !

call sy di 0126499366 @ email sy detail di ezuan.kowamas.com

Abu nawas 23-09-2011 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by jitsueoedo (Post 10801370)
call sy di 0126499366 @ email sy detail di ezuan.kowamas.com

email tuan tu betul ke ?

sarialong 24-09-2011 06:27 PM

kalau every month kena bayo rm99, tapi kita bayo rm199 or lebih, dapat pendekkan tempoh pinjam je ker or dpt kurangkan interest TT ? sekadar bertanya..tq

Abu nawas 25-09-2011 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by sarialong (Post 10810867)
kalau every month kena bayo rm99, tapi kita bayo rm199 or lebih, dapat pendekkan tempoh pinjam je ker or dpt kurangkan interest TT ? sekadar bertanya..tq

yg tu saya tak pasti..tetapi saya rasa boleh kurangkan interest jika bayar lebih sebab MBF hanya akan kenakan penalti RM100 jika buat penyelesaian awal..:)

smallvtec 25-09-2011 08:20 PM

mana-mana MBF boleh gi usha ke nie ? saya kat Johor Bahru..Boleh ke ?

Abu nawas 25-09-2011 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by smallvtec (Post 10819581)
mana-mana MBF boleh gi usha ke nie ? saya kat Johor Bahru..Boleh ke ?

jika berminat memohon, sila berikan email anda kepada saya..:)

sophia 26-09-2011 09:05 AM

TT, sy dh dpt cheque arini. cuma nak tanya klu nk byr melalui cimb bank mcm mne yer? pegi cash deposit machine pastu pilih pembayaran pinjaman ke? pastu nak start bayar first installment bile yer? sbb mbf just bg cheque dgn no account utk pembayaran je. maklumat yg lain mbf xde bg pon. cheque sy bertarikh 22/9. so makna nye first installment due 22/10 ke?

Abu nawas 26-09-2011 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10823146)
TT, sy dh dpt cheque arini. cuma nak tanya klu nk byr melalui cimb bank mcm mne yer? pegi cash deposit machine pastu pilih pembayaran pinjaman ke? pastu nak start bayar first installment bile yer? sbb mbf just bg cheque dgn no account utk pembayaran je. maklumat yg lain mbf xde bg pon. cheque sy bertarikh 22/9. so makna nye first installment due 22/10 ke?

bayaran melalui cimb boleh dilakukan dengan mesin cdm..kalau rhb kena melalui kaunter..

utk tarikh matang bulanan, sila rujuk surat perjanjian, jadual pertama di seksyen 4..kat situ MBF dah tulis tarikh matang bulanan.

harap penjelasan saya ni membantu..:)

sophia 26-09-2011 10:27 AM

aik sy xde dpt surat perjanjian pon. ke die hantar cheque dulu pastu surat perjanjian hantar kemudian?? sbb cheque die anta ke opis. mungkin surat perjanjian dia pos ke umah kot.

Abu nawas 26-09-2011 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by sophia (Post 10823795)
aik sy xde dpt surat perjanjian pon. ke die hantar cheque dulu pastu surat perjanjian hantar kemudian?? sbb cheque die anta ke opis. mungkin surat perjanjian dia pos ke umah kot.

oh..ye ke, tunggu surat perjanjian sampai..kalau tak sampai jugak dalam seminggu, cuba call mbf utk tanya..:)

eday84 26-09-2011 11:04 AM

salam tuan
dah dapat ke hehe..

Abu nawas 26-09-2011 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by eday84 (Post 10824186)
salam tuan
dah dapat ke hehe..

dah..dan saya dah resubmit semula permohonan tuan...harap2 kali ni semuanya berjalan dengan lancar..:)

Abu nawas 26-09-2011 04:03 PM

Pinjaman peribadi dari MBF - Power loan

berminat memohon ? sila berikan email anda sekarang :)

Tajul505 26-09-2011 05:40 PM

saya baru je reply email tuan dan dah pon bg semua yang diperlukan...
ade dpt x tuan?

rustynail 26-09-2011 05:54 PM

saya berminat
tolong emailkan ke myhsbo@gmail.com
Thanks.

rakcacer 27-09-2011 07:20 AM

lamanya nk tunggu mbf call... submit 13 sep... berdebar debar nih

Abu nawas 27-09-2011 11:28 AM

Quote:

Originally Posted by Tajul505 (Post 10828670)
saya baru je reply email tuan dan dah pon bg semua yang diperlukan...
ade dpt x tuan?

saya dah dapat..dan dah diuruskan :)

Abu nawas 27-09-2011 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by rustynail (Post 10828802)
saya berminat
tolong emailkan ke myhsbo@gmail.com
Thanks.

saya dah email kepada anda :)

Abu nawas 27-09-2011 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by rakcacer (Post 10833774)
lamanya nk tunggu mbf call... submit 13 sep... berdebar debar nih

harap2 minggu dapat jawapan yg positif dari MBF :)

kepada yg berminat memohon, sila berikan email anda sekarang

aj9392 27-09-2011 03:32 PM

saya berminat. emel ke mizan@hmetro.com.my

khai6147 27-09-2011 04:08 PM

berminat..email ke khai6147@gmail.com

Abu nawas 27-09-2011 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by khai6147 (Post 10839203)
berminat..email ke khai6147@gmail.com


Quote:

Originally Posted by aj9392 (Post 10838835)
saya berminat. emel ke mizan@hmetro.com.my

saya dah email..:)


All times are GMT +8. The time now is 10:12 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.