CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Ask/Help : Kedai Jual barang-barang 2nd hand dari hotel (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=251957)

ayie206 22-07-2011 11:03 PM

Kedai Jual barang-barang 2nd hand dari hotel
 
salam semua
just nak tanya..
kat mana ada jual barang2 2nd hand hotel ye?
katil.. tilam.. lampu.. frame gambar dan macam lagi la ye..
kalau boleh share yang kat KL n selangor..
kalau luar lembah kelang pun tak pe leh share..
tq semua..

:)cgrock:)cgrock

sakosx 23-07-2011 12:33 AM

ada satu kedai namanya KIN PEUN.
Lokasi Jln Kuching seblm rounabout batu caves.
Belakang Cavenzi. Lot kedai-kedai sebelah TESCO jln kuching. Ada Oldtown White Coffee tu.try la.macam2 ada..paling best comforter dr pelepah burung.:)

bob76 23-07-2011 12:36 AM

kalu kat jb aku tau laa tt...dia amik barang hotel dr singapore..

vc2216 23-07-2011 12:52 AM

Kat Ulu klang dgn dgn Zoo tu pun ader ....satu barang terpakai..kedai dia bertentang dgn sekolah ke ape nama ...

Satu kat puchong sebelah dgn tesco puchong saja....semua barang2 terpakai..dar brg ofis sampai barang hotel..

Kat PJ SS2 pun ader gak...aku selalu rujuk kat situ...

Kat Kajang pun ader satu..aku pernah pergi...

Dan juga di Klang,..sebelah Klang perade..kat tmn sri andalas...bukit tinggi klang pun ader...

Byk tempat gak aku biasa pergi...sebab aku dgn member aku kadang2 cari brg perabut yg best untuk kediaman/rumah sendiri..murah laa sikit janji keadaan ok lg...

theBLOGGERboy 23-07-2011 12:56 AM

tilam second hand hotel, saggup ke kalau nak tidur lama2 atas tilam tu, ye lah hotel kot, mesti banyak kesan air2 yang tak diingini melekat kan... hahaha

RajaDiamond 23-07-2011 01:09 AM

Quote:

Originally Posted by theBLOGGERboy (Post 10188278)
tilam second hand hotel, saggup ke kalau nak tidur lama2 atas tilam tu, ye lah hotel kot, mesti banyak kesan air2 yang tak diingini melekat kan... hahaha

ha haha...

jb4401 23-07-2011 01:14 AM

Quote:

Originally Posted by bob76 (Post 10188122)
kalu kat jb aku tau laa tt...dia amik barang hotel dr singapore..

jb kat mane tu bro..

zego 23-07-2011 06:48 AM

Quote:

Originally Posted by theBLOGGERboy (Post 10188278)
tilam second hand hotel, saggup ke kalau nak tidur lama2 atas tilam tu, ye lah hotel kot, mesti banyak kesan air2 yang tak diingini melekat kan... hahaha

dulu musa hassan usung tilam....kot2 dia niaga tilam skrg?:D:D

hello4u 23-07-2011 07:13 AM

kt ss2 tu nama per keai tu yer?

mr_x6006 23-07-2011 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by bob76 (Post 10188122)
kalu kat jb aku tau laa tt...dia amik barang hotel dr singapore..

Cer cite JB kat mana kedai tu bro?? :)

erroneous 23-07-2011 09:04 AM

Quote:

Originally Posted by bob76 (Post 10188122)
kalu kat jb aku tau laa tt...dia amik barang hotel dr singapore..

bgtau arr kat ner?

Megat Sri Rama 23-07-2011 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by ayie206 (Post 10187375)
salam semua
just nak tanya..
kat mana ada jual barang2 2nd hand hotel ye?
katil.. tilam.. lampu.. frame gambar dan macam lagi la ye..
kalau boleh share yang kat KL n selangor..
kalau luar lembah kelang pun tak pe leh share..
tq semua..

:)cgrock:)cgrock

kena tanya polis, diorang rajin usung tilam.



TT, check PM

ayie206 23-07-2011 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by vc2216 (Post 10188251)
Kat Ulu klang dgn dgn Zoo tu pun ader ....satu barang terpakai..kedai dia bertentang dgn sekolah ke ape nama ...

Satu kat puchong sebelah dgn tesco puchong saja....semua barang2 terpakai..dar brg ofis sampai barang hotel..

Kat PJ SS2 pun ader gak...aku selalu rujuk kat situ...

Kat Kajang pun ader satu..aku pernah pergi...

Dan juga di Klang,..sebelah Klang perade..kat tmn sri andalas...bukit tinggi klang pun ader...

Byk tempat gak aku biasa pergi...sebab aku dgn member aku kadang2 cari brg perabut yg best untuk kediaman/rumah sendiri..murah laa sikit janji keadaan ok lg...

ok bro.. tq atas perkongsian.. :)cgrock

bob76 23-07-2011 07:54 PM

kat jb nama dia hotel surplus..kat belah..hmm tmn sutera emas..yg area kawasan kedai2 baru tuh..ada tesco ker giant kalu x silap...hmm cam ner nak ckp ek...aku kalu gi tau laa..:)

sueweal 24-07-2011 12:29 AM

Nilai 3 ada 2 kedai sblm pintu masuk utama nilai 3.
Kajang Junk King Balakong ada 2 kdai, Kpj kajang 1
Bangi Btol2 dpan PKNS Bangi, Putra Kajang/sek. 7 Perabot singapore(Deret Kedai sblah tol sg. ramal)

kaishi 24-07-2011 12:34 AM

recycle furniture kat melaka


All times are GMT +8. The time now is 12:26 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.