CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   MIKA USA - Online Shopping & Beli Barang Dari USA (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=251332)

nanims 24-07-2011 09:03 PM

kalo yg nih bape

http://www.toysrus.com/product/prodp...939&totCount=0

sliperdm 24-07-2011 09:17 PM

Caj tuk kastam malaysia camne? Ade ke? Kene dftar ngan kastam ke camne?

SAVON 24-07-2011 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by AzMiLLioNaiRe (Post 10202037)
tuan spec ni bole surve browser internet ke? sy check bole baca ebook online je...lain xbole..minat semak ni tq:)paid

Salam Azmi,

Nook Color boleh guna untuk browse internet. Dengan software versi terbaru Angry Birds pun boleh main.

Kalau nak guna sebagai Android tablet pun boleh dengan sedikit modification.

MyWork 24-07-2011 10:20 PM

nnti nak minta quote lg. klo brg bundle ader x tpt ble bli bro?

SAVON 24-07-2011 10:54 PM

Quote:

Originally Posted by nanims (Post 10202121)

Salam nanims,

Terima atas pertanyaan. Saya dah semak harga dan quotationnya seperti di bawah.

url: http://www.amazon.com/Baby-Alive-All-Gone-Blonde/dp/B003A6IEJA
================================================== ===============
Baby Alive Baby All Gone - Blonde
================================================== ===============
Anggaran Harga Barang: USD 23.43

USA Sales Tax: FREE

15% Service Charge: USD 4.38 ~ RM50.00 (Minimum Service Charge)

Anggaran Kos Penghantaran USA: USD 5.79

Anggaran Berat Parcel: 2.1 lbs

Anggaran Kos Penghantaran Ke MALAYSIA: USD 41.85 (USPS 6-10 hari) ATAU USD 59.65 (DHL 1-3 Hari)

================================================== ===============
Anggaran Jumlah Perlu Dibayar : USD 71.07 + RM 50.00 (Service Charge) = RM 270.32

================================================== ===============

Nampaknya agak mahal sikit sebab saya dah semak dengan Toy's r Us Malaysia dan nanims boleh dapatkannya dengan harga yang lebih murah. Check link Toys r Us Malaysia di sini. RM 119.90 sahaja.

Saya ada option untuk shipping yang lebih murah iaitu kos shipping RM 40.18 tapi tak ada tracking number jadi kalau hilang di tengah jalan susah. Tapi setakat yang saya guna memang tak ada masalah cuma berdebar hati tunggu barang sampai.

SAVON 24-07-2011 10:56 PM

Quote:

Originally Posted by MyWork (Post 10202703)
nnti nak minta quote lg. klo brg bundle ader x tpt ble bli bro?

Salam MyWork,

Baju bundle ke bro? Nanti saya usahakan cari dan beritahu semula. Untuk beli barang dari Jepun, Hong Kong dan Shanghai pun boleh, masih gunakan EMS, FedEx dan DHL untuk hantar agar penghantaran terjamin.

SAVON 24-07-2011 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by sliperdm (Post 10202225)
Caj tuk kastam malaysia camne? Ade ke? Kene dftar ngan kastam ke camne?

Sliperdm, barang harga RM500 ke bawah (barang+kos pos) tak dikenakan cukai. Atas RM500 dikenakan cukai bagi barang tertentu tapi laptop misalnya tak kena cukai even harga RM500 ke atas.

Bagusnya guna DHL atau FedEx ialah mereka tolong kirakan cukai buat kita dan barang sampai ke pintu rumah dan kita tak perlu ke Kastam.

Jadi kalau barang kena cukai kita bagitau customer berapa yang kena bayar.

nanims 24-07-2011 11:06 PM

kalo beli dari shanghai leh rekomen website maner x

wan9551 24-07-2011 11:10 PM

TT..
1.Macbook air brp?
2. Iphone 4 brp??
3.lacoste punya minyak wangi berapa??

cyber99 24-07-2011 11:23 PM

laptop baru harga bawah RM500 ade ke ?


All times are GMT +8. The time now is 05:54 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.