CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Gadgets torchlight POLICE 300watt luxeon led bulb. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=246835)

wanzalina 05-07-2011 01:49 PM

torchlight POLICE 300watt luxeon led bulb.
 
1 Attachment(s)
RM65.00 je.tak perlu kos penghantaran(utk semenanjung malaysia sahaja).COD disekitar KULIM atau BALING,KEDAH.berminat?email saya di zuan5057@streamyx.com atau sms di 013-7567226.
ambil 5 unit keatas,saya bg harga rm50 seunit....
set charging n battery siap dlm kotak.

Nelsonboy 05-07-2011 04:31 PM

ada resit tak ?

nak claim

wanzalina 05-07-2011 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10017455)
ada resit tak ?

nak claim

ada...nama syarikat saya...berapa unit mau tuan?

Nelsonboy 05-07-2011 04:44 PM

ada terang tak ?

demo gambar ?

NEMO 05-07-2011 04:45 PM

terang beno ke mende ni.........kuat makan bateri x

wanzalina 05-07-2011 04:52 PM

2 Attachment(s)
terang gilerrr...xpadan dgn size kecik dari tapak tangan..

wanzalina 05-07-2011 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by NEMO (Post 10017616)
terang beno ke mende ni.........kuat makan bateri x

xkuat mkn battery pun.kalau abis battery,set battery n charger ada disediakan dlm kotak tu...tq

firahz 05-07-2011 04:54 PM

aku ade sebijik bende ni dulu..mmg terang.pastu ada lampu blink2 lg best.hahahhaha

wanzalina 05-07-2011 04:58 PM

Quote:

Originally Posted by firahz (Post 10017740)
aku ade sebijik bende ni dulu..mmg terang.pastu ada lampu blink2 lg best.hahahhaha

spec ni satu mode saja tapi dia boleh zoom..xde bling bling...yg ada bling2 tu harga nya rm80 serta ada 3 mode.besar sikit dari yg ni...

Nelsonboy 05-07-2011 05:02 PM

ada berapa LEd dlm tu ?

sconsult 05-07-2011 05:05 PM

made in mana ni tt?

wanzalina 05-07-2011 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10017830)
ada berapa LEd dlm tu ?

3 luxeon bulb,bukan led.kalau led,xterang...1 luxeon bulb tu sama dgn 100watt..

wanzalina 05-07-2011 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by sconsult (Post 10017860)
made in mana ni tt?

made in ca ya nun alif la tuan...kalau maglite,jgn mimpi la nak dapat harga ni...hehehehe

Nelsonboy 05-07-2011 05:13 PM

klau i nak u post dulu

lepas terima baru i bayar boleh tak ?

NEMO 05-07-2011 05:19 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10017953)
klau i nak u post dulu

lepas terima baru i bayar boleh tak ?

ada plak camtu bro..:p:p

wanzalina 05-07-2011 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10017953)
klau i nak u post dulu

lepas terima baru i bayar boleh tak ?

hehehehe....saya belum penah buat camtu lagi...

letstorque 05-07-2011 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by wanzalina (Post 10017881)
3 luxeon bulb,bukan led.kalau led,xterang...1 luxeon bulb tu sama dgn 100watt..

Saya ada satu torchlight LED dan terang.
Tengok jenis apa LED tu.

Torchlight yang baru kebanyakkan guna LED,terutama LED jenama atau dikeluarkan oleh CREE.Memang LED ni buatan China.Tapi jenama lain pun pakai.

Torchlight yang pakai bulb xenon mudah panas,mengakibatkan tak tahan lama.

Keterangan cahaya diukur dalam unit Lumen, atau candlellight/million candlelight.

Warna cahaya diukur dalam unit Kelvin,K.

Jarak cahaya ukur dalam meter.


Torchlight ni berapa Lumen?

wanzalina 05-07-2011 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by letstorque (Post 10018051)
Saya ada satu torchlight LED dan terang.
Tengok jenis apa LED tu.

Torchlight yang baru kebanyakkan guna LED,terutama LED jenama atau dikeluarkan oleh CREE.Memang LED ni buatan China.Tapi jenama lain pun pakai.

Torchlight yang pakai bulb xenon mudah panas,mengakibatkan tak tahan lama.

Keterangan cahaya diukur dalam unit Lumen, atau candlellight/million candlelight.

Warna cahaya diukur dalam unit Kelvin,K.

Jarak cahaya ukur dalam meter.


Torchlight ni berapa Lumen?

led punya kalau xsalah saya yg ada banyak lampu tu kan tuan...yg spec ni dia xtulis berapa lumen,tapi yg saya jual semalam ada dia tulis 500 lumen.tapi yg tu harga nya rm80.saya baru tolak 3 unit semalam yg rm80 tu...tq atas info..

Nelsonboy 05-07-2011 05:36 PM

gua takut ma bro

wanzalina 05-07-2011 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10018171)
gua takut ma bro

takut apanya tuan?hehehe

NEMO 05-07-2011 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10018171)
gua takut ma bro

abis ingat TT tak takut ke :)):))

may4ver 05-07-2011 05:58 PM

klu 2 berapa?
leh bagi ayah kt kg g surau ni

wanzalina 05-07-2011 06:01 PM

Quote:

Originally Posted by NEMO (Post 10018290)
abis ingat TT tak takut ke :)):))

hehehehe...sama2 takut la ni....nak takut buat apa,bukan jual glock atau ak47..jual torchlight saja pon...

wanzalina 05-07-2011 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by may4ver (Post 10018354)
klu 2 berapa?
leh bagi ayah kt kg g surau ni

kalau takat amik dua tu,saya bg diskaun sikit2 boleh la...pm saya letak harga berapa berani....

ezul82 05-07-2011 06:02 PM

nk suluh apa terang2 sgt?

wanzalina 05-07-2011 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by ezul82 (Post 10018385)
nk suluh apa terang2 sgt?

ikut pada tuan pembeli la nak suluh apa...

NEMO 05-07-2011 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by ezul82 (Post 10018385)
nk suluh apa terang2 sgt?

senang nak melabur..kalu jamban kat luar..

ezul82 05-07-2011 06:09 PM

boleh x suluh mata keeper singapore kat bukit jalil?

wanzalina 05-07-2011 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by ezul82 (Post 10018434)
boleh x suluh mata keeper singapore kat bukit jalil?

bahaya sahabat kalau suluh mata...kalau suluh mata driver kereta yg xreti nak rendahkan lampu kalau selisih dgn kita ok la...hehehehe

amien 05-07-2011 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by wanzalina (Post 10018107)
led punya kalau xsalah saya yg ada banyak lampu tu kan tuan...yg spec ni dia xtulis berapa lumen,tapi yg saya jual semalam ada dia tulis 500 lumen.tapi yg tu harga nya rm80.saya baru tolak 3 unit semalam yg rm80 tu...tq atas info..

500lumens? :o

wohh...
yg 500lumens tu mcm mna saiznya?
boleh attach x?
aku berminat ni.
sebab aku punya baru 180lumens.
ini ha gambonye,
http://i929.photobucket.com/albums/a...z/100_1453.jpg
http://i929.photobucket.com/albums/a...z/100_1454.jpg

aku ni rajen masuk hutan, so aku memang perlu lampu terang benderang ni, kalau betul 500lumens, aku boleh suluh 5kilometer senang2 je. 180lumens pn dh boleh pergi 1.5km.

wanzalina 05-07-2011 06:35 PM

http://carigold.com/portal/forums/sh...ght=torchlight
cek link ni....tq

Nelsonboy 05-07-2011 08:04 PM

CREE ke tu ?

atau filamen ?

wanzalina 05-07-2011 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by Nelsonboy (Post 10019386)
CREE ke tu ?

atau filamen ?

cree...confirm...tq

letstorque 05-07-2011 09:18 PM

Quote:

Originally Posted by amien (Post 10018562)
500lumens? :o

wohh...
yg 500lumens tu mcm mna saiznya?
boleh attach x?
aku berminat ni.
sebab aku punya baru 180lumens.
ini ha gambonye,
http://i929.photobucket.com/albums/a...z/100_1453.jpg
http://i929.photobucket.com/albums/a...z/100_1454.jpg

aku ni rajen masuk hutan, so aku memang perlu lampu terang benderang ni, kalau betul 500lumens, aku boleh suluh 5kilometer senang2 je. 180lumens pn dh boleh pergi 1.5km.

Ni memang pakai LED ni bro.

Range ni tak semestinya tengok pada lumen bro.
Aku sekarang pakai Fenix TK15. max 337 Lumen, tapi beam distance 215m je.Tulis kat kotak la.

Bateri pakai rechargeable CR123.

Dulu pernah pakai Surefire yang paling murah,body plastik,harga lepas convert RM dekat 500.Tu pakai bulb xenon.150 Lumens je.
Tapi pakai 2 CR123,dan tahan 30 minit je. Masa tu tak jumpa lagi bateri rechargeable.
Huh, tak tahan bro, operational cost RM1 seminit.
Dah tu, bulb makin lama makin keluar cahaya kuning.

Masa tu Maglite 6D baru 120 lumen.

Sekarang harga torchlight makin murah.

letstorque 05-07-2011 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by wanzalina (Post 10018107)
led punya kalau xsalah saya yg ada banyak lampu tu kan tuan...yg spec ni dia xtulis berapa lumen,tapi yg saya jual semalam ada dia tulis 500 lumen.tapi yg tu harga nya rm80.saya baru tolak 3 unit semalam yg rm80 tu...tq atas info..

Saya tak berniat nak buat sesiapa terkecil hati.

Mujur TT open minded.

Torchlight saya pakai LED tapi hanya satu LED.

Saya pernah jumpa yang pakai 3 LED,tapi dengan 3 barrel berasingan dengan terang 800 lumen. Paling tinggi lumen pernah saya jumpa.
Tapi besar sangat la pulak,tak praktikal kalau nak bawa ke mana mana kecuali nak untuk operasi menyelamat (atau nak membutakan mata orang)


BTW, saya memang minat torchlight ni.

Dan saya rekomen la torchlight ni.

Saya pun nak satu,hehehe.

Berapa harga yang 500 lumen tu selepas pos ke pantai timur?

wanzalina 06-07-2011 09:55 AM

Quote:

Originally Posted by letstorque (Post 10020083)
Saya tak berniat nak buat sesiapa terkecil hati.

Mujur TT open minded.

Torchlight saya pakai LED tapi hanya satu LED.

Saya pernah jumpa yang pakai 3 LED,tapi dengan 3 barrel berasingan dengan terang 800 lumen. Paling tinggi lumen pernah saya jumpa.
Tapi besar sangat la pulak,tak praktikal kalau nak bawa ke mana mana kecuali nak untuk operasi menyelamat (atau nak membutakan mata orang)


BTW, saya memang minat torchlight ni.

Dan saya rekomen la torchlight ni.

Saya pun nak satu,hehehe.

Berapa harga yang 500 lumen tu selepas pos ke pantai timur?

adat org berniaga tuan,saya xkesah,dah mangli...pelanggan berhak membuat keputusan sebab duit tu mereka punya....

wanzalina 06-07-2011 09:57 AM

yg 500 lumen tu hanya rm80 saja tuan...kos penghantaran saya tanggung...tq tuan...

letstorque 06-07-2011 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by wanzalina (Post 10024071)
yg 500 lumen tu hanya rm80 saja tuan...kos penghantaran saya tanggung...tq tuan...

Macam mana ni?
Dah ketar nak bank in duit.
Cepat beri no akaun.

wanzalina 06-07-2011 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by letstorque (Post 10024944)
Macam mana ni?
Dah ketar nak bank in duit.
Cepat beri no akaun.

cek pm tuan...tq

evil_ghost 18-07-2011 03:20 PM

menarik ni..bleh wat g operasi..bump utk TT!


All times are GMT +8. The time now is 09:35 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.