CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Mobile, Smartphone, PDA, Tablet (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=134)
-   -   (Tips & Tricks) China Digital Tablet (Khas Untuk Platform Android) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=246588)

imabiz 15-06-2012 03:46 PM

model m009f.. memang takde lah.. huhu.. dah try search pun macam payah je nak flash balik.. takut rosak teruklak kalau flash.. huhu... kumpul duit lagi lah nak beli ainol tab lak..

penhitam 15-06-2012 04:02 PM

Quote:

Originally Posted by imabiz (Post 13546112)
model m009f.. memang takde lah.. huhu.. dah try search pun macam payah je nak flash balik.. takut rosak teruklak kalau flash.. huhu... kumpul duit lagi lah nak beli ainol tab lak..


m009f brand apa..? ada contoh gambar..?

imabiz 15-06-2012 07:15 PM

macam nielah uper die.. nak tgk brand ape pun tak tau.. tapi kat kotak die tulis mid je.. bile check kat system die tulis model m009f,,,

http://iforce.co.nz/i/bhrtitiu.onw.jpg

penhitam 19-06-2012 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by imabiz (Post 13548054)
macam nielah uper die.. nak tgk brand ape pun tak tau.. tapi kat kotak die tulis mid je.. bile check kat system die tulis model m009f,,,

http://iforce.co.nz/i/bhrtitiu.onw.jpg

ni model Eken M009F ... http://www.eken.com/m009f/

boleh download firmware dia kat sini..http://www.eken.com/support/

cari M009f...

aku pakai model T01..kat kotak tulis MID jer tak bagitau brand apa..jenuh aku cari..akhirnya jumpa kat situ jer..

imabiz 20-06-2012 07:11 PM

Quote:

Originally Posted by penhitam (Post 13579764)
ni model Eken M009F ... http://www.eken.com/m009f/

boleh download firmware dia kat sini..http://www.eken.com/support/

cari M009f...

aku pakai model T01..kat kotak tulis MID jer tak bagitau brand apa..jenuh aku cari..akhirnya jumpa kat situ jer..

huhu... memang dah carik dah tue.. tapi nampak cam susah cara nak flash die.. kene guna usb direct ke pc..

penhitam 20-06-2012 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by imabiz (Post 13594677)
huhu... memang dah carik dah tue.. tapi nampak cam susah cara nak flash die.. kene guna usb direct ke pc..

sonang jer...tak susah mana pun..try ler:)paid:)paid

juweialhaj 20-06-2012 09:05 PM

Huawei mediapad boleh masuk sini tak :D

hisyam5789 23-06-2012 09:27 PM

model c91 modem huawei semua ke sesuai...atau ada madel tertentu jer..lg satu model lain masih x leh eh? hehehe

fizie1988 30-06-2012 09:23 PM

salam... sy ada masalah dengan flytouch 6 yang sy punya... Bila On kuar Logo Android pas2 x kuar ape2 ... korang tau x smane nak repair benda nie

frad 10-07-2012 02:27 AM

kalo android yg xde market app camne ek..ade china himarket je,boleh ke install market or google play?

imabiz 10-07-2012 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by fizie1988 (Post 13697169)
salam... sy ada masalah dengan flytouch 6 yang sy punya... Bila On kuar Logo Android pas2 x kuar ape2 ... korang tau x smane nak repair benda nie

flash balik.. search cara untuk flash tablet anda ikut model.. imabiz punyer dah ok dah lepas flash..

rezekiniaga 25-07-2012 10:58 AM

salam. saya pengguna mid allwinner A13. macamana cara nak tranfer fail dari internal sd ke external sd?

superdogol 07-08-2012 10:42 AM

guna file manager?

hisyam5789 14-08-2012 08:35 AM

salam ramadan dan hampir ke rayo...eden nak nanyo la..

.den ado tablet cuma kalau kita biar lama kan dia lockpad...tpkan bila keadaan mcm tu dia off kan modem skali ler..bila keypad unlock baru dia start untuk running modem balik..so kalau ada apa notification(kakao\ym\) masa keypadlock tu maka x dapat ler cuma lepas on baru dapat..kat mana eh setting nya..jenuh dah mencari x jumpa...

Malang Hidupku 07-01-2013 08:47 AM

Salam. Harap tt atau sapa-sapa dapat tolong. Saya ada beli tablet China jenis Smart Tab. Anak saya dia letak pattern lock lepas tu tak ingat pattern dia untuk unlock. Entah camner bila restart aje mesti keluar suruh masuk email dan password. Dah cuba masuk email dan password pun tak bleh. Nak hard reset pun tak bleh. Dah buka tablet tu pun tak reti nak reset. Harap sapa-sapa dapat bantu. Terima kasih.

hafiz9960 22-01-2013 01:21 PM

Sy bru je bli tab china bln lps..model android m720vm. Masalah sy dgn internel storage asal 1.5gb tp skrang jd 0.0b lps sy update busybox. Smua data n app yg sy install hlg. Sy cba donlot n install app smla smuany xbole. Dia tlis internel memory low. Sy da format bnyk kali tp ttp xjd. Ttp 0.0b padahal tiada 1 file pn sy jmpa. Mnta tlg pada sesiapa yg pndai slesaikn mslh sy.:(

sani15 08-03-2014 12:09 AM

Salam bro..ask da format tablet..da siap to bila mask contact dia naik icon contact has been stop..APA mslh nya n cara nk reper blk..tq


All times are GMT +8. The time now is 07:30 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.