CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Consumer Complaints (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=179)
-   -   pengalaman (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=241049)

zamreda 23-06-2011 10:56 AM

cerita ttg spark plug ok....

kereta aku nie spark plug nie dah tiga tahun...aku cek tgk..dah makan slps dicek,gantikan lain ajer..jika ade pengetahuan pomen..spark plug boleh dipakai smpai makan besi tu..:D :D

ttg belt airkon dan alternator tu boleh diganti jika dlm setahun..masa ganti belt tu...terai bukak caver timing belt tu sekali...tgk ade crack ke..kekadang kita takleh bergantung pada mileage...:D :D

purist 23-06-2011 11:14 AM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

purist 23-06-2011 11:25 AM

berhati-hati

purist 23-06-2011 01:25 PM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

pudins70 23-06-2011 02:31 PM

Quote:

Originally Posted by aiztech (Post 9821205)
saya merisik khabar kedai tayar yang merosakkan enjin kereta saya nih..khabarnya owner melayu..tapi di sebabkan kedai continental ni cam franchaise..big bos sebenarnya di kedai tayar continental, mergong.

semua member chinese dok suruh pi kaw team mintak owner kedai tu bayar kos overhaul ni..tapi permasaalahannya..mau ka dia ganti mokata kita pi habaq camtu ja?

jadi tindakan bawak semua ni ke tribunal adalah satu keputusan muktamad..malaih dah nak pi gegaduh nak petinggi suara ka hapa..satgi dok lawan keraih kepala..last2 jadi dok pakat lawan angkat geng...last2 semua dok lokap...dah serik dah dok 9 hari kat lokap balai polis KLANG kes camni...siap kena penampo jepun lagik dok dalam balai..

jadi saya rasa tribunal ni dapat membantu saya..sebab duit yg terpaksa di kluarkan utk kos baikpulih enjin ni duit saya simpan time isteri saya nak bersalin bulan 8 nih..

yang melambatkan tuntutan ialah nak dapat resit kos overhaul tu..sebab kereta blum siap..lusa baru setel..kos dah menghampiri RM3k..pening kepala..tidoq pon xberapa nak lena..

tapi yg herannya...melayu tauke..napo pekerja semua cina?anak melayu xdak ka yang berkebolehan memperbaiki kenderaan dan tayar?

wassalam

Lain kali hantar saja kat satu kedai cina kat mergong dekat stesyen Mobil tak silap aku. Kedai biasa saja, tauke nama Ah Han tapi pekerja melayu. Aku punya BM kalau buat hal saja memang hantar situ, dah 4 tahun dah rasa-rasa tak pernah kena tipu lagi.Itu hari minyak enjin bocor, pergi 3-4 kedai area KL semua nak full overhaul. Last-last tanya kat situ, dia kata sikit hal saja oil seal bocor. Hantar 2 hari siap baru kena 3 ratus lebih,masuk upah OK sampai harini.

eapui 23-06-2011 04:46 PM

kalau kereta makan minyak hitam ape jenis kerosakan mcm 2 ekk masta2 semua.:D

zamreda 23-06-2011 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by eapui (Post 9911679)
kalau kereta makan minyak hitam ape jenis kerosakan mcm 2 ekk masta2 semua.:D

cek kat ekzos tu klau ade mcm bau minyak itam terbakar...tu minyak itam memasuki kebuk pembakaran akibat ring piston rosak..

klau takder bau.. tgk bawah2 kot menitik ke samaada dtg dari oil pan,sensor minyak itam atau dari seal bearing cransyaf..

purist 23-06-2011 05:21 PM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

purist 24-06-2011 10:04 AM

ambil pengajaran

sahran4441 25-06-2011 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by purist (Post 9912042)
kerosakan boleh jadi pada PCV valve tak berfungsi atau valve seal dah lusuh atau head gasket merekah atau piston ring enjin lusuh atau gasket dan seal dah rosak atau oil cooler bocor atau oil filter tak ketat.

ia salah satu masalah di atas. yg terbaiknya bawak kereta ke mekanik yg jujur dan minta dia check sebab enjin makan/bakar minyak hitam.

setahu saya, kereta makan minyak hitam, benda boleh buat untuk kurangkan enjin makan/bakar minyak hitam:

buat top/semi overhaul. rasanya dalam RM500-600.

kalau tak ada duit saya cadangkan tukar minyak hitam dan oil filter. gunakan minyak hitam yang berat seperti SAE 40 atau 20W50 atau cadangan mekanik. mintak mekanik cadangkan minyak hitam yang berat. jangan isi minyak sampai penuh. tinggalkan sedikit ruang untuk additive. tambah ke minyak hitam additive 'Stop Smoke' yang berfungsi untuk mengurangkan enjin makan/bakar minyak hitam. insha Allah enjin kurang makan/bakar minyak hitam. selalu periksa level minyak hitam dengan dipstick. kalau kurang, tambah sampai nak dekat penuh. tukar minyak hitam dengan filter setiap 5,000 km atau 6 bulan, mana-mana dahulu. setiap kali tukar, tambah additive 'Stop Smoke' ke minyak hitam.

kereta perdana v6 saya menguarkan asap putih berbaur minyak...

stop smoke tu nak letak banyak mana..

zamreda 25-06-2011 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by sahran4441 (Post 9930562)
kereta perdana v6 saya menguarkan asap putih berbaur minyak...

stop smoke tu nak letak banyak mana..

sikit atau bnyak tu?..klau bnyak kena overhaul tu..klau sikit boleh pakai stop smoke tu..

painz 26-06-2011 04:23 AM

Quote:

Originally Posted by purist (Post 9805178)
Salam. Aku ada cerita nak kongsi sama korang. kereta aku rosak tak boleh gerak, jadi tarik ke sebuah bengkel baiki kereta. aku tak pernah pergi ke bengkel tersebut. orang tarik kereta yang tarik kereta ke sana. kedai tu ada tanda warna oren "Continental" besar. "Continental" spt korang tahu syarikat tayar jerman terkenal. Alamat kedai tu kat No.1 Jalan Badminton, Seksyen 13, Shah Alam. Mekanik cuba test kereta tersebut dan bagitau rosak gearbox. Aku dengar dia quote price RM400. Aku pergi confirm dengan tokei bengkel dan dia kata RM1400. Aku cakap dengn tokei sebab apa harga dia lain dgn mekanik. Dia kata RM400 untuk manual, RM1400 untuk auto. kereta tu auto. hari tu tak de duit so parking kereta sebelah bengkel dulu.

Esok hari dtg balik dan kali ni jumpa mekanik lain. Tanya dia harga dia kata RM1400. Dia kata RM1400 termasuk semuanya sepeti used gearbox, labour charge/kos pasang, lain-lain. kemudian setuju aku setujulah baiki sebab nak bagi kereta gerak balik. Sebelum balik bagi 3 botol ATF (automatic tranmission fluid)/minyak gearbox auto yang beli sendiri dan bagi kat tokei dan minta potong harga sebab ATF beli sendiri. Dia kata ATF lain dan tak termasuk dalam RM1400. Sebelum ni kata RM1400 termasuk semuanya. Aku tak tahu nak cakap macam mana. Dia mintak beli satu lagi sebab dia kata kena pakai 4 botol. Mekanik kata kerja boleh siap sehari.

Esok aku datang nak ambik kereta dan bagi sebotol lagi ATF. Mekanik kata kerja tak siap lagi. Gearbox belum sampai dia kata. Dia kata esok siap.

Esok datang bengkel tu. Mekanik tu suruh beli satu lagi botol ATF. Aku tanya sebab apa kena beli satu lagi sebab tokei kata 4 botol dah cukup. Dia kata ATF tu dah jatuh ke bawah. Aku pun tak faham melayu mekanik India tu. Nampak gaya terpaksa beli satu lagi. Jadi beli satu lagi ATF. mekanik tu pun tuang ATF masuk dalam gearbox dengan enjin hidup. Kereta tu jenis wira. Dia tuang masa enjin hidup dan kipas pun terbangkan ATF atas enjin dan tak masuk gearbox. korang bayangkan kipas enjin wira kuat so terbangkan ATF tu dan tak masuk dalam gearbox. jadi aku suruh dia tuang dengan enjin mati. lepas tu tuang masuk dalam gearbox. lepas tu dia pun pergi. mungkin nak kejar customer lain. aku pun tunggu kat depan kereta sebab ada kereta lain block nak keluar. aku cangkung nak tengok bawah kereta dan nampak ada kesan bocor warna merah banyak kat bawah kereta. Mungkin ramai dah tahu, cuma info bagi yang tak tahu, ATF warna merah. Aku ingat ni mungkin bukan bocor, cuma mekanik tu yang jatuhkan ATF sebab dia isi ATF dalam gearbox dalam keadaan enjin hidup. Kemudian aku pergi kaunter bayaran. Masa kat kaunter, mekanik tu bagitau yang bila balik rumah nanti aku akan nampak ada kesan bocor merah besar atas tempat letak kereta tapi dia kata tu bukan bocor cuma ATF yang melekat enjin sebab diterbangkan kipas masa isi ATF dalam gearbox dalam keadaan enjin hidup. Dia kata esok datang balik untuk basuh enjin. Aku kata buat teruslah. Dia kata esok. Aku duduk jauh. Tempat tinggal berdekatan dengan kg taman tun dr ismail. ada dalm 20-30 km dari shah alam. menyusahkan betul mekanik tu. dia dah tahu duduk jauh suruh balik semata-mata nak basuh enjin. lepas bayar balik rumah.

esok hari aku dapati ada kesan merah besar bawah kereta macam mekanik tu cakap. aku ingat tak apa sebab mekanik tu kata sisa ATF yang melekat kat enjin. Tak pergi balik sebab jauh. Selepas beberapa minggu masih ada kesan merah lagi. Aku ingat mungkin sisa tak habis lagi. Kemudian satu hari aku bawa kereta, aku tak boleh pecut lebih dari 20 km sejam. Aku cuba tekan pedal minyak tak dapat pecut. Aku dapat rasa gearbox macam nak rosak/kong jadi patah balik rumah dan parking kat rumah. Aku dapat tahu yang mekanik tu menipu. yang sebenarnya gearbox bocor. gearbox tu ada kebocoran dan sebab tu banyak ATF bocor dan ada kesan bocor ATF atas lantai tempat letak kereta. Gearbox yang tokei tu beli pasang kat kereta gearbox yang dah bocor. Aku rasa kena tipu, aku pergi buat aduan kat TTPM (tribunal). Selepas sebulan bersidang dan presiden TTPM bagi award bengkel tu kena tarik kereta balik ke bengkel dan baiki balik kerosakan pada kereta tu dalam 7 hari.

Bengkel tu tarik kereta tu dan selepas 16 hari kereta kat bengkel tu baru siap. korang bayangkan 16 hari. aku tanya kat bengkel lain dia kata kerja macam rosak kat kereta tu cuma ambil masa 3 hari nak siapkan. bengkel tu siapkan dalam 16 hari. selepas hari ketujuh kereta kat bengkel tu, selalu telefon tanya pasal kereta dan dia kata belum siap. Memang jahat bengkel tu. Hari ke 16 telefon dia kata siap dan dia kata datang pukul 6 ptg. Aku pergi pukul 6 lebih. Sampai kereta masih dalam bengkel. Tunggu sampai lebih kurang pukul sembilan baru siap. masa nak pandu kereta balik aku dapati air-cond tak keluarkan angin lansung. aku tanya tokei bengkel sebab apa air-cond tak keluarkan angin sedangkan sebelum bawa sini okey je. mula-mula mekanik datang dan kata kena isi gas. kemudian tokei datang dan buat-buat macam nak baiki air-cond. kemudian dia kata dia nak tutup kedai dan nak hantar mekanik balik sebab mekanik nak masak. dia suruh datang esok. kerja tu mungkin tak ambil masa lama tapi dia tak nak buat. aku duduk jauh dan susah nak datang balik. aku pun pelik sebab air-cond tak keluar angin lansung. sebelum pernah jugak rosak air-cond tapi cuma angin keluar tak sejuk tapi kali ni tak keluar angin lansung. tak pernah berlaku sebelum ni kat aku. aku pun balik. aku tak percaya kat kedai tu. kalau pergi balik entah apa lain pulak yang rosak. aku dapat rasa tokei bengkel tu sengaja rosakkan air-cond. Air-cond dengan gearbox tak ada kaitan seperti kata seorang mekanik lain bukan dari bengkel tu.

Aku pergi ke bengkel air-cond yang dekat kat pj dan dia periksa bahagian air-cond kereta dan dia bagitau yang bengkel tu keluarkan "blower motor" yang elok dan gantikan dengan "blower motor" yang rosak. "Blower motor" ni berfungsi untuk meniupkan angin. Sebab tulah tak keluar angin lansung. bengkel kat seksyen 13, shah alam tu tukar blower motor. Jadi aku minta pemilik bengkel pj baiki dan dia pasang blower motor lain yang elok dan angin keluar dari air-cond. kerja ambil masa beberapa minit je. lebih kurang 10 minit.

Aku beritahu sebab nak kongsi pengalaman perit kat kedai ni. Tokei menipu, mekanik menipu. Tokei, mekanik rosakkan kereta customer. Aku cuma nasihatkan tak payah lah pergi kedai macam ni. bahaya. bahaya untuk duit dan kereta. aku perit sampai sekarang. bengkel ni ada headquarters kat jalan tukul N15/N, seksyen 15, shah alam. bengkel tu pun ada tanda/sign 'Continetal' warna oren. Tokei headquarters adik-beradik dengan tokei kat bengkel seksyen 13. diaorang pun ada cawangan kat seksyen 9, shah alam dan cheras. Setengah cawangan ada tanda 'Continental' warna oren dan setengah ada tanda 'Bridgestone'. Nama bengkel ada CN kat depan macam 'CN Auto Air-Cond Accessories', 'CN Auto Tyre'. Aku cuma bagitau sebab aku tak nak korang lalui apa yang aku lalui. kalau korang nak hantar kereta ke bengkel diaorang, terpulanglah. aku cuma bagitau pengalaman aku. aku cadangkan korang hantar kereta kat bengkel yang jujur. pemilik bengkel dan mekanik-mekanik jujur. hantar kereta ke bengkel jujur, duit tak kena tipu, kereta pun elok.

biasala cina bro..xtipu xsah..ini reality...

purist 26-06-2011 08:02 AM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

purist 26-06-2011 12:42 PM

berhati-hati

zamreda 26-06-2011 12:45 PM

wlopon ade pengetahuan ttg mekanik...

pergi bengkel yng dah kowteam..

nie bile bengkel yng tak padan...kena gak..berhati2...

eapui 26-06-2011 12:49 PM

susahnya nak cari pomen yg jujur gak ekkk.........

dapatduit 26-06-2011 12:58 PM

kena hati hati.......

purist 26-06-2011 03:55 PM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

sahran4441 27-06-2011 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by zamreda (Post 9930572)
sikit atau bnyak tu?..klau bnyak kena overhaul tu..klau sikit boleh pakai stop smoke tu..

sikit je ....tapi kalau blah pagi memang ketara...la...sgt

dah jalan ok sikit...

tapi still kuar gak la...

stop smoke tu apa brand ...kena bedal je..nak pakai banyak mana yee

.......

rasa aku punya pasal gasket kot.....

ari tu ada tanya pomen dia kata gasket tbakar ..lebih kurang la masa radiotor jahanam aritu...

nak try guna ne la/// ABRO Heavy Duty Head Gasket Sealant

purist 27-06-2011 07:01 AM

berhati-hati

zalie78 27-06-2011 07:49 AM

kedai tu bengang tt report kat tribunal...tu g dia rosak kan keta tt...lepas ni mesti ada masaalah lain lak...

purist 27-06-2011 07:58 AM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

purist 28-06-2011 02:33 PM

berhati-hati

Viere 28-06-2011 11:56 PM

Quote:

Jamilah berkata, kejadian yang menimpanya mungkin sama dengan apa yang dilaporkan Kosmo! Isnin lalu mengenai taktik terbaru ‘longkai’ yang sanggup menanggalkan penutup bahagian bawah tangki air kereta ketika kereta pemilik berada di R&R Gurun baru-baru ini.
taktik kat R&R Gurun ni mmg dah lama. kalau tak bukak penutup tangki air diaorg akan jolok tangki air bahagian depan sampai bocor takpun kemek. Pastu nanti apa lagi tow ke bengkel diaorg charge macam2 la. Ni semua kerja cina. Lama dah. So hati2 la kalau benti di rnr gurun. Aku mmg dah lama tak benti. Kalau benti pun isi minyak je la.

zamreda 28-06-2011 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by Viere (Post 9958308)
taktik kat R&R Gurun ni mmg dah lama. kalau tak bukak penutup tangki air diaorg akan jolok tangki air bahagian depan sampai bocor takpun kemek. Pastu nanti apa lagi tow ke bengkel diaorg charge macam2 la. Ni semua kerja cina. Lama dah. So hati2 la kalau benti di rnr gurun. Aku mmg dah lama tak benti. Kalau benti pun isi minyak je la.

:mad::mad::mad::mad:

jahatnya....

AMICO66 29-06-2011 07:06 AM

ada kisah kat R&R Gurun ni...baca kat http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=60444

purist 29-06-2011 07:15 AM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

AMICO66 30-06-2011 11:50 AM

http://i297.photobucket.com/albums/m...66/engine2.jpg

ni gambo yang teman ambil dari bengkel sahabat teman...salah seorang pelanggan tu telah hantar untuk check tayar, kemundian pomen tu meleret2 nak buat tentang kerosakan kat gearbox... selepas keluar dari situ, terus ada bunyi bertukang kat dalamnya...So, bila terserempak dengan teman, teman syorkan agar dia pegi ke bengkel sahabat teman...

menurut sahabat teman ni, bengkel lama tu menggunakan chisel utk buka skrew besar tu..sedangkan nak buka bende tu kene menggunakan special tool....

teman advice tuan punya tu suruh buat aduan kat tribunal je...

so, kalau nak hantar repair, pergi kedai yang sepatutnya...Macam, kita juga, jika sakit gigi kita kene pergi klinik gigi...

lobinhood 30-06-2011 12:00 PM

bro...lain kali kalau kereta rosak tidak di galakkan menghantar ke bengkel yang ada menyediakan perkhidmatan tukar atau balancing tayar sekali cari bengkel yg hanya buat servis baiki sahaja...pasal dorang ni bukan expert pasal repiar pon hanya pandai tukar tayar je tuh pengalaman aku la

AMICO66 30-06-2011 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by lobinhood (Post 9971742)
bro...lain kali kalau kereta rosak tidak di galakkan menghantar ke bengkel yang ada menyediakan perkhidmatan tukar atau balancing tayar sekali cari bengkel yg hanya buat servis baiki sahaja...pasal dorang ni bukan expert pasal repiar pon hanya pandai tukar tayar je tuh pengalaman aku la

tu bukan teman punya...kembara teman bikin sendiri kat kelab atau kalau tak sempat nak ke ipoh teman ada panel sendiri..sanggup datang umah malam2...:D

pelanggan kawan teman tu..:)

zamreda 30-06-2011 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by AMICO66 (Post 9971659)
http://i297.photobucket.com/albums/m...66/engine2.jpg

ni gambo yang teman ambil dari bengkel sahabat teman...salah seorang pelanggan tu telah hantar untuk check tayar, kemundian pomen tu meleret2 nak buat tentang kerosakan kat gearbox... selepas keluar dari situ, terus ada bunyi bertukang kat dalamnya...So, bila terserempak dengan teman, teman syorkan agar dia pegi ke bengkel sahabat teman...

menurut sahabat teman ni, bengkel lama tu menggunakan chisel utk buka skrew besar tu..sedangkan nak buka bende tu kene menggunakan special tool....

teman advice tuan punya tu suruh buat aduan kat tribunal je...

so, kalau nak hantar repair, pergi kedai yang sepatutnya...Macam, kita juga, jika sakit gigi kita kene pergi klinik gigi...


nie aperjadah nie pakai tukul?..:(scam:(scam:(scam

patut ditarik pakai penarik khas..

AMICO66 30-06-2011 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by zamreda (Post 9973028)
nie aperjadah nie pakai tukul?..:(scam:(scam:(scam

patut ditarik pakai penarik khas..

itu le...kedai repair tayar, balancing tayar buat..faham2 je la lebih2 lagi owner keter ni pompuan...sekarang dah ok keter dia, pomen kawan teman tu bikin...tukar gear box seketoi...:)

sangbogol 30-06-2011 05:49 PM

masukan dalam fb n twiter bg semua org alert kedai sengal penipu nih supaya xder mangsa yg tertipu lagi.

aiztech 07-07-2011 12:28 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya baru sahaja selesai membuat aduan di Tribunal Pengguna..

Antara Fakta Aduan Saya:

1. Pada 25hb Mei 2011

2. Saya telah menghantar kereta wira (WHP5199) untuk perkhidmatan menukar Timing Belt, menukar minyak enjin, minyak gear auto, minyak brek, minyak power steering, dan servis mencuci radiator di pusat servis TireZone Sdn. Bhd.

3. Pada 27hb Mei 2011, saya ke pusat servis TireZone tersebut, pembantu servis memberitahu kereta saya tidak mempunyai sebarang masalah dan kereta tak dapat diservis lagi kerana mekanik tidak hadir bekerja kerana demam.

4. Pada 29hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone telah menelefon saya supaya membayar perkhidmatan servis tersebut sebanyak RM1252.00.

5. Pada 30hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone menghantar kereta tersebut kerumah saya.

6. Saya tidak berpuas hati kerana :-

i. Pihak pusat servis TireZone mengambil masa 5 hari untuk baik pulih kereta saya, sedangkan masa sebenar untuk membuat servis berkenaan hanya memerlukan masa sehari sahaja. Apabila diberitahu kereta saya sudah siap di servis, saya diberitahu jumlah yang perlu dibayar ialah RM1252.00. Bila dilihat dalam resit, saya ditambah charge tambahan iaitu pemasangan distributor dan cable plug, sedangkan setahu saya bahagian tersebut belum lagi rosak dan masih berfungsi dengan baik.

ii. Saya mengandaikan servis ini satu servis untuk jangka masa panjang, jadi saya membuat pembayaran tunai tanpa mempertikaikannya. Dalam pada masa yang sama, pihak pusat servis TireZone memberitahu yang berkemungkinan besar kereta saya perlu di`overhaul’. Saya agak kehairanan kerana enjin kereta ini walaupun keluaran 2001, namun enjin dijaga baik dan servis dilakukan mengikut jadual oleh saya.

iii. Pada 31hb Mei 2011, selepas sehari saya menerima kereta tersebut, saya masih tidak menggunakannya kerana kesibukkan tugas harian dengan memandu kereta kedua saya.

Pada 1hb Jun 2011, saya mula menghidupkan enjin kereta, tetapi tidak menggunakannya di atas jalanraya sebab bunyi enjin kereta agak kasar dan semput.

Pada 2hb Jun 2011, saya sekali lagi menghidupkan enjin kereta dan kali ini saya membuat pandu uji di atas jalanraya, kedengaran bunyi enjin kereta agak bising serta semput dan terus mengeluarkan sedikit asap, saya terus bertindak memandu kereta terus kebengkel berdekatan iaitu Hock Seng Motor, dikawasan perusahaan Tandop.

iv. Pemilik bengkel tersebut memberitahu dari bunyi enjin yang beliau dengar, enjin kereta ini rosak dan perlu di `overhaul’. Saya memberitahu yang sebelum ini kereta saya di servis oleh pusat servis TireZone.
Pemilik bengkel Hock Seng Motor menyatakan kemungkinan besar enjin ini mengalami kerosakan kerana :

1. Kecuaian pihak servis ketika memasang Timing Belt, tanpa membuat pemeriksaan terakhir samada pemasangan itu dilakukan dengan betul atau tidak, enjin kereta terus dihidupkan dan ini menyebabkan enjin kereta rosak.

2. Pihak pusat servis TireZone mungkin cuba membaiki semula Timing Belt ini tetapi gagal. Jadi pihak servis telah menukar bahagian seperti Distributor dan Cable Plug dengan andaian bahagian ini dapat membantu tetapi masih gagal kerana enjin masih bermasaalah.

3. Pemilik bengkel Hock Seng Motor juga mempertikaikan harga Distributor yang bernilai RM380 dan Cable Plug yang bernilai RM85 yang di anggap harga itu tidak sepadan dengan kualiti produk tersebut. Malahan Cable Plug itu hanya mampu bertahan 2 minggu sahaja dan sudah mengembang dan mungkin boleh melecur atau terbakar.

v. Selepas di `overhaul’, jumlah keseluruhan yang perlu saya bayar ialah RM2998. Oleh yang demikian saya rasa seperti teraniaya kerana pihak servis TireZone cuba menyembunyikan kerosakan kereta saya dengan andaian saya akan membuat pemeriksaan susulan di premisnya agar boleh dikenakan lagi charge yang lain.

Borang Aduan:
page depan-
http://i1087.photobucket.com/albums/...iztech/1-1.jpg
Page dalam-
http://i1087.photobucket.com/albums/j478/aiztech/2.jpg

Resit Tirezone:
http://i1087.photobucket.com/albums/...ittirezone.jpg

resit overhaul-
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit1.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit2.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit3.jpg

Saya akan segerakan proses menghantar borang ini dan borang penentang dekat TireZone..jadual perbicaraan masih belum di ketahui.

okada_kodo 07-07-2011 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by aiztech (Post 10035924)
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya baru sahaja selesai membuat aduan di Tribunal Pengguna..

Antara Fakta Aduan Saya:

1. Pada 25hb Mei 2011

2. Saya telah menghantar kereta wira (WHP5199) untuk perkhidmatan menukar Timing Belt, menukar minyak enjin, minyak gear auto, minyak brek, minyak power steering, dan servis mencuci radiator di pusat servis TireZone Sdn. Bhd.

3. Pada 27hb Mei 2011, saya ke pusat servis TireZone tersebut, pembantu servis memberitahu kereta saya tidak mempunyai sebarang masalah dan kereta tak dapat diservis lagi kerana mekanik tidak hadir bekerja kerana demam.

4. Pada 29hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone telah menelefon saya supaya membayar perkhidmatan servis tersebut sebanyak RM1252.00.

5. Pada 30hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone menghantar kereta tersebut kerumah saya.

6. Saya tidak berpuas hati kerana :-

i. Pihak pusat servis TireZone mengambil masa 5 hari untuk baik pulih kereta saya, sedangkan masa sebenar untuk membuat servis berkenaan hanya memerlukan masa sehari sahaja. Apabila diberitahu kereta saya sudah siap di servis, saya diberitahu jumlah yang perlu dibayar ialah RM1252.00. Bila dilihat dalam resit, saya ditambah charge tambahan iaitu pemasangan distributor dan cable plug, sedangkan setahu saya bahagian tersebut belum lagi rosak dan masih berfungsi dengan baik.

ii. Saya mengandaikan servis ini satu servis untuk jangka masa panjang, jadi saya membuat pembayaran tunai tanpa mempertikaikannya. Dalam pada masa yang sama, pihak pusat servis TireZone memberitahu yang berkemungkinan besar kereta saya perlu di`overhaul’. Saya agak kehairanan kerana enjin kereta ini walaupun keluaran 2001, namun enjin dijaga baik dan servis dilakukan mengikut jadual oleh saya.

iii. Pada 31hb Mei 2011, selepas sehari saya menerima kereta tersebut, saya masih tidak menggunakannya kerana kesibukkan tugas harian dengan memandu kereta kedua saya.

Pada 1hb Jun 2011, saya mula menghidupkan enjin kereta, tetapi tidak menggunakannya di atas jalanraya sebab bunyi enjin kereta agak kasar dan semput.

Pada 2hb Jun 2011, saya sekali lagi menghidupkan enjin kereta dan kali ini saya membuat pandu uji di atas jalanraya, kedengaran bunyi enjin kereta agak bising serta semput dan terus mengeluarkan sedikit asap, saya terus bertindak memandu kereta terus kebengkel berdekatan iaitu Hock Seng Motor, dikawasan perusahaan Tandop.

iv. Pemilik bengkel tersebut memberitahu dari bunyi enjin yang beliau dengar, enjin kereta ini rosak dan perlu di `overhaul’. Saya memberitahu yang sebelum ini kereta saya di servis oleh pusat servis TireZone.
Pemilik bengkel Hock Seng Motor menyatakan kemungkinan besar enjin ini mengalami kerosakan kerana :

1. Kecuaian pihak servis ketika memasang Timing Belt, tanpa membuat pemeriksaan terakhir samada pemasangan itu dilakukan dengan betul atau tidak, enjin kereta terus dihidupkan dan ini menyebabkan enjin kereta rosak.

2. Pihak pusat servis TireZone mungkin cuba membaiki semula Timing Belt ini tetapi gagal. Jadi pihak servis telah menukar bahagian seperti Distributor dan Cable Plug dengan andaian bahagian ini dapat membantu tetapi masih gagal kerana enjin masih bermasaalah.

3. Pemilik bengkel Hock Seng Motor juga mempertikaikan harga Distributor yang bernilai RM380 dan Cable Plug yang bernilai RM85 yang di anggap harga itu tidak sepadan dengan kualiti produk tersebut. Malahan Cable Plug itu hanya mampu bertahan 2 minggu sahaja dan sudah mengembang dan mungkin boleh melecur atau terbakar.

v. Selepas di `overhaul’, jumlah keseluruhan yang perlu saya bayar ialah RM2998. Oleh yang demikian saya rasa seperti teraniaya kerana pihak servis TireZone cuba menyembunyikan kerosakan kereta saya dengan andaian saya akan membuat pemeriksaan susulan di premisnya agar boleh dikenakan lagi charge yang lain.

Borang Aduan:
page depan-
http://i1087.photobucket.com/albums/...iztech/1-1.jpg
Page dalam-
http://i1087.photobucket.com/albums/j478/aiztech/2.jpg

Resit Tirezone:
http://i1087.photobucket.com/albums/...ittirezone.jpg

resit overhaul-
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit1.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit2.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit3.jpg

Saya akan segerakan proses menghantar borang ini dan borang penentang dekat TireZone..jadual perbicaraan masih belum di ketahui.

Mantap harga die sembelih ko tu.... :o

xpe, kali ni kasi die kiok,, jgn kasi muke same tokeh yg mau untung cepat nie. :(scam

apoilenjau 07-07-2011 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by aiztech (Post 10035924)
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya baru sahaja selesai membuat aduan di Tribunal Pengguna..

Antara Fakta Aduan Saya:

1. Pada 25hb Mei 2011

2. Saya telah menghantar kereta wira (WHP5199) untuk perkhidmatan menukar Timing Belt, menukar minyak enjin, minyak gear auto, minyak brek, minyak power steering, dan servis mencuci radiator di pusat servis TireZone Sdn. Bhd.

3. Pada 27hb Mei 2011, saya ke pusat servis TireZone tersebut, pembantu servis memberitahu kereta saya tidak mempunyai sebarang masalah dan kereta tak dapat diservis lagi kerana mekanik tidak hadir bekerja kerana demam.

4. Pada 29hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone telah menelefon saya supaya membayar perkhidmatan servis tersebut sebanyak RM1252.00.

5. Pada 30hb Mei 2011, pihak pusat servis TireZone menghantar kereta tersebut kerumah saya.

6. Saya tidak berpuas hati kerana :-

i. Pihak pusat servis TireZone mengambil masa 5 hari untuk baik pulih kereta saya, sedangkan masa sebenar untuk membuat servis berkenaan hanya memerlukan masa sehari sahaja. Apabila diberitahu kereta saya sudah siap di servis, saya diberitahu jumlah yang perlu dibayar ialah RM1252.00. Bila dilihat dalam resit, saya ditambah charge tambahan iaitu pemasangan distributor dan cable plug, sedangkan setahu saya bahagian tersebut belum lagi rosak dan masih berfungsi dengan baik.

ii. Saya mengandaikan servis ini satu servis untuk jangka masa panjang, jadi saya membuat pembayaran tunai tanpa mempertikaikannya. Dalam pada masa yang sama, pihak pusat servis TireZone memberitahu yang berkemungkinan besar kereta saya perlu di`overhaul’. Saya agak kehairanan kerana enjin kereta ini walaupun keluaran 2001, namun enjin dijaga baik dan servis dilakukan mengikut jadual oleh saya.

iii. Pada 31hb Mei 2011, selepas sehari saya menerima kereta tersebut, saya masih tidak menggunakannya kerana kesibukkan tugas harian dengan memandu kereta kedua saya.

Pada 1hb Jun 2011, saya mula menghidupkan enjin kereta, tetapi tidak menggunakannya di atas jalanraya sebab bunyi enjin kereta agak kasar dan semput.

Pada 2hb Jun 2011, saya sekali lagi menghidupkan enjin kereta dan kali ini saya membuat pandu uji di atas jalanraya, kedengaran bunyi enjin kereta agak bising serta semput dan terus mengeluarkan sedikit asap, saya terus bertindak memandu kereta terus kebengkel berdekatan iaitu Hock Seng Motor, dikawasan perusahaan Tandop.

iv. Pemilik bengkel tersebut memberitahu dari bunyi enjin yang beliau dengar, enjin kereta ini rosak dan perlu di `overhaul’. Saya memberitahu yang sebelum ini kereta saya di servis oleh pusat servis TireZone.
Pemilik bengkel Hock Seng Motor menyatakan kemungkinan besar enjin ini mengalami kerosakan kerana :

1. Kecuaian pihak servis ketika memasang Timing Belt, tanpa membuat pemeriksaan terakhir samada pemasangan itu dilakukan dengan betul atau tidak, enjin kereta terus dihidupkan dan ini menyebabkan enjin kereta rosak.

2. Pihak pusat servis TireZone mungkin cuba membaiki semula Timing Belt ini tetapi gagal. Jadi pihak servis telah menukar bahagian seperti Distributor dan Cable Plug dengan andaian bahagian ini dapat membantu tetapi masih gagal kerana enjin masih bermasaalah.

3. Pemilik bengkel Hock Seng Motor juga mempertikaikan harga Distributor yang bernilai RM380 dan Cable Plug yang bernilai RM85 yang di anggap harga itu tidak sepadan dengan kualiti produk tersebut. Malahan Cable Plug itu hanya mampu bertahan 2 minggu sahaja dan sudah mengembang dan mungkin boleh melecur atau terbakar.

v. Selepas di `overhaul’, jumlah keseluruhan yang perlu saya bayar ialah RM2998. Oleh yang demikian saya rasa seperti teraniaya kerana pihak servis TireZone cuba menyembunyikan kerosakan kereta saya dengan andaian saya akan membuat pemeriksaan susulan di premisnya agar boleh dikenakan lagi charge yang lain.

Borang Aduan:
page depan-
http://i1087.photobucket.com/albums/...iztech/1-1.jpg
Page dalam-
http://i1087.photobucket.com/albums/j478/aiztech/2.jpg

Resit Tirezone:
http://i1087.photobucket.com/albums/...ittirezone.jpg

resit overhaul-
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit1.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit2.jpg
http://i1087.photobucket.com/albums/...ech/resit3.jpg

Saya akan segerakan proses menghantar borang ini dan borang penentang dekat TireZone..jadual perbicaraan masih belum di ketahui.

semoga berjaya bro :)cgrock

paklah^sti 08-07-2011 01:53 AM

perghh..servis bil kalah servis bulanan subaru haku...gigill....moga berjaya der...bengkel low class nie...

purist 08-07-2011 03:46 PM

ambil pengajaran dan iktibar dari pengalaman

aiztech 08-07-2011 04:06 PM

kereta dah ok dah...nama pon overhaul..mmg rasa smooth la..untuk serahan borang merah tu pihak tribunal sarankan dekat saya pos dulu..kalau dia xmau pi amik..baru by hand..janji ada bukti samada mereka amik berat atau memang berniat jahat..
saya tak sempat bersembang panjang dengan geng2 tribunal sebab ada member(awek) dok keja pejabat kebajikan ajak sarapan..tapi apa2 pon yang paling penting..mereka berleluasa menganiaya orang..kerana mereka anggap melayu senang ditipu..saya yang berani follow ke tribunal sebab kawan isteri saya pi buat tuntutan kedai jahit cina salah jahit seluar jeans dia..cina tu xmo bayar gantirugi..last2 pi tribunal..cina tu kena bayar balik harga seluar tu rm50...dan 2 hari lepas waktu perbicaraan..akak tu menang rm5k bila cina tu tipu tiles kayu kat rumah dia tahan anai2..tak sampai 3 bulan..abih kena makan dek anai2...

purist 08-07-2011 04:40 PM

berhati-hati


All times are GMT +8. The time now is 07:22 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.