CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=115)
-   -   New : Asus zenfone 5 - rm599 original set (2gb ram) (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=238557)

Roziyanti 18-01-2012 10:06 PM

Quote:

Originally Posted by asrul07 (Post 11942186)
Salam tt.ari tu(last week) beli cod,tp xleh nk guna la.wifi signal mmg nmpak byk n kuat,tp susah nak masuk.asyik disconnect and selalu nyer x leh nk masuk pun.bole tukar baru x or mmg model ni ada bugg? Sbb compare ngn yg satu lg tu (comfast yg antenna) lg senang connect

ini jugak yang terjadi kat saye..tp signal dia jap ada jap takda...signal pun ilang apalagi nak connect...langsung tak dapat....yang lama tu memang lagi power

acahje 19-01-2012 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11954776)
you post tak bagi resit pun..ker resit transfer duit???

mane ader resit kak..sbb ramai yg wat dropship... :D

dukati 19-01-2012 12:08 PM

hmmm ndak tanya.kalau guna kat area kampung, yakni umah kampung separuh batu separuh papan rasanya boleh dapat access 5 km kot?

BeritaGempak 19-01-2012 01:26 PM

TT dah bayor

Roziyanti 19-01-2012 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by acahje (Post 11960586)
mane ader resit kak..sbb ramai yg wat dropship... :D

saya beli kat alif sendiri

acahje 20-01-2012 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11961632)
saya beli kat alif sendiri

faham 2... kita sumer pun beli terus ngan bro alif... cuma arah maner nak hantar tu hanya kita ngan bro alif jer yg tahu...Tapi klu terus beli kat kedai maybe ade kot resit tu...:D

BeritaGempak 20-01-2012 02:12 PM

dah pos ke 2 unit TT ?

rionesta 20-01-2012 02:35 PM

tt,sy baru terima je terima brg n dh test...tp knp mcm xde perubahan pon...signal yg diterima sama jer mcm pakai built in wireless dlm laptop?ada nk kena setting maan2 lg ker?heran tgk org lain dpt signal punya laa byk,aku cuma dpt umah aku dgn umah sebelah jer...heran tol...sedangkan ramai jiran2 aku yg guna streamyx...

hisyam5789 20-01-2012 03:07 PM

TT kene jawab ni rasa mereka tertunggu2 ni....untuk mencarahkan keadaan

skafever69 20-01-2012 03:23 PM

dah cuba try tengok dekat network connection...

safariatech 21-01-2012 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11954776)
you post tak bagi resit pun..ker resit transfer duit???

klu pos i simpan resit tu...dont worry..asalkan brg i,,waranty sentiasa ada

safariatech 21-01-2012 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by acahje (Post 11960586)
mane ader resit kak..sbb ramai yg wat dropship... :D

hahaha...nnt kantoi plak harga,,,melampau nye make up,,huhu....

safariatech 21-01-2012 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11954813)
ini jugak yang terjadi kat saye..tp signal dia jap ada jap takda...signal pun ilang apalagi nak connect...langsung tak dapat....yang lama tu memang lagi power

hm...plik nie...yg lama jenis mana/.?

safariatech 21-01-2012 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by dukati (Post 11960663)
hmmm ndak tanya.kalau guna kat area kampung, yakni umah kampung separuh batu separuh papan rasanya boleh dapat access 5 km kot?

hahaha...klu kat kampung tolong guna wifisky...hihi,,sinmax hanya untuk warga bandar

safariatech 21-01-2012 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by BeritaGempak (Post 11961599)
TT dah bayor

ok bro,,sorry bru dpt online hari nie....super busy clear brg n tolong kengkawan CG clear brg kat kastam,,hahahaha

safariatech 21-01-2012 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11961632)
saya beli kat alif sendiri

hehehe..dont worry,,beli ngan i ader le waranty,,just sms i je...i akan tau bila u beli...

safariatech 21-01-2012 01:23 PM

Quote:

Originally Posted by acahje (Post 11972306)
faham 2... kita sumer pun beli terus ngan bro alif... cuma arah maner nak hantar tu hanya kita ngan bro alif jer yg tahu...Tapi klu terus beli kat kedai maybe ade kot resit tu...:D

hahaha...tekaan yg tepat bro....hanya beli kat kedai dpt resit,,yg pos resit tu i yg simpan...

safariatech 21-01-2012 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by rionesta (Post 11973039)
tt,sy baru terima je terima brg n dh test...tp knp mcm xde perubahan pon...signal yg diterima sama jer mcm pakai built in wireless dlm laptop?ada nk kena setting maan2 lg ker?heran tgk org lain dpt signal punya laa byk,aku cuma dpt umah aku dgn umah sebelah jer...heran tol...sedangkan ramai jiran2 aku yg guna streamyx...

salah install nie...u ader sms i ke?

safariatech 21-01-2012 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by hisyam5789 (Post 11973316)
TT kene jawab ni rasa mereka tertunggu2 ni....untuk mencarahkan keadaan

hahahaha...bru dpt online skang,,nak segera dpt jawapan sms jer....

pipspop 21-01-2012 01:34 PM

bro...barang dah sampai...tgh test bg customer tgk...cam biasa, signal mantappp...nak kena post pic ke utk mengukuhkan sinmax ni??:)cgrock:)cgrock:)cgrock

yang ada masalah nak connect takleh tu, salah satu sebab dia anti virus kot..sebab saya try pasang kat pc yang guna kaspersky 2012, signal dapat....connect takleh sampai kesudah...remove anti virus tu terus ok je...berdesupppp...:D:D:D

safariatech 21-01-2012 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by pipspop (Post 11981779)
bro...barang dah sampai...tgh test bg customer tgk...cam biasa, signal mantappp...nak kena post pic ke utk mengukuhkan sinmax ni??:)cgrock:)cgrock:)cgrock

yang ada masalah nak connect takleh tu, salah satu sebab dia anti virus kot..sebab saya try pasang kat pc yang guna kaspersky 2012, signal dapat....connect takleh sampai kesudah...remove anti virus tu terus ok je...berdesupppp...:D:D:D

hahahaha...mereka kena rajin membaca....tq bro,,tepek sekali gambar signal tu,,biar mereka tau...sinmax adalah terbaik

pipspop 21-01-2012 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by safariatech (Post 11981839)
hahahaha...mereka kena rajin membaca....tq bro,,tepek sekali gambar signal tu,,biar mereka tau...sinmax adalah terbaik

Ok..ni gambaq...ni signal hari ni...sabtu...byk kedai tutup...
Sinmax ni mmg terbaekkk,siap leh share lagi signal wifi yang kita pinjam org punya tu....:D:D:D:D:)cgrock

http://i1028.photobucket.com/albums/...f/IMG_0796.jpg

safariatech 21-01-2012 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by pipspop (Post 11982017)
Ok..ni gambaq...ni signal hari ni...sabtu...byk kedai tutup...
Sinmax ni mmg terbaekkk,siap leh share lagi signal wifi yang kita pinjam org punya tu....:D:D:D:D:)cgrock

http://i1028.photobucket.com/albums/...f/IMG_0796.jpg

share jgn citer sini bro....

pipspop 21-01-2012 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by safariatech (Post 11982101)
share jgn citer sini bro....

oopss....sori sori...terlepas cakap la pulak...:">:">

safariatech 21-01-2012 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by pipspop (Post 11982476)
oopss....sori sori...terlepas cakap la pulak...:">:">

hahahaha...ok2....

dukati 21-01-2012 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by safariatech (Post 11981695)
hahaha...klu kat kampung tolong guna wifisky...hihi,,sinmax hanya untuk warga bandar

hmmm betoi ka ni.kalau camni x jd belilah

erman_eg6 22-01-2012 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by japoniser (Post 11918114)
Explain sket bro....sian die..aku dh tlg..aku pon pelik..apa beza dgn wifisky.?aku pki wifisky stabil..die pki sinmax x ok...cg id die ieman

id aku erman_eg6 la zul.....

TT sinmax ni betul2 xstabil la.. pesal yer?

Roziyanti 22-01-2012 09:43 AM

Quote:

Originally Posted by safariatech (Post 11981691)
hm...plik nie...yg lama jenis mana/.?

yang lama jenis macam lampu panjang..yang ni empat segi....alif bagi alamat...kak nak return yang ni..bagi yang baik punya bleh ???hehehe:D

Roziyanti 22-01-2012 09:47 AM

Quote:

Originally Posted by acahje (Post 11972306)
faham 2... kita sumer pun beli terus ngan bro alif... cuma arah maner nak hantar tu hanya kita ngan bro alif jer yg tahu...Tapi klu terus beli kat kedai maybe ade kot resit tu...:D

ooo..faham2..tapi yang ni untuk kegunaan sendiri....alamat pos pun ke rumah sendiri heheheh :)

safariatech 22-01-2012 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by dukati (Post 11985375)
hmmm betoi ka ni.kalau camni x jd belilah

hehehe...ok bro...

safariatech 22-01-2012 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11987477)
ooo..faham2..tapi yang ni untuk kegunaan sendiri....alamat pos pun ke rumah sendiri heheheh :)

yup.......

safariatech 22-01-2012 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11987452)
yang lama jenis macam lampu panjang..yang ni empat segi....alif bagi alamat...kak nak return yang ni..bagi yang baik punya bleh ???hehehe:D

xde lg kat kedai yg lg baik....sinmax terbaik setakat nie

safariatech 22-01-2012 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by erman_eg6 (Post 11985915)
id aku erman_eg6 la zul.....

TT sinmax ni betul2 xstabil la.. pesal yer?

guna antivirus pe?

safariatech 22-01-2012 12:40 PM

kedai dibuka today sampai jam 8mlm

Roziyanti 22-01-2012 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by safariatech (Post 11988372)
xde lg kat kedai yg lg baik....sinmax terbaik setakat nie

tapi yang ni takleh guna langsung..dia detect sekejap ja terus ilang...xsempat nak connect....

safariatech 22-01-2012 03:03 PM

Quote:

Originally Posted by Roziyanti (Post 11989435)
tapi yang ni takleh guna langsung..dia detect sekejap ja terus ilang...xsempat nak connect....

tukar je bru...rosak rasanye

hisyam5789 23-01-2012 10:00 AM

bro ada kedai..kat mana..

ayen46 23-01-2012 01:21 PM

sedang sibuk menggubah tutorial Bahasa Melayu untuk Sinmax 800WG (kena edit tutorial sebab mediafire dah remove banyak file antaranya driver, vdeo n tutorial...semuanya angkara piracy act)....huhuhu

nanti kalau dah siap, ak update kat sini ye TT.

ooieevon 24-01-2012 09:14 AM

This one better than WifiSky 2000Mw ?

Range ? How many KM ?

safariatech 24-01-2012 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by hisyam5789 (Post 11994828)
bro ada kedai..kat mana..

kat summit usj


All times are GMT +8. The time now is 10:38 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.