CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Bank, ATM, Internet Banking (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=284)
-   -   Keluarkan Duit tabung haji melalui Bank Rakyat (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=234675)

saiful89 19-05-2011 10:50 AM

Keluarkan Duit tabung haji melalui Bank Rakyat
 
Saya ingin mengeluarkan duit tabung haji. tetapi lokasi tabung haji dengan tempat tinggal mengambil masa lebih sejam. Dulu saya ada terbaca yang kita bley bwat urusan ini terus dari bank rakyat. sesiapa yg berpengalaman, bley minta tunjuk ajar...perlukah kita buka akaun bank rakyat?

spellbinder 19-05-2011 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by saiful89 (Post 9580564)
Saya ingin mengeluarkan duit tabung haji. tetapi lokasi tabung haji dengan tempat tinggal mengambil masa lebih sejam. Dulu saya ada terbaca yang kita bley bwat urusan ini terus dari bank rakyat. sesiapa yg berpengalaman, bley minta tunjuk ajar...perlukah kita buka akaun bank rakyat?

yup..aku keluar duit tabung haji kt ATM bank rakyat je..mudah.x payah beratur..kita kena buka akaun bank rakyat dulu dan dapatkan kad ATM. pastu bgtau kaunter bank rakyat yg kita nak activate sekali akaun tabung haji melalui kad ATM bank rakyat tu..tak sampai 5 minit setel...jgn lupa bawa buku tabung haji sekali..

dan kalau tak silap aku, bank islam pun boleh buat mcm tu..tp setakat ni aku guna bank rakyat je...saya mesti pilley...:)cgrock

zamreda 19-05-2011 11:00 AM

keluar boleh ke?...klau masuk pon mudah kan?>..

saiful89 19-05-2011 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by spellbinder (Post 9580603)
yup..aku keluar duit tabung haji kt ATM bank rakyat je..mudah.x payah beratur..kita kena buka akaun bank rakyat dulu dan dapatkan kad ATM. pastu bgtau kaunter bank rakyat yg kita nak activate sekali akaun tabung haji melalui kad ATM bank rakyat tu..tak sampai 5 minit setel...jgn lupa bawa buku tabung haji sekali..

dan kalau tak silap aku, bank islam pun boleh buat mcm tu..tp setakat ni aku guna bank rakyat je...saya mesti pilley...:)cgrock

Terima kasih byk2 sebab membantu :D

lilbee 19-05-2011 11:30 AM

aku kuarkan melalui bank islam..
kena ada akaun dulu la kat bank islam..pastu bawak je buku akaun TH tu..
semudah ABC..

eLLYaNa 19-05-2011 11:43 AM

owh baru aku tahu boleh keluarkan. ingatkan masuk je boleh camtu. terima kasih utk thread ni.

mnazrinm 19-05-2011 11:53 AM

perlu diingat kena caj ye setiap transaction

eLLYaNa 19-05-2011 11:58 AM

Quote:

Originally Posted by mnazrinm (Post 9581082)
perlu diingat kena caj ye setiap transaction

bape hengget kena?

zamreda 19-05-2011 12:00 PM

keluar mudah..bila tang mau naik haji nie...

lilbee 19-05-2011 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by eLLYaNa (Post 9581115)
bape hengget kena?

rasanya singgit je..

eLLYaNa 19-05-2011 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by spellbinder (Post 9580603)
yup..aku keluar duit tabung haji kt ATM bank rakyat je..mudah.x payah beratur..kita kena buka akaun bank rakyat dulu dan dapatkan kad ATM. pastu bgtau kaunter bank rakyat yg kita nak activate sekali akaun tabung haji melalui kad ATM bank rakyat tu..tak sampai 5 minit setel...jgn lupa bawa buku tabung haji sekali..

dan kalau tak silap aku, bank islam pun boleh buat mcm tu..tp setakat ni aku guna bank rakyat je...saya mesti pilley...:)cgrock

masa nak apply tu kena bayar pape x?

C_Kenek 19-05-2011 12:47 PM

bbawak buku pi bank rakyat isi borang kluar duit tu tak payah ada akaun bank rakyat pun takpe tapi melalui kaunterla kalau atm kene caj singgit. kalau nk kluar melalui atm kene ada kad atm b.rakyat ngan bank islam pastu isi borang kat bank rakyat atau islam tak sampai seminit dah leh kuar duit pakai atm b.rakyat/ b.islam

C_Kenek 19-05-2011 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by eLLYaNa (Post 9581652)
masa nak apply tu kena bayar pape x?

apply free jek

eLLYaNa 19-05-2011 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by C_Kenek (Post 9581706)
apply free jek

tenkiu for the info :D
nak masuk duit utk mak sng la pasni xyah g jauh2:)paid

eLLYaNa 19-05-2011 05:50 PM

lunch hour td aku dah g linkkan akaun aku.
aku tanya, nak masuk duit kat tabung haji boleh guna cdm bank rakyat x, rupanya xleh. kekeke.
kena masuk ikut kaunter gak la.
ingat la boleh. senang sket :p

abeabu 19-05-2011 06:15 PM

saya mesti pileh......

shide 19-05-2011 09:00 PM

bank islam pun boleh..lama dah ni..

mazri_myie 20-05-2011 01:00 AM

bank islam lama da..aku lama da guna
wat kuar duit..dia cas rm1 (deduct duit dlm akaun TH,bukan dlm akaun b.islam)
stakat ni aku wat kuar je la..masukkan ke TH melalui b.islam blom.hikhik..

periamuda 20-05-2011 03:47 AM

Akaun tabung haji ni boleh buat online transfer tak melalui internet banking bank rakyat/bank islam? Maksud aku kalo nak transfer duit dari Tabung Haji ke akaun bank lain secara online.

ennoar 05-04-2012 10:42 PM

thread lama nih...tapi nak tanya juga kalau2 ada yg tahu...boleh tak kita buat link sendiri akaun th dengan bank rakyat di atm?

jhoncanyon 17-08-2012 02:57 PM

untuk keterangan lebih lanjut:-
http://www.tabunghaji.gov.my/web/gue...ter-mudah-alih

syukranjz 04-10-2012 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by eLLYaNa (Post 9584885)
lunch hour td aku dah g linkkan akaun aku.
aku tanya, nak masuk duit kat tabung haji boleh guna cdm bank rakyat x, rupanya xleh. kekeke.
kena masuk ikut kaunter gak la.
ingat la boleh. senang sket :p

tp skrng ni dh boleh dh deposit melalui cdm kan?

mr_x6006 04-10-2012 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by zamreda (Post 9580651)
keluar boleh ke?...klau masuk pon mudah kan?>..

Yup dua2 boleh..

syukranjz 04-10-2012 07:54 PM

bru td g link kan bank rakyat t.haji...

keluar duit dr t.haji = boleh
masuk duit = boleh dgn cara transfer dari duit dlm bank rakyat ke t.haji gune atm..
deposit manual gune cdm = xleh..

khg 04-10-2012 08:26 PM

Nk masuk duit. Guna mayban 2u, blh

CH4 04-10-2012 08:26 PM

bank islam pun adaaaa

jaketworld 04-10-2012 08:40 PM

bank rakyat memang terbaekkkk....bank pilihan anda


All times are GMT +8. The time now is 09:17 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.