CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   fastfood cafe ( ice blended, fruit juice , waffle,sweet corn, sosej, ais krim,kentang (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=228683)

Forex888 23-05-2011 08:45 PM

belum dapat lagi lokasi sesuai...

seganu 23-05-2011 08:47 PM

mohon pandangan
 
T.T..tempat tu dalam perbincangan akhir dgn pihak universiti sebab diorg nak review saya punya r.p (business proposal) by the end of the month, akan dapat result..kalau tak ada apa2 aral, pertengahan bulan depan nak mula..t.t, berapa modal keseluruhan yang perlu dikeluarkan dengan mengambilkira premis dan bahan2 mentah?seboleh2nya, saya nak t.t ada sekali di terengganu, boleh bantu saya utk setup...

Quote:

Originally Posted by tahir85 (Post 9621790)
ok.. so skrg tempat tu dah comfirm milik tuan? .. agak2 bila kita ble start?


zall 23-05-2011 09:33 PM

saudara TT, katakan saudara sewakan notebook, saudara letak lock pada notebook ke?

tgh huru-hara customer ramai mesti ada yg cuba ambil kesempatan rempat notebook, TQ.

Adakan sesuai bisnes ini dijalankan dikawasan perumahan? saudara katakan RM1300 jualan kasar sehari, lebih kurang berapa org anggaran customer saudara dalam sehari, TQ

Forex888 23-05-2011 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by zall (Post 9623252)
saudara katakan saudara sewakan notebook, saudara letak lock pada notebook ke?

tgh huru-hara customer ramai mesti ada yg cuba ambil kesempatan rempat notebook, TQ.

Adakan sesuai bisnes ini dijalankan dikawasan perumahan? saudara katakan RM1300 jualan kasar sehari, lebih kurang berapa org anggaran customer saudara dalam sehari, TQ

bagi permulaan, jgnlah letak notebook sana dulu...kumpul pengalaman dan modal, slowly upgrade...:D

elmyda 24-05-2011 05:46 AM

Quote:

Originally Posted by elmyda (Post 9536423)
bro.. klau nk join kena register company dulu ke?

then bole tak company ada share partner, maksudnya bkn pemilik tunggal?

mana la tau kot2 nk ajak kwn ke adik beradik join bg modal jd besau sket ke..

hrp dpt reply yek..

up sket soalan ulangan utk TT.. :)

dok cari2 jgk kot2 TT ada jwb.. tp tk nmpk la pulak dlm thread nih.. :((

fyreeze 24-05-2011 11:06 AM

Salam.. Boleh x TT bagi contOh proposal utk bukak kedai cmni.. :):)

tahir85 24-05-2011 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by zall (Post 9623252)
saudara TT, katakan saudara sewakan notebook, saudara letak lock pada notebook ke?

tgh huru-hara customer ramai mesti ada yg cuba ambil kesempatan rempat notebook, TQ.

Adakan sesuai bisnes ini dijalankan dikawasan perumahan? saudara katakan RM1300 jualan kasar sehari, lebih kurang berapa org anggaran customer saudara dalam sehari, TQ


ya, saya letak lock .. tapi kalau regular customer yang dah biasa mmg nak angkut laptop on9 kat mejanya.so buka jer kuncinya. stakat ni tak da kes org rimbat lagi...

di mana2 jer sesuai yang penting ramai org ..stakat ni tak penah gak kira org.. sebab kadang2 sorg customer datang beli sekali 3-4 cup ..

tahir85 24-05-2011 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by elmyda (Post 9626033)
up sket soalan ulangan utk TT.. :)

dok cari2 jgk kot2 TT ada jwb.. tp tk nmpk la pulak dlm thread nih.. :((

sory tak perasan.. nak register dgn ssm @ kerajaan tempatan mmg dah wajib .. tapi sblm daftar kena ada premis dulu .. mean, buka kedai, baru daftar ..

shareholder sama ada sole atau partnership tak kisah :)

zall 24-05-2011 10:05 PM

TT,
boleh kita diskas lanjut di email?
Ini email address saya - mdrizalx@gmail.com

TQ.

tahir85 25-05-2011 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by zall (Post 9634281)
TT,
boleh kita diskas lanjut di email?
Ini email address saya - mdrizalx@gmail.com

TQ.

add jer fb saya : tahir_hir@yahoo.com


All times are GMT +8. The time now is 07:05 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.