CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Kontraktor Renovation Rumah (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=226397)

xalimx 26-11-2011 12:29 AM

Quote:

Originally Posted by N70 (Post 11439958)
bro.. siling color itam tu cermin ke?? :-?

saya pun xtaw, tu yg tanya tt trus coz td google ternmpk lak ceiling cmtuh. Cntik lak rasanya

abe_zonda 26-11-2011 12:39 AM

TT banglow di kaki bukit boleh buat tak?
ada portfolio?

swbina 26-11-2011 06:49 AM

Quote:

Originally Posted by N70 (Post 11439737)
brape kos nak buat plaster siling nie..

Plan rumah spt dibawah.. PM me the best price :D

Living L box..
Dining L box..
Kitchen plaster je..
MB + BR 1 and 2 plaster je..(no cornice)

klu upah pasang cornice brape yek.. :-?

Dah PM encik... :)

swbina 26-11-2011 06:51 AM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 11439868)
ape kenama dia punya siling tu? tt ada buat?

http://www.interiery-krnov.cz/img/obyvak02.jpg

Nampak macam cermin hitam tapi tak sure pulak. Mungkin guna polycarbonate. Kalau encik nak kami buat camtu nanti kami usahakan. Boleh buat punya takda masalah...:)cgrock

swbina 26-11-2011 06:54 AM

Quote:

Originally Posted by abe_zonda (Post 11447302)
TT banglow di kaki bukit boleh buat tak?
ada portfolio?

Boleh aja buat encik. Yang penting kena la ada pelan2/drawing arkitek dan structure dari arkitek dan engineer yang bertauliah. Kami buat construction ikut drawing2 tersebut. Dari pelan tu jugak senang kami nak buat quotation untuk encik.. Apa2 contact kami utk perbincangan. Terima kasih. :)

swbina 28-11-2011 11:26 AM

BUMP utk hari ini.. Kontraktor Renovation Rumah dan Ofis.. :)cgrock

swbina 29-11-2011 10:37 AM

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4114.jpg
Tiling 2' x 2' di dapur

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4071.jpg

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4082.jpg
Repair bumbung bocor

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4043.jpg

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4058.jpg
Waterproofing di toilet

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4044.jpg
Tiling dinding di toilet

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG3720.jpg
Piping baru di toilet

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG3706.jpg
Structural Repair untuk Beam menggunakan Polimer Non-Shrink Grout.

swbina 29-11-2011 10:39 AM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.

N70 30-11-2011 01:04 PM

Divider
 
1 Attachment(s)
sorry tt.. just nak buat quotation.. pm me the best price.. :D anggaran harga pun boleh.. :D

nak buat divider kat kitchen (spt plan dibawah - red line)..

bedroom 2 (buang tingkap dan simen setengah je)..

swbina 01-12-2011 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by N70 (Post 11491792)
sorry tt.. just nak buat quotation.. pm me the best price.. :D anggaran harga pun boleh.. :D

nak buat divider kat kitchen (spt plan dibawah - red line)..

bedroom 2 (buang tingkap dan simen setengah je)..

Salam bro, kalau nak buat divider tu dari bata, kami charge dalam RM700 sahaja siap cat. Boleh siap 3 hari sahaja.
Kalau jadi nak buat PM alamat rumah dan no phone. Thanks

N70 01-12-2011 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 11506503)
Salam bro, kalau nak buat divider tu dari bata, kami charge dalam RM700 sahaja siap cat. Boleh siap 3 hari sahaja.
Kalau jadi nak buat PM alamat rumah dan no phone. Thanks

RM 700 tu buat dekat tingkap dan kitchen skali ke bro?? :-?

swbina 01-12-2011 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by N70 (Post 11506570)
RM 700 tu buat dekat tingkap dan kitchen skali ke bro?? :-?

Yup semua sekali rm700 sahaja... PM la alamat dan no phone. Semua beres dalam 3 hari. Thanks..

swbina 04-12-2011 11:50 PM

Bump utk malam nie.. Kontraktor renovation rumah dan ofis sekitar kl dan selangor. Kerja berkuali dgn harga patut. Ai takkan takde sape2 yg nak renovate rumah??

swbina 06-12-2011 04:52 PM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:)cgrock

gt40solsol 20-12-2011 12:11 AM

salam TT.. nak tny, kos bina rumah setingkat 30x70 kaki persegi 4bilik,3bilik air brape? kos dikira sekali dgn material atau tidak? lantai tiles penuh, dinding toilet tiles, casement window, plaster ceiling. Anggaran kasar je dulu.. :D thanks

swbina 20-12-2011 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by gt40solsol (Post 11690513)
salam TT.. nak tny, kos bina rumah setingkat 30x70 kaki persegi 4bilik,3bilik air brape? kos dikira sekali dgn material atau tidak? lantai tiles penuh, dinding toilet tiles, casement window, plaster ceiling. Anggaran kasar je dulu.. :D thanks

Secara kasar sy boleh bagi harga kasar dalam rm250k ke 300k utk rumah banglo setingkat 30 x 70 dengan spesifikasi yang encik nak.
Apa2 pun minta buat arkitek drawing dan structure drawing dulu. Dari situ senang sy nak bagi harga berapa. Thanks. :)

elmotron 20-12-2011 03:51 PM

bos, nak tanye... kalo master bedroom umah teres, nak renovate lantai dari lantai simen biase kepada tiles or nak renovate lantai pasang kayu(macam kat hotel) bape ek anggaran harga?

swbina 20-12-2011 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by elmotron (Post 11696041)
bos, nak tanye... kalo master bedroom umah teres, nak renovate lantai dari lantai simen biase kepada tiles or nak renovate lantai pasang kayu(macam kat hotel) bape ek anggaran harga?

Ok encik, nak pasang tile kami ambil upah pasang dalam rm6 per sqft. Jadi encik boleh kira sendiri la berapa luas bilik encik tu. Tile encik kena beli sendiri ikut citarasa encik. Takut kami beli encik tak berminat pulak.
Kalau nak kami supply dan pasang lantai kayu laminated tu harga yg boleh kami bagi untuk kayu gred medium adalah dalam rm7 per sqft.
Apa2 leh contact kami utk kami berikan quotation yg sebenar selepas kami tgk rumah.
Thanks

swbina 21-12-2011 09:02 AM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:D:D:D

elmotron 21-12-2011 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 11696440)
Ok encik, nak pasang tile kami ambil upah pasang dalam rm6 per sqft. Jadi encik boleh kira sendiri la berapa luas bilik encik tu. Tile encik kena beli sendiri ikut citarasa encik. Takut kami beli encik tak berminat pulak.
Kalau nak kami supply dan pasang lantai kayu laminated tu harga yg boleh kami bagi untuk kayu gred medium adalah dalam rm7 per sqft.
Apa2 leh contact kami utk kami berikan quotation yg sebenar selepas kami tgk rumah.
Thanks

okay... saya minat yg lantai kayu tu... ape2hal saya roger t... agak2 bape lama ley siap ek... umah area semenyih, ley cover ke area tu? da ukur n ade budget t saya pm tuan

swbina 22-12-2011 02:34 PM

Quote:

Originally Posted by elmotron (Post 11706228)
okay... saya minat yg lantai kayu tu... ape2hal saya roger t... agak2 bape lama ley siap ek... umah area semenyih, ley cover ke area tu? da ukur n ade budget t saya pm tuan

Semenyih boleh je pegi.. asal ada keje. Ok dah ada budget nanti pm sy je.. Kerja kualiti dengan harga patut. Thanks. :D

swbina 29-12-2011 03:37 PM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

swbina 02-01-2012 09:38 AM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 11770794)
Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

BUMP utk hari ini sempena tahun baru 2012!! :)cgrock

swbina 05-01-2012 03:48 PM

http://i743.photobucket.com/albums/x.../CIMG4638a.jpg
Plaster ceiling double layer di ruang tamu

http://i743.photobucket.com/albums/x.../CIMG4485a.jpg
Kerja2 kayu untuk interior design

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4358.jpg
Tiling untuk dinding dapur

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4350.jpg
Plaster ceiling di tuang tamu (belum siap)

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4346.jpg
Kerja2 pemasangan plaster ceiling

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4341.jpg
Tembok bata baru

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4329.jpg
Tiling di bilik air

http://i743.photobucket.com/albums/x.../CIMG4605a.jpg
Tembok bata sedang dicat.

Silalah contact kami untuk kerja renovation di rumah anda. Dijamin kerja berkualiti dengan harga patut!

swbina 10-01-2012 10:04 AM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

swbina 11-01-2012 11:42 AM

BUMP utk hari ini... Kontraktor renovation rumah, kedai dan ofis dengan harga berpatutan.. :)cgrock

eerfan9 11-01-2012 11:45 AM

Area Seri Kembangan cover x tuan? :D

swbina 11-01-2012 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by eerfan9 (Post 11877063)
Area Seri Kembangan cover x tuan? :D

Mestila cover... Semua area selangor kami buat..:D

eerfan9 11-01-2012 12:01 PM

Free quotation ka bos?

bulustra 11-01-2012 03:17 PM

assalam,TT..boleh minta quotation utk renovation seperti di bawah ni?

-extend dapur sebanyak 20'x4'
-hack internal wall 7'x3'6"
-relocate pintu & tingkap
-tambah tingkap 2 panel tingkap

terima kasih..

swbina 12-01-2012 10:19 AM

Quote:

Originally Posted by eerfan9 (Post 11877214)
Free quotation ka bos?

Mestila free quotation.. jangan risau harga kami amat berpatutan..:D

swbina 12-01-2012 10:32 AM

Quote:

Originally Posted by bulustra (Post 11879104)
assalam,TT..boleh minta quotation utk renovation seperti di bawah ni?

-extend dapur sebanyak 20'x4'
-hack internal wall 7'x3'6"
-relocate pintu & tingkap
-tambah tingkap 2 panel tingkap

terima kasih..

Waalaikumsalam.. ok ni harga anggaran saja. Harga betul kena pegi tgk rumah dulu..

extend dapur termasuk bumbung roof tile - RM4300
hack internal wall 7' x 3'6" - RM150
relocate 1 pintu & 1 tingkap - RM100 (frame pintu dan tingkap kena beli lain harga dalam RM300)
Tambah tingkap 2 panel baru - RM500

swbina 14-01-2012 11:15 AM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:D:D:D

swbina 16-01-2012 03:36 PM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

xalimx 17-01-2012 07:01 PM

plaster ceiling - tiles - windows/doors

mane satu nak kena buat dulu?

swbina 18-01-2012 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 11941816)
plaster ceiling - tiles - windows/doors

mane satu nak kena buat dulu?

mana2 pon boleh.. plaster ceiling dulu pun ok :D

swbina 19-01-2012 04:43 PM

Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut.
Berminat sila hubungi Putra 012-4004911.
Terima kasih.
:D:D:D

swbina 22-01-2012 11:00 AM

http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4409.jpg
Gambar rumah Double Storey End Lot semasa kerja renovation oleh SW Bina


http://i743.photobucket.com/albums/x...a/CIMG4701.jpg
Gambar rumah yang sama setelah siap kerja2 renovation internal & external.

cagar11th 25-01-2012 04:37 PM

kalau nak buat konkrete table top L shape+1 sinki..around 7 kaki, agak2 brape kosnya?..per kaki dikira berapa?...

farizhelmi 25-01-2012 04:39 PM

pasang cornice satu kaki berape?siap plaster licin siling..(sbb xnk wat plaster siling..)..rumah apartment...pastu..pintu toilet yg lipat dua(yg ade gambar) satu set bape siap pasang?...tq


All times are GMT +8. The time now is 02:45 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.