CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Kontraktor Renovation Rumah (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=226397)

xalimx 01-07-2013 11:39 AM

tetibe rasa cam nak pasang tiles 2x2 ganti terrazo kat umah nih...

kalo just lay on top of current terrazo tanpa pecahkan yang lama bole ke?

dan tiles tu sy beli sendiri...bole ke?

bayangankelam 02-07-2013 11:08 AM

kalau tukar tangki flush dlm bilik air boleh ke? dua2 bilik air nak kena tukar. nak tukar yg saiz besar skit.

nak buat sendiri mcm tak berapa yakin sbb kena tebuk lubang lg kt dinding tu. nanti tak pasal2 dinding rosak..

swbina 03-07-2013 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by dushtano (Post 17634334)
kalo buat table top kt dapur bole ke?...8kaki

Boleh je nak buat.. sila email ke swbina10@gmail.com :D

swbina 03-07-2013 01:02 PM

Quote:

Originally Posted by cili api (Post 17634532)
terbaca kat post depan upah pasang tile RM6/sq.. upah tu termasuk simen + pasir ke.. teringin nak tile walk-away rumah kalau saiz 60x10ft bape bajet tu tt..

Ok utk pasang tile termasuk harga tile adalah dalam 8k sahaja. rm6 tu harga lama.. sekarang pasir n simen dah naik harga tuan..

swbina 03-07-2013 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 17635178)
tetibe rasa cam nak pasang tiles 2x2 ganti terrazo kat umah nih...

kalo just lay on top of current terrazo tanpa pecahkan yang lama bole ke?

dan tiles tu sy beli sendiri...bole ke?

Tak dinasihatkan utk pasang atas terrazo takut akan tile tanggal dalam beberapa tahun. Baik pecah buang terazo tu, cement render balik dan pasang tile. Lagipun kalau pasang atas terrazo nanti floor level akan jadi tinggi.

swbina 03-07-2013 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by bayangankelam (Post 17645189)
kalau tukar tangki flush dlm bilik air boleh ke? dua2 bilik air nak kena tukar. nak tukar yg saiz besar skit.

nak buat sendiri mcm tak berapa yakin sbb kena tebuk lubang lg kt dinding tu. nanti tak pasal2 dinding rosak..

Boleh ja.. sila email ke swbina10@gmail.com untuk dapatkan quotation. :)

cik_nani 08-07-2013 10:19 AM

salam tt...

nnti tgk pm yer...tq

bebird 10-07-2013 03:26 PM

salam tuan...

kalo nak buat pagar batu 100ft x 5ft brape ya...??

Pagar siap tiang dan ada lubang2...

pagar asal pagar dawai..

swbina 16-07-2013 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by bebird (Post 17720838)
salam tuan...

kalo nak buat pagar batu 100ft x 5ft brape ya...??

Pagar siap tiang dan ada lubang2...

pagar asal pagar dawai..

Wasalam..

Harga dalam 7k siap cat semua.

swbina 28-07-2013 10:19 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk dapatkan quotation secara percuma.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari blog kami http://swbina.blogspot.com

kaogi 01-08-2013 05:29 AM

Area Telok Gong cover dak TT?

swbina 01-08-2013 03:56 PM

Quote:

Originally Posted by kaogi (Post 17925465)
Area Telok Gong cover dak TT?

Telok Gong, Klang kami cover.. Tuan nak renovate camana tu? Sila email pelan atau lakaran rumah ke swbina10@gmail.com untuk mendapatkan quotation. :)cgrock

CTA - Kamal 06-08-2013 03:26 PM

kalau awning paling murah berapa sekaki?

rakcacer 12-08-2013 07:48 PM

kalo nk pasang tile kt rumah flat bersaiz 650k/p siap table top brp rm...

xalimx 12-08-2013 08:09 PM

living & dining area currently used terrazo (wanna change to laminated flooring w/o hacking)
-3 bedrooms with parquet ( wanna change to laminated flooring )
-1 bathroom with 5' 10" x 4' 10" x 9' (high) , and tiles ( 0.5'x0.5') cover up to 5' high ( change it to more modern look )
-1 toilet with 5'10" x 2' 11" x 9' (high) , and tiles ( 0.5'x0.5') cover up to 5' high + squat bowl. ( change it to more modern look )
-hack door / window between kitchen and wash area
-sliding window at washing area to outside (2 panels)
-ceiling high around 9' (living area have cornice only)


I'd prefer to have a modern lifestyle look since i'm not married yet and stay single in this current house.

*sorry tt sbb BI, coz anto email kat ID. malas nak translate balik...

swbina 15-08-2013 08:23 AM

Quote:

Originally Posted by rakcacer (Post 17994547)
kalo nk pasang tile kt rumah flat bersaiz 650k/p siap table top brp rm...

Supply & install tile termasuk pecah tile lama dan lupus buang dalam rm9.5k. Tabletop rm100 per kaki, tile finish.

rakcacer 15-08-2013 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 18014438)
Supply & install tile termasuk pecah tile lama dan lupus buang dalam rm9.5k. Tabletop rm100 per kaki, tile finish.

kalo yg asal cuma simen biasa je...

swbina 15-08-2013 08:27 AM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 17994663)
living & dining area currently used terrazo (wanna change to laminated flooring w/o hacking)
-3 bedrooms with parquet ( wanna change to laminated flooring )
-1 bathroom with 5' 10" x 4' 10" x 9' (high) , and tiles ( 0.5'x0.5') cover up to 5' high ( change it to more modern look )
-1 toilet with 5'10" x 2' 11" x 9' (high) , and tiles ( 0.5'x0.5') cover up to 5' high + squat bowl. ( change it to more modern look )
-hack door / window between kitchen and wash area
-sliding window at washing area to outside (2 panels)
-ceiling high around 9' (living area have cornice only)

I'd prefer to have a modern lifestyle look since i'm not married yet and stay single in this current house.

*sorry tt sbb BI, coz anto email kat ID. malas nak translate balik...

Ok. minta email nanti sy bagi quotation. kalau bagi pelan rumah lagi senang.. rumah area mana?

swbina 15-08-2013 08:29 AM

Quote:

Originally Posted by CTA - Kamal (Post 17968092)
kalau awning paling murah berapa sekaki?

Awning ajiya sekaki dalam rm15..

MHaffiezMNazri 15-08-2013 11:42 PM

Kalau nak ganti tingkap jenis daun kepada tingkap jenis slide atau jenis kuak berapa harga? Bilik saya sekarang jenis daun, 2 column.

Tingkap daun:
http://2.bp.blogspot.com/_uD4yW9jdO4...0/DSCI0209.JPG

Tingkap slide:
http://3.bp.blogspot.com/_-fahTNpcCc...0/DSC02966.JPG

Tingkap kuak:
http://1.bp.blogspot.com/-eFXaO3ksE0...lu+tingkap.jpg

Kalau boleh, PM sekali takut terlepas pandang kalau post ini berbalas...

swbina 16-08-2013 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by rakcacer (Post 18014450)
kalo yg asal cuma simen biasa je...

ok. total dalam 9k.

swbina 22-08-2013 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by MHaffiezMNazri (Post 18022300)
Kalau nak ganti tingkap jenis daun kepada tingkap jenis slide atau jenis kuak berapa harga? Bilik saya sekarang jenis daun, 2 column.

Tingkap daun:
http://2.bp.blogspot.com/_uD4yW9jdO4...0/DSCI0209.JPG

Tingkap slide:
http://3.bp.blogspot.com/_-fahTNpcCc...0/DSC02966.JPG

Tingkap kuak:
http://1.bp.blogspot.com/-eFXaO3ksE0...lu+tingkap.jpg

Kalau boleh, PM sekali takut terlepas pandang kalau post ini berbalas...

Hmm.. ok harga kami untuk tukar tingkap kepada tingkap aluminium jenis kuak/sliding 2 daun (4'x4') adalah minimum RM500. Cat tak termasuk. Termasuk kerja buka tingkap lama dan simen balik frame tingkap baru.

dinariraq2011 22-08-2013 11:17 AM

utk renovate porch 10x10, jadikan living hall..berapa?pintu dgn tingkap guna yg asal cuma pindahkan lokasi..

cik_nani 22-08-2013 11:19 AM

salam tt...

nk tanye kalo upah cat rumah luar dan dalam brape yer?saiz rumah 20x65 teres 2 tingkat..pastu nk suh wat table top utk kitchen kabinet brape termasok pasang tiles sket kt tepi dinding..brape kos tt?tq

swbina 25-08-2013 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by dinariraq2011 (Post 18077171)
utk renovate porch 10x10, jadikan living hall..berapa?pintu dgn tingkap guna yg asal cuma pindahkan lokasi..

Minta email pelan atau lakaran kerja renovation ke swbina10@gmail.com untk mendapatkan quotation. Keterangan tuan tidak berapa jelas utk sy berikan harga.

swbina 25-08-2013 10:40 AM

Quote:

Originally Posted by cik_nani (Post 18077195)
salam tt...

nk tanye kalo upah cat rumah luar dan dalam brape yer?saiz rumah 20x65 teres 2 tingkat..pastu nk suh wat table top utk kitchen kabinet brape termasok pasang tiles sket kt tepi dinding..brape kos tt?tq

Rumah tuan di area mana? Cat rumah tuan dalam 7k. Tabletop tgk berapa panjang nak buat. Selalu kami ambik sekaki rm100 finishing tile. Pjg tile dinding juga kena tahu keluasannya.

@dmin 25-08-2013 10:46 AM

Aku org melayu...tapi mmg takut dah nak amik kontraktor melayu..2x renovation umh berasingan..hasil kerja mmg hancus...duit asyik xcukup2

Bkn xnak tlg sesama bangsa...tapi inilah hakikatnya

chulax12 25-08-2013 10:53 AM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 9308511)
Kami adalah kontraktor pakar dalam pengubahsuaian rumah luaran dan dalaman untuk rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment dan kondo. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Gombak, Ampang, Shah Alam dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus, harga patut.
Berminat sila hubungi Anas 012-4004911.
Terima kasih. :)cgrock

harga ok tak tt??nak sebutharga??email chulax12@gmail.com :)cgrock

swbina 25-08-2013 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by chulax12 (Post 18099838)
harga ok tak tt??nak sebutharga??email chulax12@gmail.com :)cgrock

Sila email pelan renovation ke swbina10@gmail.com
Nanti kami bagi quotation yang berpatutan.
Tq

swbina 25-08-2013 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by @dmin (Post 18099814)
Aku org melayu...tapi mmg takut dah nak amik kontraktor melayu..2x renovation umh berasingan..hasil kerja mmg hancus...duit asyik xcukup2

Bkn xnak tlg sesama bangsa...tapi inilah hakikatnya

Setakat ini pihak kami telah menyiapkan kerja renovation mengikut masa yang ditetapkan tanpa apa2 pertambahan kos dari quotation asal kecuali adanya V.O. Pihak kami juga berdaftar dengan CIDB dan prestasi pihak kami dipantau oleh CIDB. Kontraktor yang tuan ambil dahulu mungkin tidak berpengalaman dan tidak berpengetahuan dalam bidang pembinaan. Pihak kami terdiri daripada jurutera bertauliah dan pengurus binaan yang berpengalaman. Masalah mungkin timbul apabila harga yang diberikan terlalu rendah sehingga kontraktor tidak dapat menyiapkan seperti yang dijanjikan.

@dmin 25-08-2013 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 18100918)
Setakat ini pihak kami telah menyiapkan kerja renovation mengikut masa yang ditetapkan tanpa apa2 pertambahan kos dari quotation asal kecuali adanya V.O. Pihak kami juga berdaftar dengan CIDB dan prestasi pihak kami dipantau oleh CIDB. Kontraktor yang tuan ambil dahulu mungkin tidak berpengalaman dan tidak berpengetahuan dalam bidang pembinaan. Pihak kami terdiri daripada jurutera bertauliah dan pengurus binaan yang berpengalaman. Masalah mungkin timbul apabila harga yang diberikan terlalu rendah sehingga kontraktor tidak dapat menyiapkan seperti yang dijanjikan.

Bagus lah klu begitu...laksanakan kerja yg diamanahkan dgn baik..in sha allah berjaya dunia dan akhirat...klu ada hasil kerja yg lepas2 lagi bagus

swbina 26-08-2013 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by @dmin (Post 18101162)
Bagus lah klu begitu...laksanakan kerja yg diamanahkan dgn baik..in sha allah berjaya dunia dan akhirat...klu ada hasil kerja yg lepas2 lagi bagus

Utk tgk projek2 kami yang lepas sila layari swbina.blogspot.com

xalimx 26-08-2013 11:16 AM

tuan ada dapat Private Message daripada saya...

mohon penjelasan...

swbina 26-08-2013 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 18106499)
tuan ada dapat Private Message daripada saya...

mohon penjelasan...

Ok sy akan jelaskan

tawkeyestate 26-08-2013 08:18 PM

Klu buat rumah kayu kira camne..:D

swbina 27-08-2013 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by tawkeyestate (Post 18111526)
Klu buat rumah kayu kira camne..:D

Rumah kayu camana tu? kalau rumah tradisional kami tak buat. Chalet2 kayu boleh juga buat. Harga bergantung kepada jenis kayu yg hendak digunakan. Kalau ada drawing leh email ke swbina10@gmail.com

xalimx 27-08-2013 03:21 PM

aritu ada minta quotation kat seorg ID nih, price dia agak unreasonable di tambah lak dengan bukan bangsa kita.

so nak tanya, kalo pihak tuan boleh bagi quotation yg lagi menarik maybe boleh dipertimbangkan.

swbina 28-08-2013 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by xalimx (Post 18118657)
aritu ada minta quotation kat seorg ID nih, price dia agak unreasonable di tambah lak dengan bukan bangsa kita.

so nak tanya, kalo pihak tuan boleh bagi quotation yg lagi menarik maybe boleh dipertimbangkan.

Minta emailkan pelan layout rumah ke swbina10@gmail.com
Nanti kami berikan quotation yg berpatutan. Nyatakan lokasi rumah dimana.

swbina 03-09-2013 11:47 AM

Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk dapatkan quotation secara percuma.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari blog kami http://swbina.blogspot.com

swbina 10-09-2013 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by swbina (Post 18176918)
Kami adalah kontraktor binaan rumah dan pengubahsuaian rumah yang bertauliah untuk membina rumah banglo, semi-D, teres, flat, apartment, kondo, kedai, ofis dan kilang. Juga pengalaman dalam kerja-kerja pembaikan rumah dari segi struktur, perpaipan, bumbung dan elektrik.
Servis kami di kawasan Selayang, Rawang, Gombak, P.J, Subang, Kajang, Cheras, Shah Alam, Klang dan lain-lain sekitar KL/Selangor. Kualiti kerja bagus dengan harga patut. Sila hubungi Putra 012-4004911 utk dapatkan quotation secara percuma.

Pinjaman bina rumah dan renovation rumah dari bank-bank terpilih juga boleh diuruskan. Lulus segera!!
Terima kasih.
Sila layari blog kami http://swbina.blogspot.com

BUMP :)cgrock:)cgrock:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 10:53 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.