CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Ask To Buy Items, Services (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=190)
-   -   Ayam cemani @ selasih hitam untuk dijual (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=226188)

Mr.Anep 17-04-2011 09:31 PM

Ayam cemani @ selasih hitam untuk dijual
 
Ayam cemani @ selasih hitam untuk dijual..lokasi Shah Alam.. hubungi 011-10611119 / 017-6506163

Mr.Anep 18-04-2011 02:08 AM

barang dijamin tulin hitam semua termasuk rongga dan bwh lidah..kalu bwk duit 100k test tak asli..owner bg free jer aym tu..tp kalu test ok semuanya..kena letak 100k..tu untuk deposit..lepas 24jam bakinya tak sampai kira halal jelah ye...

AuraSuccess_88 18-04-2011 02:22 AM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9302825)
barang dijamin tulin hitam semua termasuk rongga dan bwh lidah..kalu bwk duit 100k test tak asli..owner bg free jer aym tu..tp kalu test ok semuanya..kena letak 100k..tu untuk deposit..lepas 24jam bakinya tak sampai kira halal jelah ye...

tak jadi haram ker kalau wat gini?:-?:-?:-?
kena 10org dah juta tk perlu jual ayam dah...

Mr.Anep 18-04-2011 07:31 AM

kalau betol berminat mest buyer dah stanby rm..so kenape perlu dilengahkan lg...tanpa sebab

c(*-*)o 18-04-2011 07:39 AM

ape khasiat ayam ni plak...ni high price sama cam tokek ni...

bintara80 18-04-2011 08:28 AM

Quote:

Originally Posted by c(*-*)o (Post 9303337)
ape khasiat ayam ni plak...ni high price sama cam tokek ni...

berbaloi beli sbb ayam, kalau semelih boleh makan. kalo tokek... xde nye lalu nak makan.

apa khasiat TT?

syahays 18-04-2011 08:38 AM

Quote:

Originally Posted by c(*-*)o (Post 9303337)
ape khasiat ayam ni plak...ni high price sama cam tokek ni...

khasiat ayam ni org slu buat ubat..sebab ayam ni payah nk jupe...

syahays 18-04-2011 08:39 AM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9302825)
barang dijamin tulin hitam semua termasuk rongga dan bwh lidah..kalu bwk duit 100k test tak asli..owner bg free jer aym tu..tp kalu test ok semuanya..kena letak 100k..tu untuk deposit..lepas 24jam bakinya tak sampai kira halal jelah ye...

tt...nape nk letak deposit???if da jadi...angkat je la..bab letak deposit nie la bnyk scamm...:))

atak 18-04-2011 10:58 AM

ayam hitam nie sedap wat sup n goreng... kat jusco ade jual... best gk ayam nie.. suma hitam sampai tulang rawan pn hitam

Mr.Anep 19-04-2011 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by syahays (Post 9303560)
tt...nape nk letak deposit???if da jadi...angkat je la..bab letak deposit nie la bnyk scamm...:))

habis..lau dah test..semua ok..buyer tak jadi beli...nk d salahkan sape...

amazinggold88 19-04-2011 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by atak (Post 9304688)
ayam hitam nie sedap wat sup n goreng... kat jusco ade jual... best gk ayam nie.. suma hitam sampai tulang rawan pn hitam

bli kat jusco lh mcm nie.x de smpi ratus2 ribu kot:))

fyzReE 19-04-2011 12:16 PM

Hmmmmmmmmmm......

AuraSuccess_88 19-04-2011 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by c(*-*)o (Post 9303337)
ape khasiat ayam ni plak...ni high price sama cam tokek ni...

tak sama.tokek lebih mahal:)

AuraSuccess_88 19-04-2011 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by bintara80 (Post 9303506)
berbaloi beli sbb ayam, kalau semelih boleh makan. kalo tokek... xde nye lalu nak makan.

apa khasiat TT?

berbaloi ker.mahal tu.nak makan pun sayang..:)

AuraSuccess_88 19-04-2011 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9303322)
kalau betol berminat mest buyer dah stanby rm..so kenape perlu dilengahkan lg...tanpa sebab

mmglah tetapi bukan cara berniaga dalam islam..
beli kereta pun org bagi test drive tk de paksa2 suh beli..depa suh balik fikir ...terang tentang keta tu dulu...

bro drummer 19-04-2011 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by atak (Post 9304688)
ayam hitam nie sedap wat sup n goreng... kat jusco ade jual... best gk ayam nie.. suma hitam sampai tulang rawan pn hitam

jusco?
mmg ade juai..tp bro TT ckp mcm ni..
Quote:

barang dijamin tulin hitam semua termasuk rongga dan bwh lidah..kalu bwk duit 100k test tak asli..owner bg free jer aym tu..tp kalu test ok semuanya..kena letak 100k..tu untuk deposit..lepas 24jam bakinya tak sampai kira halal jelah ye...
yaperdaaaa:-?:-?:-?:-?

eein80 19-04-2011 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9315626)
habis..lau dah test..semua ok..buyer tak jadi beli...nk d salahkan sape...

Salahkan Sale promoter.. kan ade test drive.. :D

fyzReE 19-04-2011 12:29 PM

nak ke korang makan..aku google jap td..smpai darah,tulang daging pon dah kale itam.adess.

AuraSuccess_88 19-04-2011 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by fyzReE (Post 9316901)
nak ke korang makan..aku google jap td..smpai darah,tulang daging pon dah kale itam.adess.

ayam nie mmg sayas ndr tk pernah jumpe n tengok nie..mmg betul2 mahal ler harganyer...

iwak 19-04-2011 12:33 PM

brape ribu ekor ada ni.

fyzReE 19-04-2011 12:34 PM

hehehe...asal indon la ayam nii....peliks2 smue je kat sane..hehe.
nak komersialkan pon mcm seram2 je.hehe

amuk293 19-04-2011 12:36 PM

http://images02.olx.co.id/ui/6/57/32...1275938628.jpg

cmni ke rupe ayam tu??

hammler911 19-04-2011 12:38 PM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9315626)
habis..lau dah test..semua ok..buyer tak jadi beli...nk d salahkan sape...

fuhh...
dah jd mcm petaling street lak ye. ada ke nk kena deposit2? mcm scam jekk.
dlm islam, mn ada paksaan dlm jual beli d dlm islam?
klu ada paksaan nk beli2 tu satu je..KAPIR2 KT PETALING STREET!!!

JAYPB 19-04-2011 02:21 PM

Aku ada brg tak pyah deposit...

kancil biru 19-04-2011 02:54 PM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9315626)
habis..lau dah test..semua ok..buyer tak jadi beli...nk d salahkan sape...

kalau jangka pendek mmg nampak rugi sikit..

tp kalau jangka panjang..buyer dan custmer akan lebih percaya kepada kita..dan mouth to mouth marketing akan berlaku dan TT leh berdaya maju dalma perniagaan nie

Mr.Anep 20-04-2011 02:17 AM

Quote:

Originally Posted by aura88 (Post 9316833)
mmglah tetapi bukan cara berniaga dalam islam..
beli kereta pun org bagi test drive tk de paksa2 suh beli..depa suh balik fikir ...terang tentang keta tu dulu...

kalau beli kereta..kita dah letak deposit..boleh mintak balik ke deposit 2..lau kite tak jd beli????:):):):):)

Mr.Anep 20-04-2011 02:20 AM

Quote:

Originally Posted by hammler911 (Post 9316996)
fuhh...
dah jd mcm petaling street lak ye. ada ke nk kena deposit2? mcm scam jekk.
dlm islam, mn ada paksaan dlm jual beli d dlm islam?
klu ada paksaan nk beli2 tu satu je..KAPIR2 KT PETALING STREET!!!

bukan pakse...kepada yg berminat sahaja....

Mr.Anep 20-04-2011 02:22 AM

Quote:

Originally Posted by kancil biru (Post 9318325)
kalau jangka pendek mmg nampak rugi sikit..

tp kalau jangka panjang..buyer dan custmer akan lebih percaya kepada kita..dan mouth to mouth marketing akan berlaku dan TT leh berdaya maju dalma perniagaan nie

nasihat yg baik..tang deposit 2..kehendak buyer..sy just marketkan je...:):):):D:D:D

SCEG 20-04-2011 12:05 PM

Murah je kott


kat sini owner jual 2-3 ribu je

-RIZUAN- 20-04-2011 12:09 PM

http://www.ayamcemani.com/gallery-fo...ar-ayam-cemani

atak 20-04-2011 02:25 PM

x caya datang jusco ipoh... ayam hitam org paggil.. sekor rm 10 dah semelih..xtau la klu aku salah ayam

kalamsiber 20-04-2011 02:34 PM

musykil.., nape nak jual tinggi bangat..,

pawaih 20-04-2011 02:37 PM

ayam spesis apa pulak yg mahal ni?? kal0 bbq chiken cop baru rm 8.++ apa khasiatnya.. kat hospital kos nk operate pon puluh2 ribu je, bleh gak sembuh?

kaberete 20-04-2011 02:48 PM

ayam ni biasa org guna utk perubatan tradisional, mcm2 khasiat ORG KATA YE BUKAN AKU KATA. antaranya kebal, hilang, dll

SCEG 20-04-2011 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by SCEG (Post 9325335)
Murah je kott


kat sini owner jual 2-3 ribu je



COD 2K++ je...baru semalam aku tngk kat area pandan...bnyk lak tu bro ni ada...memang semua hitam, darah je belum tau.....aku inject kang marah lak tuan dia :))

kancil biru 20-04-2011 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by atak (Post 9326680)
x caya datang jusco ipoh... ayam hitam org paggil.. sekor rm 10 dah semelih..xtau la klu aku salah ayam

tu ayam lain kot...x sama jenis kot

buntal5237 21-04-2011 02:02 AM

ehh baru pestaim tengok ayam black nie..:o:o:">

Murni Sharif 21-04-2011 08:40 AM

Ayam yg cantik mmg jadi buruan tukang mistik ..tak heran kalu kat indon mencecah jautaan rm duit kita.

darah hitam gelap , darah hitam cair . darah merah . smua bernilai tapi mesti hitam mulus. kalu tanpa bayang2 double harganya pulak ..ini stahu aku . bapak aku dulu bli kat kelantan rm 8k tapi umur sminggu.. mati pulak kesejukkan.

atak 21-04-2011 08:45 AM

Quote:

Originally Posted by Murni Sharif (Post 9333504)
Ayam yg cantik mmg jadi buruan tukang mistik ..tak heran kalu kat indon mencecah jautaan rm duit kita.

darah hitam gelap , darah hitam cair . darah merah . smua bernilai tapi mesti hitam mulus. kalu tanpa bayang2 double harganya pulak ..ini stahu aku . bapak aku dulu bli kat kelantan rm 8k tapi umur sminggu.. mati pulak kesejukkan.

la, jadi aku salah la ek.. hehe.. sory, bole jadi kebal ke? best ye. tapi ayam mati sbb sejuk? dia xkebal pun

Murni Sharif 21-04-2011 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by Mr.Anep (Post 9315626)
habis..lau dah test..semua ok..buyer tak jadi beli...nk d salahkan sape...


hello bos , kna ati2 byk org curi ayam hitam la ni ..
broker pun duk pukul chanang kat Johor ni .. Ayam jaguh CEMANI hitam mulus hak HJMuslim maharnya 2juta RM ..PERHHHHHHH

Mahar ikut gred .klu kita dpt yg hitam legam ori pure asli ....JUTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAA


All times are GMT +8. The time now is 08:10 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.