CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Travel, Vacation, Tour, Adventure (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Gerai Western Jalanan Paling Sedap DiMalaysia update page 1 dan 53. Sudah BUKA!!!!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=224082)

RuthlessFairy 15-04-2011 09:31 PM

janganlah off topik jauh bebenor...
:((


kamg tenggelam tak naik-naik kang

khairilhusni 15-04-2011 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by adar (Post 9283004)
wow. open table ke bro. utk aku je :)paid

jomla... kul 11 jumpe kat sana. bye.

RuthlessFairy 15-04-2011 10:10 PM

dia tutup pkl 12 :((

ARIFFX 15-04-2011 10:13 PM

nmpak gaya condong kearah x jadi je mlm nih..

Rishhana 15-04-2011 10:20 PM

salam.
saya baru pergi makan tadi di gerai nie... actually wife yg ajak coz dia terbaca thread nie petang tadi, lagipun gerai nie dekat dgn kawasan perumahan kami..Alhamdulillah sampai juga kat situ.
makanan kat situ memang saya puji sedap lah...
but my lamb chop tak berapa menarik dari segi kualiti dagingnya. tapi saya boleh accept coz is not easy nak cari daging kambing yg berkualiti..
my wife makan steak.. Alhamdulillah dia kata sedap juga..

cuma terkilan dgn cara pengendalian penghantaran order makanan..
for half n hour adik perempuan saya tunggu chicken chop tak sampai sampai,dan my mother order roti bakar...pun tak sampai juga..

so kami still nak tunggu juga coz mungkin dia buat secara serentak untuk pesanan yg sama dgn pelanggan lain...

dalam masa yg sama ada 2 orang customer .. saya rasa husband and wife duduk belakang meja kami....so adalah waiter ambil order...
suddenly adik saya memang tak puas hati.. after 15 minit pelanggan tu duduk diorang dah dapat chicken chop...adik saya dah bising bising kat meja makan..
so saya pun ambil keputusan jumpa pekerja kat situ yg ambil order kami tadi...saya katakan yg chicken chop dan roti bakar kami tak sampai lagi..
dgn muka yg rasa bersalah beliau pergi ke dapur dan maklum hal nie..
Alhamdulillah mesti lah saya happy kan sebab nampak tindakan beliau..
after 13minit... roti bakar dan chicken chop tak sampai lagi... tapi yg adik saya bengang coz dia nampak ada satu meja yg baru sahaja pelanggan duduk dah dapat chicken chop...

saya pun apa lagi angkat tangan kat pekerja yg ambil order kami dan nyatakan hidangan yg kami pesan tadi tak sampai....
ALAHAI yg tak sedapnya dia dalam keadaan kelam kabut minta pekerja lain bakarkan roti tersebut.....
dalam hati saya.. takkan roti bakar ambil masa dekat satu jam baru nak siap??????????
selepas roti bakar sampai...umi saya makan kasi habis..kami ambil keputusan bayar dan balik...
disebabkan adik saya lapar.. saya terus pergi ke restoran kunang-kunang dan tapau makanan untuk dia.....

hopefully kejadian sebegini tidak menimpa pada yg lain.....
kalau tuan punya kedai terbaca hal yg saya type nie...
anggaplah ini sebagai satu cabaran untuk anda terus meningkatkan kualiti dari segi penyelian,siap sedia,penyeragaman dan sebagainya...

so far saya tak nafikan makanan di tempat ni memang sedap..
tapi agak rugi jika penyelian yg tidak teratur boleh menyebabkan customer rasa hilang selera untuk ke tempat saudara lagi......


p:s- tengahhari tadi pergi makan Briani Gam Putraja.. aiyakk harga sudah naik......

notrexdame 15-04-2011 10:41 PM

Quote:

Originally Posted by Rishhana (Post 9283555)
salam.
saya baru pergi makan tadi di gerai nie... actually wife yg ajak coz dia terbaca thread nie petang tadi, lagipun gerai nie dekat dgn kawasan perumahan kami..Alhamdulillah sampai juga kat situ.
makanan kat situ memang saya puji sedap lah...
but my lamb chop tak berapa menarik dari segi kualiti dagingnya. tapi saya boleh accept coz is not easy nak cari daging kambing yg berkualiti..
my wife makan steak.. Alhamdulillah dia kata sedap juga..

cuma terkilan dgn cara pengendalian penghantaran order makanan..
for half n hour adik perempuan saya tunggu chicken chop tak sampai sampai,dan my mother order roti bakar...pun tak sampai juga..

so kami still nak tunggu juga coz mungkin dia buat secara serentak untuk pesanan yg sama dgn pelanggan lain...

dalam masa yg sama ada 2 orang customer .. saya rasa husband and wife duduk belakang meja kami....so adalah waiter ambil order...
suddenly adik saya memang tak puas hati.. after 15 minit pelanggan tu duduk diorang dah dapat chicken chop...adik saya dah bising bising kat meja makan..
so saya pun ambil keputusan jumpa pekerja kat situ yg ambil order kami tadi...saya katakan yg chicken chop dan roti bakar kami tak sampai lagi..
dgn muka yg rasa bersalah beliau pergi ke dapur dan maklum hal nie..
Alhamdulillah mesti lah saya happy kan sebab nampak tindakan beliau..
after 13minit... roti bakar dan chicken chop tak sampai lagi... tapi yg adik saya bengang coz dia nampak ada satu meja yg baru sahaja pelanggan duduk dah dapat chicken chop...

saya pun apa lagi angkat tangan kat pekerja yg ambil order kami dan nyatakan hidangan yg kami pesan tadi tak sampai....
ALAHAI yg tak sedapnya dia dalam keadaan kelam kabut minta pekerja lain bakarkan roti tersebut.....
dalam hati saya.. takkan roti bakar ambil masa dekat satu jam baru nak siap??????????
selepas roti bakar sampai...umi saya makan kasi habis..kami ambil keputusan bayar dan balik...
disebabkan adik saya lapar.. saya terus pergi ke restoran kunang-kunang dan tapau makanan untuk dia.....

hopefully kejadian sebegini tidak menimpa pada yg lain.....
kalau tuan punya kedai terbaca hal yg saya type nie...
anggaplah ini sebagai satu cabaran untuk anda terus meningkatkan kualiti dari segi penyelian,siap sedia,penyeragaman dan sebagainya...

so far saya tak nafikan makanan di tempat ni memang sedap..
tapi agak rugi jika penyelian yg tidak teratur boleh menyebabkan customer rasa hilang selera untuk ke tempat saudara lagi......


p:s- tengahhari tadi pergi makan Briani Gam Putraja.. aiyakk harga sudah naik......


semalam kitorang makan cepat je sampai.:D

RuthlessFairy 15-04-2011 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Rishhana (Post 9283555)
salam.
saya baru pergi makan tadi di gerai nie... actually wife yg ajak coz dia terbaca thread nie petang tadi, lagipun gerai nie dekat dgn kawasan perumahan kami..Alhamdulillah sampai juga kat situ.
makanan kat situ memang saya puji sedap lah...
but my lamb chop tak berapa menarik dari segi kualiti dagingnya. tapi saya boleh accept coz is not easy nak cari daging kambing yg berkualiti..
my wife makan steak.. Alhamdulillah dia kata sedap juga..

cuma terkilan dgn cara pengendalian penghantaran order makanan..
for half n hour adik perempuan saya tunggu chicken chop tak sampai sampai,dan my mother order roti bakar...pun tak sampai juga..

so kami still nak tunggu juga coz mungkin dia buat secara serentak untuk pesanan yg sama dgn pelanggan lain...

dalam masa yg sama ada 2 orang customer .. saya rasa husband and wife duduk belakang meja kami....so adalah waiter ambil order...
suddenly adik saya memang tak puas hati.. after 15 minit pelanggan tu duduk diorang dah dapat chicken chop...adik saya dah bising bising kat meja makan..
so saya pun ambil keputusan jumpa pekerja kat situ yg ambil order kami tadi...saya katakan yg chicken chop dan roti bakar kami tak sampai lagi..
dgn muka yg rasa bersalah beliau pergi ke dapur dan maklum hal nie..
Alhamdulillah mesti lah saya happy kan sebab nampak tindakan beliau..
after 13minit... roti bakar dan chicken chop tak sampai lagi... tapi yg adik saya bengang coz dia nampak ada satu meja yg baru sahaja pelanggan duduk dah dapat chicken chop...

saya pun apa lagi angkat tangan kat pekerja yg ambil order kami dan nyatakan hidangan yg kami pesan tadi tak sampai....
ALAHAI yg tak sedapnya dia dalam keadaan kelam kabut minta pekerja lain bakarkan roti tersebut.....
dalam hati saya.. takkan roti bakar ambil masa dekat satu jam baru nak siap??????????
selepas roti bakar sampai...umi saya makan kasi habis..kami ambil keputusan bayar dan balik...
disebabkan adik saya lapar.. saya terus pergi ke restoran kunang-kunang dan tapau makanan untuk dia.....

hopefully kejadian sebegini tidak menimpa pada yg lain.....
kalau tuan punya kedai terbaca hal yg saya type nie...
anggaplah ini sebagai satu cabaran untuk anda terus meningkatkan kualiti dari segi penyelian,siap sedia,penyeragaman dan sebagainya...

so far saya tak nafikan makanan di tempat ni memang sedap..
tapi agak rugi jika penyelian yg tidak teratur boleh menyebabkan customer rasa hilang selera untuk ke tempat saudara lagi......


p:s- tengahhari tadi pergi makan Briani Gam Putraja.. aiyakk harga sudah naik......

payahnye rintangan :(( :(( asek lupe je.

chef aidi,noted eh this matter :)

Rishhana 16-04-2011 12:04 AM

Quote:

Originally Posted by notrexdame (Post 9283741)
semalam kitorang makan cepat je sampai.:D

kalau waktu kemuncak....rasanya lambat kot sampai.....just teka jer...
coz saya datang waktu kemuncak..

semalam kalau saya datang pun maybe cepat.....
tapi saya datang hari nieee hehehehehehe

Rishhana 16-04-2011 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9283765)
payahnye rintangan :(( :(( asek lupe je.

chef aidi,noted eh this matter :)

takpa..InsyaAllah chef aidi nie boleh improve lagi cara penyeliaan penghantaran hidangan ke meja pelanggan..
tapi kenapa yerk 2 kali tanya baru nak buat.....nasib saya ler kot... :">:">:">

kaylis 16-04-2011 12:46 AM

bole tahan gak rege kat sini...dah standed mcm Restoran Big Brothers dah...

khairilhusni 16-04-2011 02:22 AM

gua baru balik celebrate besday kat situ td.
member aku besday gurl dapat makan free.
servis kene cepat skit lain kali.
member aku order fish n chips, leh terlupa plak diorg. huhu...

heaven 16-04-2011 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by amazinggold88 (Post 9282809)
esok bru nk try pgi

nak ikuttttt...... :eek::eek:

heaven 16-04-2011 02:51 AM

Quote:

Originally Posted by notrexdame (Post 9282820)
adar
notty
heaven

setiap sorang,makan 2 hidangan.naik pening bro western tu bila kitorang banyak makan :))

ko sorang je leee yg makan bykkkkk sgt ..:)):)). aku & adar standard je... :">:">

heaven 16-04-2011 02:55 AM

Quote:

Originally Posted by amazinggold88 (Post 9281917)
aku dtngglkn smlm :((

wargahakakakaka.... ko sibuk tgh Exam... x nak kacau ko ... gi tanya senior ko tu ... :)):))

heaven 16-04-2011 02:57 AM

Quote:

Originally Posted by hani85 (Post 9282407)
aku memang nak pg

xde sapa lagi ke nak pg? :((

nak belanja awak makan lasagna + beger... boleh x?? :">:">:">

haudli 16-04-2011 02:59 AM

wah..best betul korang gi makan kat situ ye..tapi jauh lak dengan tempat aku ni,,xde can nak cuba..

adar 16-04-2011 03:01 AM

Quote:

Originally Posted by heaven (Post 9285848)
nak belanja awak makan lasagna + beger... boleh x?? :">:">:">

rugi tak try lasagna bro. nampak mcm sedap je. aku boleh lupa lak nak try. kena pergi lg ni esok.

heaven 16-04-2011 03:08 AM

Quote:

Originally Posted by adar (Post 9285866)
rugi tak try lasagna bro. nampak mcm sedap je. aku boleh lupa lak nak try. kena pergi lg ni esok.

aku sanggup dtg lg beb ... meh aku pulak open table..demi "bdk tu" .. :">:"> ...









cewahhhhhh .... :eek::eek::eek:

RuthlessFairy 16-04-2011 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by Rishhana (Post 9283555)
salam.
saya baru pergi makan tadi di gerai nie... actually wife yg ajak coz dia terbaca thread nie petang tadi, lagipun gerai nie dekat dgn kawasan perumahan kami..Alhamdulillah sampai juga kat situ.
makanan kat situ memang saya puji sedap lah...
but my lamb chop tak berapa menarik dari segi kualiti dagingnya. tapi saya boleh accept coz is not easy nak cari daging kambing yg berkualiti..
my wife makan steak.. Alhamdulillah dia kata sedap juga..

cuma terkilan dgn cara pengendalian penghantaran order makanan..
for half n hour adik perempuan saya tunggu chicken chop tak sampai sampai,dan my mother order roti bakar...pun tak sampai juga..

so kami still nak tunggu juga coz mungkin dia buat secara serentak untuk pesanan yg sama dgn pelanggan lain...

dalam masa yg sama ada 2 orang customer .. saya rasa husband and wife duduk belakang meja kami....so adalah waiter ambil order...
suddenly adik saya memang tak puas hati.. after 15 minit pelanggan tu duduk diorang dah dapat chicken chop...adik saya dah bising bising kat meja makan..
so saya pun ambil keputusan jumpa pekerja kat situ yg ambil order kami tadi...saya katakan yg chicken chop dan roti bakar kami tak sampai lagi..
dgn muka yg rasa bersalah beliau pergi ke dapur dan maklum hal nie..
Alhamdulillah mesti lah saya happy kan sebab nampak tindakan beliau..
after 13minit... roti bakar dan chicken chop tak sampai lagi... tapi yg adik saya bengang coz dia nampak ada satu meja yg baru sahaja pelanggan duduk dah dapat chicken chop...

saya pun apa lagi angkat tangan kat pekerja yg ambil order kami dan nyatakan hidangan yg kami pesan tadi tak sampai....
ALAHAI yg tak sedapnya dia dalam keadaan kelam kabut minta pekerja lain bakarkan roti tersebut.....
dalam hati saya.. takkan roti bakar ambil masa dekat satu jam baru nak siap??????????
selepas roti bakar sampai...umi saya makan kasi habis..kami ambil keputusan bayar dan balik...
disebabkan adik saya lapar.. saya terus pergi ke restoran kunang-kunang dan tapau makanan untuk dia.....

hopefully kejadian sebegini tidak menimpa pada yg lain.....
kalau tuan punya kedai terbaca hal yg saya type nie...
anggaplah ini sebagai satu cabaran untuk anda terus meningkatkan kualiti dari segi penyelian,siap sedia,penyeragaman dan sebagainya...

so far saya tak nafikan makanan di tempat ni memang sedap..
tapi agak rugi jika penyelian yg tidak teratur boleh menyebabkan customer rasa hilang selera untuk ke tempat saudara lagi......


p:s- tengahhari tadi pergi makan Briani Gam Putraja.. aiyakk harga sudah naik......

RISHHANA

RISHHANA, chef aidi nak nombo telepon ko, please PM aku nombo telepon ko ASAP.

playermmc 16-04-2011 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9282344)
kenapa ko marah aku?
dah mmg alamatney lembah keramat AU5.

aku ikut je alamat posmen.
dalam google pun Lemban Keramat

dah ikut google memg ler..
ikut la poskod..
memg sesat ler org kalau carik au5 lembah keramat.

Rishhana 16-04-2011 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by playermmc (Post 9290705)
dah ikut google memg ler..
ikut la poskod..
memg sesat ler org kalau carik au5 lembah keramat.

cara mudah.. cari zoo negara jee...(ikut MRR2)

kalau dari ampang.. mesti kena lepas zoo negara dan nampak shell sebelah kiri.. masuk susur selepas shell tu akan nampak giant...
selepas masuk susur kiri.. sebelah kanan giant, jangan masuk ke kanan ke giant.. just terus jer... kena kira bonggol..
ada 2 bonggol.. selepas bonggol kedua tu anda ambil simpang masuk kanan...
jika dari arah sri gombak dan batu caves akan nampak giant sebelah kanan anda... ambil susur bawah flyover tu.. kat traffic light tu ambil kanan menghala ke giant.. direcction seterusnya ikut bonggol dgn kiraan ... kalau salah kira patah balik.. dan kira sekali lagi... kalau dah salah juga.. takda rezeki lerr :D:D:D

RuthlessFairy 16-04-2011 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by Rishhana (Post 9290777)
cara mudah.. cari zoo negara jee...(ikut MRR2)

kalau dari ampang.. mesti kena lepas zoo negara dan nampak shell sebelah kiri.. masuk susur selepas shell tu akan nampak giant...
selepas masuk susur kiri.. sebelah kanan giant, jangan masuk ke kanan ke giant.. just terus jer... kena kira bonggol..
ada 2 bonggol.. selepas bonggol kedua tu anda ambil simpang masuk kanan...
jika dari arah sri gombak dan batu caves akan nampak giant sebelah kanan anda... ambil susur bawah flyover tu.. kat traffic light tu ambil kanan menghala ke giant.. direcction seterusnya ikut bonggol dgn kiraan ... kalau salah kira patah balik.. dan kira sekali lagi... kalau dah salah juga.. takda rezeki lerr :D:D:D

orang yg tak tahu area tu, let say dr shah alam, mesti tgk google.
bukan satu malaysia ni tahu where is taman permata or where is lembah keramat.

and kalau dah tuan punya kedai sendiri yang stated AU5 keramat, takkan memandai kata kat taman permata plak.

kat GPS pun akan carik keramat. bukan taman permata.

ejoybaik 16-04-2011 08:31 PM

Alhamdulillah akhir nyer berjaya jugek aku check in kt kedai nih huhuhu

Rishhana 16-04-2011 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9291316)
orang yg tak tahu area tu, let say dr shah alam, mesti tgk google.
bukan satu malaysia ni tahu where is taman permata or where is lembah keramat.

and kalau dah tuan punya kedai sendiri yang stated AU5 keramat, takkan memandai kata kat taman permata plak.

kat GPS pun akan carik keramat. bukan taman permata.

takkan zoo negara pun tak leh cari.......tgk google cari zoo negara dulu...
cari zoo negara jumpa le kot taman permata :">:">

Zulkefli Mahmud 17-04-2011 06:04 PM

perhhhh..... sdappp nyeeeee..... teringin lak nk mkn lamb chop...n lasagna tuhhh...~~ :D

faisal7879 18-04-2011 04:26 PM

nampak macam sedap bangat nih... kena gi try... :)

MELAKApindah 18-04-2011 04:31 PM

terpengaruh dgn promosi tt sy p makan semalam,not recommended out langsung dia punya steak kickass,air mangga pun tak kau,menyesal den

Duffayoi14 18-04-2011 04:31 PM

dammm...bila aku nk try ni...

notrexdame 18-04-2011 04:31 PM

Quote:

Originally Posted by heaven (Post 9285898)
aku sanggup dtg lg beb ... meh aku pulak open table..demi "bdk tu" .. :">:"> ...









cewahhhhhh .... :eek::eek::eek:

ruth?? :eek::eek::eek:

RuthlessFairy 18-04-2011 04:32 PM

ini gerai :((




bukan restoran :((

RuthlessFairy 18-04-2011 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by Duffayoi14 (Post 9308252)
dammm...bila aku nk try ni...

after boling :)

Duffayoi14 18-04-2011 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9308269)
after boling :)

tngkla...sbb esoknya keje, malas nnti blik lmbt...ada yg lain ke nk join

RuthlessFairy 18-04-2011 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by Duffayoi14 (Post 9308303)
tngkla...sbb esoknya keje, malas nnti blik lmbt...ada yg lain ke nk join

kene bukak thread......
ha ah isninnye keje....

geng2 hani ok at anytime.

Duffayoi14 18-04-2011 04:39 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9308329)
kene bukak thread......
ha ah isninnye keje....

geng2 hani ok at anytime.

dorang dekat..senng la

hani85 18-04-2011 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by RuthlessFairy (Post 9308329)
kene bukak thread......
ha ah isninnye keje....

geng2 hani ok at anytime.

geng2 aku? :))

siapa geng2 aku kat cg ni? :))

heaven 18-04-2011 11:23 PM

@notty : mana bleh britahu ... rahsia... :">:">:">:eek:

eizzbizz 18-04-2011 11:36 PM

kalo Ruth pegi ..ambe 2sure musti pergi ...hehehehe
p/s: Ruth ..jgn lupe pakai perfume yg ori tapi murah yer ... i suke bau dia ..tahan lama

sham2875 19-04-2011 04:38 AM

ruth..tq pasal kenalkan burger bob & that little gerai...malam semalam aku dah bawak wife aku try makan kat the little gerai...memang terbaiklah western food dia...

aeolian 19-04-2011 04:51 AM

perghhh!=P~=P~=P~

zulco 21-04-2011 12:18 PM

waktu operasi kul baper nie?


All times are GMT +8. The time now is 12:06 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.