CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   grand livina vs avanza vs exora (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=221809)

bayangankelam 23-02-2012 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by alias (Post 12316643)
saper kata bro?
dah pandu uji ke?
kalau dekadar rasa2 or pendapat bro saja xyah la...
bagi yang dah pandu..
exora BOLD terbaik!!! puas hati...

:)cgrock:)cgrock

maksud aku exora CPS..bapak aku pakai kereta ni. time tu aku duk seat ketiga. dlm kereta ada 8 org termasuk budak kecik sorang. naik bukit mcm kura2, malu kt kancil sebelah :">

kalau setakat bawak kereta ni dah selalu bro.. aku bukan omong2 kosong..

tp aku yakin, exora bold CFE yg baru ni lg power dari yg sebelum ni. yg ni aku dah pandu uji. ada kelainan skit dari yg CPS. tp cuma belum test naik bukit lg. exora bold CFE ni pun dalam perancangan untuk aku milikinya...

izogtr 26-02-2012 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by bayangankelam (Post 12340324)
maksud aku exora CPS..bapak aku pakai kereta ni. time tu aku duk seat ketiga. dlm kereta ada 8 org termasuk budak kecik sorang. naik bukit mcm kura2, malu kt kancil sebelah :">

kalau setakat bawak kereta ni dah selalu bro.. aku bukan omong2 kosong..

tp aku yakin, exora bold CFE yg baru ni lg power dari yg sebelum ni. yg ni aku dah pandu uji. ada kelainan skit dari yg CPS. tp cuma belum test naik bukit lg. exora bold CFE ni pun dalam perancangan untuk aku milikinya...

Bro..utk naik bukit..exora cps ni kena main rpm sikit..kerana enjin campro direka utk tork tinggi pada rpm tinggi...contoh kt bukit karak la..

sebelum naik bukit pastikan kereta dipandu lebih dari 100km/h( biasa aku wat 110km/h)..sampai je kt kaki bukit tukar gear ke gear 3..kat situ terus je tekan minyak..exora cps terus meluncur laju at 110km/h constant sampai atas bukit karak..aku mmg biasa buat camtu kt exora cps auto aku..
kalu setakat kancil tu, bertiang2 la kena tinggal..hehe

selamat mencuba

mydesk 26-02-2012 09:14 PM

Saya pilih Exora Bold... Trade in Honda City Vtec 2004...

Test drive kat Shah Alam, memang ok,selesa, pecutan pun ok...

Bab naik bukit tu kena ada skill sikit...

First car saya Iswara Aeroback 1.3 (full load) naik bukit Genting Highland siap cucuk honda CRV terhegeh2 naik bukit. Akhirnya honda CRV bagi laluan tak tahan kot kena cucuk...

Dah ada anak 4 dan baru seorg isteri, maka tak sesuailah pakai kereta lagi, kena pakai MPV 7 seaters pulak... :D

bayangankelam 26-02-2012 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by izogtr (Post 12371762)
Bro..utk naik bukit..exora cps ni kena main rpm sikit..kerana enjin campro direka utk tork tinggi pada rpm tinggi...contoh kt bukit karak la..

sebelum naik bukit pastikan kereta dipandu lebih dari 100km/h( biasa aku wat 110km/h)..sampai je kt kaki bukit tukar gear ke gear 3..kat situ terus je tekan minyak..exora cps terus meluncur laju at 110km/h constant sampai atas bukit karak..aku mmg biasa buat camtu kt exora cps auto aku..
kalu setakat kancil tu, bertiang2 la kena tinggal..hehe

selamat mencuba

takpa la bro, bg aku exora cps kureng power skit sbb dh slalu bwk.
skang ni aku tgh target exora cfe ni. tk payah main skill2 tukar gear ni. setakat aku boleh la nak main tukar2 gear. kalau pompuan mcm bini aku ni susah skit nk main tukar2 gear..:)

wakson 12-03-2012 02:22 PM

Menunggu beberapa jamlagi untuk menjemput Exora Bold ku pulang...
Segala urusan telah selesai.

gt40solsol 14-03-2012 12:49 PM

Syabas bro.. review ikhlas dari saya..

telah diberi peluang testdrive utk weekend.. hehe. tgh malam bergerak dr shah alam ke guar chempedak, kedah. mileage dlm 450km. minyak full tank. load-2 dewasa, 4 kanak2. everage speed-110km/h guna autocruise shj sepanjang jalan. skali skala shj tekan smp 150km/h. sampai kampung minyak ada 3 bar lagi..uik.. okla. esoknya pak mertua test bawa gi skolah, xkomen ape2 pun (memang kurang sembang ngan pak mertua nih.. hehe). time nk balik kl isi 50 je, nk tgk smp mana dia bleh jalan sblum dia mntak isi lg. just over halftank petrol. load- 3 dewasa,4 kanak2. masuk tol sy maintain 110km/h autocruise. lepas je juru, saya start main speed. 140km/h maintain dlm 50km pastu 110 balik. takut speed camera. pastu sepanjang jalan sy on autocruise kat 130 dan slowdown cuma di area speed trap shj. smpai jejantas sg buloh, fuel warning menyala. topup 25hengget je sebab sok nk pulang blk dh. minyak naik 2 bar.. amik empty tank xkn pulang balik full tank kot, ye x? hehe. total perjalanan lebih kurang 450km jugak.. kesimpulan saya.. rating 1 to 5(poor to excellent)

pro - FC-4, kurang byk dr my naza ria dan lebih sket je dr my myvi.
- front view angle-4, ok for mpv.
- turning radius-4, dh hampir sama ngan myvi saya..
- ride n handling-5, speeding 150-170km/h masih stabil xde rasa takut. naik dan turun bukit kat terowong menora saya maintain 80-100km/h tanpa anak2 terjaga atau tercampak. wife pun xperasan dh over area tu sebab dia memang concern sket kalau lalu area situ( suka corner baring..hehe).
- passanger space-4, boleh dudukla 7 orang tanpa kaki terasa kejang.

con - 2nd n 3rd passanger seat-2, seat agak mendatar dan keras. 2nd seat xbleh slide. sukar bagi yg memasang childseat smpai 3,4 biji mcm saya. kaki anak yg duduk kt blakang skali akan tersepit bila duduk dlm seat masing2 dan seat tgh dibuka semula.
- cargo space-3, agak kecil jika seat blakang ada orang duduk. boleh letak 4,5 beg yg slim je.lebih kurang keluasan alza cuma lebar sket.
-rear view mirror-2, agak menghampakan bagi yg suka memandu waktu malam. silauan dr kenderaan blkang memang menyakitkan mata. biasanya kereta akan dilengkapi dgn toggle lever kat cermin tu bagi membiaskan cahaya dr blakang utk pemanduan malam. ntah kenapa fungsi asas cmni boleh ditiadakan. mungkin kerana faktor lcd yg menggantikan cermin tersebut tapi ia masih kurang mmbantu ketika parking.
- autocruise-3, cuma memenuhi keperluan kerana cruisingnya masih kurang lancar, terasa kereta terlalu tergesa2 utk mengekalkan kelajuan yg telah ditetapkan sehingga adakalanya sentakan jelas dirasai.
-engine braking-2, ketika menuruni bukit terpaksa menggunakan brake dgn lebih kerap kerana engine braking seolah2 lambat/delay walaupun gear ditukar ke posisi L.

yang lain2 fungsi rasanya biasa/ok. tiada isu yang ketara. kalau ada yg tertinggal, tolong tambah. kalau ada yg terasa, saya mintak maaf.. hehe.

Jadi pada pandangan saya, daripada 5 bintang, saya boleh bagi 4. saya tidak mewakili mana2 pihak kerana semua kos testdrive dibiayai sendiri dan tidak menerima sebarang hadiah mahupun imbuhan dalam komentar ini. Sekian.

kainlangsir 14-03-2012 12:57 PM

ok gak exora ne..kalo ada 1.8 mmg terangkat dah

zamreda 14-03-2012 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by izogtr (Post 12371762)
Bro..utk naik bukit..exora cps ni kena main rpm sikit..kerana enjin campro direka utk tork tinggi pada rpm tinggi...contoh kt bukit karak la..

sebelum naik bukit pastikan kereta dipandu lebih dari 100km/h( biasa aku wat 110km/h)..sampai je kt kaki bukit tukar gear ke gear 3..kat situ terus je tekan minyak..exora cps terus meluncur laju at 110km/h constant sampai atas bukit karak..aku mmg biasa buat camtu kt exora cps auto aku..
kalu setakat kancil tu, bertiang2 la kena tinggal..hehe

selamat mencuba

yer tul...enjin akan menendang dlm 3k- 4 k rpm..masa tu campro cps power..:)paid:)paid

butterfingers 14-03-2012 01:12 PM

bapak aq baru je angkat exora bold premium..

eein80 14-03-2012 03:39 PM

exora turbo tu.. kepis! kepis!..


All times are GMT +8. The time now is 03:04 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.