CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Forex e-Market (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=173)
-   -   SMART TRADE wif SMART TRADERS (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=220506)

akubudakgetah86 29-03-2011 11:11 AM

salam...nk belajo gk ilmu trade bank ni...

sama lebih kurang cm scalping line dr nickbmethod - forex4noobs.com- freeeeeeeeee ja...

dlm blog bro din 2 xphm la...cmn nk belajo ni?haha

albagold99 29-03-2011 11:15 AM

tryla bca byk kli, tntu lma2 paham smpi kpla bruban ek, hehehehe...lgpn dh siap dgn ss skli, tggl nk perah otak je fkir cmne, bgamana n npa smasa guna tknik tsbut...

akubudakgetah86 29-03-2011 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by albagold99 (Post 9103732)
tryla bca byk kli, tntu lma2 paham smpi kpla bruban ek, hehehehe...lgpn dh siap dgn ss skli, tggl nk perah otak je fkir cmne, bgamana n npa smasa guna tknik tsbut...

hmmm...klu nk menuntut kt bro din ni trus cmn?:D

area mana yer nk belajo?:D

albagold99 29-03-2011 11:21 AM

try bro PM bro imir, mgkn die tau cmne, sbb die kan prnh bguru dgn abg din...tk pun akses FB abg din la utk tau lbih lnjut, sng cte...trus msej FB abg din..

TradeBankJunior 29-03-2011 12:49 PM

Quote:

Originally Posted by akubudakgetah86 (Post 9103682)
salam...nk belajo gk ilmu trade bank ni...

sama lebih kurang cm scalping line dr nickbmethod - forex4noobs.com- freeeeeeeeee ja...

dlm blog bro din 2 xphm la...cmn nk belajo ni?haha

senang je la trade bank & smart trade nie..:)

TradeBankJunior 29-03-2011 01:29 PM

salam sejahtera semua..

tumpang lalu TT @ imir..
untuk pengetahuan semua, apa yg imir cuba share nie memang dah lama dah di usahakan oleh abg din @ jamuddin hj sulaiman, blh chek kat FB:

1.jamuddin hj sulaiman,
2.trade bank,
3.forex forex e
4.[url]http://jamuddintradebank.blogspot.com. (masih dlm pembikinan)


terima kasih yg tak terhingga buat abg din

kaedah yg di gunapakai oleh @ di perkenalkan oleh abg din nie di beri nama:

1.trade bank (TB)
2.smart trade (ST)
3.HH1 (masih dlm kajian abg din)


abg din memfokuskan kaedah ini hanya kpd pair EURUSD, GBPUSD & USDCHF shj.

semua kaedah2 tersebut mempunyai beberapa bab yg perlu dipelajari & difahami, sy masih baru menggunakan kaedah ini, masih belajar, belajar & terus belajar, sy akui pada mulanya memang sukar utk belajar & memahami melalui alam fantasi nie..

sy share serba sedikit dari mana nak mula belajar TB & ST nie..

bab 1 aliff baa taa forex

bab 2 kerangka kerja TB
a.masa
b.size candle
c.sideway
d.horizontal line
e.bentuk market
f.market batal
g.masalah TB

bab 3 kerangka kerja ST
a.masa
b.size candle
c.bentuk market
d.zon take profit
-zon a, b & c
e.masalah.
f.market batal.
g.market terbaik.
1.ada sideway.
2.tiada sideway.
3.tiada songsang.

kuasai semua bab di atas, pasti dan pasti anda akan gandakan keuntungan hanya dengan beberapa kali trade shj..

pasti ada yg bertanya mana nak dpt semua bab2 tersebut..
jwpn mudah dari sy.. kena rajin la search kat FB @ blog yg sy dah nyatakan di atas td.. malas.. pening..takde masa.. ALASAN SEMUA ITU.. sbb tue TT minta bayaran.. (bukan defend TT) kalau tak nak korban duit utk kelas, korban la masa sikit, tenaga sikit, gunakan akal utk fikir apa yg dah terbentang luas dpn mata kita semua.. utk kebaikan kita jgk.. nevermore lost again.. good luck all..:-?

sekian terima kasih.

hairikar 31-03-2011 01:06 PM

bro junior..........camna eh nk kontek ada ym atau skype....tq

langkuik 31-03-2011 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by hairikar (Post 9126892)
bro junior..........camna eh nk kontek ada ym atau skype....tq

heeex3....

mr.haha 31-03-2011 04:02 PM

tumpang lalu....:D
study kt FB bro jamuddin pun ok...
tgk photo die dri mule baru le pham...
pas 2 bce komen2 die...
nme die kt fb FOREX FOREX E dan TRADE BANK...
peace...:D:D......:)cgrock

alpacint 31-03-2011 04:56 PM

aku dah compilekan kat FB tu dalam satu file, korang boleh donlod kat link bawah ni....:)paid:)paid

http://www.ziddu.com/download/143991...anker.rar.html

emasmoden 31-03-2011 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by alpacint (Post 9129184)
aku dah compilekan kat FB tu dalam satu file, korang boleh donlod kat link bawah ni....:)paid:)paid

http://www.ziddu.com/download/143991...anker.rar.html

thanks bro.
memudahkan ramai penggemar teknik ni.

TradeBankJunior 01-04-2011 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by alpacint (Post 9129184)
aku dah compilekan kat FB tu dalam satu file, korang boleh donlod kat link bawah ni....:)paid:)paid

http://www.ziddu.com/download/143991...anker.rar.html

bgs.. bgs.. satu usaha yg murni..

imir 01-04-2011 10:00 PM

kalau nk signal sila ke bhgian forex signal..

lukpayat 07-04-2011 04:11 AM

hmmm.. kalau abg Din Izinkan.. maybe ok kot nk caj.. kira caj service coaching je la kan...

utk bayaran seumpama itu, elok include skali live trade, and continous support insyaAllah ade yg minat tu.

tapi kalau sekadar ajar skali tu je, dgn gunapakai 100% kerangka kerja abg Din. saya rasa agak x adil..

bila la abg Din ni nk dtg semenanjung...

siti*** 07-04-2011 04:18 AM

imir ni pun power gak

langkuik 07-04-2011 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by lukpayat (Post 9194102)
hmmm.. kalau abg Din Izinkan.. maybe ok kot nk caj.. kira caj service coaching je la kan...

utk bayaran seumpama itu, elok include skali live trade, and continous support insyaAllah ade yg minat tu.

tapi kalau sekadar ajar skali tu je, dgn gunapakai 100% kerangka kerja abg Din. saya rasa agak x adil..

bila la abg Din ni nk dtg semenanjung...

erkkk...amacam masta aku leh smpi sini nih ???? erkkk....

imir 12-04-2011 08:18 AM

kelas terkini 15/04/2011 shah alam 9.00mlm

Steep Trader 12-05-2011 05:29 AM

live trade pun ada skali ke masa sesi class tue ?

ahmadul_hadi 12-05-2011 10:44 AM

Assalamualaikum semua.. di sini saya ingin berkongsi Ebook Ver 2 terkini (sehingga 10 May2011) yang saya kumpul atau compile dari FB Abg Din mengenai Trade Bank dan Smart Trade .. silakanlah download dan kongsi sama2

Bank Trade : http://www.mediafire.com/?wh2kk72u6k0auba
Smart Trade : http://www.mediafire.com/?2fd8xjdpgnbr8qs

ahmadul_hadi 12-05-2011 10:50 AM

Jika anda semua ikhlas nak belajar psal Trade Bank n Smart Trade, belajar lah dengan owner asalnya iaitu abg din

abgG 26-05-2011 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by langkuik (Post 9200617)
erkkk...amacam masta aku leh smpi sini nih ???? erkkk....

memantau anakbuah le tu...:))

ahmadul_hadi 03-06-2011 02:48 PM

Assalamualaikum semua.. ini adalah ebook Group Facebook Trade Bank & Smart Trade yg telah saya compile kan sehingga 2 Jun 2011.. Silakan utk download http://www.mediafire.com/?du35udsy82uijcb ..

syam82s 25-07-2011 01:48 PM

hrmm...apa perbezaaan cara saudara imir dgn abg din?kalau jauh berbeza dan x ada sangkut paut saya rasa ramai yg nk join.kalau 80%(modifield skt2)-100% cara abg din,saya takut abg din x mahu ajar lagi teknik tu sbb byk sangat penciplak pas tu buat kelas byr ratus2 dan ribu2 ringgit.kalau 1 org rm500.kalau 100org=rm50,000.kalau 1000org=500,000.takat nie dh tahap level 5 dh.inilah dikatakan super trader.pendapatan melalui forex.

imir 25-07-2011 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by syam82s (Post 10208048)
hrmm...apa perbezaaan cara saudara imir dgn abg din?kalau jauh berbeza dan x ada sangkut paut saya rasa ramai yg nk join.kalau 80%(modifield skt2)-100% cara abg din,saya takut abg din x mahu ajar lagi teknik tu sbb byk sangat penciplak pas tu buat kelas byr ratus2 dan ribu2 ringgit.kalau 1 org rm500.kalau 100org=rm50,000.kalau 1000org=500,000.takat nie dh tahap level 5 dh.inilah dikatakan super trader.pendapatan melalui forex.

isu ni dh lama berlalu... ada masalah ke..check di sini;
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=252439

mtkyii 29-09-2011 10:32 AM

ilmu apabila dikongsi, ia akan berkembang, ilham akan bertambah, dan pintu rezeki akan terbuka....

tapi bila dijual beli, ia akan menguncup, ilham akan tersekat dan pintu rezeki menyempit....

sumber

imir 29-09-2011 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by mtkyii (Post 10858290)
ilmu apabila dikongsi, ia akan berkembang, ilham akan bertambah, dan pintu rezeki akan terbuka....

tapi bila dijual beli, ia akan menguncup, ilham akan tersekat dan pintu rezeki menyempit....

sumber

betul.. n setuju.. silalah kongsi ilmu itu di sini...sy menyokongnya :)cgrock:)cgrock

zaleo_83 24-11-2011 09:34 PM

:-?#:-S:o~X(:(:D:))

lizzqute 25-11-2011 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by zaleo_83 (Post 11433467)
:-?#:-S:o~X(:(:D:))

Kenapa bro nampak kusut jer???? :):):)

blueskuini 04-12-2011 09:03 AM

Seperti saya soalkan dulu....tapi xder sorang pun yang boleh menjawabnya. Soalan 1: Bank mana yang anda follow? 2. Kalau saya cakap candle yang panjang tu bukannya bank melabur tapi effect kepada news merah, macam mana?

blueskuini 04-12-2011 09:05 AM

Manakan sama class free dengan class berbayar....Semua orang telah tahu ada class free & ada class berbayar....Itu terpulang kepada newbies...mana 1 idaman qalbu...

blueskuini 04-12-2011 09:07 AM

Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

imir 04-12-2011 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

rupanya ada lg trade ni ye... apa2 pun kredit to abg din TBST..

hampeeeh 04-12-2011 01:38 PM

Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

saya setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:D:D:D:D:D....jgn kutuk indicators..CS pn indicator gak:)):)):)):)):)):)):)):))

basiron 23-12-2011 12:22 AM

Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

dah kalo x power, x yah la pakai.... 1 minggu nak entry pun susah???..... tu la, soh blajaq bg abis, x mau... ketegaq... x dengaq cakap guru.... pastu jd murid derhaka... ilmu x berkat, dok melalak salahkan guru...

apiqsha 23-12-2011 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

hehehe..kesian tgk..belajar bagi habis dulu..then baru cakap mcm2 bro :)

saya ada kenal sorang ni, kenalan saya lah, dulu bukan main kutuk TBST. then bila dia pun dah putus asa, asyik loss je. then at last, dia sendiri yg dtg ke TBST n belajar.

Jangan ludah merata sgt bro, nanti bila terpaksa jilat balik, dah susah nak lawan ego diri kita sendiri time nak jilat balik tu:)

imutm 23-12-2011 09:21 AM

blueskuini
 
Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

rasanya statement ni tak patut keluar..TBST dilahirkan dengan cukup sempurna HANYA kepada mereka yang betul2 memahami apa itu TBST. TBST terlalu unit bagi mereka yang betul2 memahaminya. so jgn kondem sesuka hati. Rasanya group TBST pun tak pernah kondem apa2 pasal teknik orang2 lain. Kalu rasa serasi dengan teknik masing2 guna je le..jgn dok kondem2...:)cgrock:)cgrock

jutakawan 27-12-2011 07:17 PM

dulu guna EA..lps tu manual..EA..manual..Cik Marginah selalu datang..bila jumpa TBSTTKHH1..dia tak datang-datang..lu fikirlah sendiri..

Ape Pun Tak Boleh 12-01-2012 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by blueskuini (Post 11533060)
Teknik ni bukannya power sangat pun.Kadang2 1 minggu nak entry pun susah....ada 1 & 2 kali jer...pahtu bukak lot gajah fumakilla...belum masuk market batal lagi... So, jangan membazir masa bergaduh tentang teknik ni

Kaedah ada banyak... kalau Indi kata TBST nak entry 1 minggu 1,2 entry pun payah.... berapa entry ko leh wat seminggu ? ada tak sampai 50 entry ? 200 entry ? ada ? sehari berapa kali entry ? 200 entry ada ? semua win tak ? bagero !!! belajar dulu... kalau tak kenal jangan suka2 kutuk

ash3110 12-01-2012 04:17 PM

Server: instaforex
Sereve: Singapore
No acc: 7036922
Investor PW: minta maaf.. sy xboleh dedahkan.. takut ada yg follow..

Kenapa anda perlu bayar? sedangkan sy dpt semua ilmu ni free je...

11/01/2012
Balance: 449.70

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...31031701_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...16290383_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...97517324_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...35330385_n.jpg

PROFIT 11/01/2012
$196.70

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...69956125_n.jpg

BALANCE &646.00

ADA KE SAYA BAYAR KAT SAPE2 DLM TBST?

nanims 13-01-2012 06:14 PM

1 Attachment(s)
[QUOTE=ash3110;11890610]Server: instaforex
Sereve: Singapore
No acc: 7036922

mesti la kna byr... kalo xcamner nk kaya... :)):eek::eek:

smbil menyelam smbil MENYEKAM :p:p


All times are GMT +8. The time now is 05:43 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.