CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   perniagaan steambot/yong tau foo menggunakan lori..ada sesiap di CG ceburi bisnes ni? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=220212)

syed_4321 25-03-2011 12:36 AM

perniagaan steambot/yong tau foo menggunakan lori..ada sesiap di CG ceburi bisnes ni?
 
salam kpd rakan2 CG sekalian..

saya ngan adik saya berminat nak start bisnes stimboat/ yong tau foo menggunakan lori...ada sape2 otai2 bisnes kat CG yg ada wat bisnes ni ke??

leh tlg bg idea dan cadangan??
semua pandangan sangat2 dialu-alukan...:)cgrock:)cgrock

ini antara sampel bisnes yg org wat..
http://farm2.static.flickr.com/1309/...d74222a8e5.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...1_200074_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2301487_n.jpg

real_rolls 25-03-2011 12:48 AM

fatman ni halall ke?

syed_4321 25-03-2011 12:53 AM

fatman tu halal x kot... saya letak gmbr sbg sampel je...hehehe

pijoe 25-03-2011 12:55 AM

berniaga benda ni kena tempat memang tak cukup tangan layan customer bro.... kat jalan reko malam2 penuh orang...

ihw666 25-03-2011 01:02 AM

amik juara.. potong sana potong sini.. jadi la camtu.. hehe...
juara murah.. leh letak nama juara steambot

MyEfanZ 25-03-2011 10:29 AM

kalo pi jb gi la dataran...ramai yg niaga steamboat ni
leh ushar2 ilmu dorang

fnd75 25-03-2011 10:54 AM

kat JB, sebelah Dataran tu diorg dipanggil Van Luton, makanan steambot diorg semua standard/sama tapi ade gak gerai yg jual nasik lemak, bakso dll... dulu kt tepian Lido ade gak jual2 mcm tu tp skrg tpt tu dh jd hiway dah... :(

iswaraburuk 25-03-2011 12:24 PM

tapi persoalan nya..saper yang buat bahan mentah tu yer??kaum mana jd supplier?

syed_4321 26-03-2011 12:35 AM

Quote:

Originally Posted by iswaraburuk (Post 9068162)
tapi persoalan nya..saper yang buat bahan mentah tu yer??kaum mana jd supplier?

saya ada wat survey...dpt cari supplier org islam yg mengeluarkn produk2 steambot.. :)

iswaraburuk 26-03-2011 09:48 AM

Quote:

Originally Posted by syed_4321 (Post 9074439)
saya ada wat survey...dpt cari supplier org islam yg mengeluarkn produk2 steambot.. :)

alhamdulillahh...

syed_4321 26-03-2011 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by iswaraburuk (Post 9076366)
alhamdulillahh...

tq bro..:D:D

syed_4321 28-03-2011 10:59 AM

cgrian yg len ada idea nak bg x??

atau ada sapa2 leh provide contact supplier ke..hehe

zonpinjaman 28-03-2011 03:56 PM

steamboat...
saya pernah makan...yg jenis pakai lori tu...mmg saya rasa ok.bnyk pilihan..
bagi saya kalau nak buat kene ada lori dan peralatan utk atur steamboat tu dan tempat masak dia...

bahan mentah dia mcm fish ball,sayur dan lain-lain mudah didapati..cuma sos dia kene pandai buat atau beli dari org yang pandai buat.

Rasanya perniagaan ini sgt mengentungkan...terutama ditempat reakrasi atau tmpat ramai org lepak/shopping...

jutaonemini 28-03-2011 04:46 PM

steambot..ak rs yg pntg sos die tuh..klu sos die sedap mmg meletup laa..
lg 1 kne letak awek cun tukang jual..seyes jadi penarik utk org try..cm ak..hahaha

GamezStar 28-03-2011 07:54 PM

sedap stimbot kt sup dia ... bab sambil ni biase2 pon da ok

haris4949 29-03-2011 09:09 AM

Member aku ada buat biz ni. pkai lori daihatsu..Rm700 gak ansuran lori.. Tapi masyuk.. part time je tu..

syed_4321 30-03-2011 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by haris4949 (Post 9102662)
Member aku ada buat biz ni. pkai lori daihatsu..Rm700 gak ansuran lori.. Tapi masyuk.. part time je tu..

member bro tu meniaga kat mana ekk??

maybe saya leh jmp bljr tips2 meniaga steambot ni..hehehehe

haris4949 30-03-2011 08:54 AM

hari isnin-jumaat kat bangi..
weekend kat KL..
Dia baru berniaga gak..Sebulan lebih kot.

nytroz 02-04-2011 04:30 PM

margin untung beniage mcm ni ok ke? kena apply lesen kat perbandaran ke? kalo pasar leceh nak kena carik tapak, kalo beniaga mcm ni leh paking mana2 tmpt ramai org...trus jalan....

AjuL 02-04-2011 04:33 PM

kalau korang nak rasa yong tau foo sedap..meh datang muar..kat area bustand..peh mmg nikmat :D

golden_user2006 03-04-2011 08:43 PM

mmg ado potensi biz ni,
kat bangi area downtown jln reko, ado satu.........bulan bintang...
xtahu le diorng ambik kat mana, tp pernah nmpk kedai kat kjg area bank2 tgh town, kedai frozen yg jual2 bahan2 tu.......termasuk kuah nya skali.........

syed_4321 09-04-2011 02:34 AM

ada idea2 lain x cgrian???

hehehehehe

putihperang 09-04-2011 04:41 AM

gud luck bro.

dah bukak nanti habaq kat aku...

aku penggemar tegar steamboat ni...hehe

syed_4321 05-05-2011 12:39 AM

idea lain bro cgrian sekalian...??

xbilisx 05-05-2011 11:14 AM

bro..yang gambar ko lori yg ko amek to kat mana ek...yg kat streamer dia ada tulis join me on facebook to...kalo dapat facebook dia lagi bagus

pepsifire 05-05-2011 08:14 PM

Quote:

Originally Posted by syed_4321 (Post 9452212)
idea lain bro cgrian sekalian...??

Bro, lorinya dah blum? :D

onizuka 05-05-2011 08:17 PM

nak niaga area mana tu TT ... leh g try ...

CyberMachine 05-05-2011 08:55 PM

buat bayar rm10..makan sampai puas. hehe

nameless 05-05-2011 09:00 PM

agak2 berapa total kos kalo nk wat bisnes ni..??

azrulazman 05-05-2011 09:05 PM

bro. bis ni bagus.. mmg laku... dulu penah niage ni.. mmg syok r...

ilhamic 05-05-2011 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by syed_4321 (Post 9074439)
saya ada wat survey...dpt cari supplier org islam yg mengeluarkn produk2 steambot.. :)

baguslah klu camnie..
ak masih was2 klu nk mkn bnde camnie..huhu..

klu blh tulis lam bunting, halal, dll yg mgmbrkn org islam bekal bhn mntah..

syed_4321 05-05-2011 11:27 PM

Quote:

Originally Posted by pepsifire (Post 9460278)
Bro, lorinya dah blum? :D

itu la pasal bro..tgh cari lagi van..seboleh2 nya nak try sewa van..sebab kalo nak beli van 2nd hand modal kena kluar byk..

bro ada contact ke sapa2 nak sewa van nak meniaga tu??

kalo ada bleh bg saya

syed_4321 05-05-2011 11:29 PM

Quote:

Originally Posted by xbilisx (Post 9454976)
bro..yang gambar ko lori yg ko amek to kat mana ek...yg kat streamer dia ada tulis join me on facebook to...kalo dapat facebook dia lagi bagus

ini fb dia..


http://www.facebook.com/pages/Lok-Lo...10739108941872

golden_user2006 06-05-2011 12:25 AM

downtown jln reko dah byk krang ni, bulan bintang je 2 lori.......cover 2 pintu masuk


All times are GMT +8. The time now is 07:32 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.