CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Religious Talk (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Pusat Rawatan Ruhaniah (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=219467)

hakamkaya 22-03-2011 02:56 PM

Pusat Rawatan Ruhaniah
 
Salam. Tujuan memperkenalkan Pusat Rawatan Ruhaniah ini bukanlah untuk menyaingi mana-mana pusat rawatan yang telah wujud tetapi ianya adalah untuk mengambil tanggungjawab sebagai muslim untuk melihat muslim yg lain selesa beribadah tanpa ada gangguan penyakit. Pusat Rawatan Ruhaniah merupakan sebuah pusat rawatan perubatan Islam telah beroperasi secara rasminya pd thn 2011. Pusat ini dikendalikan oleh sekumpulan perawat-perawat muda yg berpengalaman mengubat penyakit-penyakit seperti :-
1. Angin Ahmar
2. Asma (juga termasuk Lelah)
3. Badi Mayat & Badi Haiwan
4. Barah (seperti Barah Payu Dara, Hati, Usus dan seumpamanya peringkat awal)
5. Batu Karang
6. Benda Tajam dalam Badan
7. Bisa (Pelbagai jenis Bisa termasuk bisa sengatan serangga, bisa ular juga bisa sendi-sendi)
8. Buah Pinggang
9. Buasir
10. Darah Rendah
11. Darah Tinggi
12. Demam Campak
13. Demam Panas (juga Denggi, Hepatitis dll)
14. Gangguan Emosi
15. Gangguan Tidur
16. Gastrik
17. Gaut
18. Gigi (Semua jenis sakit gigi termasuk sakit gusi)
19. Gila Merian
20. Jantung
21. Kayap
22. Kehilangan (Kehilangan barang atau anak lari dari rumah)
23. Kenan & Kecacatan Bayi
24. Kencing Malam
25. Kencing Manis
26. Keselamatan Diri dan Harta Benda
27. Ketumbuhan
28. Kolestrol tinggi
29. Koma
30. Lekat Tulang
31. Lemah Semangat
32. Lumpuh
33. Magrin
34. Mandul
35. Mata (pelbagai jenis sakit mata)
36. Mata Masuk Benda
37. Memasuki Rumah Baru atau Pejabat Baru
38. Memulihkan Pesakit Akibat Kesalahan Sendiri
39. Menghentikan Tabiat Buruk
40. Mudah Lupa
41. Mudah Marah
42. Murah Rezeki (Mengatasi Gangguan Hutang)
43. Nyanyuk
44. Panas Baran
45. Pelembut Hati
46. Pemisah (seperti memisah tabiat kanak-kanak hisap bantal busuk)
47. Pemutus Susu ( untuk bayi 2 tahun keatas daripada menyusu ibunya)
48. Penahan (Kencing Tak Tus, darah sentiasa mengalir dan seumpamanya)
49. Pendekat Jodoh
50. Penerang Hati
51. Penyakit yang Sukar diubati
52. Penyelera Makan
53. Resdung
54. Sakit dalam Dada (seperti Sesak Nafas)
55. Sakit Kepala
56. Sakit Lutut dan Bengkak Sendi
57. Sakit Perut
58. Sakit Rindu
59. Santau
60. Sawan (pelbagai jenis Sawan seperti Sawan Tangis, Tarik & ****)
61. Segala jenis Gangguan Spiritual (termasuk gangguan sihir)
62. Selsema yang berterusan
63. Selusuh (Supaya senang melahirkan anak)
64. Sukar Bersalin (seperti disebabkan oleh bayi Songsang didalam rahim)
65. Sukar Tidur Malam
66. Ketagihan Dadah
67. Dan pelbagai jenis penyakit lain yang mungkin tidak tersenarai disini.

Alamat Pusat Rawatan Ruhaniah:
No 27, Taman Komersial Senawang
70400, Seremban N.Sembilan
(Belakang Pasaraya Giant Senawang,Pusat Rawatan bersebelahan klinik Waqaf an-Nur di atas kedai Tupperware )

Waktu Operasi: Setiap hari Isnin hingga Sabtu Selepas Solat Isyak.

Pihak Pusat Rawatan Ruhaniah juga menyediakan perkhidmatan Imbasan(Scan Penyakit) secara PERCUMA.sila klik disini utk mengetahui lbh lanjut.

p/s:yakinlah bahawa Allah SWT menjadikan setiap penyakit bersama-sama dengan penawarnya sekali. Semua penyakit boleh diubati dengan izin Allah SWT, kecuali mati

hakamkaya 23-03-2011 02:43 PM

Antara pesakit-pesakit yg pernah hadir menerima rawatan d Pusat Rawatan Ruhaniah ini adalah:-
1. Pendakwah Bebas (Selalu keluar astro,TV9,mentor finalis adik-adikku)
2. Beberapa player Bolasepak n9
3. Perawat Pusat Rawatan Islam dan Tradisional
4. Pelakon drama

p/s: akan di update lagi akan datang

gombakman 23-03-2011 02:51 PM

Bagaimana cara rawatan di buat?

Pakai ruqyah ke, scan jer ke, ada beza ke dengan tempat lain?

Bayaran cam mana pulak?

Thanks TT...

hakamkaya 23-03-2011 04:23 PM

kaedah rawatan
 
terima kasih gombakman kerana bertanya.
kaedah rawatan yg digunakan adalah kaedah yg tidak melanggar syariat mahupun aqidah.yg plg penting perawat yg merawat pesakit amat menjaga tatasusila dan rawatan dibuat dgn penyertaan sekumpulan 2-4 org perawat. jika wujud makhluk halus d dlm bdn pesakit ianya akan d keluarkan/buang terlebih dahulu sebelum rwtn menggunakan ayat2 Quran d bacakn kpd pesakit.

selain dr itu, ayat2 Quran juga dibacakan utk memberi kesan yg lebih kpd rawatan tersebut.

perubatan Islam d Malaysia tidak dapat lari dr menggunakan air dan limau. sama juga d Pusat Rawatan Ruhaniah ini.

Air yg hendak dijampi dgn ayat2 Quran mestilah menggunakan air yg tidak d masak (cth: air tapis,mineral) kerana air yg telah d masak krg keberkesanan apabila d jampi dgn ayat2 Quran.

limau pula adalah limau nipis dan yg plg baik adalah limau purut.

berkenaan byrn,Pusat rawatan Ruhaniah tidak menetapkan sebarang bayaran dan pemberian adalah mengikut keikhlasan pesakit.walaubagaimanapun, Pusat Rawatan Ruhaniah juga menyediakan perkhidmatan rawatan d rumah (beberapa perawat menghadirkan diri ke rmh pesakit) dan ianya adalah bergantung kpd penetapan harga mengikut kawasan tertentu.

sepanjang penglibatan sy sbg salah seorang perawat, kaedah yg d gunakan masih berlandaskan aqidah ahli sunnah wal jamaah.

zulco 23-03-2011 05:43 PM

mcmana cara rawatan org yg sakit buah pinggang (3x seminggu dialisis)

gombakman 23-03-2011 08:04 PM

Tuan Hakamkaya ni salah seorang perawat lah ye.

Thanks for the info...

kalau org tu ade ketumbuhan dlm perut akibat drp gangguan/sihir, berapa lama biasanye nak sembuh kalau ikut pengalaman tuan utk kes seperti ini?

Perlu buat appointment dulu? Perlu bawa apa-apa barang spt limau dan air?

Sorry la banyak soalan saya ni..

gombakman 23-03-2011 09:08 PM

Siapa Tok Said tu..?

Kalau nak belajar atau berguru boleh ke?

hakamkaya 24-03-2011 12:32 AM

terlanjur dh bertanya insyaAllah sy akan mohon izin dr Tok Said utk menjwb soalan mengenai dirinya...atau mgkn sy akan ajak Tok Said utk berada dlm forum ini kerana forum ini dibuka setelah Tok Said izinkn.InsyaAllah

kebiasaannya,pesakit yg ingin mendapatkn rawatan d Pusat Rawatan Ruhaniah ini d nasihatkn supaya dtg 3 kali ke pusat rawatan Ruhaniah. ia adalah supaya perawat dpt memastikn rwtn yg d berikn benar2 berkesan kpd pesakit..

sedikit tmbhn mengenai air. Air yg terbaik adalah air Zamzam. jika anda dtg dgn membawa air zamzam,anda terlalu beruntung kerana air itu boleh sentiasa d tmbh selagi airnya belum habis..

berkenaan dgn appointment,jika anda hndk mndptkn rwtn tidak perlu buat sbrg appoinment..appointment perlu d buat jika perawat merasakan kwsn rmh pesakit perlu d 'rawat'..

pesakit d nasihatkn utk bawa brgn yg terbaik utk rwtn diri anda - iaitu air - TERBAIK -->Air ZAMZAM. limau - TERBAIK -->LIMAU PURUT

berkaitan mslh sihir,ikut pengalaman sy jika sekiranya sihir itu sihir yg ringan,ianya tidak ambil masa lama utk sembuh tp jika penyihir itu adalah seorang penyihir TEGAR,mgkn mslh itu berat dan perlu ambil masa yg lama.mcm yg sy tulis td rwtn perlu d buat hingga 3 kali.

persoalan belajar/berguru/menuntut ilmu - tuan/puan perlu bersihkn diri (jika dlm masih ada saka,sihir perlu d buang,jika amal wajib belum cukup perlu mantapkan, jika ada terbuat SYIRIK,Perlu TAUBAT) dan perlu mohon izin dari Guru@FOUNDER utk pelajari ilmu ini..persoalan yg perlu d tanya pd diri tuan/puan adakah sanggup utk beramal dgn apa yg d ajar? (cthnya - Zikir tahlil & salawat 1000kali sehari selama 44 hari,menghafaz ayat2 Quran,doa dan selawat)

p/s:cth amalan yg sy tulis ni tiada kaitan dgn ilmu yg d ajar oleh guru saya dlm bidang perubatan Islam ini...sy hanya tulis utk tuan/puan fikirkn.

hakamkaya 24-03-2011 12:55 AM

Sy ingin berkongsi ttg bagaimana sy boleh terjebak utk bersama dgn Pusat Rawatan Ruhaniah ini. cerita sy ni hanya ttg diri sy. setelah sy diimbas/d scan oleh Ustaz,beliau menyatakan bhw dlm bdn sy ada Saka.parent sy sendiri tak mengetahui bahawa dlm bdn sy ada saka.so slps d scan,SAKA itu adalah dr keturunan sblh bapa (bkn bapa sy yg mntk/nk saka tu ddk dalam bdn sy,tp ianya adalah dr tok nenek moyang sblh bapa) setelah d 'keluarkn' dan sekumpulan JIN SAKA tu d 'Islamkn" (ternyata tubuh badan sy ni byk JIN SAKA yg berminat nk JAGA) maka bersihlah sementara badan sy ni..

keesokan mlm pula,sy mntk dgn ustaz utk scan apa pulak yg ada dlm bdn sy nih (sy jenis yg boleh 'rasa' jika ada yg x kena pd fizikal sy).Kata Ustaz dgn kehairanan "masih ada lg SAKA,yg ko buang semalam tu apa?" scan lg skali,rupanya SAKA dr belah ibu pulak..tindakan yg sama juga d ambil iaitu d keluarkan n di Islam kn.Alhamdulillah, stlh dr itu x da lg SAKA yg berseronok dlm bdn sy.Dan bermula dr itu,sy YAKIN dgn ILMU yg d AMALKAN oleh USTAZ2 yg merawat sy,maka sy dan bapa sy mengikut kptsn yg tlh d berikn petunjuknya oleh Allah utk belajar dan bersama dgn Pusat Rawatan Ruhaniah ini.

FYI,Jin SAKA adalah jenis Jin yg berpegang teguh kpd PERJANJIAN.selagi perjanjian x putus,selagi itu keturunannya akan JAGA keturunan manusia yg buat perjanjian dgnnya. Jin tu duduk dalam bdn kita dan berkongsi semua perlakuan kita.jika kita MAKAN,dia tumpang makanan kita walaupun dh baca Bismillah.dlm bdn kita juga tempat JIN tu buang najis.

dan yg plg UTAMA, jika kita bersama dgn isteri,JIN yg ddk dalam bdn kita juga turut merasai NIKMATNYA.kpd tuan/puan yg merasakan tubuh badan dihuni oleh JIN,segeralah dptkn rawatan d mana2 pon tmpt yg anda YAKIN.
tq

hakamkaya 24-03-2011 10:22 AM

Info ttg Santau..
ada beberapa jenis santau.sy pun x pasti ada berapa byk dan apa jenis2 nya..jika CGrian ad yg tau boleh share kt sini.

info yg sy nk share ni berkaitan cara rwtn yg d kendalikn oleh perawat2 d Pusat Rawatan Ruhaniah.kebiasaannya santau d gmbrkn spt racun yg x nmpk oleh mata kasar (mata manusia/pndgn zahir) d hntr ke dlm bdn manusia melalui makhluk halus.

perawat akan buat scan terhadap pesakit,jika masih ada makhluk halus yg menghuni badan pesakit,makhluk halus itu akan d buang terlebih dahulu.

apabila badan pesakit tiada lg gangguan makhluk halus,pesakit akan d cadangkn supaya meminum air daun Ganda Rusa utk membersihkan segala racun yg ada dlm badan.

Kesan dr minuman air daun Ganda Rusa tidak sama utk setiap org dan umur pesakit juga d ambil kira.jika pesakit berumur lbh dr 40++,pesakit d cdgkn utk minum air kelapa muda shj.

mengikut penceritaan org2(perawat & pesakit) yg tlh minum air daun Ganda Rusa.ada yg muntah dr jam 8 pagi (minum air daun Ganda Rusa slps waktu Subuh) hingga jam 12 tghari.ada yg smpi mlm. bergantung kpd kuantiti racun yg ada dlm bdn.

sekian.

azmir438 24-03-2011 10:40 AM

tuan izinkan sy bertanya..

anak saya yg berumur setahun lebih sering menangis diwaktu mlm..selalunya selepas pukul 2 keatas..mcm mana sy nk buat yer..harap membantu..

brozul 24-03-2011 10:54 AM

alhamdulillah dah masuk CG dah pon pusat rawatan tok said...

lamo tk poie jenguk... rindu la plak...

hakamkaya 24-03-2011 11:01 AM

sy hanya boleh bg cdgn.tp ini bkn la rwtn yg boleh d gunapakai.seeloknya encik azmir438 ikhtiar rwtn peubatan Islam d tmpt anda.
1. cuba pasangkan bacaan Ayat2 AlQuran.
2. cuba ltkkn limau purut d sekeliling bilik.
3. laungkan azan (dgn kadar suara yg x ganggu anak yg sdg tdo)
4. bacakn Ayatul Kursi

p/s: ikut pengalaman sy,apa2 pun yg kita nk buat mestilah d tetapkan niat.cthnya sblm baca Ayatul Kursi - sebutkn niat(seumpama doa) "Ya Allah, jika punca anak aku menangis ini angkara gangguan Iblis,Syaitan,Jin dan Manusia, Engkau hindarkanlah dgn berkat Ayat Kursi ini >> terus baca ayat. seeloknya dlm angka ganjil.

jika perbuatan/tindakan encik itu lg menyemarakkan tangisan anak,sy harap sila la berSEGERA dptkn rwtn perubatan ISLAM.

hakamkaya 24-03-2011 11:04 AM

brozul dr Cheras ek...yg kereta xcident ada dlm blog Tok Said?

bintangtimor 24-03-2011 11:09 AM

asslamualaikum tuan.....

Hari tu saya ada minta tolong Pusat Rawatan tuan untuk scan diri saya. :)
keputusannya, saya dikatakan telah terkena sihir. :)
tapi x diberitahu sihir jenis apa. :)
ada tak ayat2 yg boleh saya amalkan untuk mansuhkan sihir tersebut ?

TQ

brozul 24-03-2011 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by hakamkaya (Post 9055419)
brozul dr Cheras ek...yg kereta xcident ada dlm blog Tok Said?

yups....:eek::eek::eek::eek:

brozul 24-03-2011 11:28 AM

Quote:

Originally Posted by bintangtimor (Post 9055468)
asslamualaikum tuan.....

Hari tu saya ada minta tolong Pusat Rawatan tuan untuk scan diri saya. :)
keputusannya, saya dikatakan telah terkena sihir. :)
tapi x diberitahu sihir jenis apa. :)
ada tak ayat2 yg boleh saya amalkan untuk mansuhkan sihir tersebut ?

TQ

elok bintangtimor pergi berubat ke pusat rawatan tersebut...

macam2 blh tau...:)paid

hakamkaya 24-03-2011 11:31 AM

Waalaikumussalam.
tuan bintangtimor,apakn daya yg beri jwpn/yg tlg scan diri tuan tu sendiri adalah Tok Said@Guru sy.mgkn kerana terlalu byk permintaan utk scan diri yg d terima oleh Guru sy,jd jwpn yg tuan terima adalah jwpn umum.

sihir ikut pengalaman sy semasa berada d Pusat Rawatan Ruhaniah (skrg ni dh jarang pegi,cuma jaga amalan shj),jika sihir yg ringan2(bomoh/dukun yg buat tu x brapa nk buat secara serius) boleh tuan hanya bacakn ruqyah (buku ruqyah boleh d dapati d kedai2 buku/ruqyah dlm btk mp3 sila cari d internet) shj dgn niat mcm yg sy ajar dlm post sblm ni.

jika sihir berat (bomoh/dukun pasang CCTV) - tuan perlu segera dptkn rwtn d Pusat Rawatan Ruhaniah.

p/s: apa yg sy ajar/cdgkn cara rwtn adalah d khuatiri mendatangkan akibat yg teruk jika d buat sendiri.jika bukan tuan yg kene lg teruk,mgkn keluarga tuan pula yg kene.sy cadangkan hadirkan diri tuan d Pusat Rawatan Ruhaniah atau d mana2 Pusat Rawatan Islam.

p/s: Pusat Rawatan Ruhaniah yg terletak d Seremban, Negeri Sembilan pernah juga d hadiri oleh pesakit dr Selatan Thailand, org Malaysia yg bekerja d luar negara, Kedah, Melaka, Kelantan dll.HANYA nk berkongsi jika sekiranya anda telah tahu penyakit anda,SEGERA lah dptkn RAWATAN x kira berapa jauh pun. jika alasan anda adlh berkaitan Geografi,maka anda TIDAK bertanggungjawab dgn HAK tubuh badan anda. Sekian

bintangtimor 24-03-2011 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by brozul (Post 9055663)
elok bintangtimor pergi berubat ke pusat rawatan tersebut...

macam2 blh tau...:)paid

Alamat Pusat Rawatan Ruhaniah:
No 27, Taman Komersial Senawang
70400, Seremban N.Sembilan
(Belakang Pasaraya Giant Senawang,Pusat Rawatan bersebelahan klinik Waqaf an-Nur di atas kedai Tupperware )

jauhlah jugak tuan .... :)
ceq orang kedah.... x da cawangan yg dekat2 sini ker... :)

hakamkaya 25-03-2011 02:23 PM

setakat hari ini,d laporkan pesakit2 yg hadir sgt berpuas hati slps menerima rawatan d Pusat Rawatan Ruhaniah. Ada yg berulang kali dtg kerana yakin dgn kaedah rawatan yg d jlnkn.

TETAPI, penyembuhan adalah KUASA ALLAH dan bukan perawat yg merawat.Pesakit dan Perawat hanya berikhtiar dan dgn keKUASAan ALLAH,penyakit yg dihidapi PASTI akan SEMBUH.INSYAALLAH.

ahadiat 26-03-2011 05:45 AM

salam TT, menarik penerangan TT. nak tanya bagaimana TT belajar dgn tok said tu......adakah secara formal iaitu melalui kursus yg dianjurkan atau secara peribadi?

hakamkaya 26-03-2011 11:59 PM

ilmu
 
terima kasih kpd ahadiat.
camne ek nk jwb? sy blaja dgn Tok Said stlh d perkenankan oleh beliau.Tok Said akan pilih2 gak la anak2 murid coz ilmu yg bakal d perturunkn ni agak berat jgk.dan beliau merasakan bhw beliau bertanggungjwb dgn anak2 murid beliau.sbb tu beliau memilih.

soal formal or x atau melalui kursus/seminar,sbnrnya setiap murid MESTI berjmpa dgn Tok Said setiap 7 hari dr mula ilmu tu d ijazahkn utk penerusan amalan.formal ke tu?sy pun xtau. erm,Tok Said juga ada berniat utk menganjurkn Seminar Perubatan Islam. TETAPI, dek kerana kesibukan (siang-USAHAWAN BERJAYA.mlm-PERAWAT) maka seminar tersebut hanya tinggal impian.

d tmbh lg dgn isu2 yg akan/pasti timbul setelah/jika seminar itu d anjurkn,impian tu hanya tggl niat shj.TERBARU!dgr criter Tok Said TIDAK AKAN lagu ajar bab IMBASAN/SCAN,sbb dh ada anak murid yg SALAH GUNA (perkara mcm ni la yg d takuti coz dh ada kes dlm akhbar) ilmu yg d beri.

d khuatiri akan mengakibatkn kpd penyiasatan yg RAPI dek kerana individu tertentu yg buat hal,Pusat Rawatan plak yg terkesan nnt.NAUZUBILLAH. SEKIAN

sukahati77 27-03-2011 08:57 AM

aku dah baca blog dia. apesal mcm ada bantuan jin je? dia lawan dgn jin untuk dapatkan emas??

hakamkaya 27-03-2011 08:44 PM

erm...tuan sukahati77,tuan kene jmpa sendiri dgn dia.sy hanya kaitkan thread ni dgn blog dia supaya dpt gmbrn terletaknya Pusat Rawatan Ruhaniah...sy x menjaga content yg ada dlm blog dia.tq

hakamkaya 27-03-2011 09:32 PM

update:
Pusat Rawatan Ruhaniah kini telah mengenakan FIDYAH utk rawatan SAKA. Tujuannya adalah utk menjaga kebajikan perawat2 yg membantu d Pusat Rawatan tersebut. Fidyah utk SAKA adalah RM45/org. jika ahli keluarga ramai,pesakit boleh hadir secara bergilir supaya tidak terbeban.

BERITA BAIK!utk CGrian yg memerlukn perawat Pusat Rawatan RUhaniah hadir ke rmh/premis anda,boleh hubungi Pusat Rawatan Ruhaniah dan buat appointment.samada anda mahu mereka 'bersih'kn premis/rmh atau hanya nk pagarkan premis/rmh anda. TETAPI, fidyahnya bergantung kpd kawasan..utk ketahui RATE,sila hubungi Pusat Rawatan Ruhaniah.

SEBARANG KESULITAN AMAT DIKESALI. TERIMA KASIH.

asrulfnd 28-03-2011 02:46 PM

maksud "fidyah" tu adalah umpama charge yang dikenakan untuk rawatan membuang saka tu ke?? maknanya rm45/org je ke? so kena bawak air zamzam dan limau purut je lah kan? ok jugaklah..

Jepang 28-03-2011 02:56 PM

kalo koma apa rawatan dia?

hakamkaya 28-03-2011 03:40 PM

koma sy x pasti...
cdgn sy..baca la yasin 40kali niatkn jika pesakit tu blum smpi ajalnya mohon ALlah sembuhkan. jika dh smpi ajalnya permudahkn.

hakamkaya 28-03-2011 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by asrulfnd (Post 9095226)
maksud "fidyah" tu adalah umpama charge yang dikenakan untuk rawatan membuang saka tu ke?? maknanya rm45/org je ke? so kena bawak air zamzam dan limau purut je lah kan? ok jugaklah..

btul..tepat skali

hakamkaya 30-03-2011 10:26 AM

Ilmu - Yasin Bata
 
salam...yg sy nk share ni bukan Yasin Terbalik tau..!!

Yasin Bata ni adalah salah satu ilmu yg Guru sy turunkan pada saya..[p/s:sy hanya share shj,tp kalo nk berkat ilmu jumpa guru sy baru la diijazahkan]

antara kegunaan Yasin Bata ni adalah jika kita terkena sihir,kene rompak,brg2 kene curi.tp hanya gunakan kpd org yg zalim shj.jika org tu x wat zalim pd kita & family jgn nk pandai2.

Ilmu ni mmg sgt mujarab dan sbb itu aku just sharing je kt sini

sebarang pertanyaan,ajukn ke blog guru sy.terima kasih

JebatFP1 30-03-2011 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by hakamkaya (Post 9088880)
update:
Pusat Rawatan Ruhaniah kini telah mengenakan FIDYAH utk rawatan SAKA. Tujuannya adalah utk menjaga kebajikan perawat2 yg membantu d Pusat Rawatan tersebut. Fidyah utk SAKA adalah RM45/org. jika ahli keluarga ramai,pesakit boleh hadir secara bergilir supaya tidak terbeban.

BERITA BAIK!utk CGrian yg memerlukn perawat Pusat Rawatan RUhaniah hadir ke rmh/premis anda,boleh hubungi Pusat Rawatan Ruhaniah dan buat appointment.samada anda mahu mereka 'bersih'kn premis/rmh atau hanya nk pagarkan premis/rmh anda. TETAPI, fidyahnya bergantung kpd kawasan..utk ketahui RATE,sila hubungi Pusat Rawatan Ruhaniah.
SEBARANG KESULITAN AMAT DIKESALI. TERIMA KASIH.

Bole berikan no tel utk temujanji...

JebatFP1 30-03-2011 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by JebatFP1 (Post 9114456)
Bole berikan no tel utk temujanji...

PLese PM saya ye...

hakamkaya 30-03-2011 08:01 PM

kalo nk dptkn rwtn x perlu buat temujanji..hanya hadirkn diri ke tmpt rwtn..utk No.Contact sila rujuk d 1st page dn klik link yg ada d situ k...

eboss 30-03-2011 08:06 PM

kalau batu karang macam mana benda tu dikeluarkan?

eboss 30-03-2011 08:19 PM

isteri saya ada masalah batu dalam hempedu...boleh dirawat dan keluarkan ke?

hakamkaya 30-03-2011 10:37 PM

batu dlm hempedu...
 
Quote:

Originally Posted by eboss (Post 9120225)
isteri saya ada masalah batu dalam hempedu...boleh dirawat dan keluarkan ke?

insyaAllah boleh d keluarkan bergantung kpd rezeki masing2...ada yg hingga 3 kali rawatan batu tu keluar sikit2,ada yg masa dibacakn ayat Alquran shj batu tu keluar dgn secara x sengaja.

pernah sy dgr pengalaman pesakit yg mengalami sakit mcm ni..PASTIKAN tuan hadirkn diri bersama isteri utk mendapatkn RAWATAN..!

PASTIKAN! tuan hadir bersama dengan brg2 seperti yg tercatit dlm posting awal2 thread nih..

terima kasih

hakamkaya 31-03-2011 06:14 AM

pelbagai ilmu
 
salam
insyaAllah perkara yg sy nk kongsi ni sebahagiannya telah diijazahkan oleh guru sy untuk diamalkan oleh semua muslimin muslimat dengan SYARAT-menjaga amalan (solat) dan tidak melakukan sebarang maksiat(bkn setakat zina-termasuk judi,arak dll perkara yg Allah LARANG).

ilmu yg ingin dikongsi ini ada kaitannya dengan usahawan2 yg masih mencari-cari cara nk tingkatkan sales.kebanyakan ilmu2 yg ada d luar sana, pelaris yg ada HANYA gunakan makhluk halus..

tp, insyaAllah ilmu yg guru sy ajar tidak menggunakan sebarang makhluk halus.
  1. Ilmu & Amalan Murah Rezeki
  2. Ilmu - Pintu Rezeki 4 Penjuru
  3. Ilmu - Pintu Rezeki 4 Penjuru Untuk Kedai
  4. Ilmu & Amalan Sedekah
  5. Ilmu Pelaris

gombakman 31-03-2011 01:16 PM

Apa maksud Tuan ilmu tersebut "agak berat"??

Boleh terangkan sedikit.....ilmu ni berat untuk diamalkan ke atau boleh makan diri kalau salah bawa?

Untuk pengetahuan tuan saya dah berjumpa Tok Said dan dah dapatkan rawatan dari beliau pun. Setakat ni alhamdulillah semuanya berjalan dgn baik. Saya pun berminat nak belajar dari beliau jika ada rezeki.

Ada pantang larang ke dlm belajar ilmu ni? Susah ke nak diamalkan bagi org yg sibuk bekerja?

gombakman 31-03-2011 01:16 PM

Apa maksud Tuan ilmu tersebut "agak berat"??

Boleh terangkan sedikit.....ilmu ni berat untuk diamalkan ke atau boleh makan diri kalau salah bawa?

Untuk pengetahuan tuan saya dah berjumpa Tok Said dan dah dapatkan rawatan dari beliau pun. Setakat ni alhamdulillah semuanya berjalan dgn baik. Saya pun berminat nak belajar dari beliau jika ada rezeki.

Ada pantang larang ke dlm belajar ilmu ni? Susah ke nak diamalkan bagi org yg sibuk bekerja?

hakamkaya 31-03-2011 11:59 PM

Quote:

Originally Posted by gombakman (Post 9126979)
Apa maksud Tuan ilmu tersebut "agak berat"??

Boleh terangkan sedikit.....ilmu ni berat untuk diamalkan ke atau boleh makan diri kalau salah bawa?

Untuk pengetahuan tuan saya dah berjumpa Tok Said dan dah dapatkan rawatan dari beliau pun. Setakat ni alhamdulillah semuanya berjalan dgn baik. Saya pun berminat nak belajar dari beliau jika ada rezeki.

Ada pantang larang ke dlm belajar ilmu ni? Susah ke nak diamalkan bagi org yg sibuk bekerja?

TAHNIAH!!!Alhamdulillah.sy mohon dgn tuan gombakman utk berikan testimonial utk tatapan CGrian.

berkenaan ilmu ni mmg SANGAT BERAT, jika individu yg bljr TIDAK MENJAGA AMALAN spt SOLAT dll.sbb itu,ilmu ini juga tidak diberi sekaligus.tetapi ianya diberikan berperingkat.

utk individu yg sibuk sekalipun,insyaAllah ilmu ini boleh diamalkan,coz guru sy lagi sibuk dr org lain rasanya sbb dia mengendalikan beberapa buah sykt dr pelbagai bidang..:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 03:02 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.