CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   PERCUMA, ADA PROMOSI..!!! PERHATIAN..!!! Khas Untuk Pemilik Kenderaan..!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=218214)

rumahemas4u 19-05-2011 10:12 PM

kereta atas 16 tahun cover paling rendah 10k-8k, kereta atas 20 tahun cover 3rd party fire and theft, dapatkan sebut harga skg di sini.

:)cgrock

ake 19-05-2011 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9575276)
boleh, tapi harga ada mahal lah TT, ncd dah 0%, upah cop kat geran lebih tahun lagi, cuma kerja mudah ajer motor tak perlu inspaction puspakom, kalau nak buat dgn saya pun boleh, saya boleh uruskan, cuma amik masa sikit nak siap lah ek.

:)cgrock

bole bg anggaran ke bugetnye brape...

vendetta_9056 20-05-2011 12:13 AM

salam..saya baru beli kereta dari tgn org..masa beli roadtax owner lama dh mati..so skrg sy nk install road tax..mcm mana kes mcm sy..baru pki kereta..sblm ni xde kereta..xde insurans..la ni baru nk install roadtax...roadtax moto je pnah la beli..roadtax kereta belum pernah...

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.mohamad hazman b mohamad rahim
2.860117236755
3.WGR 9045
4.1468 CC
5.TAHUN 1998,SATRIA GLI

ini maklumat sy

onbehalf 20-05-2011 11:40 AM

salam admin.... saya nak tanya sikit.. saya ada beli kereta lebih 20tahun dari kawan saya.... tapi kereta tu roadtax n insurans dah 8 bulan mati... so macamana nak buat...? adakah saya kena beli insuran roadtax baru or trus tanya agen insuran yang lama dari dia?

rumahemas4u 20-05-2011 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by ake (Post 9587902)
bole bg anggaran ke bugetnye brape...

hari ini ada satu kes macam TT, harga nya rm 450.00.

:)cgrock

rumahemas4u 20-05-2011 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by vendetta_9056 (Post 9588434)
salam..saya baru beli kereta dari tgn org..masa beli roadtax owner lama dh mati..so skrg sy nk install road tax..mcm mana kes mcm sy..baru pki kereta..sblm ni xde kereta..xde insurans..la ni baru nk install roadtax...roadtax moto je pnah la beli..roadtax kereta belum pernah...

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.mohamad hazman b mohamad rahim
2.860117236755
3.WGR 9045
4.1468 CC
5.TAHUN 1998,SATRIA GLI

ini maklumat sy

saya ada soalan untuk TT,
1. Owner lama dah mati masa tu ada buat tukar nama lom guna nama TT?
2. Road tax owner lama yg mati atau org nya yg mati?
3. Ins dan rtax tu dah berapa lama mati/tamat?
4. Kereta ni atas nama siapa?
saya nak jawab soalan TT pun pening....
saya kirakan harga tanpa ncd untuk TT,
COVER 12K-NDC 0% = RM628.15, RTAX = RM90.00, SCHARGE+MYEG = RM30.00, SEMUA RM 748.00. terima kasih.

kalau kereta ni dah tukar nama TT, harga seperti di atas, kalau belum tukar nama TT, masalah kalau owner lama dah mati.saya dah cek ncd tiada rekod atas nama TT, nampaknya TT belum buat tukar nama. ins tak boleh atas nama TT, sebagai 2ND DRIVER BOLEH. kalau dah lebih dari 1 tahun tak hidup rtax, TT kena bawa kereta tu ke puspakom buat inspaction dan buat tukar nama sekali. harap dapat membantu TT, terima kasih.

rumahemas4u 20-05-2011 07:06 PM

Quote:

Originally Posted by onbehalf (Post 9591811)
salam admin.... saya nak tanya sikit.. saya ada beli kereta lebih 20tahun dari kawan saya.... tapi kereta tu roadtax n insurans dah 8 bulan mati... so macamana nak buat...? adakah saya kena beli insuran roadtax baru or trus tanya agen insuran yang lama dari dia?

wsalam, beli kereta dari kawan dah buat tukar nama kepada nama TT lom, kalau atas nama TT, kena beli ins dan rtax baru mengikut ncd semasa, kalau belum tukar nama kena pergi puspakom buat inspaction, baru buat ins dan rtax, kalau tak nak tukar nama dan masih nak guna nama owner lama, TT hanya pemandu ke dua sahaja, kena buat juga ins dan rtax baru tapi tak perlu buat inspaction puspakom, yg penting rtax dan ins mati jgn lebih dari satu tahun macam kes TT baru 8 bulan ajer, harap dapat membantu, terima kasih.
:)cgrock

rumahemas4u 20-05-2011 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9587173)
kereta atas 16 tahun cover paling rendah 10k-8k, kereta atas 20 tahun cover 3rd party fire and theft, dapatkan sebut harga skg di sini.

:)cgrock

hanya yg terbaik untuk anda, insyaallah. :)cgrock

vendetta_9056 20-05-2011 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9595731)
saya ada soalan untuk TT,
1. Owner lama dah mati masa tu ada buat tukar nama lom guna nama TT?
2. Road tax owner lama yg mati atau org nya yg mati?
3. Ins dan rtax tu dah berapa lama mati/tamat?
4. Kereta ni atas nama siapa?
saya nak jawab soalan TT pun pening....
saya kirakan harga tanpa ncd untuk TT,
COVER 12K-NDC 0% = RM628.15, RTAX = RM90.00, SCHARGE+MYEG = RM30.00, SEMUA RM 748.00. terima kasih.

erk...
nmpknya encik salah phm..sy maksudkan roadtax tu yg mati masa sy tukar nama..bkn owner yg mati..ekekek..
kereta tu dh tukar atas nama sy skrg..

ada pembetulan tentang detail sy:
1.mohamad hazman b mohamad rahim
2.860117-23-6755
3.WGR 9056
4.1496 CC
5.TAHUN 1998,SATRIA GLI

roadtax mati pada 2 april 2011..skrg kereta dh tukar nama atas nama sy..
yang encik estimate kan tu sy bleh cover rm12k kereta tu eh....kalu sy nk just cover rm8k bleh x...
xnk cover tinggi2 sgt..sbb market kereta tu pun rasanya rm8k je...sekian...=)

rumahemas4u 21-05-2011 12:39 AM

Quote:

Originally Posted by vendetta_9056 (Post 9598317)
erk...
nmpknya encik salah phm..sy maksudkan roadtax tu yg mati masa sy tukar nama..bkn owner yg mati..ekekek..
kereta tu dh tukar atas nama sy skrg..

ada pembetulan tentang detail sy:
1.mohamad hazman b mohamad rahim
2.860117-23-6755
3.WGR 9056
4.1496 CC
5.TAHUN 1998,SATRIA GLI

roadtax mati pada 2 april 2011..skrg kereta dh tukar nama atas nama sy..
yang encik estimate kan tu sy bleh cover rm12k kereta tu eh....kalu sy nk just cover rm8k bleh x...
xnk cover tinggi2 sgt..sbb market kereta tu pun rasanya rm8k je...sekian...=)

sorry TT, x de masalah ni, rtax mati baru lagi, cek ncd no record, saya kira ncd 0%, 8k-ncd 0%=rm508.55, ncd25% = rm383.90, rtax=rm90, scharge+myeg = rm30.00, cermin rm500 = rm75.00, ncd 0% = rm703.00 termasuk cermin, tak nak tolak ajer =rm628.00. ncd 25% = rm578.00 termasuk cermin, tak nak tolak ajer =rm503.00, ok TT, terima kasih.
:)cgrock

rumahemas4u 21-05-2011 07:03 AM

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.nama owner
2.i/c owner
3.no plat kenderaan
4.no c.c kenderaan contoh wira 1.5 c.c nya ialah 1468 c.c
5.tahun dan model kenderaan contoh tahun 2002, model wira 1.5 GLi manual

ini sahaja maklumat yg diperlukan, insyaallah saya akan buat pengiraan dgn seberapa segera....terima kasih.(kalau lambat minta maaf dulu ek,mungkin ada hal yg x dapat di elak kan.....)

TERBBBAAAAIIIKKKKK....!!!1st party(bawah 20 tahun), 3rd party pun boleh(lebih 20 tahun)
:)cgrock

rumahemas4u 21-05-2011 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9587173)
kereta atas 16 tahun cover paling rendah 10k-8k, kereta atas 20 tahun cover 3rd party fire and theft, dapatkan sebut harga skg di sini.

:)cgrock

jalan-jalan di CG....

:)cgrock

rumahemas4u 21-05-2011 04:49 PM

EZi Renewal Takaful/Insurans and Road Tax @ CG

:)cgrock

ake 21-05-2011 07:53 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9595426)
hari ini ada satu kes macam TT, harga nya rm 450.00.

:)cgrock

last time sy renew rm150 bos...moto kriss 100...no plat wgl6012....

rumahemas4u 22-05-2011 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by ake (Post 9604501)
last time sy renew rm150 bos...moto kriss 100...no plat wgl6012....

last time dulu ye memang rm150.00 sebab ada ncd, last time skg dah tak dapat TT, motor TT dah tak de ncd sebab dah lama tak de rtax, tak caya TT boleh tanya syarikat insurans kurnia, PnO atau MUI,syarikat takaful dah tak amik ins motosikal. rm450.00 termasuk kos runner JPJ, rtax, ins dan scharge. jgn pening2, apa2pun TT buat survey harga dulu berapa untuk ins motosikal TT tu ek, terbaikkk.

:)cgrock

rumahemas4u 23-05-2011 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9603404)
EZi Renewal Takaful/Insurans and Road Tax @ CG

:)cgrock

dapatkan sebut harga di sini....

:)cgrock

rumahemas4u 24-05-2011 07:51 AM

perbaharui takaful/insurans kenderaan dan cukai jalan anda di sini, dapatkan sebut harga untuk takaful/insuran dan cukai jalan anda SEKARANG.

:)cgrock

kuraku 25-05-2011 04:01 PM

bro..nak emel..tak reply pm pong..aku xleh on9 slalu ni..

rumahemas4u 26-05-2011 06:57 AM

Quote:

Originally Posted by kuraku (Post 9641200)
bro..nak emel..tak reply pm pong..aku xleh on9 slalu ni..

sorry bro, dah PM, satu ke dua hari ni tak dapat nak CG hujan lebat dan ada petir dan guruh jadi tak boleh nak bertenet.

:)cgrock

rumahemas4u 28-05-2011 06:46 AM

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.nama owner
2.i/c owner
3.no plat kenderaan
4.no c.c kenderaan contoh wira 1.5 c.c nya ialah 1468 c.c
5.tahun dan model kenderaan contoh tahun 2002, model wira 1.5 GLi manual

ini sahaja maklumat yg diperlukan, insyaallah saya akan buat pengiraan dgn seberapa segera....terima kasih.(kalau lambat minta maaf dulu ek,mungkin ada hal yg x dapat di elak kan.....)

TERBBBAAAAIIIKKKKK....!!!1st party(bawah 20 tahun), 3rd party pun boleh(lebih 20 tahun)
:)cgrock

rumahemas4u 28-05-2011 11:16 AM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9666192)
untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.nama owner
2.i/c owner
3.no plat kenderaan
4.no c.c kenderaan contoh wira 1.5 c.c nya ialah 1468 c.c
5.tahun dan model kenderaan contoh tahun 2002, model wira 1.5 GLi manual

ini sahaja maklumat yg diperlukan, insyaallah saya akan buat pengiraan dgn seberapa segera....terima kasih.(kalau lambat minta maaf dulu ek,mungkin ada hal yg x dapat di elak kan.....)

TERBBBAAAAIIIKKKKK....!!!1st party(bawah 20 tahun), 3rd party pun boleh(lebih 20 tahun)
:)cgrock

dapatkan sebut harga di sini....

:)cgrock

rumahemas4u 28-05-2011 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by rumahemas4u (Post 9579384)
http://4.bp.blogspot.com/-FmndxDtoYb...izan%2B3.1.JPG

PAKAR TAKAFUL @ INSURANS KENDERAAN (MOTOR, KERETA, LORI C PERMIT) DAN CUKAI JALAN ANDA SEJAK 2005

Keistimewaan Takaful @ Insurans Kenderaan Hamizan Management Services
•Perkhidmatan 24 jam dimana sahaja anda berada
•Perkhidmatan secara online tanpa ke Pejabat Pos, JPJ atau Pejabat Takaful.
•Sistem Nota Lindung Elektronik dan pembaharuan cukai jalan dengan kemudahan MYEG secara express ke alamat kediaman anda.
•Kemudahan memeriksa harga pasaran, saman dan pindahkan nilai % NCD kenderaan anda tanpa birokrasi.
•Terdapat juga senarai penuh Bengkel Panel.
•Bayaran boleh dibuat melalui Bank In Transfer @ CDM @ Online Transfer @ Cash On Delivery.
•Harga murah dan berpatutan (harga boleh runding).
•Sokongan lepas jualan yang boleh dipercayai.
•Untuk pertanyaan sebut harga SMS <jarak> Nama Penuh Anda <jarak> No I/C Anda <jarak> No Kenderaan Anda <jarak> No C.C Kenderaan Anda <jarak> Model Kenderaan Anda <jarak> Tahun Kenderaan Anda dan hantar ke 017-7051651.
•Geran kenderaan tidak diperlukan untuk memperbaharui cukai jalan online JPJ di MYEG.

JIMAT MINYAK, WANG, MASA DAN TENAGA
•Anda tidak perlu lagi ke pejabat TAKAFUL @ INSURANS semata-mata untuk mendapatkan takaful kenderaan anda.
•Anda tidak perlu lagi ke pejabat POS atau JPJ untuk memperbaharui CUKAI JALAN kenderaan anda.
•Anda tidak perlu lagi beratur panjang di pejabat TAKAFUL, POS dan JPJ.
•Anda tidak perlu terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.
•Anda tidak perlu bercuti semata-mata untuk memperbaharui cukai jalan dan takaful kenderaan anda.
•Jimat MINYAK, WANG, MASA dan TENAGA.

bank in @ transfer ke akaun : BANK ISLAM
no akaun : 01069020147425
nama : HAMIZAN BIN MOHD SHAH
bank in @ transfer ke akaun : MAYBANK
no akaun : 101075400758
nama : RUKIAH BINTI RASEDIN (isteri)

Jika anda memerlukan bantuan berkenaan Takaful @ Insurans Kenderaan dan Cukai Jalan anda, hubungi no ini, Pertanyaan : 017-7051651(mizantakaful) – Hotline : 017-7051651(mizantakaful)

1st party untuk kereta (bawah 20 tahun), 3rd party untuk kereta (atas 20 tahun)
1st party untuk motor (bawah 10 tahun), 3rd party untuk motor (atas 10 tahun)

DAPATKAN SEBUT HARGA INSURAN @ TAKAFUL DAN CUKAI JALAN DI SINI. PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN ANDA, THINK EZi.

:)cgrock

ada cara yg mudah mengapa cari yg susah, Think EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 28-05-2011 11:51 PM

harga boleh runding, terbaikkk punya....THINK EZi.

:)cgrock

rumahemas4u 29-05-2011 07:12 AM

perbaharui ins/takaful kenderaan dan cukai jalan anda di sini, terima kasih.
:)cgrock

rumahemas4u 30-05-2011 07:02 AM

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.nama owner
2.i/c owner
3.no plat kenderaan
4.no c.c kenderaan contoh wira 1.5 c.c nya ialah 1468 c.c
5.tahun dan model kenderaan contoh tahun 2002, model wira 1.5 GLi manual

ini sahaja maklumat yg diperlukan, insyaallah saya akan buat pengiraan dgn seberapa segera....terima kasih.(kalau lambat minta maaf dulu ek,mungkin ada hal yg x dapat di elak kan.....)

TERBBBAAAAIIIKKKKK....!!!1st party(bawah 20 tahun), 3rd party pun boleh(lebih 20 tahun), THINK EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 31-05-2011 06:46 AM

permudahkan segara urusan anda, THINK EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 31-05-2011 11:31 AM

dapatkan sebut harga untuk ins/takaful kenderaan dan cukai jalan anda di sini...Think EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 31-05-2011 10:41 PM

Think EZi segalanya dipermudahkan...
:)cgrock

rumahemas4u 01-06-2011 09:55 AM

dapatkan harga yg terbaik di sini, THINK EZi.

:)cgrock

rumahemas4u 01-06-2011 08:16 PM

ada yg mudah mengapa cari yg susah, THINK EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 02-06-2011 08:25 PM

buat apa yg kita suka buat, THINK EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 03-06-2011 08:02 AM

permudahkan segala2nya....THINK EZi.
:)cgrock

rumahemas4u 03-06-2011 11:49 PM

untuk sebut harga ins takaful anda:-
1.nama owner
2.i/c owner
3.no plat kenderaan
4.no c.c kenderaan contoh wira 1.5 c.c nya ialah 1468 c.c
5.tahun dan model kenderaan contoh tahun 2002, model wira 1.5 GLi manual

ini sahaja maklumat yg diperlukan, insyaallah saya akan buat pengiraan dgn seberapa segera....terima kasih.(kalau lambat minta maaf dulu ek,mungkin ada hal yg x dapat di elak kan.....)

TERBBBAAAAIIIKKKKK....!!!1st party(bawah 20 tahun), 3rd party pun boleh(lebih 20 tahun), THINK EZi.
:)cgrock

zulco 04-06-2011 03:48 AM

bro nak tanya. adik aku nie dah 2 bulan dgn x sengaja x renew roadtax motornya... skrg nie gie pej pos semua kata x boleh nak renew sebab dah nak dekat 2 bulan. ada cara ke nak renew roadtax tu?

rumahemas4u 04-06-2011 11:11 PM

Quote:

Originally Posted by zulco (Post 9726252)
bro nak tanya. adik aku nie dah 2 bulan dgn x sengaja x renew roadtax motornya... skrg nie gie pej pos semua kata x boleh nak renew sebab dah nak dekat 2 bulan. ada cara ke nak renew roadtax tu?

ini masalah kecik ajer bro, sebenarnya kat pejabat pos tak boleh buat masalah macam tu, kalau nak selesai kan masalah tu pergi JPJ atau boleh berurusan terus dgn saya, saya boleh buatkan tapi ada s/charge lah bro, lagi satu kena pos kan geran original kat saya berserta rm nya. terima kasih.
:)cgrock

rumahemas4u 06-06-2011 06:45 AM

dapatkan harga terbaik dgn EZi Renewal, THINK EZi.
:)cgrock

kharissa8 06-06-2011 07:27 AM

mintak2 lah boleh cik hamizan...cuak ni...hhuhuhu~
-ashraf-

helmihussain 06-06-2011 07:57 AM

kalau nak bayar ansur ansur boleh?

q_squalus 06-06-2011 08:19 AM

tuan tanah, roadtax sy dah tamat, tapi insurance ada 10 bulan. beli kete 2nd hand. kemudian macam mana saya nak samakan roadtax dan insurance? insurance 2 bulan ada ke? tq

rumahemas4u 06-06-2011 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by kharissa8 (Post 9738801)
mintak2 lah boleh cik hamizan...cuak ni...hhuhuhu~
-ashraf-

dah cek kat myeg rtax tuan boleh buat, x de masalah.:)paid terima kasih menggunakan perkhidmatan hamizan management services.
:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 12:29 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.