CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Health, Beauty, Wellness Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=282)
-   -   MESTI BELI: Produk kecantikan yg dijamin kualitinya dr JEPUN. Testi updated 25/8/2014 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=208823)

syam dungun 09-02-2011 12:27 PM

MESTI BELI: Produk kecantikan yg dijamin kualitinya dr JEPUN. Testi updated 25/8/2014
 
Ciptaan Terbaik Untuk Wanita & Lelaki

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Baca Testi dulu kat sini ---> TESTIMONI PENGGUNA MEIKO.. :)cgrock

Kita pasti mengimpikan wajah yang cerah, gebu dan menarik. Malah, tidak mahu ada jerawat yang menyakitkan mata. Lumrah manusia menginginkan kulit wajah yg sempurna. :)

Sekarang, saya memperkenalkan pada anda produk yang dijamin yang dibawa khas dari JEPUN iaitu MEIKO dan GOLDEN DEER.

Lihatlah kesannya dalam masa 2 minggu. :)cgrock:)cgrock

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkannya sebelum terlambat..
http://imageshack.us/a/img4/6567/zsgu.jpg


Sebarang pertanyaan, boleh hubungi Hisyam 019-3990449 atau Nurul Hanani 013-9888672

Bagi yang ingin berurusan di FB boleh hubungi Nurul Hanani Mohd


1. Krim Jerawat Meiko
Mampu menghilangkan semua masalah jerawat,jeragat & parut serta melicinkan kulit wajah anda.
~ Tiada pengelupasan kulit
~ Sesuai untuk semua jenis kulit
~ Boleh digunakan selama 1-2 bulan
RM36 sahaja termasuk pos laju..
Cara Penggunaan : Krim Meiko ini digunakan pada waktu malam sebelum tidur. Cuma sapukan nipis pada muka. Untuk lebih penjimatan, meiko boleh disapu pada tempat yang bermasalah sahaja.

http://imageshack.us/a/img836/5407/7fr3.jpg



2. Krim Golden Deer (Krim Siang)
Krim pemutih - Mampu mencerahkan wajah dan memberi seri pada muka. Menghilangkan kusam pada muka disamping mampu menghilangkan warna hitam pada bawah mata. Malah ia juga mampu menegangkan kulit. Sesuai dipakai pada waktu siang dan malam.
~Boleh digunakan selama 2-3 bulan
~Tiada pengelupasan kulit
~Sesuai untuk semua jenis kulit
RM53 sahaja termasuk pos laju..
Cara penggunaan : Krim ini digunakan pada waktu siang. Bagi perempuan, selepas menggunakan krim ini, anda boleh menggunakan bedak lain. Perempuan biasanya mempunyai bedak sendiri, so bedak tu boleh dialas selepas menggunakan krim ini. Krim ini sesuai digunakan pada wktu siang dan malam.
http://imageshack.us/a/img607/2190/dsc04165r.jpg



3. Sabun Pembersih Muka Golden Deer
Berfungsi sebagai pencuci muka. Malah mampu juga menghilangkan sel-sel mati pada kulit muka seterusnya membantu krim meiko menghilangkan semua masalah jerawat dan jeragat.
~Boleh digunakan selama 2-3 bulan
Hanya RM53 sahaja termasuk pos laju..
Cara penggunaan : Sabun digunakan macam biasa ketika mandi. Untuk penjimatan, sabun ini boleh dipotong kecil2.
http://imageshack.us/a/img695/4223/83886942.jpg



4. Pencuci Hi-Care Meiko
Rahsia kulit wajah lebih ANJAL, GEBU, HALUS, LICIN!!!.. Ianya mampu memudarkan jeragat, membuang sel kulit mati pada wajah, mencerahkan kulit, menjadikan tonasi kulit lebih sekata serta meransang dan mengembalikan keremajaan kulit agar menjadi lebih halus dan tegang. Malah ia mampu mengatasi masalah muka sensitif seperti bersisik dan kering. Pencuci muka ini mampu bertahan selama minimum 6bulan.
Hanya RM126 termasuk pos laju..
Cara penggunaan : Pencuci muka ini digunakan juga ketika mandi. Cuma picit sedikit kerana buihnya cukup banyak dan kesannya adalah maksimum walaupun kadar penggunaan adalah minimum.
http://img121.imageshack.us/img121/621/p3130537.jpghttp://img828.imageshack.us/img828/4007/000sq.jpghttp://img191.imageshack.us/img191/75/p3130540.jpg



5. Meiko Hi-Care Skin Lotion (Toner)
~ Bertindak sebagai penyegar dan memberi kelembutan pada kulit muka. la juga menyeimbangkan struktur kulit muka, mencerahkan dan menutup pori-pori pada kulit muka. Pemakaian yang berterusan dan teratur akan menjadikan kulit muka licin, gebu dan cerah..
~ Untuk menutup liang roma selepas anda cuci dengan pencuci muka. Masa anda cuci muka,pori2 akan terbuka luas. (liang roma pada kulit muka kita) So disebabkan itu la, kita kena pakai toner untuk tutup semula liang roma kita yang terbuka. Kalau anda tidak memakai toner,ia akan menyebabkan kuman masuk ke dalam liang roma kita kemudian timbullah jerawat. So kalau taknak ada jerawat, kena la pakai toner.. :)
~ Boleh digunakan sehingga 6 bulan (bergantung pada cara penggunaan anda)
Harga : RM126 termasuk pos laju..

http://img585.imageshack.us/img585/428/p6270661.jpg



6. Meiko Hi-Care Lotion (Pelembab)
~ Digunakan untuk melindungi kulit wajah dari sinaran UV matahari dan menghidupkan sel-sel. Turut melembap dan melembutkan kulit wajah sambil mencerahkannya.
~ Membersihkan sel-sel kulit mati sehingga ke dalam lapisan kulit. Membantu menegangkan dan melicinkan kulit wajah. Menghilangkan garis-garis kedut di wajah, kemerahan pada kulit muka dan memulihkan sel-sel kulit muka.
~ Menyegarkan kulit wajah, membantu mengecil dan menutupkan liang pori.
~ Selepas menggunakan hi-care milk lotion ni, boleh terus pakai makeup seperti biasa..
~Tahan sehingga 6 bulan (bergantung pada cara penggunaan anda)
Harga : RM 126 termasuk pos laju
http://img84.imageshack.us/img84/1608/p6270668.jpg



Untuk mendapatkan kejelitaan maksimum, jom dapatkan satu set produk kecantikan ini dengan harga berbaloi2. Sy pasti anda tidak akan menyesal malah akan berpuas hati dgn produk ini.

SET A



SET B


BERMINAT? :)paid

Disini saya sertakan cara payment utk produk meiko yg encik/cik/puan/tuan nak order.

- Sila pm/msg(no hp ada di atas) untuk sebarang pertanyaan atau memaklumkan kepada saya tentang produk yg ingin dibeli..
- Setelah anda confirm beli produk tersebut, sy akan pm kepada anda nombor akaun saya.
- Selepas selesai membuat pembayaran secara bank in, sila pm/msg saya detail transaksi pembayaran yg telah dibuat.

Nama Bank :
Tarikh transfer :
Masa transfer :
Nama :
Alamat :
H/P :
Produk yg diorder :
Jumlah :


Saya akan poskan barang anda secepat yang mungkin.. Thank you..

P/s: Pembayaran hendaklah dibuat sebelum pukul 12 tengah malam, barang akan dipos pada hari keesokannya.. (Pengeposan setiap hari kecuali Ahad dan Sabtu minggu pertama setiap bulan)



syam dungun 09-02-2011 12:40 PM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

Berikut adalah antara printscreen testi untuk tatapan Cgrians. Thank you guys. May Allah bless u.. Jom katakan TIDAK pada masalah kulit muka. InsyaALLAH setiap masalah ada penawarnya. :):)

Teruskan menyokong kami...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Ramai yang mengakui kehebatan Meiko. Ramai yang mesej sy mengucapkan terima kasih. Sy hanya membantu tetapi yang menentukan hanya ALLAH jua. Sy masih menunggu testi walaupun ramai yang segan untuk memberi testi. Testi akan diupdate dari semasa ke semasa. Antara testi dari ahli CG dan print screen dari fb dan phone..


Quote:

Originally Posted by AIN LILY (Post 9062932)
saye nak bagi testi
saye baru gune 3minggu krim, jumpe produk ni kat cg. before die muke saye sangat sensitif. kene panas sikit or make up over trus naik pimple. tapi pas gune krim meiko ni. jerawat trus takde, muke makin flawless n cerah. sangat bagussss... nak beli lagi pasnie ;)

Quote:

Originally Posted by syanani (Post 8629905)
Bump utk TT.. Hehehe.. :)
Ok2, sy bg testi.
Dulu muka sy berkerutu,jerawat banyak sangat2..
Kulit sensitif, xboleh guna sebarang produk.
Kalau salah guna, mesti jerawat timbul banyak2.
Sejak guna krim meiko, jerawat beransur hilang, sekarang ada gak skit tapi sy tetap bersyukur coz jumpa produk ni.
Akak sy 3 orang semua pakai krim meiko n golder deer. Muka diorang memang btol2 licin dan gebu. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

Quote:

Originally Posted by piracy_agen (Post 9139366)
Saya dah buat ujikaji selama 2 minggu.. kulit TERBUKTI jadi halus licin lembut mcm TT ckp.. barang baik dari ladang nak awek n bini anda cantik bg jer mende ni .. Belum cube belum tau xcube rugi

Nanti nak beli lagi la NO1

Quote:

Originally Posted by B.K (Post 9360588)
ok nak bg testimoni produk nie, hri tu beli drpda t.t sabun golden deer dgn krim meiko, so far pakai nie memg nampak perubahanlah, rmai gak yg cakap mcm tu termasuk housemate... selain pakai pencuci muka nie, makan grape seed hpa gak...

smlm jumpa kwn lama dia pun ckp hmpr x kenal, xthu mungkin sbb kulit dh ok kot pakai produk nie... so far memg sesuai dgn kulit sy... hrp pas nie leh bg diskaun bnyk sikit yek

Quote:

Originally Posted by faisal_moukei (Post 9391293)
Salaam,..

selang sehari lepas barang sampai,
isteri eden guna Krim Meiko waktu malam..

Slps 2 kali penggunaan, memang nmpk jelas
jerawat makin susut..
:-? hrmmm,...

Quote:

Originally Posted by My10's (Post 9416221)
Salam.. Masih ingat sy? Sy yang beli meiko dan sabun, student UTM. Dulu beli kat CG ni r, masa tu blom jd ahli, guest je.
Sy nak bg testi. Krim jerawat meiko mmg terbaik. Sebelum ni muka byk jerawat batu. Pakai meiko xsampai seminggu dah nampak perbezaan yg ketara. Kulit makin lembut dan sekata. Jerawat pun sekarang dah makin xde. Kawan2 yang lama xjumpa sy pun terkejut dan hampir xknal sy. Terima kasih carigold coz knalkan meiko pd sy. Arini sy ingat nk order lg meiko untk sy dan kwn, tp kecewa plak bla bca meiko da xde stok. Nway, nanti dah ad stok, inform sy k.

Quote:

Originally Posted by mummyvogue (Post 9833712)
salam.. org baru ni.. puas mencuba..dpt juga nak bagi testi..memang best la krim meiko ni. baru pakai 2 minggu dah nmpak kesan dia...harap2 dpt la ilangkan jeragat yg berterabur kat pipi (adala 10 titk jeragat hehehhe) sbb muka sy memang x der langsung jerawat..so nnti leh la nmpak cerah berseri tanpa sebarang cela..order lagi 2 botol..:)

Quote:

Originally Posted by meymey77 (Post 9857549)
salam... nk bg testi nih.. haritu sy beli dgn tt golden bar n krim meiko..

dalam 2 minggu memang nampak hasil.. jerawat pasir hilang.. lagi2 pakai krim muka yang ada sekali dengan golden bar..

baru pakai dua hari dah ada yang puji kulit muka nampak sekata,bersih n licin gitu...

kalau nak kuar.. selesa pakai krim muka tuh saja.. nampak berseri2...

thx to tt untuk produk y berkesan nih... :)cgrock:)cgrock

Quote:

Originally Posted by My10's (Post 9893899)
Syukur Alhamdulillah memang ada perubahan selepas guna Hi care meiko.. Kulit bertambah halus dan lembut.. Jerawat masih ada tetapi dah susut, xmacam mula2.. Terima kasih meiko dan hi care meiko..

Quote:

Originally Posted by mummyvogue (Post 10094042)
syam.. stock meiko ada lagi x..nak 2 botol lagi..huhuhuu..cepat tul akak pakai dah abis..kata org nak cantik x blh kedekut..jeragat dah makin nipis..jerawat memang x penah ada..kalu ada stok sms akak ya
tk..:)

Quote:

Originally Posted by Mr.XDie (Post 10293539)
product ni memang sesuai untuk semua...
klu lah dari dulu jumpa product ni...
mmg disarankn mencubanya...
thanx tt

Quote:

Originally Posted by yattzz (Post 10490818)
suka sangat dgn krim meiko n golden deer..x pernah2 org puji muka ku dulu.. skg setiap yg memandang pasti memuji..keluar rumah pun x yah pakai mekap...ewahh...

Quote:

Originally Posted by asyar76 (Post 11040249)
Bro, orang umah aku dah pakai dah bape hari krim rusa ni.

semalam dia keluar dgn kawan2 dia. malam tadi dia citer, diorang puji2, dia nampak muda, padahal hari ni bday dia, masuk 30 tahun dah :))

muka nampak cerah berseri <-- dia cakap.

Thanks bro!

Quote:

Originally Posted by Fx_L (Post 12055919)
nah testi untuk mlm pertama,,,
sapu kat jerawat yg nk membiak,,:)):)):))
esok nyer kecut balik,,,:)):)):))
best la,,,
abg pun nak pakai,,tp aku x kasi,,,tu baget tu aku sorang,,:)):)):))
nk beli sendiri :D:D:D:)cgrock:)cgrock

Quote:

Originally Posted by Fx_L (Post 12350281)
nak kasi komen ke x ni ek,,:">:">
ada jugak kelainan kat muka ni,,tp xla bnyk sgt,,maybe sbb selalu tido aher kot,,tu yg effect nye x nmpk,,tp kalo sapu kat jerawat yg nk naik tu,,,esok2 nye dh kecut balik,,:o:o:o:o

nanti kalo ada rezeki lebih nk angkat 1set la,,myb lebih efektif,,:)cgrock:)cgrock:)paid

Quote:

Originally Posted by ezzy (Post 12360604)
seblom ini, kulit wajah saya begitu kusam dan tidak bermaya
tetapi selepas berjumpa dgn produk meiko, kulit muka bertambah mulus dan parut semakin menghilang.
keyakinan diri juga semakin bertambah.
terima kasih meiko
saya mesti pileyyy..:">

Quote:

Originally Posted by ERinaFx (Post 13290488)
TT nak bg testi,!da beli produk ni melalui FB Nurul Hanani..baru pakai xsmpai 2 mnggu lg,amek set B..tp mmg superb la..dl pakai SKII pun xsehebat ni hasil dia..skrg ni siang klu kuar pun xpyh nk pakai bedak da wlupun bedak tepung,hahaha best sgt2!petang td g kenduri kawen pun xpakai bedak,member2 lain yg berbedak tgk cam xselesa je sbb panas terik peluh2 kan,aku steady jek sbb xpakai bedak so peluh pun kulit muka tu xmelekit di sbbkan bedak cair,keh3...mak aku siap tegur kulit da mcm model iklan cosmetik,kilat cam patung,suka lor!!tgh berkira2 nk belikan lg 2 set utk mak n kakak aku plak + kakak kulit jenis berjerawat,nk tgk hasilnya camno kat dia,tp nk try set A la plak..lg 1 nk tnya TT,yg milk lotion tu masa bila kita nk pakai klu da pakai cream golden deer or cream meiko??atau blh pakai skali dua serentak,??

Quote:

Originally Posted by Ruzila (Post 13377321)
Sebelum ni da guna pelbagai produk da habis ribu2 tp xde cam produk ni.:-?:-?

Da cuba Meiko selama 2mggu lebih,setakat ni sangat3 berpuas hati.Jerawat2 halus hilang,pastu jeragat cam da makin pudar dan muka pun cam lembut.:">:">

Sekarang kt kmpung,smalam sepupu dan kawan2 yg jumpa pun cakap muka ada kelainan dan nmpk cam cerah.Seriusly so excited dan heppi,spupu tanya no phone TT,nak beli gak kot.Bangga gak skit org puji.Dan yg paling penting,husband xberhenti2 puji.Adik ipar cakap cam da muda 3tahun.Agak2 kalau pakai setahun produk ni,nampak muda 10tahun kot.:)):DApe2pun TQ sham coz knalkan produk ni.:)

Lupa nk cakap, masa COD ngan sham kt Petronas NPE, mmg nmpak muka xde jerawat,muka cam baik jeee,dats y cam yakin nak guna even krim malam meiko bau kurang best.:D

Quote:

Originally Posted by xerocracker (Post 13378639)
TEstimoni, dah pakai produk Meiko set B, mmg terbaik, boleh nampak perubahan dalam 2 minggu, muka nampak lebih cerah, pori-pori pon dah mengecil, parut jerawat pon makin pudar, mmg berkesan lah, siapa nak test amat recommend, dah penah macam2 produk len, xdo kesan secepat ini :)

Quote:

Originally Posted by Ruzila (Post 13492241)
Malas nk tulis byk,just nak bgtahu baru pakai sebulan produk ni,memang terbaik.Sapa2 yang xbeli memang rugi..

Quote:

Originally Posted by matasme80 (Post 13850619)
Seperti yg ak jnji. Hehe. Seminggu yg pertama ak pkai ni, ak rsa produk ni sgt bgus dan ssuai utk kulit muka ak. Highly recommend product. Parut lama pun cam ad potensi nk hilang. Ak nak beli set b utk tunang ak plak.

Quote:

Originally Posted by kichee (Post 14014114)
aritu beli set B...so far ok la nih...

meh nk bg testi...

skrng sudah xde pmple..cume parut je tnggal..tp halus la...pakai yg cream pink tu..xnpk sgt la...duk still pakai lg..nk test smpai abis...bru tau full result...

sy pnye result cpt skit sbb sy pakai set B tu plus g facial 2 mggu satu kali...

Quote:

Originally Posted by arsenal (Post 14395925)
Xsangka produk meiko sebesar ibu jari ni betul2 mampu menghilangkan jerawat.

Tt aktif kat thread Arsenal, tiap2 post aku tengok siggy dia, then terbuka hidayah nk try.

Masa beli, cam nak marah sebab kecil sgt, tapi bila dah guna, memang berbaloi2..

Terriiiimaaa kaaaasih.. :)


Quote:

Originally Posted by cthajarbaby (Post 14844594)
TESTIMONIAL DARI SAYA:

Selepas guna kira-kira 2 minggu, kulit semakin licin dan halus. pastu makin cerah kemerah-merahan. Dulu pernah pakai SK-II tapi tak jadi ape pun. dah la mahal :mad:

Dengan kosmetik Meiko, saya dah dapat wajah yang diidam-idamkan. Suami pun puji dan makin sayang. Happy sangat2. Terima kasih hisyam & Meiko :D


Quote:

Originally Posted by bboy_im (Post 18618760)
testi:

produk ni mmg sesuai utk kulit sensitif, memang terbaik. :)paid :D


1
http://imageshack.us/a/img845/5522/au8b.jpg



2
http://imageshack.us/a/img716/4091/7nqm.jpg



3
http://imageshack.us/a/img841/7091/ugv2.jpg

http://imageshack.us/a/img21/3665/o5qo.jpg



4
http://imageshack.us/a/img33/737/ebf0.jpg



5
http://imageshack.us/a/img9/2018/vthe.jpg

http://imageshack.us/a/img153/7201/cj18.jpg



6
http://imageshack.us/a/img689/8531/cder.jpg



7
http://imageshack.us/a/img594/8882/nfr4.jpg



8
http://imageshack.us/a/img69/3235/0nwj.jpg



9
http://imageshack.us/a/img18/5918/v4wk.jpg



10
http://imageshack.us/a/img713/1250/6joe.jpg


http://imageshack.us/a/img404/32/t7eo.jpg



11
http://imageshack.us/a/img19/7776/2q3s.jpg



12
http://imageshack.us/a/img713/9631/m2mt.jpg



13
http://imageshack.us/a/img827/9934/qxh0.jpg



14
http://imageshack.us/a/img62/9608/2uxy.jpg



15
http://imageshack.us/a/img11/1324/72lp.jpg



16
http://imageshack.us/a/img825/5940/xc4e.jpg



17
http://imageshack.us/a/img542/3991/oo1p.jpg



18
http://imageshack.us/a/img580/304/4nyk.jpg



19
http://imageshack.us/a/img690/1011/bbo3.jpg



20
http://imageshack.us/a/img829/4246/fv5q.jpg



21
http://imageshack.us/a/img845/6913/a6pm.jpg



22
http://imageshack.us/a/img11/5468/sjxt.jpg



23
http://imageshack.us/a/img694/9006/ecil.jpg



24
http://imageshack.us/a/img534/3824/wmt0.jpg



25
http://imageshack.us/a/img833/4706/te5y.jpg



26
http://imageshack.us/a/img801/6311/j4vx.png http://imageshack.us/a/img822/2985/f0n1.png



27
http://imageshack.us/a/img407/4176/bcmi.jpg



28
http://imageshack.us/a/img191/7219/9fya.jpg



29
http://imageshack.com/a/img849/9117/39yj.jpg


30
http://imageshack.com/a/img849/1727/srly.jpg http://imageshack.com/a/img822/792/erc9.jpg


31
http://imagizer.imageshack.us/v2/700...0/856/kqgd.jpg


32
http://s10.postimg.org/uttuiu955/image.jpg http://s22.postimg.org/ypofttxqp/image.jpg http://s23.postimg.org/5w4vr8e1n/image.jpg


33
http://s27.postimg.org/wcn1ga1pf/image.jpg http://s23.postimg.org/efxggh15n/image.jpg



Ini hanya segelintir yang sudi berkongsi kehebatan produk Meiko dan Golden Deer. Kami menerima banyak ucapan terima kasih daripada pengguna tetap kami. Anda mahu kulit yang cantik dan menarik ?? Mahu jadi sebahagian daripada mereka?? Cubalah sendiri dan rasai perbezaannya. :):)


MEIKO & GOLDEN DEER terbaik....:)cgrock:)cgrock

Hubungi kami segera!! Untuk pembelian di FB, sila hubungi Nurul Hanani Mohd

syanani 09-02-2011 01:18 PM

Salam TT.
Tak sangka krim meiko yang sy guna selama ini ada gak kat CG..
Memang hebat btol CG.. :)cgrock:)cgrock
Sy satu family guna produk ini. Dah 7 tahun guna... :):)

syam dungun 09-02-2011 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by syanani (Post 8628828)
Salam TT.
Tak sangka krim meiko yang sy guna selama ini ada gak kat CG..
Memang hebat btol CG.. :)cgrock:)cgrock
Sy satu family guna produk ini. Dah 7 tahun guna... :):)

Cik syanani xnak beli??
Tggl r testi skit kt sni..
Jase anda akn dikenang..
Hehehe.. :):):)

syanani 09-02-2011 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8629846)
Cik syanani xnak beli??
Tggl r testi skit kt sni..
Jase anda akn dikenang..
Hehehe.. :):):)

Bump utk TT.. Hehehe.. :)
Ok2, sy bg testi.
Dulu muka sy berkerutu,jerawat banyak sangat2..
Kulit sensitif, xboleh guna sebarang produk.
Kalau salah guna, mesti jerawat timbul banyak2.
Sejak guna krim meiko, jerawat beransur hilang, sekarang ada gak skit tapi sy tetap bersyukur coz jumpa produk ni.
Akak sy 3 orang semua pakai krim meiko n golder deer. Muka diorang memang btol2 licin dan gebu. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

syanani 09-02-2011 03:02 PM

Nak beli tapi bukan sekarang TT. Dekat rumah sy dah ad stok untuk satu tahun. Kiteorang memang beli banyak2 coz susah nak dapat produk ni. Kat kedai xde. Beli ngan agen cina. Dia jual mahal. :(scam:(scam

Lupa nak cakap, family sy start pakai produk ni coz ad mak andam yang promote. Lepas try, memang berbaloi.. :)paid:)paid

syam dungun 09-02-2011 03:04 PM

Owh, kire da ad stok utk setahun r ni??
Xpe2, lepas ni kalu da abis, cari je sy..
:):):)

cengkih 09-02-2011 03:04 PM

memang menarik dan tertarik, tapi bahan nya dari apa yer

cengkih 09-02-2011 03:23 PM

produk ni tak der toner ker

atomel77 09-02-2011 03:29 PM

teringin nk try krim jerawat tu..nk bg hadiah kat kawan..huhu..ada sapa2 dah pakai? brpa lama nampak kesan bekas jerawat hilang?

syam dungun 09-02-2011 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by cengkih (Post 8629964)
memang menarik dan tertarik, tapi bahan nya dari apa yer

Nanti sy update... :)cgrock

syam dungun 09-02-2011 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by cengkih (Post 8630159)
produk ni tak der toner ker

Toner 2 pe, sy xbrape fhm.. Baru je gne.. T sy try tnye cik syanani. Die cakap family die da gune 7-8 tahun, mesti die lbih tau dr sy.. hehe

syam dungun 09-02-2011 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by atomel77 (Post 8630223)
teringin nk try krim jerawat tu..nk bg hadiah kat kawan..huhu..ada sapa2 dah pakai? brpa lama nampak kesan bekas jerawat hilang?

InsyaAllah berkesan. Walaupun botol cam xbrape menarik, tp lepas guna mesti rsa berbaloi. Stakat feedback yg sy tau, rmai yang ckp produk ni ok.. :)cgrock:)cgrock
InsyaAllah, dlm masa 2 minggu akan ad perubahan..
:)cgrock:)cgrock

syanani 09-02-2011 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by atomel77 (Post 8630223)
teringin nk try krim jerawat tu..nk bg hadiah kat kawan..huhu..ada sapa2 dah pakai? brpa lama nampak kesan bekas jerawat hilang?

Memang boleh percaya.. :)

syanani 09-02-2011 03:40 PM

TT, kalau sy promote, sy dapat elaun x??
Hehehe.. Just joke!!! :D

syam dungun 09-02-2011 06:40 PM

Bump sekali utk petang ni...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

syam dungun 09-02-2011 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by syanani (Post 8630363)
TT, kalau sy promote, sy dapat elaun x??
Hehehe.. Just joke!!! :D

Boleh2.. Tp, kna berkenalan dulu la.. Boleh ajk teman makan.. Hehe.. :">:">

syam dungun 10-02-2011 07:35 AM

Bump utk pg ni..
:)cgrock:)cgrock

Maestyal 10-02-2011 07:47 AM

Quote:

Originally Posted by syanani (Post 8628828)
Salam TT.
Tak sangka krim meiko yang sy guna selama ini ada gak kat CG..
Memang hebat btol CG.. :)cgrock:)cgrock
Sy satu family guna produk ini. Dah 7 tahun guna... :):)

:o:o:o
7 tahun nie mesti kulit gebu ni.... i like :">:">:">

Maestyal 10-02-2011 07:48 AM

Quote:

Originally Posted by syanani (Post 8629905)
Bump utk TT.. Hehehe.. :)
Ok2, sy bg testi.
Dulu muka sy berkerutu,jerawat banyak sangat2..
Kulit sensitif, xboleh guna sebarang produk.
Kalau salah guna, mesti jerawat timbul banyak2.
Sejak guna krim meiko, jerawat beransur hilang, sekarang ada gak skit tapi sy tetap bersyukur coz jumpa produk ni.
Akak sy 3 orang semua pakai krim meiko n golder deer. Muka diorang memang btol2 licin dan gebu
. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

seperti yang ku harapkan..... i more like you :">

Maestyal 10-02-2011 07:51 AM

TT......
kulit muka saya tak da la jerawat sangat ada la sikit....
tp tak nak hilangkan jerawat ni...nant maskulin sangat....tak selesa lak kl orang pandang selalu.... :">:">:">
tp saya nak pencuci yg boleh selesakan muka saya...sbb kadang2 macam berminyak...tenQ TT

moga rezeki pagi khamis ni berbaloi2... kasi bump satu kali !!

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

cengkih 10-02-2011 02:41 PM

TENKIU YR pm.. sebenarnya nak tanya gak ..
produk ni boleh campur dgn produk lain tak..
sbb nak hilangkan parut jerawat tu..
kalau campur cam mana gunakan nya yer..

syam dungun 10-02-2011 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by Maestyal (Post 8637002)
TT......
kulit muka saya tak da la jerawat sangat ada la sikit....
tp tak nak hilangkan jerawat ni...nant maskulin sangat....tak selesa lak kl orang pandang selalu.... :">:">:">
tp saya nak pencuci yg boleh selesakan muka saya...sbb kadang2 macam berminyak...tenQ TT

moga rezeki pagi khamis ni berbaloi2... kasi bump satu kali !!

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Boley guna pembersih muka golden deer yg baru. InsyaALLAH, kesan minyak akan hilang.. :)cgrock

syam dungun 10-02-2011 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by cengkih (Post 8640323)
TENKIU YR pm.. sebenarnya nak tanya gak ..
produk ni boleh campur dgn produk lain tak..
sbb nak hilangkan parut jerawat tu..
kalau campur cam mana gunakan nya yer..

Sy xbrape sure, tp pd pendapat sy, baik kte guna produk one by one, so baru bley tau yg mana yg berkesan..

syanani 10-02-2011 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8644406)
Sy xbrape sure, tp pd pendapat sy, baik kte guna produk one by one, so baru bley tau yg mana yg berkesan..

Nk tolong jawab. Akak sy campur je, xde efect. Tp, sy xleh. Kalau gna produk lain, jerawat timbul. Xtahu lah sensitif btol kulit.

syanani 10-02-2011 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by Maestyal (Post 8637002)
TT......
kulit muka saya tak da la jerawat sangat ada la sikit....
tp tak nak hilangkan jerawat ni...nant maskulin sangat....tak selesa lak kl orang pandang selalu.... :">:">:">
tp saya nak pencuci yg boleh selesakan muka saya...sbb kadang2 macam berminyak...tenQ TT

moga rezeki pagi khamis ni berbaloi2... kasi bump satu kali !!

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Xnak jerawat hilang?? hehehe..
Ad gak ea jenis camni.. Hehe.. Jangan marah.. :D

mydotnet 10-02-2011 11:06 PM

dpt halal JAKIM tak? :)

syam dungun 10-02-2011 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by mydotnet (Post 8644917)
dpt halal JAKIM tak? :)

Produk luar JAKIM xmasuk campur. Sy pernah tanya pasal produk ovrc. Diorg cakap di luar bidang kuasa. Dan sy rasa kalau kat pasaran, jenama shurah n safi je yg ada tanda halal.

Nway, sy pun ambik serius bab halal. Sy da search kat tenet, semua bahan yang digunakan memang xde masalah. :)cgrock

syam dungun 11-02-2011 11:22 AM

Bump utk ari ni...
:)cgrock:)cgrock

syam dungun 11-02-2011 12:29 PM

6 Attachment(s)
Letih r kalau nak upload semua komen. Nway, produk ni memang makin dapat sambutan. Customer yang guna memang puas ati dan order lagi. Nama sy gelapkan coz nk jga privacy customer. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

syayzr 11-02-2011 12:36 PM

SABUN PEMBERSIH MUKA GOLDEN DEER(Baru)
Sangat sesuai digunakan utk semua jenis kulit
Sy telah mencubanya dan TERBUKTI BERKESAN!!


ape yg berkesan tt ntuk sabun nie?? nak pencerahan sket...

ilang jerawat ke??ilang parut ke??dari itam jadik putih ke??

syam dungun 11-02-2011 04:56 PM

[QUOTE=syayzr;8649611]SABUN PEMBERSIH MUKA GOLDEN DEER(Baru)
Sangat sesuai digunakan utk semua jenis kulit
Sy telah mencubanya dan TERBUKTI BERKESAN!!


ape yg berkesan tt ntuk sabun nie?? nak pencerahan sket...

ilang jerawat ke??ilang parut ke??dari itam jadik putih ke??[/QU

Yep, boleh2.. Tiga2 di atas boleh. Untuk kulit berminyak pun bagus.. :)

syanani 11-02-2011 06:09 PM

sy tgk mcm rmai org x fhm je ngn produk ni.
xpe3..biar sy tlg terangkan.. :D (bantu membantu itu kn amalan mulia..) :)
mmg rmai yg x phm sbb produk ni x ad dijual d mana2 kdai kt malaysia ni.
mrujuk kpd pembekal produk yg sy slalu beli tu, produk ni diambil terus dr jepun.n x dipasarkan d kdai2.katanya lg, maybe akan dipasarkan d kdai2 1 hari nanti.tp buat masa skrg produk ni dijual mlalui internet n tgn ke tgn je.(tgn ke tgn?btol ke ak ckp ni?ape2 jelah.aslkan korang fhm.hehe :p)
sy n family da 7 tahun gune produk ni. family sy mmg kturunan muka brminyak n brjerawat n juga brjeragat.. :(
tp lps gune produk ni, alhamdulillah..putih gebu~ (^_^) :)cgrock
produk ni sesuai utk smua jnis kulit.xde kesan sampingan.stakat ni kwn2 sy yg try produk ni xde sorang pn lg bg respon negatif.
sbb tu la sy brani nk tlg TT ni..tlg korang2 smue jgk.especially yg stress dgn jrwt.. #:-S (sy prnah mengalaminya.. :"> )
krim meiko sy guna waktu mlm sblum tdo..muke korang yg jrwt2 batu ke pasir ke tu msti ilang gune krim meiko ni.pecayelah! :)cgrock
krim golden deer yg kaler pink tu sy gune wktu siang, kalo nk klua jln2 sy pkai krim tu then sy lapis ngn bedak alas bg nmpk gebu sket. :">
sabun pencuci tu sy gune tiap2 kali mandi n cuci muke la.
kalo korang nk tau, mse sy mula2 gune sabun tu dulu die buat dlm bntuk krim mcm yg korg slalu bli kt kdai2 tu.
tp skrg die buat dlm bntuk mcm tu plk.bley jimat kos katanya.( bley ptong kecik2 kn. :D )
so, korang try je la.
(sory la ye TT..sy xbley nk beli, sbb kt umh byk lagi stok.wuwuwu..tp kalo ade org nk sy akan order kt cni. :)
sory jgk sbb terbyk ckp la plk...kalah tuan rumah. :"> )

syam dungun 11-02-2011 06:16 PM

Thank you cik syanani for the info.. Sy org baru, so xtau sgt nk bg info ni.. T kalau I bley jumpe u, I blanje u makan.. :):):)

apes 11-02-2011 06:28 PM

Macam mana nak beli?? Takde detail pun?? PM aku TT harga n details..

ahmadfarid 11-02-2011 06:31 PM

leh try satu neh...mke jerawat aa

syam dungun 11-02-2011 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by ahmadfarid (Post 8652757)
leh try satu neh...mke jerawat aa

Boley2.. :)cgrock:)cgrock

syanani 11-02-2011 06:40 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8652657)
Thank you cik syanani for the info.. Sy org baru, so xtau sgt nk bg info ni.. T kalau I bley jumpe u, I blanje u makan.. :):):)

xde hal lah. bantu sesama saudara islam je.. :)

syam dungun 11-02-2011 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by apes (Post 8652739)
Macam mana nak beli?? Takde detail pun?? PM aku TT harga n details..

Da pm.. :)cgrock

syam dungun 12-02-2011 12:04 AM

Bump skali mlm ni.. :)cgrock:)cgrock


All times are GMT +8. The time now is 10:45 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.