CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Health, Beauty, Wellness Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=282)
-   -   MESTI BELI: Produk kecantikan yg dijamin kualitinya dr JEPUN. Testi updated 6/7/2014 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=208823)

syam dungun 27-08-2011 01:01 PM

Testimoni UPDATED! :)cgrock

NUr AtieQa Eqa
nanie !
mcm na order lg la nite cream tuh.
muke mmg ade licin cket n parut pn smkin pudar.
nanti naek sem ade bwk stok x ? na beli skunk duet xde plak.hehe
naek sem nnti jgn lupe bwk eh.i'm just can't wait for it.
tengs nani !

http://img577.imageshack.us/img577/9462/86879493.jpg

syam dungun 29-08-2011 10:03 PM

Salam Aidilfitri buat semua guest dan ahli CG. :) :)cgrock

syam dungun 31-08-2011 07:41 AM

NUr AtieQa Eqa
nanie !
mcm na order lg la nite cream tuh.
muke mmg ade licin cket n parut pn smkin pudar.
nanti naek sem ade bwk stok x ? na beli skunk duet xde plak.hehe
naek sem nnti jgn lupe bwk eh.i'm just can't wait for it.
tengs nani !

http://img577.imageshack.us/img577/9462/86879493.jpg

syam dungun 31-08-2011 09:12 PM

Cik Sepet
hee..da beli sebanranya..dalam masa 3 hari ni, alhamdulillah, pori2 da nampak kecik sket..jerawat,betul..hari ni naik,pakai malam esoknya surut dan lusanya da hampir xde..skang nak tgk utk parut..thanks nani.. :)

http://img714.imageshack.us/img714/1968/41365439.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/259/14306099.jpg

denzy81 31-08-2011 09:39 PM

mahalnya krim golden deer tu
kat tempat aku rm2 jer...

asmy80 31-08-2011 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by denzy81 (Post 10583598)
mahalnya krim golden deer tu
kat tempat aku rm2 jer...

saya juga terbaca di forum cari.com.my.......ni produk rebranding dan repacking ke???

asmy80 31-08-2011 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8645265)
Produk luar JAKIM xmasuk campur. Sy pernah tanya pasal produk ovrc. Diorg cakap di luar bidang kuasa. Dan sy rasa kalau kat pasaran, jenama shurah n safi je yg ada tanda halal.

Nway, sy pun ambik serius bab halal. Sy da search kat tenet, semua bahan yang digunakan memang xde masalah. :)cgrock


dear, untuk tau halal n haram ni bukan boleh guna methodologi search kat internat...jakim pon guna alatan yg canggih...dan ada proseduar kerja yg terperinci...yg penting kenyataan rasmi dari syarikat...produk ni halal ke tak...tak payah pening2 buat research sendiri...cos ada ke kapasiti nak tentukan halal n haram??banyak faktor kena lihat:)cgrock

asmy80 31-08-2011 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8784553)
Ahli farmasi dah masuk threat, bagus ni.. :)cgrock:)cgrock
Yang no 2-12 xde. Tp, methyl paraben ad. Kenape ek kalau ad? Sy dah search internet, paraben memang digunakan dalam produk kecantikan. Dan ia disahkan selamat..
http://en.wikipedia.org/wiki/Methylparaben
http://en.wikipedia.org/wiki/Paraben

paraben ...ni kalo boleh kena elakkan, kerana dikaitkan dengan kanser payu dara....memang kebanyakan produk ada paraben kerana ia pengawat...tetapi dalam kuantiti yg dikawal dan PRODUK itu disahkan selamat...maka selamatlah... kalo % melebihi..adakah kamu fikir selamat atau tak??? adakah produk ini di sahkan selamat...???

asmy80 31-08-2011 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by syam dungun (Post 8908281)
Ari2 kita da pm kan? Sy dah terangkan. Bukan repack. Yang Meiko mmg btol2 datang dari Jepun. Dats y bahan2 dia smue tulisan Jepun. Cuma MEIKO je yg tulisan rumi.. Yang golden deer juga dari syarikat yg sama tp da ad kilang sendiri kat Malaysia. Yang golden deer, kiteorang beli banyak2... So, kotak sgt r besar. So, masa nak pos 2, kteroang bungkus r satu2. 2 r maksud repacking.. Hehe.. :P
T sy pm bahan2 kat encik.. :)cgrock:)cgrock

maksud kamu golden deer juga sama syarikat dengan meiko??? saya dah search website rasmi meiko..tiada pon saya jumpa nama krim meiko (malam) dan produk golden deer...setahu saya meiko ada pejabat di japan n china...dan ada juga seller lain yg menjual produk meiko malah telah membuka outlet di selayang mall produk meiko yg dijual tiada repacking pon malahan sepanjang saya search facebooknya tiada pon menjual produk golden deer dan krim meiko (malam)...seller itu ada menunjukkan dokumen yg beliau ambil dari meiko......??? dan produk yg dijual ada dan serupa seperti dalam website rasmi meiko....sorry lah saya cuma ingan kepastian...

asmy80 31-08-2011 11:50 PM

ini salah satu produk golden horse...cuba klik di link saya sertakan....:



http://goldenhorsecosmetics.blogspot...ink-cream.html

apa pendapat anda???


All times are GMT +8. The time now is 08:24 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.